☑ Pravila foruma i savjeti

Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2026. godine

Kojoj opciji planirate dati svoje povjerenje na Općim izborima 2026. godine?

Anketa traje do: 02 okt 2026 05:46.

SDA
11
52%
DF
5
24%
SDP/NIP/NS
1
5%
SBiH
1
5%
NES
0
Nema glasova.
PDA
0
Nema glasova.
BHI-KF
0
Nema glasova.
NAPRIJED
0
Nema glasova.
SNAGA NARODA
1
5%
PLATFORMA ZA PROGRES
2
10%

Ukupno glasova: 21

saraylija
Član

Re: Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2026. godine

Post Postao/la saraylija » 15 apr 2026 05:52

Izbori će pokazati sljedeće:

1. Broj populacije kod katolika koji su ekstremni HDZ ( loš kandidat i još žena, to u katoličanstvu ne ide :nemere: )
2. Broj katolika ali oni koji nisu vezani za ustaški hdz aparat
:zastava:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 15 apr 2026 06:20

saraylija je napisao/la: 15 apr 2026 05:52 Izbori će pokazati sljedeće:

1. Broj populacije kod katolika koji su ekstremni HDZ ( loš kandidat i još žena, to u katoličanstvu ne ide :nemere: )
2. Broj katolika ali oni koji nisu vezani za ustaški hdz aparat
Prvi put osjetim neku rezignaciju kod njih. Nisu uspjeli ni da se naprave neku koheziju. Malo ih je tako da ni ne mogu izbaciti dobre kandidate na sve pozicije koje pretendiraju.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 13 maj 2026 06:41

Otkad je Scmidt povecao broj delegata pogotovo u etnickim cistim krajevima do 23 ili koliko vec, gdje vecinom katolici zive onda ja neznam za sta glasamo kad ionako bezobzira bilo od sda, sdp, df i bla bla pobjedi nemoze se apsolutno nikako napravit vlast bez hdz..i tako onu vuku sve konce..ja licno neznam sto bi uopste glasao kad znam da ce opet hdz vodit zadnju rijec, ako se iko razumije bolje u ovoj politici nek objasni..

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 13 maj 2026 06:44

Bosnium je napisao/la: 13 maj 2026 06:41 Otkad je Scmidt povecao broj delegata pogotovo u etnickim cistim krajevima do 23 ili koliko vec, gdje vecinom katolici zive onda ja neznam za sta glasamo kad ionako bezobzira bilo od sda, sdp, df i bla bla pobjedi nemoze se apsolutno nikako napravit vlast bez hdz..i tako onu vuku sve konce..ja licno neznam sto bi uopste glasao kad znam da ce opet hdz vodit zadnju rijec, ako se iko razumije bolje u ovoj politici nek objasni..
Da, još ako element trojka bude opet u opticaju, imat će luksuz biranja reprezentacije.

Schmit je ovim nametanjem zacementirao etničke stranke.

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 13 maj 2026 06:50

Dali troja ili sda je za mene isto smece, ali bilo ko znaci nemoze se bez hdz nikako sada, bezobzira kako stvari stoje. Tako da ja istinski nevidim razlog da se glasa. Ili efendic ili becirevic nemza veze kad hdz upravlja i koci sve.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 13 maj 2026 07:03

Bosnium je napisao/la: 13 maj 2026 06:41 Otkad je Scmidt povecao broj delegata pogotovo u etnickim cistim krajevima do 23 ili koliko vec, gdje vecinom katolici zive onda ja neznam za sta glasamo kad ionako bezobzira bilo od sda, sdp, df i bla bla pobjedi nemoze se apsolutno nikako napravit vlast bez hdz..i tako onu vuku sve konce..ja licno neznam sto bi uopste glasao kad znam da ce opet hdz vodit zadnju rijec, ako se iko razumije bolje u ovoj politici nek objasni..
Zato je i postavljen, nametnut i on i Trojka. Da se cementiraju etničke podjele i da S i H komponenta biraju lošu (a po njih dobru) "probosansku" opciju u vlast. Sve planski i strateški. Hirurški precizno.

