☑ Pravila foruma i savjeti

Ex Yugoslavija nacionalna pripadnost 2025 godine

Jack
Administrator

Re: Ex Yugoslavija nacionalna pripadnost 2025 godine

Post Postao/la Jack » 22 okt 2025 04:08

Sarajevo je jednonacionalni i jednovjerski grad gdje udio Srba i Hrvata ne prelazi skupa 10% kao i krscana.Isto kao i u Podgorici s tim da Podgorica ima vise Muslimana od krscana u Sarajevu

Glupe price pa neko nas koci.Pa ne moze se porediti.Naravno da se ne moze porediti jer da smo mi ulagali u edukaciju ljudi zadnjih 30 tak godina a ne ulagali u vjeru gdje ti hodza izigrava intelektualca.Mozda bi kao narod i imali malo vise od Sarajevske sadake.Umjesto tog u zadnjih 30 godina izmjenili smo se u narod podobnih a ne narod sposobnih.Narod glupih koji kupuju diplome,pa one diplome iz Sarajeva vise ne valjaju kao neki nacelnici Sarajevskih opstina.Umjesto da ste se borili za prava Bosnjaka van Sarajevske smog carsije.Vi ste gledali da kupite nekretnine u Makarskoj,da izmuzete jos vise para.Takva sramota je nalik Romima samo ni oni se ne kurvaju svakom kao Bosnjo.Za malo para i vlasti bi prodali sve samo da se moze krasti i izvlaciti tender u Sarajevskoj smog carsiji.

Sami politicari koji se priblizavaju 70 godinama Niksic i Izetbegovic ti jasno govore o nepotizmu vladajucih struktura i nesposobnih nasih ljudi,

To je realnost

viewtopic.php?t=1601&start=40

Kao sto je i realnost da ima i svijetlih primjera gdje dijaspora finansira bazene,sportske terene,nebodere,izgradnju cesta pravi

Sdfa.Izdajnici.Pa,glasati za Sda.Pa niko ne daje nikakve nove ideje,niko nista ne radi,svak misli da zna ali je glup i gluplji.I to je to.U 30 godina od rata mi jos pravimo autocestu koju smo zapoceli prije 25 godina.I nismo ni blizu izradnje.Jel trebalo Japanu ili Njemackoj da naprave autoceste za 50 godina.Ma,mozes misliti

Vise se ustashe i cetnici boje pametnog Bosnjaka koji zna vise od bukvice ''ILMIHALA'' nego par hiljada kretena kojim je glavni cilj da kazu da su u prvom saffu u dzamiji i da sve znaju.Masalah.Procitaj nesto novo,nauci nesto novo.Danas ja mogu u centar Sarajeva da odem i kazem da mi neko nabroji 10 Africkih drzava .I dadnem mu 100 maraka za takvo sta.1 od 100 mozda bude znao takvo sta u tolikom gradu.A po selima gdje je sve jos gore,zabacanije i manje dostupno.Nijedan

Ako ti je neki crnjak sto neki drekavac je umro Halid i proglase dan zalosti.Niti slusam takvo smece od narodne muzike,niti me boli patka za Halida i za Cece i ostale.Mozda bih proglasio dan zalosti prije 33 godine kad dobar dio moje rodbne je zavrsio u masovnoj grobnici

Mi mislimo da saburamo do sudnjeg dana.I da ce nam se svi naguziti.I mi lijepo sve dobti.Zale se smijesnom Njemackom nacisti i ocekujete da vam on pomogne

Takav seljakluk je smijesan i zalostan.Mi danas nemamo drzavu a imamo bazu gradova gdje nema ni Srba ni Hrvata u vecim gradovima
Tuzla,Zenica,Sarajevo.Pa Balije ne mogu da naprave cestu Sarajevo-Tuzla samo ako mislis ona kozja staza da je prava cesta.30 godina od zavrsetka rata

