Benja ako si primjetio da strani lanci vise vode racuna o porezu. Eto zivis u Sarajevu, ko ti od malih trgovaca, cevapdzija, burekdzija daje racun? Niko!
Jednom me kod druge gimnazije u samoposluzi nije htio usluziti jer sam trazio racun. I zovno gazdu i ovaj mi objasnjava zasto nije obavezan da mi izda racun... i opet se vracas na isto..Sta je bolje kupiti u Merkatoru koji placa porez ili u mahalskim trgovinama koji ti ne izdaju racun.
Pocni samo od albanskih pekara, preko cevapdzinica, burekdzinica, mahalskih maketa itd....Sad zamisli ako ti ne izdaju racun na Bascarsiji, kako ce neko u Bosanskom Petrovcu izdavati:D
Uglavnom nasi veletrgovci poput DP, Binga itd,,,moraju pratiti uslugu koja se nudi u recimo DM, Konzumu, ili Merkatoru. Meni je iskreno usluga najvaznija, ja ti necu kupiti da si 100x Bosnjak ako vidim da ti sokovi u frizideru nisu hladni jer gasis frizider da bi sacuvao struju, e onda sta da pomislim za veliki frizider gdje stoje mlijecni proizvodi, mesni ( koji se lakse kvare).
Naravno ako imas istu uslugu, ti dobijas prednost, i naravno svaki kvalitetan bosanski proizvod.
To je jedno normalno razmisljanje, koje 90% ljudi slijedi. Ja ne volim ici u mitomaniju kao Srbi, i forsirati nesto nase ako ne valja, jer to je osudjeno na propast. Potrudi se budi konkurentan na trzistu i dobijas prednost:D