Ali smatram da treba glasati za probosanske opcije bez obzira na sve uinat dušmanima.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 13 maj 2026 07:12

Ali realno i trojka je pro bh, ali i da bi bio sda ili df. Mislim da bi opet isto bilo sto se tice odluke schnidta. Realno kad sad gledam apsolutno nevidim smisao glasat kad covjek zna da ce hdz sve odlucivat bezobzira dali pro bh stranke federaciju imaju preko 80% glasova a hdz manjak, a opet sve odlucuju...

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 13 maj 2026 07:56

To je veoma plitko razumijevanje općih političkih procesa u BiH i pojednostavljivanje kompleksnog dejtonskog političkog uređenja BiH. Ne bira se samo Dom naroda, nego i svi parlamenti, kantoni i Predsjedništvo.

Ako su tebi SDA i tzv. „Trojka“ isto i ako ti je uredu da se na 24 sata ukine Ustav BiH na štetu samo Bošnjaka samo da bi se neko domogao vlasti, onda to pokazuje koliko slabo političko razumijevanje imaš.

Koliko god SDA ne valja, a može se reći da ne valja iz možda bezbroj razloga, pristati na to da se Ustav ukida na 24 sata samo da bi se došlo do vlasti, i to na jedan nedemokratski, protivustavni i perfidan način, je za svaku osudu. Stranke i osobe koje su u tome učestvovale treba kategorički prekrižiti i kazniti na izborima.

Da još jednom napomenem osobama koje ne shvataju obim bezobrazluka, pljačke i izdaje na koje su neke tzv. „probosanske stranke“ bile spremne pristati samo da bi se domogle vlasti:

Bošnjačkom predstavnik u Domu naroda Bošnjaka FBiH je na 24 sata eliminsano ustavno pravo da bude garant da Bošnjaci budu dio vlasti u FBiH.
S druge strane, Dom naroda Hrvata dobio je prekompenzaciju, tako da HDZ praktično zauvijek može biti dio vlasti i blokirati vlast.
Dok je Dom naroda Bošnjaka na 24 sata bio pomnožen sa nulom.
Vlast su napravila sa jedne strane jendna široka koalicija svih hrvatskih stranaka, osim HRS-a, a s druge strane koalicija stranaka koje nemaju uporište u Domu naroda Bošnjaka, nego samo među Srbima i Ostalima, uz nekoliko pojedinaca koji su pristali zarad lične koristi sudjeluju u svemu tome.

Pristajanjem tzv. „Trojke“ i šaci interesdžija na ovo, Bošnjaci nemaju ni trećinu vlasti u FBiH, nego je praktično nemaju nikako.

Pored svega toga navedenog, svaki glas koji se na izborima ne dadne da je jedan postatak više u udio vlast za mrzitelje države BiH i olakšava im se tako posao.

Znaci ne glasati može samo neko ko nema ni osnovno razumijevanje političkih dešavanja u BiH.
Upravo zato što Srbi i Hrvati mnogo bolje razumiju tu domenu od nas, te su politički senzibilniji i edukovaniji, mi ne ne možemo iskoristiti puni kapacitet naše brojnosti.
Zato nam se i dešavaju situacije poput ukidanja Ustava na 24 sata na štetu isključivo Bošnjaka i pristajanja „Trojke“ na to, jer mnogo Bošnjakay ako ne i većina, uopće nije shvatilo šta se te noći desilo i na šta je bila spremna tzv. „Trojka“ zajedno sa šakom preletača i interesdžija.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

dennis
Član

Post Postao/la dennis » 13 maj 2026 16:53

saraylija je napisao/la: 13 maj 2026 06:44
Da, još ako element trojka bude opet u opticaju, imat će luksuz biranja reprezentacije.

Schmit je ovim nametanjem zacementirao etničke stranke.
Sada su pravi izbori poslije izbora, aukcija koja se održava u HDZu - ko im više dadne ide u vlast.
Kako Reuf Bajrović kaže, HDZ kontroliše ulaz u vladu Federacije kao Iran Hormuz. :lol:

Možeš glasat za Aukcijsku Opciju 1 i Aukcijsku Opciju 2, a ide u vlast ona gora i koja je spremna više nahraniti HDZ čudovište sa golemim otvorenim ustima. :lol:
==BOSNA==

atif
Član

Post Postao/la atif » 13 maj 2026 17:08

Ljudi planiraju a Allah odlučuje. Tako da njihova nije zadnja nikad niti će biti. Naričete ko vlahinje. Gdje vam je odvažnost i mudrost. Za slobodu se bori a ne kleči. To što im je nacista dao zasigurno ima i mahana.