Bosniak je negativan covjek ali dobro vam kaze neke stvari.Ako vi ne zelite da se borite za vasa prava,gledate u neke Sda snage i ostalo.Bolje da ja zadnji put dodjem u Bosnu i podjelim vam drzavu.Nazovite tu drzavu Sarajevski Pasaluk

Bit ce bolje.Pa ce biti vreca zlata za mog Bakira .I za ostale.A ostale ko jebe

Nesto tipa klix forum koji nema Bosnian-English nego Croatian-English podlogu.Pisete i prdite na forumu od 42 zaposlena koji ne znaju da promjene logo jezika u Bosnian.Ili da napisu RS i to velikim slovima i to bez navodnih znakova i da ne kazu jos takozvana u takvo sta

Pa vasa sramota je beskonacna.Kad mene ne bude,morat cete me praviti od blata,i uzivajte u monotoniji seljackih rasprava,jos jeftinih stosova i nadam se da ce vam unuci biti zivi dok ovo pisem.I sad sam ozbiljan ovdje

Ako vi mislite da cete davati neke smijesne izgovore,onda ne znam sta ocekujete

Da nema mene danas demografska mapa Bosnjaka bi se sastojala od BUREKA.I da li je Burek pita s mesom ili to.Jer nikog to ne zanima,niti ko ganja podatke.I sta ocekujete onda

Nista.Da uzmete od mene sta tj ''posudite' i to je to

:lol: :lol:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2025 05:35

BOSNI4K je napisao/la: 20 okt 2025 11:25 U Prištini je za 10 godina izgrađeno više nego u Sarajevu, Tuzli i Zenici zajedno. kod balija ovo bi ostalo samo crteži na papiru, kao vecina projekata!

slika

Super 👌 slike
Prishtine me je totalno iznenadila

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 22 okt 2025 12:30

Jack je napisao/la: 22 okt 2025 05:35 Super 👌 slike
Prishtine me je totalno iznenadila
Više liči na Njemačku nego na najsiromašniju drzavu u Evropi. Albanci ljudi djela ne od riječi kao ove nase balije da su uradili 5% izbornih laži, bili bismo Dubai.Kod nas za jednostavnu zgradu napišu 10 članaka o projektu, prodje 10 godina! Mogu vam reći da razvoj grada ima ogroman utjecaj na moral siguran sam da Srbima je teško vidjeti kako se Priština razvija. Mi se ne stidimo ničega Zenica je ruglo kada tamo dočekujemo međunarodne timove, mediji u tim zemljama su jednoglasni, grad je ružan, u zastoju!

slika

slika

slika

slika

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2025 13:21

Veca sramota je da se u Pristini pravi neboder od 220 metara
Fm tower
Dok se.neki.ponose.onom cackalicom.kraj stanice avaz twist tower 😆 🤣

A bas nam Srbi I Hrvati ne daju da.izgradimo cestu Sarajevo -Tuzla
Tuzla- Orasje
Bihac- Sarajevo

30 godina laprdaju o tome
25 godina prave autoput 🛣

Sramota

Ljiljan
Član

Post Postao/la Ljiljan » 22 okt 2025 13:46

Meni je ovo u Prištini totalni i nehumani urbanistički haos. Svaka čast za količinu izgradnje, ali je očigledno da Služba za urbanizam tu nema nikakvog glasa već se gradi kako investitor kaže.

Ne valja ni to, a ne valja ni kao kod nas u npr Sarajevu gdje je u Opštini Centar gradnja politički opstruirana već 10 godina te su brojni projekti ugl na papiru. Kritike za "naše" naravno stoje.

