Nedjelja, 3 Decembra, 2023

Izborna kampanja?

Share

Očigledno da je uveliko otpočela i to svim sredstvima.

Radikalizacija političke scene i izazivanje antagonizama u cilju homogenizacije oko određenih političkih stranaka – ekskluzivnih “zaštitnika interesa (samo svojih džepova i kriminala naravno) pojedinih naroda” u jeku je. Zatvaraju se i pozivaju na informativne razgovore imami, pa i muftije, te predstavnici povratnika pod u najmanju ruku sumnjivim okolnostima u spektakularnim akcijama “specijalaca”. Ako su takve osobe zaista toliko opasne po društvo, kako to da su ikako na slobodi – a ne da obavljaju važne funkcije u društvenoj zajednici? Zašto im se nije jednostavno uručio poziv na saslušanje povodom određenih istražnih radnji? Onaj kome je narod jasno na demokratski način rekao da ga ne želi, zatvara oči pred (zlo)djelima koje provodi njegov politički ortak i po svaku cijenu želi opstati na političkoj sceni – ma šta da košta – neka košta. Ionako to nisu njegovi glasači – ili poručuje da ovako završe svi oni koji njega ne vole?

Dok vijesti jedna drugu prestižu, hapšenja kao u akcionim filmovima, potparol MUP BD svaki dan drži press-ice. Gdje je sada beogradski milicioner da se pohvali svojim uspjesima? Ostavio ga na cjedilu, ili je zauzet nečim drugo?

Koga li “obezbeđuje” ovaj milicioner na dužnosti?

Go, Go-rane, samo naprijed ali bez go-go plesačica.

I dok se bave onim što se dešava u virtuelnom svijetu, pred nosom brčanske policije iscrtavaju se na javnim objektima parole koje nedvosmisleno potvrđuju kako naša milicija radi posao.


Istovremeno, na FB i drugim mjestima gdje vele da su i oni (istina, ali sa ovakvim slikama kao gore – umjesto da čuvaju javne ustanove kao što je željeznička stanica, džamije i drugo) čitamo:

Meni ovo nekako liči na otvorene i javne prijetnje. Među ovim slikama i poneka koja neodoljivo podsjeća na uniformisano lice. Pošto smo “očekivali” da ćete dosad reagovati, jer vi ste ipak “profesionalci” nismo očekivali da vam trebamo na ovo ukazivati pažnju? Dokažite da radite svoj posao. Ne morate se mučiti, imate bezmalo sve podatke – ne tražimo čak ni honorar što radimo vaš posao.

Dovoljno je da demantujte naše sumnje tako što ćete zaista profesionalno, nepristrasno, savjesno i dosljedno obavljati svoj posao (čuvanje javnog reda i mira), a ne tako što ćete biti politički poslušnici i uznemiravati poštene ljude.

Čitaj više

Možda vas zanima...