15 eura za šampionskih 15 godina našem Fikretu Hodziću

Share

Autor Nijaz Huremović   
Ponedjeljak, 23 Septembar 2013

Piše: Satko Mujagic

Fikret Hodžić je rođen 26.6.1953. godine u Trnopolju (Prijedor). Takmičio se 70-ih i 80-ih godina i predstavlja istinsku legendu BB na prostorima bivše Jugoslavije, ali i šire.Fikret Hodžić svoju karijeru počinje 1973. godine i uzor mu je bio Franco Columbu. Kroz svoju karijeru Fikret Hodžić je ostvario velike uspjehe. Ukupno 15 puta je bio prvak Jugoslavije u razdoblju od 1976. do 1991.godine. Posebno je volio treninge na otvorenom kada bi to vremenski uslovi dopuštali.
Fikret Hodžić je ubijen 9.7.1992. godine u blizini svoje kuće od strane srpskih paravojnih formacija. Nakon što je objavljena vijest o ubistvu Fikreta Hodžića, Arnold Schwarzenegger je uputio saučešće porodici.

Fikret nije samo imao izgradjeno tijelo, on je imao veliku i divnu dusu. Sretan sam i pocascen da sam ga imao priliku upoznati par godina prije rata.

15 eura za šampionskih 15 godina nasem Fikretu Hodzicu

Fikretova porodica je trenutno u teskoj materijalnoj situaciji. Ukoliko ste u mogucnosti i zelite pomoci, javite se na mail [email protected]. Hvala unaprijed. Satko Mujagic

Čitaj više

Možda vas zanima...