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 22 okt 2025 15:09

Bio sam šokiran kada sam vidio da 1/4 stanovništva na Kosovu živi u Prištini. U bliskoj budućnosti vidim milion stanovnika tamo, bice drugi najveći grad u bivšoj Jugoslaviji nakon Beograda.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 okt 2025 17:03

Ovo im je katastrofa za natalitet.
U zgradama nema nataliteta.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2025 00:43

BOSNI4K je napisao/la: 22 okt 2025 15:09 Bio sam šokiran kada sam vidio da 1/4 stanovništva na Kosovu živi u Prištini. U bliskoj budućnosti vidim milion stanovnika tamo, bice drugi najveći grad u bivšoj Jugoslaviji nakon Beograda.
Nema od tog nista.Svi ce gubiti stanovnistvo na Balkanu kao i Albanci ali oni ce biti bolji jer imaju pozitivan prirastaj.Pristina moze da ima 200 000 do 250 000 plafon i to je to

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2025 00:45

amkos je napisao/la: 22 okt 2025 17:03 Ovo im je katastrofa za natalitet.
U zgradama nema nataliteta.
To su moderne zgrade,neboderi s 300 tinjak stanova s prosjecnim stanom od 80 m2 a ne neki cumezi sto se prave u Sarajevu od 25 m2.To su poslovne zgrade takodjer.Koje imaju i visinu i sirinu.Primjer ove zgrade FM TOWER 220 Metara

Neki u Sarajevu ne shvacaju sta znaci poslovni neboder.Jer ga nisu ni vidjeli.Mozda u Becu znaju pa se raspitajte dole :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2025 00:50

Hvala za sve detalje I za neumoran trud svih ovih godina. Clan sam foruma vise od deceniju, nisam dao neki doprinos ali citam tvoje postove. Sve najbolje
Jos uvijek imam dobar vid.Hvala na pitanju.Sem nekih manjih problema s nogom.Its ok

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2025 00:58

Ljiljan je napisao/la: 22 okt 2025 13:46 Meni je ovo u Prištini totalni i nehumani urbanistički haos. Svaka čast za količinu izgradnje, ali je očigledno da Služba za urbanizam tu nema nikakvog glasa već se gradi kako investitor kaže.

Ne valja ni to, a ne valja ni kao kod nas u npr Sarajevu gdje je u Opštini Centar gradnja politički opstruirana već 10 godina te su brojni projekti ugl na papiru. Kritike za "naše" naravno stoje.
Dosta tih zgrada su poslovne zgrade.I oba grada su urbanisticko ruglo,s veoma losom konfiguracijom.Iako imas Bogotu,La Paz i neke gradove s preko 2000 metara nadmorske visine tacnije 2640 metara.Zamislite da disete u tom gradu ali to je to

Pristina fura poslovne nebodere s manje stanova i prave industrijsku zonu.U Sarajevu takvo sta ne postoji.U tome je stos.Grad kao i Sarajevo je jos na vecoj nadmorskoj visini.I daje to sto daje.Ako neboderi pomognu i poslovni

Sto da ne

https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... 11#replies

Dobar dio tih nebodera su poslovni neboderi.Na zapadu koncept nebodera je sve sto je preko 150 metara.Tako mozda bi Sarajevo moglo da kaze da ima 1 neboder.I to mozda 1 onaj toranj nije toliko visok

Istanbul ima 77 nebodera 150 metara i 257 zgrada preko 100 metara.Te zgrade nece ici samo u visinu nego u formiranju industrijske zone koje ce imati masu zaposlenih

Istanbul ima 3 industrijske zone.Sarajevo ima 0.Pristina ima 1.To je jos veca sramota
Sad jel sramota ili nije,Svak ima svoj neki da kazem fetish :mrgreen:

Neko voli Tibrine zgrade na Stupu.A neko ovako velike velelepne nebodere :D :D :)

Ljiljan
Član

Post Postao/la Ljiljan » 23 okt 2025 06:39

Tibri imaš masu u Prištini. Naša je mala maca bukvalno u poređenju sa njihovim. I ovo Lakrishte je Tibra što je šteta jer individualno ima dobrih projekata, ali džaba kad su obesmišljeni odsustvom urbanizma. Ugl, ja nešto poput ovog u Prištini, da se gradi na ovakav način, ne bih volio vidjeti u našim gradovima. Intenzitet izgradnje da, za to svaka čast opet ponavljam, ali ovaj outcome i gradnja kako je gdje kome ćeif bez riječi struke to ne. Naši gradovi sa svim manama i prednostima koje imaju su ipak urbanistički dosta ispred kosovskih i tu nema govora.

