Kome to stvarno smeta BosnaHistorija?

Share

Ponukan, moze se reci vise znatizeljom, a kasnije i linkovima s ove stranice koje se reklamiraju, posebno medju cetnickim petparackim piscima uskih pogleda, medju njima su i takozvane cetnicke nezavisne.com i posebno glaskrmecegentiteta.org, zapravo njihov  pravi web site je ovaj:

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/36514/lat/Unistiti-pravoslavne-oko-Brckog.html

Autor: Goran Maunaga

 

Ovaj, medju njima navedeni Dodikov supkoljubac i pisac pogleda na relaciji Svinjar-Banja Luka, jer njegov intelektualni kapacitet, se uglavnom proteze s te strane merdijana.Ovdje, lijepo moze se reci vise ”Sekspirijanski” u tisini, tj. vise u ”glasnini” iako navedeni autor Goran je sigurno upoznat s literaturom Beowulfa, Chaucera i kasnije Shakespeara, ili je kao pisac samo citao izabrana djela Dobrice Cosica, famozni popularno po ”Deobama”. No, kako god, on kao i autor clanka, a posebno njegov vlasnik, ili suvlasnik, jer necemo ici u intimne detalje Dodikovih novinarcica s osnovnom skolom iz Laktasa, pocinju da spominju i mene kao moze se reci i suvlasnika BosnaHistorija.com. Za razliku od Nezavisnih novina koje su samo stranacke novinice jedne osobe, ovaj portal, forum kao i sve ostalo ima dosta pojedinaca koji ne rade za druge, nego za sebe  i ponajvise za Bosnjake. To, smijesni novinarcic uskog pogleda Maunaga i ne bi mogao da razumije, jer pise i prica, kao da ce sutra referendum, valjda iznudjen izdajama iz reda bosnjackog korpusa  i takozvanih danasnjih politicara koji su njegovom sefu obecali skori kraj i raspad Bosne.

 

Pa, pobogu sto ja smetam? Sta sam ja rekao? Jesam li rekao da se ovakva cetnicka stoka treba da pobije. Naravno.Jel treba? Pa, najbolje je rijesiti sve to u prvom pogledu, nego kasnije brojati 8000 ubijenih Srebrenice. I dok Bosnjaci prave nove golgote svojom gluposcu, i dok realnost na terenu je da licemjerni zapad i dalje tretira dobar dio Bosne kao neku autonomnu cetnicku oblast, popularni krmeci entitet, nasi politicari i dalje sute. Mislim, da ipak vlasima i nije stalo da drugacijeg misljenja, jer ipak strah i paranoja rade svoje uloge. Kako u pravom, tako i u internet zivotu. Mozda je gospodinu Goranu veoma popularna cinjenica, a mozda i nije da su svih 16 banjaluckih dzamija minirane i srusene, da su sve dzamije u njegovom malom krmecem entitetu minirane  i da su na nekim dzamijama napravljenje pravoslavne crkve. Otuda, valjda strah gospodina Maunage, jer ako je rat i nekom brat, kako ce danas da se razvija ostanak i opstanak bas njegovog korpusa u nekoj famoznoj ”Srpskoj”. Ali, to nije cinjenica

 

Ono sto je realnost, a sto gospodja iz Dodikove masinerije vole je da u Banja Luci danas imas raznorazne ulice raznih Obilica i Milosa. Sve neke nove historiografske cinjenice su stvorene od 1995, i slava raznih At-Vlaha, pardon Mejdana ili Srpskih Toplica, do raznih Radmilova i Potocara, gdje na mjestu gdje su poklani silni Srebrenicani oni pokusavaju da stvore  i naprave jos jednu njihovu krvavu pravoslavnu crkvu, na temeljima dzamije.Valjda se nas Bosnjak i nece probuditi?

