legend je napisao/la:hadzibeg je napisao/la:Ma jok,imaju oni negdje oko 15 -20 rodjenih i jedni i drugi ali se upisuju da su rodjeni u brckom....ali zato bi se moralo u brckom oduzet -30 do 35 rodjenih srba koji odpadaju na te dvije opcine...
Pa vidis opcina Pelagicevo ima 27 Prvacica...dakle kako od 2 djece zadnjih godina skocit na 27 prvacica,nego rode su brckom i tu se upisu kao rodjeni a u skoli idu u maticnu opcinu.....stim da im moras oduzet oko 5-7 djece koji su hrvati i radjaju se u orasju....
Zanima me gdje se ovo 2 rodilo,npr u Pelagićevu( u kući negdje),ili to zavisi gdje dijete prijaviš.Evo djeca iz kantona Sarajevo se sva rađaju u opštini Centar?
Kod te dvije opstine druze vec deceniju se radi na tome da se djeca upisuju kao rodjeni u brckom,razlog je arbitrazna odluka o brckom,procitaj je pa ce ti biti jasnije,na sve moguce nacine pokusaju da brcko predstave kao eto oni imaju vecinu i slicno,slabo im uspijeva,zasto se niko nikad nepitate kako brcko da je jedna od "najvitalniji" opcina kod srba?
Pogledaj te dvije opcine zadnju deceniiju nikad neprelaze 2-5 rodjenih a imaju po 25 prvacica,pa se dobro razmisli, a da stave rodjeni 0 u te dvije opcine,zar to ti sumnjas u srpsku inteligenciju?Pa znaju oni da im to nikad niko nece povjerovat.Pa et ostavi se 2-3-4-5 kao rodjeno u toj opcini.To je druze projekt o cem mi sad pricamo.Nista nije slucajno.
Jednu cinjenicu svi zaboravljamo da brcko distrikt nije konacna arbitrazna odluka za brcko, vec PRIVREMENA.Jos uvjek moze vijece za implementaciju mira dodijelit ga jednom od entiteta.
Oni to za razliku od nas veoma dobro znaju i cuda cine da bi povecali svoju moc argumentacija da bi brcko u nekoj buducnost bilo dodjeljeno njima.
Vi neznate ja znam, Dr. Milan Tomic(iz Sarajeva) sad jedan od senatora RS kad su srbi doseljavalji u brcko drvar,jajce,bihac,sanski most i sta ja znam sve odakle ,svi ispod 35 godina su ostajali u brckom,svi stariji su "morali " dalje.....
Naselje Ilicka do 1992 nije postajalo napravljeno je na imovini Bosnaploda kao akcija "Ostanak" za te njihove mlade....
Oni Brcko smatraju jos uvjek projektom.Samo neide im po planu.Nezaboravit Brcko je projekt. Tu ce lazirat boga oca.Zato tu budite oprezni za podatko o brckom.