Koja je struka ovo odobrila ja je vodim u Jablanicu na pečenje. Razmak između zgrada minimalan, infrastruktura nepostojeća, kažu da su i materijali vrlo upitni pritom je danas nedopustivo imati poslovnu zgradu od 20+ spratova sa fasadom od žbuke umjesto stakla, panela itd. Nije poenta samo nabiti što više nebodera na minimalan prostor jer onda to izgleda ovako (slika sa linka)

slika

Da zaključim, neboderi mogu biti premoćna stvar, ali trebaju urbanistički ispravno komunicirati sa okolinom i imati svrhu. Ljubljana nema nijedan neboder preko 90m, u Zagrebu je nakon katedrale najviša zgrada kao sarajevski UNITIC neboderi, u Cirihu 126m, Prag isto radi očuvanja historijske vizure nema neke nebodere itd.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 okt 2025 13:48

Demografija je bitna stvar samo kad imas pijanduru koja ne izlazi iz kafane i on je ministar odbrane.I ne zna jos uvijek sta je Dron.To ti je poraz naseg drustva jer ocigledno pametniji su pobjegli iz Bosne

Rece mi ustasha.Balije gotovi ste

U okruzenju ste sa 16 milijuna krscana.Nas 5 milijuna Hrvata a vas milijun Balija

:lol: :lol:

5 ''milijuna'' Hrvata

Crna Gora 5000
Makedonija i Kosovo 2000
Srbija 35 000

=42 000 Hrvata.I to je to van Bosne
Bosna 300 000.Iako i ovo im je prevelik broj ovdje.To je 342 000 Hrvata

U Hrvatskoj ne zivi vise od 3.3 miliona Hrvata danas

=3.642 000.U Sloveniji broj Hrvata je padao jos za vrijeme bivse Jugoslavije.Asimilacija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Croats_of_Slovenia

Nek je 30 000 Hrvata u Sloveniji.Negativan prirodni prirastaj u zadnjih 23 godina te minimalna asimilacija.Podatne sam ruke

Na prostoru danasnje bivse Jugoslavije zivi ovdje ne vise od 3.672 miliona Hrvata

Lijep broj.Podalje od 4 miliona.Mozes da sanjas ''5 milijuna''

I otkud im brojka o 16 miliona krscana?Da nisu pokupili demografsku pamet s kamenko-kremenko foruma.Ova budala bas lici na nekog ko piskara na tom forumu.
Cuj 16 ''milijuna' krscana

:rofll:

cetinaba
Član

Post Postao/la cetinaba » 31 okt 2025 00:01

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 okt 2025 22:21 Mi prvo moramo prestati porediti babe i žabe.
Kosovo je država. Država bez Genocidne. Bez trećeg entiteta. Lideri Kosova se pitaju na Kosovu.

BiH je napola okupirana i kompletno blokirana. U BiH se Bošnjaci ne pitaju. Mi prvo moramo doći do toga da se budemo pitali pa tek onda pričati o ovome.

I tenderi i korupcija su nametnuti Bošnjacima. Da - nametnuti. Isto kao što Izrael pronalazi izdajnike unutar Gaze i daje im pare da šire neslogu i razvrat među Palestincima. Isto se radi i nama.

Mi prvo moramo znati gdje smo da bi znali kuda ćemo. A mi očito ne znamo gdje smo jer se poredim s ljudima koji imaju vlast nas svojom zemljom.
Potpisujem, bosnjacka juzna Bosno!😁

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 31 okt 2025 10:45

cetinaba je napisao/la: 31 okt 2025 00:01
BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 okt 2025 22:21 Mi prvo moramo prestati porediti babe i žabe.
Kosovo je država. Država bez Genocidne. Bez trećeg entiteta. Lideri Kosova se pitaju na Kosovu.

