☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

abdic88
Novi kolač

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la abdic88 » 22 okt 2013 08:14

Jack je napisao/la:Dobio sam ja info za Buzim i tamo broj Hrvata haman i da ne postoji i to na hiljade uzorak

No,na moju nesrecu ne mogu ja da obidjem Bosnu ni u virtualnom svijetu sirom i poprijeko.Sad ganjam nesto za Srebrenicu,i dobio sam jedan info,ali opet.Trazim vise a taj covjek zna i ministre i sve zivo u Srebrenici.Pa se ja ne falim

Toliko o podjeli Bosnjaka u Varesu inace za onaj prosli uzorak :lol:

Ako Bosnjaka ne bude 55-60% U Jajcu.Popis je bas provala.Broj popisanih Hrvata je masovno velik u gradu sto je posljedica dovlacenja Pougaraca u grad samo da se izmjeni struktura,no otom-potom
pa ako cemo na hiljade brojati i ne postoji. ali ukoliko imaš info za dva naseljena mjesta na sjeveru općine Buzim onda postoji. Za buzim imam informacije da je brojka Bošnjaka na 99,2 %.

Što se tiče Kladuše, mislim da je moguće da su ljudi nasjeli na one priče o oduzimanju hrvatskog državljanstva ukoliko se ne izjasne kao Hrvati, vodila se kampanja oko toga. I još je bitno da Babo nije vodio nikakve kampanje oko izjašnjavanja dole.

Eh sad, mene zanima kako ovaj sanski most da ima 40 hiljada, pa ko je ikad bio u S.Mostu zadnjih godina (izuzevsi ljeto), može reći da u toj opcini nema preko 25-28 hiljada ljudi.

Petrovac isto nema ni 5 šta žive dole. Srbi umiru, a muslimani žive na relaciji Bihać-Petrovac. Bivsi im načelnik stanovao u Bihacu za vrijeme svog mandata.

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 22 okt 2013 08:15

U Dobreticima tj. Pougarju ih je popisano oko 2500, ali vecina ce biti brisana.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 08:20

Pougarje im nece pomoci.Jedino ako su se masivno popisali u Sumskoj moze da bude preko 500 000 Hrvata

Ako je broj katolika 435 000.A eto nek Jajce+Pougarje imaju +7000.Treba namiriti jos u mnogim opcinama i posebno Sumskoj.Citluk nema neki veci porast.Sad jedino Livno,.Duvno,ali i to ne pomaze ako se nisu u sumskoj popisali a nisu toliko

Ko mi spomene Jajce jos jednom i broj Hrvata .Onda cu mu ja spomenuti o preko 40 000 Bosnjaka S.Mosta

Obe kolone idu pod bajke,naucna fantastika
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 22 okt 2013 08:23

A mislis da Prijedor ima preko 80 hiljada? :rofll: Ovo je bila trka ko ce se vise popisati, a ne koliko tacno kog ima.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 08:26

Ove moje selo imalo je nesto Srba i Hrvata.Nakon 70% prebrojanih u selu i uzorku od 450.Bilo je 434 Bosnjaka,8 Muslimana,i 3-4 Bosanca,bez Srba i Hrvata

Dobro.Recimo da selo ima preko 500 stanovnika,ne treba da budes genije za takvo sta.Sumnjam da ce se moci brojka Hrvata povecati kad u selu gdje ih je bilo.nije niko popisan od Hrvata.Ok,nakon sto je 70% sela prebrojano.Opet kazem.Male su sanse.

