Vitalna statistika BiH
- BosnjackaHercegovina
- Član
Re: Ex Yugoslavija nacionalna pripadnost 2025 godine
Mi prvo moramo prestati porediti babe i žabe.
Kosovo je država. Država bez Genocidne. Bez trećeg entiteta. Lideri Kosova se pitaju na Kosovu.
BiH je napola okupirana i kompletno blokirana. U BiH se Bošnjaci ne pitaju. Mi prvo moramo doći do toga da se budemo pitali pa tek onda pričati o ovome.
I tenderi i korupcija su nametnuti Bošnjacima. Da - nametnuti. Isto kao što Izrael pronalazi izdajnike unutar Gaze i daje im pare da šire neslogu i razvrat među Palestincima. Isto se radi i nama.
Mi prvo moramo znati gdje smo da bi znali kuda ćemo. A mi očito ne znamo gdje smo jer se poredim s ljudima koji imaju vlast nas svojom zemljom.
Kosovo je država. Država bez Genocidne. Bez trećeg entiteta. Lideri Kosova se pitaju na Kosovu.
BiH je napola okupirana i kompletno blokirana. U BiH se Bošnjaci ne pitaju. Mi prvo moramo doći do toga da se budemo pitali pa tek onda pričati o ovome.
I tenderi i korupcija su nametnuti Bošnjacima. Da - nametnuti. Isto kao što Izrael pronalazi izdajnike unutar Gaze i daje im pare da šire neslogu i razvrat među Palestincima. Isto se radi i nama.
Mi prvo moramo znati gdje smo da bi znali kuda ćemo. A mi očito ne znamo gdje smo jer se poredim s ljudima koji imaju vlast nas svojom zemljom.
Samo BiH.
BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑21 okt 2025 22:21 Mi prvo moramo prestati porediti babe i žabe.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Sarajevo je jednonacionalni i jednovjerski grad gdje udio Srba i Hrvata ne prelazi skupa 10% kao i krscana.Isto kao i u Podgorici s tim da Podgorica ima vise Muslimana od krscana u Sarajevu
Glupe price pa neko nas koci.Pa ne moze se porediti.Naravno da se ne moze porediti jer da smo mi ulagali u edukaciju ljudi zadnjih 30 tak godina a ne ulagali u vjeru gdje ti hodza izigrava intelektualca.Mozda bi kao narod i imali malo vise od Sarajevske sadake.Umjesto tog u zadnjih 30 godina izmjenili smo se u narod podobnih a ne narod sposobnih.Narod glupih koji kupuju diplome,pa one diplome iz Sarajeva vise ne valjaju kao neki nacelnici Sarajevskih opstina.Umjesto da ste se borili za prava Bosnjaka van Sarajevske smog carsije.Vi ste gledali da kupite nekretnine u Makarskoj,da izmuzete jos vise para.Takva sramota je nalik Romima samo ni oni se ne kurvaju svakom kao Bosnjo.Za malo para i vlasti bi prodali sve samo da se moze krasti i izvlaciti tender u Sarajevskoj smog carsiji.
Sami politicari koji se priblizavaju 70 godinama Niksic i Izetbegovic ti jasno govore o nepotizmu vladajucih struktura i nesposobnih nasih ljudi,
To je realnost
viewtopic.php?t=1601&start=40
