☑ Pravila foruma i savjeti

HNK-Mostarski kanton

Drina
Član

Re: Mostar

Post Postao/la Drina » 13 aug 2015 15:02

Hifa-Petrol gradi naftni i plinski terminal u Zapadnom Mostaru

Članica Grupacije Hifa, firma Hifa-Petrol je nedavno započela izgradnju naftnog i plinskog terminala u Zapadnom Mostaru, ukupnog skladišnog kapaciteta 290.000 litara, od čega je 180.000 litara predviđeno za naftu, a 110.000 litara za plin.

http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/hi ... ad-image-0

https://www.facebook.com/1hifagroup1

Polahko pocinje poklapanje kompletnog Mostara. :mrgreen:
Zna li neko koja je ovo tacno lokacija i kolika je povrsina?
Biće onako kako Bošnjaci odluče

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 13 aug 2015 15:22

Drina je napisao/la:Hifa-Petrol gradi naftni i plinski terminal u Zapadnom Mostaru

Članica Grupacije Hifa, firma Hifa-Petrol je nedavno započela izgradnju naftnog i plinskog terminala u Zapadnom Mostaru, ukupnog skladišnog kapaciteta 290.000 litara, od čega je 180.000 litara predviđeno za naftu, a 110.000 litara za plin.

http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/hi ... ad-image-0

https://www.facebook.com/1hifagroup1

Polahko pocinje poklapanje kompletnog Mostara. :mrgreen:
Zna li neko koja je ovo tacno lokacija i kolika je povrsina?
Jao gluposti.

To trebaju to graditi na našoj strani jer toga kod nas nema. Mi trebamo kontrolisati zalihe nafte i plina u slučaju sukoba a ne oni. A onda ako žele razvoditi plin po zapadu, nema veze, sve dok mi to kontrolišemo.

Što im ne kupe i tenkove kad im već daju resurse za sukobe?
Samo BiH.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 13 aug 2015 16:47

Evo detaljnije sa fb, btw i ja sam protiv gradnje u z. Mostaru,

ali na žalost istočni nema širine i prometa kao zapadni.

https://www.facebook.com/1hifagroup1/ph ... =1&theater
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

327
Član

Post Postao/la 327 » 13 aug 2015 17:13

Ma jasno samo treba pomagati ih, treba im se zahvaliti sto smo propatili onakvu 93'...pa sta uopce grade u Mostaru ako ne mogu gdje cemo mi kontrolisati i biti zaposljeni nasi ljudi..sta su to oni nama pomagali kad su oni ekonomski bili jaci? Nismo mogli uzeti njihovu marku, a mi njima sad dajemo hljeb i opstanak, trebali su ih pomoci u Busovaci, Vitezu i Zepcu tamo gore stoje...da sacuvaju Hrvate srednje Bosne..kako zaboravljamo stvari :evil:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 13 aug 2015 17:58

Ne kontam logiku, ali mislim da je ovo losa stvar za nas.
Umjesto da se gradi negdje u Bijelom polju, Zeljusi, Potocima, Vrapcicima, oni grade na ustaskoj strani. Nemam rijeci.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 14 aug 2015 01:19

noel malcolm je napisao/la:Evo detaljnije sa fb, btw i ja sam protiv gradnje u z. Mostaru,

Kako nema gdje? Sjeverni logor? Zalik? Cijevi se mogu prenositi i pod Carinskim mostom a i pod novim mostom u Zaliku koji je 100m od centra zapadnog Mostara. Mogli su, isto to uraditi i ispod Donje Mahale, kod Stotine, koja već jeste na desnoj obali grada. Postoji mali milion ruševina koje su se mogle izgraditi za ovo. Pa jeli kod Šantićeve ulice nekoliko razvaljenih zgrada stoje - desna obala grada a naši drže. Mogli su na milion mjesta. I dan danas na dijelu desne obale koji naši drže stoje ruševine. Zjape prazne. Sve se to moglo uzeti i ovo napraviti.

Neshvatljivo.

Ovo je upravo ono što ja stalno opominjem Bošnjake po Bosni da prestanu gledati Hrvate i Srbe odvojeno, kao da su jedni manji dušmani od drugih. Tretiraj ih isto jer i jesu isto. Ako ne bi pravio centralu u Istočnom Sarajevu, zašto bi u Zapadnom Mostaru?
Samo BiH.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 14 aug 2015 05:25

Mislim da grijesite.

Mostar se ne moze poredit sa Lukavicom, Banja Lukom ili nekim drugom gradom koji drze cetnici. Trenutno je nemoguce postici bio sto u Banja Luci posto cetnici drze svu administraciju, policiju, debela su vecina tamo. Na drugoj strani, vecina teritorije opcine Mostar je pod nasom kontrolom i to iskljucivo nasom kontrolom.

Mostar se moze porediti sa gradom Brcko. Gdje imamo nasu teritoriju, gdje nasi ljudi cine dobar dio policije, imamo dobar dio u administraciji itd...

