☑ Pravila foruma i savjeti

Škole vijesti

Jack
Administrator

Re: skole vijesti

Post Postao/la Jack » 15 jan 2017 03:09

Pa vidis opcina Pelagicevo ima 27 Prvacica...dakle kako od 2 djece zadnjih godina skocit na 27 prvacica,nego rode su brckom i tu se upisu kao rodjeni a u skoli idu u maticnu opcinu.....stim da im moras oduzet oko 5-7 djece koji su hrvati i radjaju se u orasju....
Tacno tako.Postoje odredjene manipulacijen oko ovog.Biracki spisak je dobar.Nacelno moze ti reci dobru sliku na razinu naseljenog mjesta.Ako je neko selo poklopljeno.Neki ustaski kreteni su pricali o 3000 Srba Donjeg Vakufa s popisa ovog novog.Ja sam rekao da ce ih biti stotinjak.Jos godinu-dvije prije onog popisa.Jer sam imao evidenciju birackih spiskova D.Vakufa i prazan fakticki broj Srba.Ali vece opcine,vise manipulacija,da ne pricam Srebrenica

Ne moze nikako da skoci jer prvacici su glavni i najbolji uzorak migracija ali i zivorodjenih.
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 15 jan 2017 06:12

legend je napisao/la:
hadzibeg je napisao/la:Ma jok,imaju oni negdje oko 15 -20 rodjenih i jedni i drugi ali se upisuju da su rodjeni u brckom....ali zato bi se moralo u brckom oduzet -30 do 35 rodjenih srba koji odpadaju na te dvije opcine...

Pa vidis opcina Pelagicevo ima 27 Prvacica...dakle kako od 2 djece zadnjih godina skocit na 27 prvacica,nego rode su brckom i tu se upisu kao rodjeni a u skoli idu u maticnu opcinu.....stim da im moras oduzet oko 5-7 djece koji su hrvati i radjaju se u orasju....
Zanima me gdje se ovo 2 rodilo,npr u Pelagićevu( u kući negdje),ili to zavisi gdje dijete prijaviš.Evo djeca iz kantona Sarajevo se sva rađaju u opštini Centar?
Kod te dvije opstine druze vec deceniju se radi na tome da se djeca upisuju kao rodjeni u brckom,razlog je arbitrazna odluka o brckom,procitaj je pa ce ti biti jasnije,na sve moguce nacine pokusaju da brcko predstave kao eto oni imaju vecinu i slicno,slabo im uspijeva,zasto se niko nikad nepitate kako brcko da je jedna od "najvitalniji" opcina kod srba?

Pogledaj te dvije opcine zadnju deceniiju nikad neprelaze 2-5 rodjenih a imaju po 25 prvacica,pa se dobro razmisli, a da stave rodjeni 0 u te dvije opcine,zar to ti sumnjas u srpsku inteligenciju?Pa znaju oni da im to nikad niko nece povjerovat.Pa et ostavi se 2-3-4-5 kao rodjeno u toj opcini.To je druze projekt o cem mi sad pricamo.Nista nije slucajno.

Jednu cinjenicu svi zaboravljamo da brcko distrikt nije konacna arbitrazna odluka za brcko, vec PRIVREMENA.Jos uvjek moze vijece za implementaciju mira dodijelit ga jednom od entiteta.

Oni to za razliku od nas veoma dobro znaju i cuda cine da bi povecali svoju moc argumentacija da bi brcko u nekoj buducnost bilo dodjeljeno njima.

Vi neznate ja znam, Dr. Milan Tomic(iz Sarajeva) sad jedan od senatora RS kad su srbi doseljavalji u brcko drvar,jajce,bihac,sanski most i sta ja znam sve odakle ,svi ispod 35 godina su ostajali u brckom,svi stariji su "morali " dalje..... ;)

Naselje Ilicka do 1992 nije postajalo napravljeno je na imovini Bosnaploda kao akcija "Ostanak" za te njihove mlade....