BiH je napola okupirana i kompletno blokirana. U BiH se Bošnjaci ne pitaju. Mi prvo moramo doći do toga da se budemo pitali pa tek onda pričati o ovome.

I tenderi i korupcija su nametnuti Bošnjacima. Da - nametnuti. Isto kao što Izrael pronalazi izdajnike unutar Gaze i daje im pare da šire neslogu i razvrat među Palestincima. Isto se radi i nama.

Mi prvo moramo znati gdje smo da bi znali kuda ćemo. A mi očito ne znamo gdje smo jer se poredim s ljudima koji imaju vlast nas svojom zemljom.
Bez trolanja

cetinaba
Član

Post Postao/la cetinaba » 31 okt 2025 14:51

BOSNI4K je napisao/la: 31 okt 2025 10:45
cetinaba je napisao/la: 31 okt 2025 00:01

Bez trolanja
Nesto ti ne godi? Ne vidim da si ti zaduzen za nakve regule ovdje.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 02 nov 2025 07:53

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 aug 2025 09:38 Jedna jako vazna analiza se ovdje nije uradila - a to je medjusobni omjer izmedju Bosnjaka, Srba i Hrvata (UKUPNO) na nivou bivse Jugoslavije. A to je najvaznija analiza, jer nama Bosnjacima uopste ne igra veliku ulogu demografska slika Slovenije, kao ni Makedonije, pa ni Albanije i Kosova, koliko nam znaci upravo taj omjer izmedju nas, Srba i Hrvata.

Prije nego to uradimo, jedna stvar koja se mora podvuci jeste da je na popisu Jugoslavije iz 1991 godine bilo 9.2% "Ostalih" ???? :joojj: Znaci da se i tada opasno igralo sa podacima i da su i tada stvarni podaci bili dosta drugaciji jer barem 5% populacije je ovdje nekome oduzeto (vjerovatno Albancima, Bosnjacima, mozda i Crnogorcima ... ali ko zna sad).

Ipak, ako uzmimo kao pocetnu tacku ukupnog broj Srba, Hrvata i Bosnjaka (S-H-B) na nivou Jugoslavije iz 1991 godine, dobijemo sljedece:

Medjusobni Omjer S-H-B na nivou ex-Ju, Popis 1991

Srbi ..................8,526,872 ...............55.0% od ukupnog broja S-H-B
Hrvati ..............4,636,700................29.9% od ukupnog broja S-H-B
Bosnjaci...........2,353,002................15.2% od ukuponog broja S-H-B
Ukupno SHB...15,516,230---------------------------------------------------------------

A onda 2025 godine, po Jackovoj analizi (koja je jedina analiza ovdje koja se slaze sa svim podacima koje imamo), dobijamo sljedecu sliku:

Medjusobni Omjer S-H-B na nivu ex-Ju, 2025 Jack Analiza

Srbi ................... 6,650,000..................54.4%
Hrvati ................3,665,300...................30.0%
Bosnjaci.............1,898,000....................15.5%
Ukupno SHB ...12,213,300----------------------------------------------------------------

Znaci omjer je OSTAO ISTI!! :shock: :shock:

Skontaj sad ovo: nakon dogovora podjele BiH u Karadjordjevu, dogovora eliminacije Bosnjaka (po izjavi Stipe Mesica koji je razgovarao s Tudjmanom o tome), pa onda duple agresije na BiH od strane i Srbije pa onda i Hrvatske na BiH (presude Mladic, Karadzic, Prlic, Kordic...), etnickog ciscenja Bosnjaka sa oko 80% teritorija BiH u jednom momentu (Posavina, Podrinje, Krajina, Hercegovina), i onda ponovnim zauzimanjem dobrog dijela tih teritorija od strane ARBiH a onda i povratka Bosnjaka nakon tih agresija, i onda konstantne destabilizacije BiH od 1995 do 2025, mi imamo, ne samo na teritoriji BiH, nego na cjelokupnom teritoriju ex-Ju, ISTI OMJER Srba, Hrvata i Bosnjaka kao i prije 34 godine.