Samim time je nama u interesu da poklopimo cijeli grad. Mostar je bosnjacki grad i nama je u interesu da nasi ljudi kupuju placeve na cijeloj teritoriji oopcine. To je i danas slucaj. Nasi ljudi zive i na jednoj i na drugoj strani. Rade i na jednoj i na drugoj strani dok katolici zive u strahu i boje se preci preko rijeke.

Katolicki faktor se srozava iz dana u dan. Nama je u interesu da nasi ljudi i firme poklope grunt. Sto vise.

Ko kaze da nasi ljudi nec raditi ovdje?

Moze li mi neko reci gdje se tacno nalazi ovo?

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 14 aug 2015 09:48

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
noel malcolm je napisao/la:Evo detaljnije sa fb, btw i ja sam protiv gradnje u z. Mostaru,

Kako nema gdje? Sjeverni logor? Zalik? Cijevi se mogu prenositi i pod Carinskim mostom a i pod novim mostom u Zaliku koji je 100m od centra zapadnog Mostara. Mogli su, isto to uraditi i ispod Donje Mahale, kod Stotine, koja već jeste na desnoj obali grada. Postoji mali milion ruševina koje su se mogle izgraditi za ovo. Pa jeli kod Šantićeve ulice nekoliko razvaljenih zgrada stoje - desna obala grada a naši drže. Mogli su na milion mjesta. I dan danas na dijelu desne obale koji naši drže stoje ruševine. Zjape prazne. Sve se to moglo uzeti i ovo napraviti.

Neshvatljivo.

Ovo je upravo ono što ja stalno opominjem Bošnjake po Bosni da prestanu gledati Hrvate i Srbe odvojeno, kao da su jedni manji dušmani od drugih. Tretiraj ih isto jer i jesu isto. Ako ne bi pravio centralu u Istočnom Sarajevu, zašto bi u Zapadnom Mostaru?
Ja sam samo prenio mišljenje koje sam direktno čuo od Izudina Ahmetlića,

njima je prioritet promet tj. ekonomski potencijal lokacije.

327
Član

Post Postao/la 327 » 14 aug 2015 13:43

Noel, jesi to prijatelj sa Izudinom? :respekt:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 14 aug 2015 14:53

327 je napisao/la:Noel, jesi to prijatelj sa Izudinom? :respekt:

Noel kapitalista iz Tešnja. :mrgreen: :maestro:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 aug 2015 00:46

noel malcolm je napisao/la:
BosnjackaHercegovina je napisao/la:

Neshvatljivo.

Ja sam samo prenio mišljenje koje sam direktno čuo od Izudina Ahmetlića,

njima je prioritet promet tj. ekonomski potencijal lokacije.
Pa dragi moj Noel,

Ako mu je promet i ekonomski potencijal lokacije prioritet onda se zajebo samo tako. Pogledaj na karti Šantićevu ulicu ili bulevar. Na toj lokaciji ima prostora za graditi ćimilet. Sve je to 100-200 metara zračne linije od centra zapadnog Mostara a u slučaju belaja, naši bi mu mogli zaštititi investicije.

Ovako njima gradi nešto što će oni prvom prilikom uzeti, isto ko i stadion Veleža, isto ko i Aluminijski kombinat, isto ko i milion stvari koje su tamo bile. A sumnjam da kad be počne s Vlasima da neće opet i ovi počet kakiti - i da ti drug neće ostati bez investicije.

Njegov prvi prioritet bi trebao biti da zaštiti svoju investiciju. A ne da je dušmaninu daje.

Kasno će svatiti da se zajebo.
Samo BiH.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 15 aug 2015 01:34

Možda si ti racionalno u pravu.

Ne zaboravi da se veliki štite između sebe.

Budi siguran da će vlasništvo HIFE u zapadnom dijelu Mostara biti zaštićenije nego tvoje u istočnom dijelu grada.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 aug 2015 06:05

BosnjackaHercegovina je napisao/la: Ako mu je promet i ekonomski potencijal lokacije prioritet onda se zajebo samo tako. Pogledaj na karti Šantićevu ulicu ili bulevar. Na toj lokaciji ima prostora za graditi ćimilet. Sve je to 100-200 metara zračne linije od centra zapadnog Mostara a u slučaju belaja, naši bi mu mogli zaštititi investicije.
.

Ne moze se ovako nesto graditi na tim lokacijama koje si naveo.

I pored silnih prica o "stolnom" onih budala iz Zagreba, katolici skoro i ne postoje na lijevoj obali. Rasprodali su skorom sve sto su imali i ne usuduju se preci u dijelove grada gdje smo mi vecina. I to je sam zenit njihovg uticaja. Dakle u najvecem momentu njihove "snage" oni ne smiju doci niti u jedan dio grada gdje smo mi vecina.

Nasi ljudi su mnogo slobodniji i zive i na jednoj i na drugoj obali. Rade i na jednoj i na drugoj strani.