Oni Brcko smatraju jos uvjek projektom.Samo neide im po planu.Nezaboravit Brcko je projekt. Tu ce lazirat boga oca.Zato tu budite oprezni za podatko o brckom.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 jan 2017 10:07

Naravno@ hadzibeg. Oni sve ulazu u Brcko i manipulisu. Nesto slicno Skutori rade za Mostar. Cuj ne znaju granice zupa. Ma nemoj. Oni ce se svime i svacim sluziti da Vlasi otmu nama Brcko isto i da Skutori otmu nama Mostar. To su visedecenijski projekti. Koji imaju svoj cilj, kontinuitet, strategiju, nacine izvodjenja itd. Ne treba biti naivan.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 jan 2017 11:40

amkos je napisao/la:Naravno@ hadzibeg. Oni sve ulazu u Brcko i manipulisu. Nesto slicno Skutori rade za Mostar. Cuj ne znaju granice zupa. Ma nemoj. Oni ce se svime i svacim sluziti da Vlasi otmu nama Brcko isto i da Skutori otmu nama Mostar. To su visedecenijski projekti. Koji imaju svoj cilj, kontinuitet, strategiju, nacine izvodjenja itd. Ne treba biti naivan.
Tačno. Ne treba sjediti nego mi koji smo u dijaspori trebamo se aktivirati u postojećim organizacijama Bošnjaka (a ne stvarati nove i dodatno dijeliti Bošnjake) kao što su Kongres Bošnjaka Svijeta, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike Itd. I mijenjati te organizacije iznutra da se ujedine i da rade projekte jačanja Bošnjaka u kriznim područjima.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jan 2017 13:35

amkos je napisao/la:Naravno@ hadzibeg. Oni sve ulazu u Brcko i manipulisu. Nesto slicno Skutori rade za Mostar. Cuj ne znaju granice zupa. Ma nemoj. Oni ce se svime i svacim sluziti da Vlasi otmu nama Brcko isto i da Skutori otmu nama Mostar. To su visedecenijski projekti. Koji imaju svoj cilj, kontinuitet, strategiju, nacine izvodjenja itd. Ne treba biti naivan.
Skutori teze jer ih je znatno manje od cetnika.Bos Posavina fakticki sad nestaje.Broj prvacica opada masovno.Domaljevac i Odzak posebno.Nista bolje nije ni u Mostaru,gdje eto ne znaju ''granice '' zupa.Jos sam prije rekao da katolicka crkva laze kad su rekli da ima 64 000 katolika u Mostar.Popis je bio i rekao svoje.Ako je taj broj katolika,najvise i najbolje sto su mogli,a pritom nestali iz Srednje Bosne,nestaju iz Bos Posavine i nestaju iz Sumske

Vide se manipulacije u Brckom,nema dileme da planski prebacuju prvacice iz Pelagiceva u Brcko,jer broj zivorodjenih Srba s prvacicima i broj Zivorodjenih Bosnjaka nam ukazuje na neke nepravilnosti

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 jan 2017 10:18

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 27 jan 2017 01:10

http://stav.ba/zasukali-rukave-i-pokren ... u-krajini/

Ovo je veliki problem....tri puta manje školske djece
nego u 2015 godini

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 27 jan 2017 01:11

kosarkas je napisao/la:http://stav.ba/zasukali-rukave-i-pokren ... u-krajini/

Ovo je veliki problem....tri puta manje školske djece
nego u 2015 godini
2005 godini

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 jan 2017 09:47

Nazalost iselljavanje,ali najgore je u Kljucu.,Sanskom Mostu.Buzim se jos drzi nekako.Ulazu ljudi u ekonomiju

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 jan 2017 09:58

Broj župljana u 2016. godini je 11 298. Djece do 7 godina je 776., podatci o obrazovnoj statistici: broj učenika koji pohađaju osnovnu školu je 1 082, broj učenika u srednjoj školi je 663, broj studenata je 389.
Jedno selo zupe Nove Bile je u Vitezu

Ove skolske 2434 godine osnovaca u Vitezu.Tijesno,ali rekao bih da smo vecina u Vitezu medju osnovcima ovdje,ili smo veoma blizu

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 02 feb 2017 03:07

Dexter
Član

Post Postao/la Dexter » 02 feb 2017 03:11

Cuj treba biti 15 do 16 ucenika, po dva ucenika najbolje da stave. Svi sa biroa na budzet...
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 feb 2017 03:27

Dexter je napisao/la:Cuj treba biti 15 do 16 ucenika, po dva ucenika najbolje da stave. Svi sa biroa na budzet...