Treba se pod prvo promjenuti vlast jer ovi nisu predestavnici narod.

Evo šta kaže AI
Izborna mobilizacija

Ako se smatra da je odluka nepravedna, najjači odgovor je:

povećati izlaznost,

jačati političke aktere koji se zalažu za promjene,

graditi koalicije.

Demokratski sistem se mijenja kroz izbore.

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 13 maj 2026 17:19

Glasate za etničku stranku i oko njenih koalicijskih partnera. Tako nam je Šmit prisolio i ostavio igru.

Ali kada Naša Stranka ima 50k budala koji glasaju za njih onda će stanje biti lose.

Pa i ova kandidatura Efendića služi kao razbijanje glasova.

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 14 maj 2026 14:24

Upravo to sto si rekao. Ili opcija 1 ili opcija 2. Pa ko vise se naguzi hdzu taj ce dobit vlast. Znaci nepika se to sto 300000 za jednu opciju glasaca a 250000 za drugu a stranka od 50000 da odlucuje sve. Iako bi se te dvije oocije ujedinile nema nikakve sanse da odlucuje bilo sta. Ovaj ustav bi se ionako ukinuo na 24sata i da je sda na vlast bila. Ja se iskreno i toliko nerazumijem u politiku ali gledano sa strane ovo je jako pokvareno. Slicno da bi neke opstine u njemackoj sa 100.000 ljudi odlucivale protiv 1.000.000 suprotni glasaca..nebi nikako proslo

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 28 maj 2026 04:25

Nemojte zaboraviti da se prijavite za glasanje iz inostranstva.

Rok za prijavu je do 21.07.2026.

Evo link za registraciju:
https://eregistracija.izbori.ba

Za prijavu je vam je potrebna:
- email adresa
- valjan bh. dokument
- potvrda o prebivalištu, to može biti i viza države gdje se nalazite.

Ima i video tutorial kako izvršiti prijavu:

Ne bih vam preporučio da čekate posljednji trenutak za prijavu, već da se prijavite na vrijeme. Registracija je veoma jednostavna.

Ako se ipak ne znate prijaviti ili imate neki problem, neka vam pomogne neko od bližnjih.

Pomoć možete dobiti i od naših udruženja i džemata u dijaspori. Javite im se putem društvenih mreža ili ih lično posjetite.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

sema
Član

Post Postao/la sema » 28 maj 2026 17:46

Bosnium je napisao/la: 13 maj 2026 06:50 Dali troja ili sda je za mene isto smece, ali bilo ko znaci nemoze se bez hdz nikako sada, bezobzira kako stvari stoje. Tako da ja istinski nevidim razlog da se glasa. Ili efendic ili becirevic nemza veze kad hdz upravlja i koci sve.
Trojkas pobjedice Izetbegovic u inat vama izdajnicima

atif
Član

Post Postao/la atif » 21 jun 2026 13:12

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/49 ... tavku.html

NAKON ODLASKA IVE TADIĆA I FORMIRANJA HDS-a NOVI UDARAC ZA ŽEPAČKI HDZ: Predsjednik Općinskog odbora Ivica Penić podnio ostavku

patriota
Član

Post Postao/la patriota » 15 jul 2026 21:02

Treba glasati za Slavena Kovačevića za Predsjedništvo BiH.

Minorno je ko će od Bošnjačkih kandidata ući u Predsjedništvo. Bilo da je iz SDA ili ovih bivšh SDA-ovaca koje je SDA iznjedrila kao NIP, itd...
** Budi ruka koja BiH gradi, brani i hrani!!! ** :zastava:
Imate ideju o pokretanju biznisa u BiH? Posjetite www.restart.ba __ :gut:
www.bih.rf.gd ___ :gut:

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 15 jul 2026 23:19

Bolje je po državu da bude neki četnik nego Bećir. Eto toliko je nebitno ko će od Bošnjaka. Ko god bude osim njega, mislim da ne može gore od ovoga.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 jul 2026 04:26

Gorcin je napisao/la: 15 jul 2026 23:19 Bolje je po državu da bude neki četnik nego Bećir. Eto toliko je nebitno ko će od Bošnjaka. Ko god bude osim njega, mislim da ne može gore od ovoga.
Ipak ima najvece sanse zbog samog broja kandidata
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite