☑ Pravila foruma i savjeti

Debili

atif
Član

Re: Debili

Post Postao/la atif » 23 jun 2015 06:08

Znate li onu spodobu licnost godine Husein Smajić za otkrivanje i gradnju toboznje crkve u svom dvoristu?
Evo kako je uzurpirao vakufsku zemlju!
cjeli tekst je na linku.

http://www.bug.ba/muftija-travnicki-dr- ... ovine.html
Muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović je u petak, 17.04.2015. god. posjetio Medžlis IZ-e Bugojno kako bi u Džematu Vesela predvodio džumu-namaz i kako bi se na licu mjesta upoznao sa pokušajem otimanja vakufske imovine na području Pršljanice kroz presudu Općinskog suda Bugojno u kojoj je sudija Katica Soldo, donijela presudu u korist Igora Lučića i dr., a protiv Medžlisa IZ-e Bugojno. Od Medžlisa IZ Bugojno dobili smo slijedeće saopćenje:

„Medžlis IZ-e Bugojno je 14.04.2015. god. dobio presudu Općinskog suda Bugojno, sudinica Katica Soldo u kojoj je dio parcele „Pršljanica“ (dio parcele do rijeke k.č. 1194 po starom premjeru površine 7980 m2) presudila u korist Igora Lučić i dr.

Mi u Medžlisu IZ-e Bugojno smo sa nevjericom primili tu vijest. Razlozi za nevjericu su brojni. Prvi je taj što je ista sudinica, Katica Soldo 26.07.2011. god. po istom sudskom sporu donijela presudu u korist Medžlisa IZ-e Bugojno nakon čega je Kantonalni sud u Novom Travniku 12.12.2012. god., samo zbog formalnih propusta u tužbi tužitelja Igora Lučić i dr. poništio presudu Općinskog suda u Bugojnu te predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak. U ponovljenom postupku Medžlis IZ-e Bugojno je pribavio i nove nepobitne dokaze, ali ovaj put sudinica Katica Soldo nije sudila po pravdi.

Katica Soldo je u ponovljenom sudskom postupku, tendenciozno pristupila sudskom sporu. Novac ili politički pritisak ili medijska popularnost Huseina Smajića ili nešto četvrto bili su glavni argumenti na osnovu kojih je sudila Katica Soldo.

Za Katicu Soldo ništa nije značio KUPOPRODAJNI UGOVOR 613/32 od 23.04.1932. god. sklopljen između Lučić Ilije i Lučić Marijana kao prodavaca i Šupa rođ. Pandžo Fatime kao kupca parcele k.č. 1194 po starom premjeru, površine 7980 m2, ovjerenim od strane Poreske uprave u Bugojnu. Jedna od zakonitih naslijednica Šupa rođ. Pandžo Fatime – Pandžo rođ. Bevrnja Ševala zvana Miza (II brak Bašić Ševala) je nakon smrti muža istu (a koju je naslijedila od muža) dala u hajr kao opće dobro i Vakuf Džamije u Veseloj.

<p style="text-align: justify;">Za Katicu Soldo ništa nije značilo to što je Medžlis IZ-e Bugojno koristio parcelu k.č. 1194 po starom premjeru površine 7980 m2 više od 30 godina.</p>
Za Katicu Soldo ništa nisu značili nalaz vještaka geodetske struke Safeta Vunića 24.12.2010. god. koji je mišljenja da iz navedenih upisa u starom i novom premjeru tužitelji nisu uživali parcelu poslije II-og svjetskog rata i nalaz vještaka geodetske struke Emine Duvnjak koja je mišljenja da od 1977. g. na katastarskoj parceli novog premjera 2169 (koja po starom premjeru sadrži k.č. 1194 i k.č. 1195) nisu vršene promjene u smislu oblika i površine kao i posjednika navedene parcele.
Husein Smajić je, kao i svi mještani Vesele, znao za temelje i zidine crkve jer se njegova kuća nalazi odmah uz tu crkvu. Također ostaci crkve su zasuti i zatrpani nasipom kojim je Husein Smajić formirao vještačko jezero za akumuliranje vode za mini-centralu. Da je kojim slučajem u prvom sudskom postupku Husein Smajić riješio sve u svoju korist, sigurno ne bi iskopao temelje crkve. Iskopavanjem temelja crkve dobio je publicitet u BiH, nagradu ličnosti godine u BiH Večernjakovog lista i evo sada i presudu Katice Soldo u sporu protiv Islamske zajednice u BiH. Time je Husein Smajić pokazao svoje pravo lice i spremnost za zloupotrebu svih svetinja, a sve radi lične koristi“, rekao je Jasmin Husić.
Došao sam u posjetu Džematu Vesela i Medžlisu IZ-e Bugojno da obiđem ovaj naš džemat na području Muftijstva travničkog i da se na licu mjesta upoznamo sa aktuelnim problemom u vezi vakufskog zemljišta „Pršljanica“. To zemljište je vakuf naslijednika Šupa rođ. Pandžo Fatime prema važećim papirima, a trenutno imamo situaciju pokušaja nasrtaja i otuđivanja ovog vakufskog zemljišta.