U mom razredu je bilo 23-24 ucenika a nisam tako star. Razred od 15-16 ucenika je besmislen. Ako ce to povecati broj budzetlija.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 02 feb 2017 04:56

Imaš već te razrede sa 15-ak učenika. Čak sad imaju nekakve kategorije đaka koji su za školu za posebnim potrebama, ali ih zadržavaju u "regularnim" školama a tom djetetu dodijele nekakvog kao mentora koji radi samo s njim da ne bi zaostajalo. Onda se to dijete računa kao 3-4 djeteta, tako nekako. Tako da u konačnici postoje odjeljenja s, lupam, 12 đaka koja se računaju kao 15 pošto je to dijete po tim nekim normativima ustvari 3 djeteta. Mislim da je 15 đaka po nekakvim novim normama minimum za odjeljenje.
Biće to i gore...
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 feb 2017 05:01

Razumijem to za djecu sa posebnim potrebama. Svaka cast, nek se i oni skoluju.

Ali tako male razrede imati, a sto kazes bice i gore, pitam se pa gdje to mi idemo i ima li izlaza iz tunela ?

Kod mog oca bili razredi od 36-40 ucenika, kod mene 23-24, izgleda kod mog aBd sina ce biti razred od 12 ucenika. :panker: :oci:

Hebite se ljudi, ne znam sta bih drugo preporucio. :respekt:

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 02 feb 2017 05:07

Nas bilo 43 u prvom osnovne.
Tako i u prvom srednje. A nije to ni bilo tako davno (tješim se da sam još mlad :D )
Sad bi od toga napravili 3 dobra odjeljenja.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 feb 2017 05:18

Gorcin je napisao/la:Nas bilo 43 u prvom osnovne.
Tako i u prvom srednje. A nije to ni bilo tako davno (tješim se da sam još mlad :D )
Zato ja sve vise cijenim te starije ljude kao nase nene, dede itd, jer su ljudi imali odredjeni cilj, mozda neki svjesno neki nesvjesno a neki i iz nuzde. Ali su tezili ciljevima. Imati toliko djece i tako mnogobrojne generacije u skolama mozda se vise nikada nece desiti na nasim prostorima. Sta nam uradise "moderan" nacin života, nemoral, hedonisticki egoizam i materijalizam. :roll: :what:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 feb 2017 05:20

Kod mene 36-38.Uvijek ozada,kao da su uvijek znali da cu biti los djak :mrgreen: :lol:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 feb 2017 10:37

Gorcin je napisao/la:Nas bilo 43 u prvom osnovne.
To ima veze sa kvalitetom obrazovanja.
Danas se svugdje pro svijetu vrijednuje sto manji omjer ucenika naspram nastavnika.
Drugim rijecima, broj odjeljenja se uvecava s namjerom da ne bude previse djece na jednog ucitelja/uciteljicu.
Mada ovaj trend smanjivanja broja djece - to je vec druga prica.

Na primjer, u SADu najbolje skole danas od prilike imaju 12-15 ucenika po nastavniku.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 feb 2017 01:12

To ima veze s nepismenoscu danasnjih novinara.Pogledaj novinarstvo u bivsoj Jugoslaviji i pogledaj danas gdje Sda diploma ala Memic.Kupuje ti pamet i daje ti Euro.Imas para,imas ''diplomu';' ali pameti nemas

Sa statistickog pogleda je nemoguce da u Mostaru imas 250 ucenika u srednjim skolama.Mozda bi to moglo da prodje za Prozor gdje je iseljavanje masovno,manja je opcina,broj osnovaca je manji.Obicno bude negdje omjer 2,2:1 Osnovne-Srednje skole.Kako Mostar ima 9000 osnovaca.Statisticki ''genije'' u novinarskoj skoli Pacje skole Hdz nam zeli reci da je omjer osnovci-Srednjoskolci 40:1 u korist osnovaca.Ili da se nakon osnovne,svi ispisuju

Nazalost to je produkt nepismenosti i brze diplome,jos manje zelje da naucis nesto,aka Zapadni Mostar''faks''

Ja bih nekim zabranio da pisu o statistici.Prvo je onaj novinarcic Dnevnog Smeca(Avaza) tvrdio da je Bosnjaka i ustasha identican broj u Brcko distriktu,da je popisano najvise cetnika.Smanjivao je stalno procente Bosnjaka dok sam ja uvijek tvrdio.Sad ovaj izvali glupost.Pa ovdje bi i Blesimetar pukao

Odgovorite