Taj uzorak od 450 nije uzorak od 24 ili 55.To je jedan fin uzorak od par stotina ljudi u tom selu

Tako sumnjam da ce se brojka Hrvata povecati.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 08:41

Kao prvi.Ja raspolazem s podatcima.Drugi raspolaze ali s vise maste

Katolici imaju zupne matice i po tome oni ce prvi najebati i ti sto se pisu ''Hrvatima''

Odes u crkvu i kazes.Kako to da zupa Dobretici ima 300 katolika za bozica.A 3000 Hrvata za popis.Oni ce biti uhvaceni u lazi.Nasa strategija je bila daleko bolja,ima ljudi koji su i do 9 mjeseci prije prijavili se i otisli da zive u Srebrenicu i nema sanse da ne budemo vecina kad se i sve to sabere kako treba.Bosnjaci su imali dobru strategiju dole

Ono za Jajce.Dajte bolan :lol:

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 22 okt 2013 08:48

Sad krece provjera popisa, ali poslije podaci idu u obradu i vise nema nikakvih provjera, nego samo po odredjenom kriteriju ispisuju one koji nisu stalno stanovnistvo.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 09:17

Jedini tacan podatak ovdje je broj Srba.Dobio sam jos podataka iz par opcina i oni se fakat nikako ne popisu u Federaciji.Svi idu u sumskoj,cak pricaju da su osteceni za Srebrenicu.Nemaju snage da poklope Srebrenicu

Brcko dobijam neke veoma velike cifre za nas i to je ok.Nisu losi

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 09:47

Pusti ti kontrolu,kao da ce ona nesto postici.Za onog kretena koji je naucio ctrl+ print screen.Dobro je.Iako su ti sredili tu srednju skolu.Ipak si naucio nesto novo.Forum ti ne vrijedi nicemu,pises po drugim forumima.Mislim.

Halo

Srbi nemaju kapacitet da uzmu Srebrenicu.Vukosavlje.U Brckom cu tek da objavim neke stvarcice sta se prica.Srbendi nece biti na kraju ni 1.1 milion jer nema sanse.U Federaciji ih fakat skoro i da nema,ili se asimiliralo i sad u cetnitetu da popisu toliko

Visoko je izbacilo prilicno realne podatke.Ima dosta Bosnjaka koji su dosli u par Srpskih sela Visokog s strane,cak su i napravljene dzamije gdje ih i nije bilo prije rata pa mislim da smo na cirka 40 000 Bosnjaka u Visokom.Za ovo oko Jajca.No comment :rofll: :rofll:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2013 10:58

cetnicka logika.
Pavlović: U Srebrenici popisano duplo više od stvarnog broja osoba
http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 14866.html

SRNA - 22.10.2013 16:16
SREBRENICA - Predsjednik Skupštine opštine /SO/ Srebrenica Radomir Pavlović saopštio je da je, prema nezvaničnim podacima kojima raspolaže Koalicija za Republiku Srpsku, u ovoj opštini popisano duplo više stanovnika nego što ih stvarno živi na ovom prostoru.
"Rezultati popisa su, kao i izbori u Srebrenici, već ranije dogovoreni i isplanirani na štetu srpskog naroda, kao i obično", prenio je Pavlović ocjenu ove koalicije, koju čine sve srpske stranke i nevladine organizacije u ovom mjestu.
U njegovom saopštenju se tvrdi da na području ove opštine stvarno živi oko 65 odsto Srba i oko 35 Bošnjaka, a da će, prema saznanjima Koalicije, ovaj popis "pokazati" da je približno isti broj pripadnika oba naroda.
"I popis govori da se u Srebrenici sve unaprijed dogovori i da je ona ranije izrežirani politički projekat, jer su opstrukcije popisivača, instruktora i Popisne komisije u toku popisa potpuno slične scenariju koji je viđen za lokalne izbore 2012. godine", naveo je Pavlović.
On ističe da će rezultati popisa pokazati da stanovnika ima u nekim selima gdje nema ni kuća i gdje od početka rata niko ne živi ili da u selu sa dvije kuće živi 10 puta više osoba od stvarnog broja.
"U rijetko naseljenim selima kao što su Skenderovići, Ratkovići, Viogor, Brežani i još nekima zna se poimenično ko u kojoj kući živi, a upisanih je mnogo više, dok će u Sućeski ili Potočarima biti više stanovnika nego u Srebrenici", iznio je Pavlović tvrdnje Koalicije za Republiku Srpsku.
On navodi da Koalicija smatra da je cilj ovako obavljenog popisa stanovništva da se Srebrenica predstavi kao opština u kojoj svi treba da budu zadovoljni popisom i da vlast dijele po principu "pola-pola" iako je stvarno stanje na terenu potpuno drugačije.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Boss2013
Član

