BosnjackaHercegovina je napisao/la:
To trebaju to graditi na našoj strani jer toga kod nas nema. Mi trebamo kontrolisati zalihe nafte i plina u slučaju sukoba a ne oni. A onda ako žele razvoditi plin po zapadu, nema veze, sve dok mi to kontrolišemo.
Što im ne kupe i tenkove kad im već daju resurse za sukobe?
Ovdje si u pravu. Ovako nesto vazno se nesmije praviti na dijelovima gdje mi nismo +95%. Ovdje nije cijec o nekoj fabrici za preradu voca ili nesto slicno. I ako je blizu mi necemo kontorlisati taj zapadni dio sledecih 10-20 godina.
Vidis Hercegovac kako je kad ti neko jaca drugu stranu i soli pamet kako je to dobro. Ekonomsko poklapanje. Takav si i ti kad nam pricas da su dobre investicije u Ist. Sarajevo gedje nema Bosnjaka i saradnja sa Srbijom u vezi sa namjenskom industrijom. Nemoze samo biznis, nije biznis sve. Nece se ustase promjeniti jer im investiramo i ulazemo kod njih.
Ja tebe razumijem i slazem se sa tobom oko gradnje naftinih i plinskih zaliha u njihovom mijestu. Ali isto tako trebas i ti razumijeti i druge kad je rijec cetnicima i da je ulaganje kod njih jos gore.
Svi vi grijesite koji mislite da je ovo poklapanje zapadnog dijela. Ovo je isto da Bosnjaci prave fabriku namjenske industrije u dijelu gdje su ustase 90%. Sta je fatalna greska.