Prosle godine je katolicka crkva zabiljezila minus od 12.000 katolika u Bosni a od toga 4.000 otpada na mostarsku regiju. I to se nece zaustaviti jer Zagreb ce uvjek biti ispred Mostara za Hrvate.

Ni Mostarsko-duvanjska biskupija nije pošteđena ovih trendova, a da je tomu tako, svjedoči i činjenica da je na kraju prošle godine ubilježeno 182.918 vjernika, dok je samo godinu ranije taj broj iznosio 186.005 katolika.

http://dnevni-list.ba/web1/lek-nn-bisku ... ka-iz-bih/

Nama je u interesu da potpuno poklopimo Mostar. Imamo sve poluge u nasim rukama. Glupo bi bilo da sami sebi ogranicavamo zivotni prostor.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 aug 2015 06:09

Drina, ovo je malo vise od 3 hiljade, a ne 4 hiljade.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 aug 2015 06:20

Ja sam misljenja da mi prvo trebamo poraditi na nekim "nasim" mjestima, kao npr, ovladati Zeljusom i Hodbinom, izgraditi dzamije u tim mjestima. Drugo, trebamo ekonomski ojacati nasa mjesta. Bez toga nema napretka.

Pa kad to uradimo, onda se siriti dalje, ako postoji realna mogucnost.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 aug 2015 06:31

BosnjackaHercegovina je napisao/la: To trebaju to graditi na našoj strani jer toga kod nas nema. Mi trebamo kontrolisati zalihe nafte i plina u slučaju sukoba a ne oni. A onda ako žele razvoditi plin po zapadu, nema veze, sve dok mi to kontrolišemo.

Što im ne kupe i tenkove kad im već daju resurse za sukobe?
Ovdje si u pravu. Ovako nesto vazno se nesmije praviti na dijelovima gdje mi nismo +95%. Ovdje nije cijec o nekoj fabrici za preradu voca ili nesto slicno. I ako je blizu mi necemo kontorlisati taj zapadni dio sledecih 10-20 godina.

Vidis Hercegovac kako je kad ti neko jaca drugu stranu i soli pamet kako je to dobro. Ekonomsko poklapanje. Takav si i ti kad nam pricas da su dobre investicije u Ist. Sarajevo gedje nema Bosnjaka i saradnja sa Srbijom u vezi sa namjenskom industrijom. Nemoze samo biznis, nije biznis sve. Nece se ustase promjeniti jer im investiramo i ulazemo kod njih.

Ja tebe razumijem i slazem se sa tobom oko gradnje naftinih i plinskih zaliha u njihovom mijestu. Ali isto tako trebas i ti razumijeti i druge kad je rijec cetnicima i da je ulaganje kod njih jos gore.

Svi vi grijesite koji mislite da je ovo poklapanje zapadnog dijela. Ovo je isto da Bosnjaci prave fabriku namjenske industrije u dijelu gdje su ustase 90%. Sta je fatalna greska.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 15 aug 2015 06:32

amkos je napisao/la:Ja sam misljenja da mi prvo trebamo poraditi na nekim "nasim" mjestima, kao npr, ovladati Zeljusom i Hodbinom, izgraditi dzamije u tim mjestima. Drugo, trebamo ekonomski ojacati nasa mjesta. Bez toga nema napretka.

Pa kad to uradimo, onda se siriti dalje, ako postoji realna mogucnost.
:gut:

Ovo su trebali praviti kod nasih izemdju Konjica i Mostara.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 aug 2015 08:14

amkos je napisao/la:Drina, ovo je malo vise od 3 hiljade, a ne 4 hiljade.

To su samo procjene katolicke crkve i sigurno se radi o vecim ciframa neko sto pisu:

I opet se ne bih slozio s vama jer na taj nacin mi sami sebi ogranicavamo zivotni prostor. Mi moramo poptpuno preuzeti Federaciju. Sav taj preuzeti grunt je sada u vlasnistvu HIFA. Bolje je nego da su to isparcelisali Ante, Jure, Franjo i ekipa i podigli naselje. Bolje je da trziste poklope nasi ljudi nego njihovi. Nama je sada bitno da se tu zaposle nasi ljudi

Katolicki faktor se srozava iza dana u dan i glupo je da se mi ogranicavamo na X procenata. Mostar je nas grad. Katolici su tu dosegli vrh i sad idu ka dole.

Mislim ako ne mozemo poklopiti Mostar onda sta ocekujete u Zvorniku ili Trebinju?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 aug 2015 08:16

Inace u narednim godinama treba ocekivati jos vise kukavickih napada katolickih fanatika. To se inace desava kad se osjeti da se urusava tlo pod nogama. Onda se pocinju ponasati kao obezglavljena kokos

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 aug 2015 11:25

Hodbina ima medzlis Amkos i jaka je inicijativa za dzamijom.Mnogi nasi su dosli i uzeli zemlju po Hodbini

Zeljusa nema niti medzlisa niti dzamije
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Odgovorite