Post Postao/la Boss2013 » 22 okt 2013 11:44

Boj popisanih u
Velikoj Kladuši 47 000
Sanski most 47 000
Bihać 61 000
Cazin 69 000
Bosanska Krupa 29 000+
Bužim 20 000
Bosanski Petrovac oko 6 000
Ključ 12 000

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 11:50

Mislim da si tacan.Jer i meni su dali ovakve cifre za Sanu i Kljuc.Jesi siguran sto se tice Cazina.Nije lose

Kladusa i nije losa,jer Srba i nema tamo vise haman.A i broj autonomasa i rat je ucinio svoje

Bihac.Ocekivano

Zar samo 6000 popisanih u Petrovcu?Ako nas je 3000?Mogli bi da cinimo vecinu?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 11:54

Hvala ti Boss 2013.Prva pa u sridu.Imao sam ja te cifre za Sanu i Kljuc.Ali nisam za ostale opcine.Lozio sam malo drugare da imam ostatak

Abene

Mani se bolan Pavlovica.Cetalj zivi u Bajini Basti a Bosnjaci imaju 48% prvacica racunajuci obe skole u Srebrenici.Srebrenica+ Skelani.Mi smo tamo 45% stanovnistva sigurno ako ne i vise

On samo lazira

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 12:11

U Kljucu popisano 50 tak Hrvata.Iako opcina ima 10 katolika danas.Neki su dosli pride iz Hrvatske na popis.I par stotina Srba.Ispod 1000.Koliko veze nemam.Ovo ostalo smo sve mi

U Sani oko 4000-5000 Srba popisano.Tako mi rekose.I par hiljada Hrvata do 2000.Znaci 40 000 Bosnjaka.Oko 400-500 Bosanaca a neki su i pravoslavni dole.He-He
U Novom rekli mi vise od pola prijeratne cifre Bosnjaka
Prijedor izmedju 25-26 000 Bosnjaka popisanih.Najvise u najvecem malom gradu na svijetu preko 16 000
U Krupoj su presli Srbi 1000.Nesto sumnjam da idu ka 2000

Petrovac je interesantan.Samo 6000 popisanih.Mozda ako nas sreca opali.Mogli bi dobar rezultat imati ovdje

Boss2013
Član

Post Postao/la Boss2013 » 22 okt 2013 12:25

Dobio sam ih od pouzdana čovjeka, koji ima informacije.
U B.Otoci jedan popisivač mi reče da je sve što je popisao 100 % Bošnjaci.
u Bos. Krupi kod jednog popisivača od 300 + popisanih sve bošnjaci osim jedne familije Bosanaca.
U jednom selu je čak popisvač srbin pitao prisutne bošnjake na popisu jesu li bošnjaci, dakle čitao im odgovore. naravno znao je da je to 100 % bošnjačko naselje i da nema šta previše pokušavati muljati.

za kladušu kažu da je iznenađujuće dobro, s obzirom na priče koje kruže. mavodno se jedna struja dnz-ovaca opametila i nije više naivna kao 93. izjasnili se kao bošnajci.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 12:31

Tvoje informacije se poklapaju s mojim.Posebno za Sanski Most

Kladusa izmedju 80-93% Bosnjaka.Imam ja tesko autonomasko selo.95% reklo da su Bosnjaci a ostatak Muslimani bez ijednog Hrvata.Naravno ako bude kakav crnjak i sva sela ne budu kao takva.Onda 80%

Kako ti vidis ovo za Petrovac?Tako malo?Koliko mislis da je Srba popisano u Krupoj i Bihacu,kao i Hrvata u Bihacu

aburovic
Član

Post Postao/la aburovic » 22 okt 2013 12:41

Boss2013 je napisao/la:Boj popisanih u
Velikoj Kladuši 47 000
Sanski most 47 000
Bihać 61 000
Cazin 69 000
Bosanska Krupa 29 000+
Bužim 20 000
Bosanski Petrovac oko 6 000
Ključ 12 000
Dobrodošao "Boss2013"

Boss2013
Član

Post Postao/la Boss2013 » 22 okt 2013 12:42

što se tiče krupe, ono što je prije ata bilo vlaško, to je sad krupa na uni. ono ostalo malo je par katuna i didova sa bakama koji su došli da umru. žive u neobnovljenim i neuslovnim kućama, zemlju masovno prodaju. ivanjska - što se tiče zemlje- je sva rasprodana, ostala samo kućišta, koja još nisu prodana, ali oni više nemaju zemlje. vranjska i glavica su odavno riješene, uglavnom dobrano riješeno. v.radić i jasenica samo starci. čisto sumnjam da će se iko tu ko nije prisutan prijaviti da žive. više oni vole pojačati svoj broj u rs nego u krupi. oni su krupu izgubili ionako, znaju da nemaju tu šta tražiti. po mom mišljenju bilo bi dobro da se masovno prijave u krupi, da njihov broj opadne u rs. kad bi se svi prijavili krupi mi bi opet bili 3/4+ stanovništva. što ih više razvučemo bih je jača. a mi opet većina u svakoj općini. za ostale općine ak šta konkretno saznam javim.

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 22 okt 2013 12:45

rahimic je napisao/la:Za Jajce su 100% tacni podaci, potvrdjeni iz dva izvora, od instruktora i koordinatora popisa.
Rahimicu,ja sam iz Jajca i znam da nema sanse nikakve da bude popisano 14700 hrvata,jer je 1991. bilo kada se gledaju deytonske granice opcine Jajce 15819 hrvata a to bi znacilo da je popisano 93% prijeratnih hrvata NEMA SANSE a dr. ako je u Pougarju popisano 2500 a prije rata ih bilo 4720 znaci imas ostatak od 2200 koji je kao popisan i Jajcu,sto opet nema veza sa zivotom....
Jednostavno u Jajcu stalno zivi manje od 8000 hrvata a popisano ih malo vise od 12000 u koji spada i dio Pougaraca STO CE RECI DA JE SVAKI 3 POPISANI HRVAT OSOBA KOJA NE ZIVI NA PODRUCJU OPCINE JAJCE,a ta cifra od 14700 jeste Jajce + Dobretici=12200+2500 je 14700 ,ukljuci mozak...hrvatima je jasno da ce opcina Dobretici biti ukinuta..a od ovih 12 000 sigurno ce minumum 2000 biti brisano...a u Pougarju 1500
Da na opcini jajce bude popisano 15020 Bosnjaka je smijesno jer stalno na podrucju opcine zivi 14500 Bosnjaka,a sto bi po tvojim podatcima dalo reci da je 520 ljudi iz dijaspore doslo da se popise...cista glupost!
Zadnja izmjena: BosniaUser, dana/u 22 okt 2013 12:59, ukupno mijenjano 1 put.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 22 okt 2013 12:47

Boss2013 je napisao/la:što se tiče krupe, ono što je prije ata bilo vlaško, to je sad krupa na uni. ono ostalo malo je par katuna i didova sa bakama koji su došli da umru. žive u neobnovljenim i neuslovnim kućama, zemlju masovno prodaju. ivanjska - što se tiče zemlje- je sva rasprodana, ostala samo kućišta, koja još nisu prodana, ali oni više nemaju zemlje. vranjska i glavica su odavno riješene, uglavnom dobrano riješeno. v.radić i jasenica samo starci. čisto sumnjam da će se iko tu ko nije prisutan prijaviti da žive. više oni vole pojačati svoj broj u rs nego u krupi. oni su krupu izgubili ionako, znaju da nemaju tu šta tražiti. po mom mišljenju bilo bi dobro da se masovno prijave u krupi, da njihov broj opadne u rs. kad bi se svi prijavili krupi mi bi opet bili 3/4+ stanovništva. što ih više razvučemo bih je jača. a mi opet većina u svakoj općini. za ostale općine ak šta konkretno saznam javim.
dobro nam došao, samo tako nastavi.

:fes: :fes: :zastava: :gut:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Odgovorite