To znaci - sta god su oni uradili nama, isto su uradili i sebi - eto prave cijene Velike Srbije i Velike Hrvatske.

Koji debili jebote!!
Mislim da je Beogradu prvenstveno bio cilj da se zaustavi demografska islamizacija Jugoslavije.

Broj Bosnjaka i Albanaca na teritoriji bivse Jugoslavije 1918-2025:

1918: Bosnjaci 727.650 / Albanci 441.740 (zajedno 9,8%)
1991: Bosnjaci 2.353.002 / Albanci 2.178.393 (zajedno 19,3%)
2025: Bosnjaci 1.898.000 / Albanci 2.040.000 (zajedno oko 22% sa ostalim muslimanima)

Bez velikosrpski ratova i genocida Jugosavija bi danas vjerovatno imala 25-30% muslimana, a Bosna je na popisu 1918 imala 31% pa 100 godina kasnije vecinu.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 02 nov 2025 11:05

Abidaga je napisao/la: 02 nov 2025 07:53
BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 aug 2025 09:38 Jedna jako vazna analiza se ovdje nije uradila - a to je medjusobni omjer izmedju Bosnjaka, Srba i Hrvata (UKUPNO) na nivou bivse Jugoslavije. A to je najvaznija analiza, jer nama Bosnjacima uopste ne igra veliku ulogu demografska slika Slovenije, kao ni Makedonije, pa ni Albanije i Kosova, koliko nam znaci upravo taj omjer izmedju nas, Srba i Hrvata.

Prije nego to uradimo, jedna stvar koja se mora podvuci jeste da je na popisu Jugoslavije iz 1991 godine bilo 9.2% "Ostalih" ???? :joojj: Znaci da se i tada opasno igralo sa podacima i da su i tada stvarni podaci bili dosta drugaciji jer barem 5% populacije je ovdje nekome oduzeto (vjerovatno Albancima, Bosnjacima, mozda i Crnogorcima ... ali ko zna sad).

Ipak, ako uzmimo kao pocetnu tacku ukupnog broj Srba, Hrvata i Bosnjaka (S-H-B) na nivou Jugoslavije iz 1991 godine, dobijemo sljedece:

Medjusobni Omjer S-H-B na nivou ex-Ju, Popis 1991

Srbi ..................8,526,872 ...............55.0% od ukupnog broja S-H-B
Hrvati ..............4,636,700................29.9% od ukupnog broja S-H-B
Bosnjaci...........2,353,002................15.2% od ukuponog broja S-H-B
Ukupno SHB...15,516,230---------------------------------------------------------------

A onda 2025 godine, po Jackovoj analizi (koja je jedina analiza ovdje koja se slaze sa svim podacima koje imamo), dobijamo sljedecu sliku:

Medjusobni Omjer S-H-B na nivu ex-Ju, 2025 Jack Analiza

Srbi ................... 6,650,000..................54.4%
Hrvati ................3,665,300...................30.0%
Bosnjaci.............1,898,000....................15.5%
Ukupno SHB ...12,213,300----------------------------------------------------------------

Znaci omjer je OSTAO ISTI!! :shock: :shock:

Skontaj sad ovo: nakon dogovora podjele BiH u Karadjordjevu, dogovora eliminacije Bosnjaka (po izjavi Stipe Mesica koji je razgovarao s Tudjmanom o tome), pa onda duple agresije na BiH od strane i Srbije pa onda i Hrvatske na BiH (presude Mladic, Karadzic, Prlic, Kordic...), etnickog ciscenja Bosnjaka sa oko 80% teritorija BiH u jednom momentu (Posavina, Podrinje, Krajina, Hercegovina), i onda ponovnim zauzimanjem dobrog dijela tih teritorija od strane ARBiH a onda i povratka Bosnjaka nakon tih agresija, i onda konstantne destabilizacije BiH od 1995 do 2025, mi imamo, ne samo na teritoriji BiH, nego na cjelokupnom teritoriju ex-Ju, ISTI OMJER Srba, Hrvata i Bosnjaka kao i prije 34 godine.

