1. Broj populacije kod katolika koji su ekstremni HDZ ( loš kandidat i još žena, to u katoličanstvu ne ide
2. Broj katolika ali oni koji nisu vezani za ustaški hdz aparat
Prvi put osjetim neku rezignaciju kod njih. Nisu uspjeli ni da se naprave neku koheziju. Malo ih je tako da ni ne mogu izbaciti dobre kandidate na sve pozicije koje pretendiraju.
Da, još ako element trojka bude opet u opticaju, imat će luksuz biranja reprezentacije.Bosnium je napisao/la: ↑13 maj 2026 06:41 Otkad je Scmidt povecao broj delegata pogotovo u etnickim cistim krajevima do 23 ili koliko vec, gdje vecinom katolici zive onda ja neznam za sta glasamo kad ionako bezobzira bilo od sda, sdp, df i bla bla pobjedi nemoze se apsolutno nikako napravit vlast bez hdz..i tako onu vuku sve konce..ja licno neznam sto bi uopste glasao kad znam da ce opet hdz vodit zadnju rijec, ako se iko razumije bolje u ovoj politici nek objasni..
Zato je i postavljen, nametnut i on i Trojka. Da se cementiraju etničke podjele i da S i H komponenta biraju lošu (a po njih dobru) "probosansku" opciju u vlast. Sve planski i strateški. Hirurški precizno.Bosnium je napisao/la: ↑13 maj 2026 06:41 Otkad je Scmidt povecao broj delegata pogotovo u etnickim cistim krajevima do 23 ili koliko vec, gdje vecinom katolici zive onda ja neznam za sta glasamo kad ionako bezobzira bilo od sda, sdp, df i bla bla pobjedi nemoze se apsolutno nikako napravit vlast bez hdz..i tako onu vuku sve konce..ja licno neznam sto bi uopste glasao kad znam da ce opet hdz vodit zadnju rijec, ako se iko razumije bolje u ovoj politici nek objasni..
Sada su pravi izbori poslije izbora, aukcija koja se održava u HDZu - ko im više dadne ide u vlast.saraylija je napisao/la: ↑13 maj 2026 06:44Da, još ako element trojka bude opet u opticaju, imat će luksuz biranja reprezentacije.Bosnium je napisao/la: ↑13 maj 2026 06:41 Otkad je Scmidt povecao broj delegata pogotovo u etnickim cistim krajevima do 23 ili koliko vec, gdje vecinom katolici zive onda ja neznam za sta glasamo kad ionako bezobzira bilo od sda, sdp, df i bla bla pobjedi nemoze se apsolutno nikako napravit vlast bez hdz..i tako onu vuku sve konce..ja licno neznam sto bi uopste glasao kad znam da ce opet hdz vodit zadnju rijec, ako se iko razumije bolje u ovoj politici nek objasni..
Schmit je ovim nametanjem zacementirao etničke stranke.
Izborna mobilizacija
Ako se smatra da je odluka nepravedna, najjači odgovor je:
povećati izlaznost,
jačati političke aktere koji se zalažu za promjene,
graditi koalicije.
Demokratski sistem se mijenja kroz izbore.
Trojkas pobjedice Izetbegovic u inat vama izdajnicima
Ipak ima najvece sanse zbog samog broja kandidata