Mi znamo da smo u prošlom sistemu kao Islamska zajednica u BiH u znatnoj mjeri oslabljeni zato što su nam mnogi vakufi oduzeti. Taj sistem je bio takav kakav je bio i znamo da se vrlo malo šta moglo uraditi na zaštiti vakufske imovine. U današnje vrijeme, u vrijeme kad imamo državu koja se trudi da poštuje pravo i pravni sistem, ne možemo dozvoliti da ono što je vakufsko da se otme, da pripadne nekom drugom. Naprotiv sve ono što je vakufsko treba da se sačuva i da se unaprijedi, a ovaj ovdje prostor zemljište pripada Džematu Vesela i Medžlisu IZ-e Bugojno i uživaju ga i održavaju više od pedeset godina, tako da je tu situacija potpuno jasna. Mi poštujemo druge, ali ne damo svoje.

Za ono što je naše, iskoristit ćemo sve moguće pravne mjere i instance, da bismo zaštitili ovaj vakuf, da on ostane pri Islamskoj zajednici u BiH i da služi onoj svrsi za koju je namijenjen. Evo ja sam ovdje informisan iako je to vakufska parcela, ali nije bilo smetnje da tu istu parcelu koriste i oni koji nisu članovi Islamske zajednice u BiH. Dakle to je bilo na višestranu korist, ali eto nekome je to zasmetalo i neko je pokušao da utiče čak i na sudske organe da se ova parcela ili dio ove parcele otme. Ja to ovdje slobodno mogu tako kazati, ali isto tako mogu kazati i poručiti da mi kao Islamska zajednica u BiH to nećemo dozvoliti, ne samo mi kao Muftiluk travnički, i kao Medžlis IZ-e Bugojno, nego isto tako i džematlije i Džematski odbor Džemata Vesela, a uostalom i Vakufska direkcija u Sarajevu i Rijaset Islamske zajednice u BiH da se vakuf porodice Pandžo zaštiti od otimačine rekao je Muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović.

Pred nama je jedan duži proces, ali na kraju, ako Bog da, ja ne sumnjam da ćemo doći do pravde i da ćemo doći do konačnog rješenja ovog pitanja, to jeste da je ovo vakufska parcela i da pripada Islamskoj zajednici u BiH.“
Za Džemat Vesela, Medžlis IZ-e Bugojno i Muftiluk travnički je nepojmljivo kako neko može, kao što to čini Husein Smajić, prihvatiti nagradu određenih respektabilnih medija za ličnost godine u BiH, koja gradi crkvu na svojoj imovini i koju je navodno spremna ustupiti Katoličkoj crkvi u BiH, a sve to čini kako bi samo 50-ak metara dalje otimao vakufsku imovinu Islamske zajednice u BiH kojoj bi i sam trebao pripadati, a sve zbog ličnog interesa. Zato se i među mještanima Vesele čuje kako se iza čitave priče o izgradnji crkve kriju lični interesi, a medijska pažnja i politička podrška koja je rezultirala tom inicijativom treba poslužiti samo kao pokriće za daljnju otimačinu i uništavanje resursa od općeg interesa, pa makar oni bili i vakufi.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 25 jun 2015 08:10

Ministarstvo odbrane BiH poklanja Specijalnoj jednici MUP-a RS devet borbenih vozila
http://saff.ba/ministarstvo-odbrane-bih ... ih-vozila/