Kao sto je i realnost da ima i svijetlih primjera gdje dijaspora finansira bazene,sportske terene,nebodere,izgradnju cesta pravi
Sdfa.Izdajnici.Pa,glasati za Sda.Pa niko ne daje nikakve nove ideje,niko nista ne radi,svak misli da zna ali je glup i gluplji.I to je to.U 30 godina od rata mi jos pravimo autocestu koju smo zapoceli prije 25 godina.I nismo ni blizu izradnje.Jel trebalo Japanu ili Njemackoj da naprave autoceste za 50 godina.Ma,mozes misliti
Vise se ustashe i cetnici boje pametnog Bosnjaka koji zna vise od bukvice ''ILMIHALA'' nego par hiljada kretena kojim je glavni cilj da kazu da su u prvom saffu u dzamiji i da sve znaju.Masalah.Procitaj nesto novo,nauci nesto novo.Danas ja mogu u centar Sarajeva da odem i kazem da mi neko nabroji 10 Africkih drzava .I dadnem mu 100 maraka za takvo sta.1 od 100 mozda bude znao takvo sta u tolikom gradu.A po selima gdje je sve jos gore,zabacanije i manje dostupno.Nijedan
Ako ti je neki crnjak sto neki drekavac je umro Halid i proglase dan zalosti.Niti slusam takvo smece od narodne muzike,niti me boli patka za Halida i za Cece i ostale.Mozda bih proglasio dan zalosti prije 33 godine kad dobar dio moje rodbne je zavrsio u masovnoj grobnici
Mi mislimo da saburamo do sudnjeg dana.I da ce nam se svi naguziti.I mi lijepo sve dobti.Zale se smijesnom Njemackom nacisti i ocekujete da vam on pomogne
Takav seljakluk je smijesan i zalostan.Mi danas nemamo drzavu a imamo bazu gradova gdje nema ni Srba ni Hrvata u vecim gradovima
Tuzla,Zenica,Sarajevo.Pa Balije ne mogu da naprave cestu Sarajevo-Tuzla samo ako mislis ona kozja staza da je prava cesta.30 godina od zavrsetka rata
Bosniak je negativan covjek ali dobro vam kaze neke stvari.Ako vi ne zelite da se borite za vasa prava,gledate u neke Sda snage i ostalo.Bolje da ja zadnji put dodjem u Bosnu i podjelim vam drzavu.Nazovite tu drzavu Sarajevski Pasaluk
Bit ce bolje.Pa ce biti vreca zlata za mog Bakira .I za ostale.A ostale ko jebe
Nesto tipa klix forum koji nema Bosnian-English nego Croatian-English podlogu.Pisete i prdite na forumu od 42 zaposlena koji ne znaju da promjene logo jezika u Bosnian.Ili da napisu RS i to velikim slovima i to bez navodnih znakova i da ne kazu jos takozvana u takvo sta
Pa vasa sramota je beskonacna.Kad mene ne bude,morat cete me praviti od blata,i uzivajte u monotoniji seljackih rasprava,jos jeftinih stosova i nadam se da ce vam unuci biti zivi dok ovo pisem.I sad sam ozbiljan ovdje
Ako vi mislite da cete davati neke smijesne izgovore,onda ne znam sta ocekujete
Da nema mene danas demografska mapa Bosnjaka bi se sastojala od BUREKA.I da li je Burek pita s mesom ili to.Jer nikog to ne zanima,niti ko ganja podatke.I sta ocekujete onda
Nista.Da uzmete od mene sta tj ''posudite' i to je to

Glupe price pa neko nas koci.Pa ne moze se porediti.Naravno da se ne moze porediti jer da smo mi ulagali u edukaciju ljudi zadnjih 30 tak godina a ne ulagali u vjeru gdje ti hodza izigrava intelektualca.Mozda bi kao narod i imali malo vise od Sarajevske sadake.Umjesto tog u zadnjih 30 godina izmjenili smo se u narod podobnih a ne narod sposobnih.Narod glupih koji kupuju diplome,pa one diplome iz Sarajeva vise ne valjaju kao neki nacelnici Sarajevskih opstina.Umjesto da ste se borili za prava Bosnjaka van Sarajevske smog carsije.Vi ste gledali da kupite nekretnine u Makarskoj,da izmuzete jos vise para.Takva sramota je nalik Romima samo ni oni se ne kurvaju svakom kao Bosnjo.Za malo para i vlasti bi prodali sve samo da se moze krasti i izvlaciti tender u Sarajevskoj smog carsiji.
Sami politicari koji se priblizavaju 70 godinama Niksic i Izetbegovic ti jasno govore o nepotizmu vladajucih struktura i nesposobnih nasih ljudi,
To je realnost
viewtopic.php?t=1601&start=40
Kao sto je i realnost da ima i svijetlih primjera gdje dijaspora finansira bazene,sportske terene,nebodere,izgradnju cesta pravi
Sdfa.Izdajnici.Pa,glasati za Sda.Pa niko ne daje nikakve nove ideje,niko nista ne radi,svak misli da zna ali je glup i gluplji.I to je to.U 30 godina od rata mi jos pravimo autocestu koju smo zapoceli prije 25 godina.I nismo ni blizu izradnje.Jel trebalo Japanu ili Njemackoj da naprave autoceste za 50 godina.Ma,mozes misliti
Vise se ustashe i cetnici boje pametnog Bosnjaka koji zna vise od bukvice ''ILMIHALA'' nego par hiljada kretena kojim je glavni cilj da kazu da su u prvom saffu u dzamiji i da sve znaju.Masalah.Procitaj nesto novo,nauci nesto novo.Danas ja mogu u centar Sarajeva da odem i kazem da mi neko nabroji 10 Africkih drzava .I dadnem mu 100 maraka za takvo sta.1 od 100 mozda bude znao takvo sta u tolikom gradu.A po selima gdje je sve jos gore,zabacanije i manje dostupno.Nijedan
Ako ti je neki crnjak sto neki drekavac je umro Halid i proglase dan zalosti.Niti slusam takvo smece od narodne muzike,niti me boli patka za Halida i za Cece i ostale.Mozda bih proglasio dan zalosti prije 33 godine kad dobar dio moje rodbne je zavrsio u masovnoj grobnici
Mi mislimo da saburamo do sudnjeg dana.I da ce nam se svi naguziti.I mi lijepo sve dobti.Zale se smijesnom Njemackom nacisti i ocekujete da vam on pomogne
Takav seljakluk je smijesan i zalostan.Mi danas nemamo drzavu a imamo bazu gradova gdje nema ni Srba ni Hrvata u vecim gradovima
Tuzla,Zenica,Sarajevo.Pa Balije ne mogu da naprave cestu Sarajevo-Tuzla samo ako mislis ona kozja staza da je prava cesta.30 godina od zavrsetka rata
Bosniak je negativan covjek ali dobro vam kaze neke stvari.Ako vi ne zelite da se borite za vasa prava,gledate u neke Sda snage i ostalo.Bolje da ja zadnji put dodjem u Bosnu i podjelim vam drzavu.Nazovite tu drzavu Sarajevski Pasaluk
Bit ce bolje.Pa ce biti vreca zlata za mog Bakira .I za ostale.A ostale ko jebe
Nesto tipa klix forum koji nema Bosnian-English nego Croatian-English podlogu.Pisete i prdite na forumu od 42 zaposlena koji ne znaju da promjene logo jezika u Bosnian.Ili da napisu RS i to velikim slovima i to bez navodnih znakova i da ne kazu jos takozvana u takvo sta
Pa vasa sramota je beskonacna.Kad mene ne bude,morat cete me praviti od blata,i uzivajte u monotoniji seljackih rasprava,jos jeftinih stosova i nadam se da ce vam unuci biti zivi dok ovo pisem.I sad sam ozbiljan ovdje
Ako vi mislite da cete davati neke smijesne izgovore,onda ne znam sta ocekujete
Da nema mene danas demografska mapa Bosnjaka bi se sastojala od BUREKA.I da li je Burek pita s mesom ili to.Jer nikog to ne zanima,niti ko ganja podatke.I sta ocekujete onda
Nista.Da uzmete od mene sta tj ''posudite' i to je to
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Re: Vitalna statistika BiH

Super
Prishtine me je totalno iznenadila

Za 6 mjeseci ove godine u Srpskoj je rođeno 3.618 beba, a umrlo je 7.429 njenih građana.
Znaci u prva tri mjeseca samo 1806 rodeno. Tada je jos manje bilo. Ovako cu jedva preko 7500 za vijelu godinu.
Znaci u prva tri mjeseca samo 1806 rodeno. Tada je jos manje bilo. Ovako cu jedva preko 7500 za vijelu godinu.
Više liči na Njemačku nego na najsiromašniju drzavu u Evropi. Albanci ljudi djela ne od riječi kao ove nase balije da su uradili 5% izbornih laži, bili bismo Dubai.Kod nas za jednostavnu zgradu napišu 10 članaka o projektu, prodje 10 godina! Mogu vam reći da razvoj grada ima ogroman utjecaj na moral siguran sam da Srbima je teško vidjeti kako se Priština razvija. Mi se ne stidimo ničega Zenica je ruglo kada tamo dočekujemo međunarodne timove, mediji u tim zemljama su jednoglasni, grad je ružan, u zastoju!
Veca sramota je da se u Pristini pravi neboder od 220 metara
Fm tower
Dok se.neki.ponose.onom cackalicom.kraj stanice avaz twist tower
A bas nam Srbi I Hrvati ne daju da.izgradimo cestu Sarajevo -Tuzla
Tuzla- Orasje
Bihac- Sarajevo
30 godina laprdaju o tome
25 godina prave autoput 🛣
Sramota
Fm tower
Dok se.neki.ponose.onom cackalicom.kraj stanice avaz twist tower
A bas nam Srbi I Hrvati ne daju da.izgradimo cestu Sarajevo -Tuzla
Tuzla- Orasje
Bihac- Sarajevo
30 godina laprdaju o tome
25 godina prave autoput 🛣
Sramota

Velika radost u porodici: Rođene trojke u bihaćkoj bolnici nakon deset godina
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ina/610744
Iz Buzima
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ina/610744
Iz Buzima
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Rekli su mi da objavim to od juce ali zaboravio sam

Meni je ovo u Prištini totalni i nehumani urbanistički haos. Svaka čast za količinu izgradnje, ali je očigledno da Služba za urbanizam tu nema nikakvog glasa već se gradi kako investitor kaže.
Ne valja ni to, a ne valja ni kao kod nas u npr Sarajevu gdje je u Opštini Centar gradnja politički opstruirana već 10 godina te su brojni projekti ugl na papiru. Kritike za "naše" naravno stoje.
Ne valja ni to, a ne valja ni kao kod nas u npr Sarajevu gdje je u Opštini Centar gradnja politički opstruirana već 10 godina te su brojni projekti ugl na papiru. Kritike za "naše" naravno stoje.
Bio sam šokiran kada sam vidio da 1/4 stanovništva na Kosovu živi u Prištini. U bliskoj budućnosti vidim milion stanovnika tamo, bice drugi najveći grad u bivšoj Jugoslaviji nakon Beograda.
Ovo im je katastrofa za natalitet.
U zgradama nema nataliteta.
U zgradama nema nataliteta.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Nema od tog nista.Svi ce gubiti stanovnistvo na Balkanu kao i Albanci ali oni ce biti bolji jer imaju pozitivan prirastaj.Pristina moze da ima 200 000 do 250 000 plafon i to je to

To su moderne zgrade,neboderi s 300 tinjak stanova s prosjecnim stanom od 80 m2 a ne neki cumezi sto se prave u Sarajevu od 25 m2.To su poslovne zgrade takodjer.Koje imaju i visinu i sirinu.Primjer ove zgrade FM TOWER 220 Metara
Neki u Sarajevu ne shvacaju sta znaci poslovni neboder.Jer ga nisu ni vidjeli.Mozda u Becu znaju pa se raspitajte dole

Jos uvijek imam dobar vid.Hvala na pitanju.Sem nekih manjih problema s nogom.Its okHvala za sve detalje I za neumoran trud svih ovih godina. Clan sam foruma vise od deceniju, nisam dao neki doprinos ali citam tvoje postove. Sve najbolje

Dosta tih zgrada su poslovne zgrade.I oba grada su urbanisticko ruglo,s veoma losom konfiguracijom.Iako imas Bogotu,La Paz i neke gradove s preko 2000 metara nadmorske visine tacnije 2640 metara.Zamislite da disete u tom gradu ali to je toLjiljan je napisao/la: ↑22 okt 2025 13:46 Meni je ovo u Prištini totalni i nehumani urbanistički haos. Svaka čast za količinu izgradnje, ali je očigledno da Služba za urbanizam tu nema nikakvog glasa već se gradi kako investitor kaže.
Pristina fura poslovne nebodere s manje stanova i prave industrijsku zonu.U Sarajevu takvo sta ne postoji.U tome je stos.Grad kao i Sarajevo je jos na vecoj nadmorskoj visini.I daje to sto daje.Ako neboderi pomognu i poslovni
Sto da ne
https://www.skyscrapercity.com/threads/ ... 11#replies
Dobar dio tih nebodera su poslovni neboderi.Na zapadu koncept nebodera je sve sto je preko 150 metara.Tako mozda bi Sarajevo moglo da kaze da ima 1 neboder.I to mozda 1 onaj toranj nije toliko visok
Istanbul ima 77 nebodera 150 metara i 257 zgrada preko 100 metara.Te zgrade nece ici samo u visinu nego u formiranju industrijske zone koje ce imati masu zaposlenih
Istanbul ima 3 industrijske zone.Sarajevo ima 0.Pristina ima 1.To je jos veca sramota
Sad jel sramota ili nije,Svak ima svoj neki da kazem fetish
Neko voli Tibrine zgrade na Stupu.A neko ovako velike velelepne nebodere

Hrvata ima vise
10,55-10,62% prvačića sk 2025/2026 mi ukazuje da ih ima Između 12 do 13% na razini Bosne danas
Ništa vise ali I manje
Trebali bi da padnu na ispod 10% prvačića za takve brojeve tacnije 8,5 do 9% prvačića sto jos nije moguce
10,55-10,62% prvačića sk 2025/2026 mi ukazuje da ih ima Između 12 do 13% na razini Bosne danas
Ništa vise ali I manje
Trebali bi da padnu na ispod 10% prvačića za takve brojeve tacnije 8,5 do 9% prvačića sto jos nije moguce

Tibri imaš masu u Prištini. Naša je mala maca bukvalno u poređenju sa njihovim. I ovo Lakrishte je Tibra što je šteta jer individualno ima dobrih projekata, ali džaba kad su obesmišljeni odsustvom urbanizma. Ugl, ja nešto poput ovog u Prištini, da se gradi na ovakav način, ne bih volio vidjeti u našim gradovima. Intenzitet izgradnje da, za to svaka čast opet ponavljam, ali ovaj outcome i gradnja kako je gdje kome ćeif bez riječi struke to ne. Naši gradovi sa svim manama i prednostima koje imaju su ipak urbanistički dosta ispred kosovskih i tu nema govora.
Koja je struka ovo odobrila ja je vodim u Jablanicu na pečenje. Razmak između zgrada minimalan, infrastruktura nepostojeća, kažu da su i materijali vrlo upitni pritom je danas nedopustivo imati poslovnu zgradu od 20+ spratova sa fasadom od žbuke umjesto stakla, panela itd. Nije poenta samo nabiti što više nebodera na minimalan prostor jer onda to izgleda ovako (slika sa linka)

Da zaključim, neboderi mogu biti premoćna stvar, ali trebaju urbanistički ispravno komunicirati sa okolinom i imati svrhu. Ljubljana nema nijedan neboder preko 90m, u Zagrebu je nakon katedrale najviša zgrada kao sarajevski UNITIC neboderi, u Cirihu 126m, Prag isto radi očuvanja historijske vizure nema neke nebodere itd.
Koja je struka ovo odobrila ja je vodim u Jablanicu na pečenje. Razmak između zgrada minimalan, infrastruktura nepostojeća, kažu da su i materijali vrlo upitni pritom je danas nedopustivo imati poslovnu zgradu od 20+ spratova sa fasadom od žbuke umjesto stakla, panela itd. Nije poenta samo nabiti što više nebodera na minimalan prostor jer onda to izgleda ovako (slika sa linka)
Da zaključim, neboderi mogu biti premoćna stvar, ali trebaju urbanistički ispravno komunicirati sa okolinom i imati svrhu. Ljubljana nema nijedan neboder preko 90m, u Zagrebu je nakon katedrale najviša zgrada kao sarajevski UNITIC neboderi, u Cirihu 126m, Prag isto radi očuvanja historijske vizure nema neke nebodere itd.