 

No, ponajvise smeta gospodini Maunagi, jer pogledajte koliko je doslo u Brcko pravoslavnih vlaha, Srbin je uvreda za ovakve ljude, kao i da i oni nisu Srbi. Da su se Bosnjaci vratili u to Brcko, da ponovo Bosnjacke Meraje su Bosnjacke Meraje, da pravoslavna crkva stoji zapustena i da posebno ne vole cinjenicu da nema Gestapoa u vidu takozvane policije Srpske -pa, zato histerija. Valjda novinarcici iz Banja Luke vole tenzije, ali volim i ja. Posebno mogu novinarcici da istraze slijedeca naselja koja su danas bosnjacka, a nekad su bila vasa i to cetnicka  i to sve solidna naselja:

 

Vranjska kraj Bosanske Krupe

Ilijas, Malesici, Ljubnici, Luka, Mrakovo i ostala naselja Ilijaske opcine. Inace, dobrim dijelom naseljena i kosovskim Bosnjacima. Hehehe. Pa, do lijepe moze se reci Bradine, koja mirise ekoloski na jedno fino bosnjacko selo danas.

 

 

Da, gospodo. Nece vise Bosnjak zaboravljati i pravi budalu od sebe. Ima nas ovdje koji nece zaboravljati Kozarac i Srebrenicu, Focu i ostale krajeve. Kad budemo naplatili racun, bit’ ce daleko vise spremnijih ljudi koji ce reci kako i sta. I kako ce se igrati. A ovog puta.Bosnjak ce biti malo pametniji i spremniji. I naravno. Sta fali?

 

Pa, u Bukviku ionako ima vas saka jada. Tako ne spominjite da cemo se ovdje oznojiti, kako treba. Od 2000 pravoslavnih prije rata, sad je tamo samo 600 pravoslavnih. I to je to. I tako je.

 

http://posavinatv.com/play.php?vid=756

 

A, to za pisanje. I pazi sad. Onomatopeja ili zavijanje grmeckih vukova, inace novih stanovnika Banja Luke, pobjegli traktorima za Banja Lukicu i grmecko seosko zavijanje ala Dusanka Majkic, zamjenili Gospodskom ulicom u Banja Luci. Ljudi. Skopcajte jednu stvar danas. Iako, izvinjavam se ljudima, vi ste stoka. Bosnjaci ce proci zacarani krug Danteovog pakla i spremni ce nadam se docekati iduci pokolj kojeg spremate u Banja Luci. Samo ovog puta, nece ici tako podmazano, nece se prijetiti jednom narodu na unistenje i ocekivati poslije salve bljesaka i oluja, ili vi ocekujete da Bosnjaci zive kao robovi vaseg sistema? Gospodo?!?

 

Pricajte bajke na drugom mjestu. I slobodno zovite Borisa Grubesica i Paju Patka, ako vam se on ne svidja. Kako je cinjenica je da Bosnjaci rastu u gradu Brckom, da su SVA bosnjacka naselja grada Brckog kao na popisu 1991 i danas bosnjacka, da nas broj raste. Sve bez entitetske linije razgranicenja i policije vaseg krmeceg entiteta.

 

A, za kraj…

 

http://www.kosovothanksyou.com/

 

gospodine Maunaga. Psi laju, karavani prolaze. Samo vi laj'te i dalje. I preporucite me blogu gospodina Rajka Vasica, kad vec spominjete ovaj portal.

 

Dovidjenja do iduceg pokusaja. Ovog puta, necete nam prijetiti unistenjem u Sarajevu, Bradini, Bosanskoj Krupi, Kljucu, Ilijasu, Tuzli, Zenicu, Travniku, a od odnenadavno i u Brckom. Avi ako zelite zapamtite sve srpske ulice Banja Luke, dodjite i dizite tri prsta na potezu Banja Luka-Derventa. Samo zapamtite, udjete li u pogresan dio grada Brckog, ostat cete bez prstiju i bez ruke.

 

http://www.youtube.com/watch?v=c95xiE-_o1Q

 

Ne, ocekujte milost. Ne ocekujte laprdanje. I ne ocekujte postenje.

 

http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,1730.0.html

Čitaj više

Možda vas zanima...