Juni 25th, 2015

slika

U okviru Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine postoji i Komisija za provođenje postupka rješavanja viškova pokretne vojne imovine. Njen posao je da u skladu sa unaprijed definiranim planom donosi preporuke o njenom uništavanju ili u skladu sa pojedinačnim zahtjevima ustanova i institucija dodijeli u muzejske ili u svrhe korištenja za agencije za provođenje zakona.
ve do sada, sa izuzetkom MUP-a RS-a, zahtjevi agencija za provođenje zakona (kantonalnih i entitetskih MUP-ova, SIPA, sudskih policija…) bili su sporadični. MUP RS-a je, izuzmu li se zahtjevi za pješadijsko naoružanje, tražio i oklopne transportere i borbena vozila, ali su takvi zahtjevi redovno odbijani. MUP Federacije BiH, pak, nikad nije podnosio slične zahtjeve. Ali…
Na posljednjoj sjednici Komisije, održanoj 19. juna ove godine, pala je drugačija odluka: Komisija je prihvatila da dodijeli devet borbenih oklopnih vozila (BOV) MUP-u RS-a, dva SIPA i pet MUP-u Federacije BiH. (Oslobođenje)

slika
Koje ministar odbrane? Ustase iz HDZ-a?
http://www.mod.gov.ba/MO_BiH/Struktura/ ... /?id=21760
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 25 jun 2015 08:13

Rasim Ljajić bez imalo stida branio Ratka Mladića na RT Vojvodina
http://saff.ba/rasim-ljajic-bez-imalo-s ... vojvodina/

Juni 25th, 2015

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić je gostujući u emisiji “Pravi ugao” Radio-televizije Vojvodine pokazao o kakvoj osobi se radi. Ljajić je ispričao da je zločinac Ratko Mladić, kada je uhapšen, tražio da razgovara sa njim o njegovim pravima i šta može da očekuje od Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom.

Ljajić je rekao da je razmišljao da li da ode na susret sa Mladićem, a da mu je u razgovoru sa njim, Mladić tada, kroz plač, rekao da nije kriv za zločin u Srebrenici i da nije ubio te ljude, a da mu je on uzvratio da ne tvrdi da je Mladić lično išao i ubijao, ali da te ljude neko jeste ubio i da je neko kriv za ubistvo 8.000 ljudi. Zbog ovog dijela ispovijesti Rasim Ljajić zaslužuje svaku osudu. Ovo može reći samo neko ko nema nimalo ljudskosti u svome srcu. Čovjek sebi daje za pravo da na ovakav način brani Ratka Mladića. Iako je cijeli svijet vidio Mladićevu izjavu da je došlo vrijeme “osvete Turcima”, Rasim Ljajić relativizira monstrumovu ulogu u genocidu u Srebrenici. Nažalost, nije su tu zaustavio, nastavio je sa odbranom Ratka Mladića.

“On mi je rekao – To su uradili ovi stranci”, kaže Ljajić i dodaje da mu je odgovorio da nisu oni počinili te zločine, ali da su odgovorni što nisu sprečili da do njih dođe.

“U jednom trenutku mi je rekao da ima potrebu, zato što sam ja musliman, da mi kaže da on nije kriv za zločin u Srebrenici. Ja sam mu odgovorio da nije moje da sudim i da postoji sud koji će ocenjivati da li je on kriv ili ne, te da ja neću da ulazim u to”, zaključio je Ljajić.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 jun 2015 03:31

Prasim
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 07 jul 2015 19:35

http://www.slobodnaevropa.org/content/s ... 14167.html
Safet Zec: Naša neminovnost je južnoslovenski prostor

Safet Zec, najugledniji i najveći bosanskohercegovački slikar današnjice, za RSE govori o Bosni i Hercegovini, marginalizaciji kulture i umjetnosti, nacionalnim podjelama koje nam je nametnula Europa, o svojoj patnji za Jugoslavijom. Smatra da su narodi nekadašnje zajedničke zemlje i danas upućeni jedni na druge jer dijele iste civilizacijske vrijednosti, govore istim jezikom i dijele istu kulturu. Safet Zec jedan je od najuglednijh Bosanaca i Hercegovaca u međunarodnim i diplomatskim krugovima.

RSE: Gospodine Zec, može li ikada i uopće biti BiH bez multikulture?

Zec: Mi smo jedan predivan prostor u kojem su se ukrstile i udružile kulture, religije, civilizacije. Sada je to razoreno. Mi koji imamo neke godine svjesni smo toga da se ta supstanca mora vratiti. To ovdje jednostavno mora postojati. Ja imam ženu Ivanku, sina Gorčina, kćerku Hanu. Mi smo ljudi koji to ovdje živimo.

RSE: Čak je i papa Franjo prilikom dolaska u Sarajevo rekao da Europa treba učiti od Bosne kako se gradi suživot i što je tu multikultura.

Zec: Evropa ima svoje načine, gleda to vrlo ugodno. Nama govori kako to pitanje podjela trebamo riješiti. Da, mi to trebamo riješiti, ali Evropa nam je skrojila tu đavolju košulju. Trpjeli smo užasan rat i užasna razdvajanja. Evropa se spaja, a mi se razdvajamo. To je jedan apsurd koji smo mi ovdje doživljavali. Mi smo ovdje u ratu urlikali da smo i mi Evropa. Pitali se zna li ta Evropa, da li gleda, dopire li informacija do njih? Onda jednoga dana spoznate da Evropa sve zapravo zna. Mi smo, idioti, dozvolili unutar Evrope i svijeta da narode podijelimo i unesrećimo. Bolan je taj povrat da to priznamo. Već imamo djecu koja su rođena u ratu i poslije rata. Oni ničim ne zaslužuju da žive u tim podjelama i užasima poraća, mržnjama. Ja sam išao od Doboja prema Derventi. Idete sat i pol. Sve je prekrasno, šljivici, livade, ali to su pusta sela. Nema nikoga. Ljudi tu trebaju da se vrate. Ali se prvo trebamo vratiti normalnom poimanju života, normalnim komunikacijama i da shvatimo što to znači jedna zemlja.

RSE: Nema boljeg načina od kulture i umjetnosti da se pomjeraju granice i grade mostovi. Kako se Vi osjećate kada vidite ko u našoj zemlji odlučuje o sudbini kulture i vodi kulturne institucije?

Zec: To su ljudi koji su dovedeni da u ovakvim okolnostima vode određena područja. Međutim, oni su samo primjerak tog nesretnog izbora i sistema koji ne funkcionira. Znate, vi na jednom Marijin Dvoru u Sarajevu imate sigurno šest velebnih palata u staklu, realiziranih u najsuvremenijoj tehnologiji. One blješte navečer. A pored njih stidljivo stoji zaključan Zemaljski muzej BiH. Taj Zemaljski muzej je civilizacija koju je izgradila Austro-Ugarska. Neka joj je na čast. To bi trebalo da svijetli, a ove da se zatvore. Zamislite vi to. Ja zaista ne razumijem te ljude u Sarajevu koji na pedeset metara od muzeja svaki dan dolaze u tu Skupštinu, tu zasjedaju. Pa ja bih, bolan, otišao pred taj muzej. Učinio bih nekakav kulturološki i ljudski gest. Stotinu godina muzej ima svoj budžet, bio on manji ili veći. Kako to sad odjednom da muzej, za vrijeme nekih ljudi, nema svoj budžet? Gdje je otišao, u što je zapravo potrošen? Dakle, živimo apsurd do apsurda.

RSE: Kako je moguće da su ljudi poput Vas u našoj zemlji marginalizirani, da nikada nisu pozvani od strane institucija za savjet, pa i za spas od propasti?

Zec: BiH je puna tako pametnih i inteligentnih ljudi, pisaca, intelektualaca, profesora. Ljudi predivno govore, predivno znaju. Ja, znate, imam jedan slikarski san. Samo da dođe jedno pet kamiona, onih vojničkih, nekada navečer ili u dva sata ujutro i pokupi čitavu ovu garnituru, te parlamentarce. I negdje ih izmjesti.

RSE: Što se ovdje treba dogoditi da bi ti ljudi jednostavno sami shvatili da nas vode unazad?

Zec: Da bi ovi otišli ovim kamionima, a došla jedna nova garnitura koja će misliti o zajednici, o svim ovim stvarima o kojima govorimo, a kojima se više smijemo, ona znači može doći samo jednim dramatičnim, socijalnopolitičkim preokretom. I onda će ovi morati da pobjegnu. Ili će doći do novog rata da bi se riješile te u ratu neriješene stvari. Užasna je ta misao, znam. Ovim demokratskim putem kojim pokušavamo već dvadeset godina, nemamo i ne možemo.

RSE: Mladi odlaze iz BiH.

Zec: Jedno moje dijete je već u Parizu. Moj sin je odabrao Sarajevo. Uči bosanski jezik, završio je režiju. On je odabrao Sarajevo i mene je to jako dirnulo. Ali ne podnosim da mu kažem da tu nema zapravo života.

RSE: Vašu sliku „Skidanje Isusa s križa“ papa Franjo je odabrao da krasi središnju rimsku isusovačku kapelu Della Passione. Opet jedan Bosanac, i to Safet, među najvećim umjetničkim imenima ikada. Što Vam je papa tada rekao?

Zec: Rekao mi je: 'Safete, sine moj'. On je predivan i najveći u toj svojoj skromnosti. Ali ja sam samo jedan od primjera naših ljudi u svijetu koji su kvalitetni.

RSE: Biste li mogli bez Bosne?

Zec: Ja sam napustio jedno svoje mjesto, jedno Sarajevo, jer sam na užasan i dramatičan način gubio zemlju koju sam volio, u kojoj sam odrastao, školovao se – jednu Jugoslaviju. Ja i danas smatram da je naša neminovnost taj južnoslavenski prostor. Mi govorimo iste jezike, dijelimo civilizacijske vrijednosti i kulturu. To stalno ponavljam. I danas pjevam makedonske pjesme kada mi dođe, idem u Dalmaciju da malo čujem kako ljudi govore 'A ća, ti Gospe'. Volim Sloveniju. Smatram da pripada meni. Ja sanjam da moja Bosna bude uređena poput Slovenije. To gubljenje nečega, tako dramatično isijecano, mene je to užasno boljelo. Ja sam htio da nestanem i da završim nekako život. I tako godinama, i dan danas, bludim za tim.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 jul 2015 19:42

Nisam znao da ovaj slikar pati za Srboslavijom.
Izgleda fin covjek, a ono zal za "starim vremenima".
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 10 jul 2015 00:47

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... srebrenici
U Han Pijesku napadnuta kolona sa tabutima žrtava genocida u Srebrenici

Na izlazu iz Han Pijeska napadnuta je kolona sa tabutima žrtava genocida u Srebrenici, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Oko 13:40 sati na magistralnom putu Han Pijesak – Vlasenica u mjestu Čađavica, prilikom prolaska kolone, jedna osoba prišla kamionu u kojem se nalaze posmrtni ostaci žrtava genocida iz Srebrenice i psujući više puta udarila rukama u kamion.

Kako je rekla glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić, službenici policije slobode lišili muškarca inicijala R.T. rođenog 1978. godine.

"O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je odlučio da nema elemenata krivičnog djela i predložio je pokretanje prekršajnog postupka", rekla je Tešić.

Prema riječima svjedoka, a kako prenosi Faktor, grupa od tri ili četiri mladića krenula je na kamion u kojem se nalaze posmrtni ostaci žrtava, uzvikujući parole "nož, žica, Srebrenica”. Mladići su kamenicama gađali kamion, a neki od njih su pokušali počupati cvijeće koje je okačeno na kamionu.

Kolona je nakon incidenta nastavila put prema Potočarima.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... io-zrtvama
"Bio je to manji incident, veliki broj Srba uz put se poklonio žrtvama"

Jusuf Memišević, vozač koji je danas upravljao kamionom na kojem se nalazilo 136 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, govoreći o incidentu koji se desio dok je kolona bila na izlasku iz Han Pijeska na putu ka Potočarima, rekao je da je jedan prolaznik koji je stajao pored puta, uzvikivao: "Ovo je Srbija", psovao i kamenom i nekim drvetom zamahivao prema vozilu i čupao cvijeće s njega.

"To je bio mali incident koji se dogodio. Ne trebamo obraćati pažnju na te, nazovimo ih, budale. Bio je veliki broj ljudi srpske nacionalnosti koje sam primijetio u putu, tačnije kada smo prošli kroz Bratunac, ustali su, stali mirno i poklonili se žrtvama. Veliko im hvala u moje ime", kazao je Memišević u izjavi nakon dolaska konvoja sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Potočare.
Par pitanja za Jusufa...
1. Kakva je tvoja definicija malog "incidenta"? Da li Bošnjak mora biti ubijen da bi ti rekao da je to napad?
2. Kakva je razlika između "budala" i kriminalca ili ratnog zločinca ili ekstremista ili četnika ili srpskog terorista?
3. Kako znaš da su veliki broj ljudi koji su ustali u Bratuncu bili srpske nacionalnosti? Zar nema Bošnjaka u Bratuncu? Zar su jedini ljudi tamo srbi?
4. Je si li siguran oko ovoga ili je ovo tvoja želja (možda nisu imali pojma šta se nalazi u kamionu)? Kako znaš da su se poklonili žrtvama (šta su radili da ti dođeš do tog zaključka)?
5. Zašto im se zahvaljuješ? Stajati mirno pred žrtvama genocida je minimum minimuma za svaku normalnu osobu. Niko ti se ne zahvali ako staješ za minutu šutnje za žrtve Holocausta ili drugog svjetskog rata, to je jednostavno očekivano.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 jul 2015 15:30

N1 televizija udovoljava Srbiji i umjesto genocid koristi kvalifikaciju “zločin u Srebrenici”
http://saff.ba/n1-televizija-udovoljava ... aAbiJUVipo

Juli 10th, 2015

Regionalni informativni televizijski kanal N1 počeo je krajem prošle godine da emituje program iz tri regionalna centra – Beograda, Sarajeva i Zagreba. Kao partner CNN-a za region, N1 emituje i dio programa CNN-a koji je relevantan za gledaoce u regionu.Ova televizija ima veoma čudnu uređivačku poltiku. Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, N1 televizija je više puta pokazala da favorizira političke interese Srbije u našoj zemlji. Jednostavno rečeno, riječ je o mediju koji ima veoma licemjeran pristup prema Bosni i Hercegovini. To se naročito vidi ovih dana kroz njihovo izvještavanje o 20.godišnjici genocida u Srebrenici. Na web portalu N1 televizije isti tekst je obrađen na dva različita načina (pogledaj priložene fotografije), odnosno za čitaoce iz Srbije N1 piše da u Srebrenici nema genocida, odnosno umjesto genocida N1 koristi riječ “zločin”. Jednostavno, N1 je nepogrešiv po ovom pitanju, ulažu veliki trud da im se slučajno ne omakne riječ “genocid”. Dok u istom tekstu, u verziji za čitaoce iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koristi se riječ “genocid”.
Rezultat ovakve uređivačke politike je jasan, N1 televizija u Srbiji podržava zvaničnu velikosrpsku politiku i genocid u Srebrenici tretira tek kao obični zločin, baš onako kako to rade Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik.

Foto 1: Verzija teksta za Srbiju
slika

Foto 2: Verzija teksa za BiH u kojoj se koristi “genocid”
slika
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 11 jul 2015 04:45

amkos je napisao/la:Nisam znao da ovaj slikar pati za Srboslavijom.
Izgleda fin covjek, a ono zal za "starim vremenima".

Sve ih je manje. Prirodni proces cini svoje.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 11 jul 2015 07:59

Crvena Tuzla je bila leglo bošnjaka koji su jugonostalgičari, kao i gomila tzv. urbanih sarajlija

kojim je komšija srbin ili hrvat bio preči od svega, sreća pa biologija čini svoje.

Toga već nema u Zenici, ili ima, ali u daleko manjoj mjeri.

Zenica je i prije rata bila puno više okrenuta vjeri i bošnjačkoj tradiciji.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Kimbo1
Član

Post Postao/la Kimbo1 » 12 jul 2015 04:58

noel malcolm je napisao/la:Crvena Tuzla je bila leglo bošnjaka koji su jugonostalgičari, kao i gomila tzv. urbanih sarajlija

kojim je komšija srbin ili hrvat bio preči od svega, sreća pa biologija čini svoje.

Toga već nema u Zenici, ili ima, ali u daleko manjoj mjeri.

Zenica je i prije rata bila puno više okrenuta vjeri i bošnjačkoj tradiciji.

Ne kažem i ne branim nikog,ali i u zenici vala ima svega. Jest da je ovaj životom platio, ali eto.

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1511 ... s-cetiri-s
“Never Complain Never Explain"

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 12 jul 2015 13:01

Naravno da i u Zenici ima svega , ali u daleko manjoj mjeri nego u Sarajevu ili Tuzli npr.

Ponavljam, sreća pa biologija čini svoje, te nas rješava komunjara i urbanih kršćana

koji su i među bošnjacima, naučenim na merhametluk, unosili smutnju.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 12 jul 2015 13:09

Evo ga opet divlja.

Muharem Bazdulj: Jugoslavija je samo u komi

Beograd .... To je najveći grad u kome se govori moj jezik, tu živi najveći broj ljudi koji voli da čita ono što napišem...

A na kom jeziku pišete?

...smatram da je lingvistički najtačnije nazvati taj jezik srpsko-hrvatskim...

....Meni je Jugoslavija domovina. Ja sam se rodio u Jugoslaviji, stekao jugoslovensko državljanstvo i meni su i ta država i to državljanstvo bili dobri dok mi neki idioti nisu razvalili domovinu....

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/57471 ... amo-u-komi

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 12 jul 2015 21:45

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 08:43, ukupno mijenjano 1 put.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 13 jul 2015 04:34

Mirso iz Prijedora ždere čvarke, a Edin iz Bijeljine na dan genocida lijepi Mladićeve slike
http://saff.ba/mirso-iz-prijedora-zdere ... eve-slike/

Juli 11th, 2015

Policija u Bijeljini zatekla je danas Edina Hadžihajdić dok je po gradu lijepio plakate sa fotografijom Ratka Mladića, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Na fotografijama su ispisane poruke „Đeneral, Junak bez mane, Srpski heroj“ i „Presjedniče Dodik vrijeme je za istinu. Referendum!“.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv Hadžihajdića biće podnesen izvještaj tužilaštvu za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Hadžihajdić je zatečen u postavljanju plakata oko 12.00 časova u ulici Filipa Višnjića.

Policija je obavila uviđaj, a o događaju je obaviješten nadležni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Prema saznanjima Saffa, Edin Hadžihajdić je jedan od onih Bošnjaka koji zbog nekog interesa glumi da je veći četnik od Draže Mihailovića. Edin je sličan Dobojliji Rasimu.

Povezana tema: Dobojliji Rasimu Avdiću idol Draža Mihailović
Dobojliji Rasimu Avdiću idol Draža Mihailović
http://saff.ba/dobojliji-rasimu-avdicu- ... ihailovic/

Januar 5th, 2015
slika

Nakon Mirsada i Emira iz Prijedora koji su se proslavili u jedenju čvaraka dobili smo Rasima Avdića iz sela Svjetlića kod Doboja. Rasim Avdić se nedavno oženio Srpkinjom i odmah je na svom Facebook profilu počeo postavljati fotografije na kojima je u četničkoj uniformi. Rasim se hvali da mu je idol Draže Mihailović.
Svjetlića je bošnjačko povratničko mjesto. Bošnjaci su protjerani iz ovog mjesta 1992.godine.

slika
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 13 jul 2015 07:15

Nisu ovo debili. Ovo su četnici i u slučaju sukoba oni će doći Bošnjacima da se obračunavaju s nama. Takvih ima hiljade, samo sa Srpskim imenima. Ništa čudno.

Debili su naši političari koji se izvinjavaju Vučiću jer ga je na dženazi žrtava genocida napala grupa ljudi koji su se s razlogom pitali što će on tu ako negira taj isti zločin genocida radi kojeg se ljudi kopaju.

Ispravan odgovor naših debila na ovo sve bi trebao biti "Vučiću nisi došao da priznaš genocid niti da se izvineš za njega. Došao si da proturaš svoju lažnu verzije istorije time vrijeđajući prava žrtava koje se ukopavaju i da prisustvuješ dženazi vrijeđajući i državu kojoj je grijeh nanesen i negirajući zločin koji je počinjen. Dobio si po zasluzi. Sljedeći put pamet u glavu."
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 13 jul 2015 10:28

Slazem se.

Debil No. 1
slika

Bolje?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 13 jul 2015 14:28

ABen je napisao/la:Slazem se.

Debil No. 1
slika

Bolje?
Nazalost, mislim da jeste. A volio bih iskreno da grijesim.
Samo BiH.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 13 jul 2015 15:51

Čim je odbacio Šemsudina Mehmedovića iz vođstva stranke pokazao je koliko mu je stalo do države!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 jul 2015 23:00

Nazalost muskarci koji za mrvicu guzice odbace svoje dostojanstvo,kulturu,historiju.To i nisu muskarci.

I sad taj sto je uzeo vlasku kurvu.To je najveca uvreda moguca
Djeca od tog debila bit ce cetnici i to veliki.Steta,ali vrijedjate sve Bosnjake kad kazete nasi debili.On je mrtav covjek on nije ''moj'' i tako se treba ponasati s njim.Kao da je cetnik,bez milosti
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Odgovorite