To znaci - sta god su oni uradili nama, isto su uradili i sebi - eto prave cijene Velike Srbije i Velike Hrvatske.

Koji debili jebote!!
Mislim da je Beogradu prvenstveno bio cilj da se zaustavi demografska islamizacija Jugoslavije.

Broj Bosnjaka i Albanaca na teritoriji bivse Jugoslavije 1918-2025:

1918: Bosnjaci 727.650 / Albanci 441.740 (zajedno 9,8%)
1991: Bosnjaci 2.353.002 / Albanci 2.178.393 (zajedno 19,3%)
2025: Bosnjaci 1.898.000 / Albanci 2.040.000 (zajedno oko 22% sa ostalim muslimanima)

Bez velikosrpski ratova i genocida Jugosavija bi danas vjerovatno imala 25-30% muslimana, a Bosna je na popisu 1918 imala 31% pa 100 godina kasnije vecinu.
Ne mislim da bi. Jer vjerujem da je masa Srba i Hrvata koji su napustili Balkan uradili to radi korozije svojih društava (povećanog nacionalizma, korupcije, nasilja, kriminala i uništenja ekonomskog razvoja - sve u jednom neodvojivom paketu vrlikosrpstva i velikohrvatstva). Nas bi bilo više ali bi i njih bilo više.

Nedavno je Jack odradio analizu trenutnog broja i Srba i Hrvata i Bošnjaka u bivšoj Jugi i uporedio sam to sa podacima popisa 1991 i od 1991 do danas je 22% manje Hrvata, 22% manje Srba i 22% manje Bošnjaka.

Drugim riječima - sve tri grupe su nestale jednako.
Plus posebno je interesantno da je Srba nestalo i iz BiH i iz Srbije i iz Crne Gore i iz Hrvatske. Plus Hrvata je nestalo i iz BiH i iz Hrvatske (u SCG ih nije haman ni bilo puno). A mi smo uglavnom nestali iz BiH.

A po što je Bošnjaka, Srba i Hrvata 1991 bilo od 100 ljudi, 15 Bošnjaka, 30 Hrvata, 55 Srba i 5 Ostalih, i svi su pali isti procenat, onda je i danas također od 100 ljudi 15 Bošnjaka, 30 Hrvata i 55 Srba i 5 ostalih.

Znači za svakih 15 Bošnjaka koje su oni uspješno iselili, također su uspješno iselili 30 Hrvata i 55 Srba. Kako se njima to isplati? E to stvarno ne znam.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 nov 2025 12:51

Nedavno je Jack odradio analizu trenutnog broja i Srba i Hrvata i Bošnjaka u bivšoj Jugi i uporedio sam to sa podacima popisa 1991 i od 1991 do danas je 22% manje Hrvata, 22% manje Srba i 22% manje Bošnjaka.
Ja ali ekonomsko unistavanje Hrvatske je bas to.Ekonomsko unistavanje
Hrvatska je jaka istina drzava ekonomski u dijelovima:Istra,Zagreb.Ali kad vidis da mozes kupiti kucu po Slavonskim selima za ispod 10 000 Eura onda tek vidis razmjere ovog iseljavanja.Pa ne mozes u Srednjoj Bosni da uzmes kucu od katolika u najzabacenijoj selendri bez puteva i bilo cega

Srbi su solidni ali i oni padaju najvise zbog negativnog prirodnog prirastaja

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 21 dec 2025 14:12

Odgovorite