Crna Gora: Populacioni broj koji tone

Share

U zvanicno-nezvanicnim podatcima, koje je objavio socijalni rad i poslovnog prostora Crne Gore, ciji podatci su bili iz neformalnog pilot popisa stanovnistva Crne Gore 2009, za neka naselja i opcine, i kroz demografska kretanja stanovnistva. Prosjecna starost Crnogorskog stanovnistva je presla 40 godina starost. I sto je veoma zanimljivo. Cak 29% stanovnistva Crne Gore je starije od 60 godina. Sta to znaci? Gdje tu logika?

Primjer:

Vecina Muslimanskih i Islamskih zemalja, ima procent 60+ u svojim zemljama od 2.4-9%. Rijetko koja Muslimanska zemlja ima vise od 10% osoba starijih od 60 godina. Kad brojka onih od 60+ godina predje vec 20% to znaci izrazito starenje stanovnistvo. Sve preko toga, ili priblizavanju cifri od 30%. Znaci, demografski prag starost i duboka demografska starost 40+ je uzela maha. Nesto slicno stanovnistvu Hrvatske. Prosjek je 39,2 godine za Muskarce, i skoro 42 godine za zene. Prosjecna starost Hrvatskog stanovnistva je presla i ide ka dubokog demografskoj starosti. Sto znaci, da iduca smjena generacija ce naslijediti drzavu gdje udio onih 60+ ce biti veci, od onih ispod 18 godina.

 

Primjer:

Jemen ima 24 miliiona stanovnika

Jemen ima 2.6% stanovnistva starije od 60 godina. Crna Gora ima 29%

Jemen ima 45% stanovnistva ispod 14 godina

Jemen ima 50-60% stanovnistva mladje od 18 godina. U takvom zamahy snaga, Jemensko stanovnistvo ce se uduplati svakih 17-18 godina.Sto i cifre pokazuju.6.4 miliona stanovnika(1975) do preko 24 miliona stanovnika. Sto je skoro 4 puta vise u periodu od 34 godine. To nam pokazuje da se stanovnistvo Jemena uduplava svakih 18-21 godinu.

Crna Gora je jedna od starijih drzava, koju spasava samo izrazit velik natalitet  Bosnjaka, posebno u opcinama Rozaje, Berane, Bar, Ulcinj, Podgorica, i cirka 80% Bosnjaka ima natalitet veci od 15 promila u Crnoj Gori. Jedine opcine koje imaju natalitet manji od 15 promila u Crnoj Gori medju Bosnjacima su Plav i Pljevlja, da bude ironija. Obe opcine s naslovnim slovom P.

Crna Gora ima razinu starijih 10 puta vecu od Jemena. Da vam objasnim sad.Za 20 godina prosjecna starost Crnogorskog stanovnistva i ponajvise Crnogorskih pravoslavaca ce biti 43-44 godine.Prosjecna starost Bosnjaka uz velik nataitet 20+ promila U Rozajama,Podgorici i Baru, jedan od najvecih u Baru. I Solidnih 15+ promila u Bijelom Polju i Beranama,. Bit ce 33-34 godina. Za 20 godina, postojat ce velika razlika izmedju starosne strukture stanovnistva Bosnjaka i Srbe te Crnogoraca s druge strane. Razlika ce biti jos drasticnija u nekim opcinama gdje Bosnjacki natalitet je veoma nadmocan, ili cak je veoma, veoma visok. Naprimjer u Baru gdje Bosnjaci imaju veoma visoku stopu nataliteta. To ce se i odraziti vec na iducem popisu stanovnistva 2011, gdje ce po meni broj i procent stanovnika Islamske vjere skociti na preko 30%, ako ne i vise. Uglavnom, zahvaljuci natalitetu.

 

2030, imat cete Crnu Goru sa:

23% Islamske vjere

4% Ateista

3% Ostalih

70% Krscana

 

Ponajvise zahvaljujuci natalitetu i prosjecnoj starosti izmedju Bosnjaka, Srba i Crnogoraca.Logika je jasno. Kaj ne?

 

 

Čitaj više

Možda vas zanima...