ovo je pocetak. naravno ne mora odma da upali, ali gedaj, u srebrenici je upalilo. a ideja manje vise ista, samo na nivou bosne. ako ne upali odma, nije frka. onda za 4 godine. svaki glas i svaki vjecnik je uhar.
U Srebrenici nije ''upalilo''.Cinili smo 39% birackog tijela ovdje.Srbi su izgubili sami izbore u Srebrenici da su imali jednog kandidata.Napravili smo poboljsanje, ali i to je bilo prilicno slabo, koliko samo se to potencira ja sam realno ocekivao makar 20 000 registrovanih da krene navala.Samo da 2% biraca iz Cazinske opcine je reklo glasam za Srebrenicu to bi ti bilo preko 1000 glasova
I bas Srebrenica je neuspjeh.Jedini uspjeh je da su vlasi imali 2 kandidata, da su se svadjali, i da je bilo licne prirode izmedju Ratkovca i Dodika.Ja ti kazem kako jeste.Malo ce ljudi gledati u takvo sta, i mnogi to ne shvacaju.Posebno znam kako je ovim u Americi stalo za glasanja.Hehehe./Komedije
Potencira se neka inicijativa koja nece imati truda niti zalaganja, jer to su sve unutarstranacki talovi i prelivode, i nista drugo.Ja tu ne vidim nista uspjesno
Ako zele da rade nesto u Bosni kvalitetno, nek naprave makar nesto, tipa da Srebrenicu izdvoje iz cetniteta
Ovo je prelivanje iste case vode u drugu casu.Ti mislis da ima vise vode, ali voda je tu, samo se druge case pune, bez ikakvih ideja za kako dalje, ili kako naprijed.E, to je takozvana inicijativa 1 Mart meni
Cak sta vise.Suljagic nema mentalne sposobnosti da izvadi 3 papira, a kamoli da organizuje nesto./To je nas problem
A, ako mislite da laziram i da sam neki cyber patriota.Mozda cu ove godine zadnji put u Bosnu, pa da vam nacrtam , kako se to radi
No, sta je tu
Za 4 godine bit ce suvise kasno.E-dine.Imas Bosnjaka s 22 godine koji 3 rijeci na Bosanskom ne znaju vise.A, i ni gdje je Bosna.Ja se sjecam kad sam uzimao Americko drzavljanstvo.Lik iz Visegrada hladno dosao.I promjenio ime i prezime kad je dobio drzavljstvo, a znas li ti koliko stotina ili hiljada ljudi je dole.Odbij mrtve, odbij 20 godina od rata.Pitanje je kome oni tu misle da urade
Too little, too late.Isuvise malo, isuvise kasno.Ide stara Americka poslovica
Eto, sta ja mislim o tome.A, u bilo koje doba dana.Mogu da Suljagicu postavim pred kamerama 3 pitanja, jadnik nece znati kako da se sastavi poslije
Sad, drugacije je bilo da postoji Jackova inicijativa, da covjek koji je lagano prezivio u zatvoru i koji zna sta da kaze unaprijed 2 sata prije nego sto ce reci.Za razliku od Suljagica.Koji je poznat po ukidanju vjeronauke.Jer vidis.Ja ne kazem da sam najljepsi, najpametniji i najvisi.No, ono sto ja znam za razliku od Suljagica i za razliku od Slinavdzica i ostale propale klike, u tu ide i Bakir taticin sincic Izetbegovic.Kako da sredim i kako da obradim sve i jos vise od tog
A, za ostalo.Mi podlijezimo supljoj.I ta suplja ce nas bacati samo sve vise u ponor nase gluposti
Jedino imamo srecu da imamo glupe pravoslavne vlahe i skutorske seljacine u Bosni jer da imamo Njemca umjesto Hrvata, davnih dana mi i ne bi imali Bosne
Pesimizam?
Kamo srece.Zivim u dijaspori cijeli zivot, i imao sam tezak zivot.Znam sta pricam./Znam ove mladje 20 godisnje Bosnjake okolo.Pa, ti i padeza nasa ne znaju.Nema tu patriotizma.Kad pomre ova moja generacija.Mozemo se halaliti s svime
E, jarane, da ti samo znas kako je jaka Kineska dijaspora.Kinez prvo sinu i to 6 generacija usadi ljubav za Kinom, pa mali spreha Kineski i sve imaju i crkve, skole Kineske.A, nas Bosnjo.Pivu u ruci, casti komsiju Srbina
Sjecam se kad sam jednom rekao da ne postoji ''Srpska''.Sve Bosnjaci oko i iza mene, svi sute kad je jedan gedzo rekao da je on iz Republike ''Srpske''
Eto.Ne daj boze da zatrazis para od naseg covjeka u dijaspori.Ti vidis sve lijepo i bijelo, ruzicasto u naljepsim bojama.Ali, realnost je mnogo cemernija i gora
NAZALOST.Daj boze da grijesim, daj boze da mi mozemo 2 papira izvaditi, daj boze da ako nista, speremo sramotu i za Srebrenicu, pa da mozemo reci.Evo, to je tako, ali evo Srebrenica vise nije dio cetniteta.Mi nismo sposobni da uradimo takvo sta, sem mozda da zbog jos 3-4 mjeseca vlasti, izdajemo i prodajemo ponos, kulturu ali i Bosnu.Sacekaj iduce proljece, pa mi reci ima li i koliko ima Bosne do proljeca 2014