Bošnjačka strategija
- BosnjackaHercegovina
- Član
Re: Bošnjačka strategija
Izgleda sa je razlog tišine na ovu najavu Dodika da će napraviti rezervni sastav (po nekim medijima) to što je Dodik već najavio da od ovog odustaje jer je dobio prijetnje sa Zapada.
Samo BiH.
- natalitetlija
- Član
Da je političke pameti već bi naši trebali reći da ako GT donese zakon o rezervnom sastavu ili amandmane na postojeći da će svaki kanton sutra sabahilden imati rezervni sastav policije sa procentom učešća Bošnjaka koliki bude procenat učešća Srba u GT rezervistima. Odmah im jasno reći i djelovati. Također za puštanje ruskih špijuna i zakon kojim hoće dati naše dokumente. Odmah im jasno reći da ukoliko usvoje taj zakon da će isti imati i FBiH gdje može i kantoni i da će svaki Bošnjak od Turske do Australije dobiti Bosanske papire ili arapski investitor. Odmah napraviti zakone koji sve direktno i indirektno to omogućavaju i reći im da će odmah nakon njihovog sutra biti usvojeni, a prekosutra objavljeni. Ako može ruski agent imati bosanske dokumente i novo ime može i koga mi hoćemo. Sve što urade treba im reći da će imati trodupli reciprocitet ovdje pa ćete vidjeti kako će postupati i oni i OHR i ostali. I "jezik srbistanskog naroda" bi im odavno upisivali onim koji neće da im piše bosanski. Odavno. Rječnik Bosanskog bi ako treba promjenio da bi riječ "srpski" na Bosanskom zvučala drugačije i nakaradno pa bi ih prcao kako da se srpski jezik na bosanskom kaže jezik srbistanskog naroda. Na referendum GT-a bi odavno odgovorio sa desetinama referenduma u kantonima, za zastavu kantona svakog bi ljiljanku izglasao. Referendumom bi i na nivou mjesnih zajednica i imena potoka i zaselak koji podsjećaju na srpsko izmijenio. Napravio bi im Bosnjačku pravoslavnu crkvu, udarao bi ih trodupli na svako njihovo provođenje i to odmah i urgentno da znaju šta im sljeduje nakon svake samovolje. IZ bi formirala Bošnjačke opštine od svake MZ u GT gdje su Bošnjaci većina bar u obliku dijela strukturne hijerarhije unutar Iz-a za početak, sa skupštinama i ostalo. Svaka ta opština bi imala jednu zastavu opštine ljiljanku, a u svakoj opštini u Federaciji bi izglasao jednu zastavu općine ljiljanku. Pa nek oni malo apeluju OHR i Ustavnom sudu nek proglašavaju ne važećom a mi je ističemo dok se ne usvoji ko bajagi nova. Pa nek onda izražavaju zabrinutost. Vjeruj brzo bi odustali oni. Na svaki referendum i mi ali sa po dvadeset pitanja odjednom da ih rješavamo. Da to što pišeš je odavno trebalo biti tako. I hiljadu stvari su naši bezmudi političari mogli uraditi da obesmisle đikanske nastaje i da čak odustanu, ali naši beskičmenjaci nisu to ništa uradili nego miluju dželata i raduju se sekundama u kojim dželat djeluje smireno.BosniaFirst je napisao/la: ↑16 apr 2019 17:22FBiH i kantoni koji su u mogućnosti trebaju vratiti recipročnim mjerama(osnovati svoje rezervne sastave policije) manjem entitetu, eto šta treba raditi.natalitetlija je napisao/la: ↑16 apr 2019 16:30
Ovo je rekao gdje je problem, a ništa konkretno nije rekao šta činiti. Čekam akcije i reakcije IZ-a i Reisa na trenutnu situaciju.
Možda budžet bude u deficitu, ali sloboda, čast i sigurnost nemaju cijenu. Uz to FBiH, a pogotovo USK imaju puno više razloga za uspostavljanje rezervnog sastava policije, čak i bolje naoružane(sa transporterima, dugim cijevima, dronovima i ponekim helikopterom), nego GT.
Stvarno mi nije jasno što to dosad nije urađeno, jer već kada neće da pošalju vojsku na granice, neće povećati broj graničnih policajaca, moraju bar nešto uraditi povodom pitanja desetina hiljada migranata za koje se pretpostavlja da će doći u BiH 2019.g.
Zadnja izmjena: natalitetlija, dana/u 16 apr 2019 18:15, ukupno mijenjano 1 put.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost
Sve to podrzavam sto govorite, ali ja bih najveci fokus stavio na logistiku...U slucaju bilo cega sta ce rezervni sastav bez municije i naoruzanja ?
....................
:Studyy:
:Studyy:- BosnjackaHercegovina
- Član
POD PRITISCIMA ZAPADA DODIK ĆE MORATI ODUSTATI OD REZERVNOG SASTAVA MUP-a RS: "Stvara se zbog dodatne represije u RS-u..." http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/111 ... _rs_u.htmlBosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑16 apr 2019 17:36 Izgleda sa je razlog tišine na ovu najavu Dodika da će napraviti rezervni sastav (po nekim medijima) to što je Dodik već najavio da od ovog odustaje jer je dobio prijetnje sa Zapada.
Samo BiH.
BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑16 apr 2019 19:07POD PRITISCIMA ZAPADA DODIK ĆE MORATI ODUSTATI OD REZERVNOG SASTAVA MUP-a RS: "Stvara se zbog dodatne represije u RS-u..." http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/111 ... _rs_u.htmlBosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑16 apr 2019 17:36 Izgleda sa je razlog tišine na ovu najavu Dodika da će napraviti rezervni sastav (po nekim medijima) to što je Dodik već najavio da od ovog odustaje jer je dobio prijetnje sa Zapada.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Nema od tog nista jedino ce se Bakir sageti i potpisati sve za malo vlasti u Sarajevskom Pasaluku.Rezervni sastav genocidne ti je realnost sad.Ostaje da se vidi ima li makar Komsic muda da uradi nesto
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

PORUKA BOŠNJACIMA I PATRIOTAMA BIH - NIHAD ALIČKOVIĆ - ANTIDAYTON (IML TV)
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
- BosanacGorstak
- Član
Jedinstveni projekat uspostave servisa za dijasporu Bosne i Hercegovine i registratora dijaspore, pod nazivom Bosna International Forum, predstavljen je jučer u Sarajevu.
Bosna International Forum će, kako je to saopćeno, zastupati sve interese i potrebe dijaspore u domovini, u svim segmentima, i ostvariti obostranu komunikaciju između dijaspore i lokalnih zajednica kroz pravnu, finansijsku, projektantsku i druge službe koje će zastupati dijasporu u domovini.
"Bosna International Forum je projekat, prvobitno ideja, koja se već godinama oblikuje i stvara da bi danas konačno došao trenutak da se predstave već utvrđeni ciljevi i naredni koraci ka konkretnoj realizaciji ciljeva i rezultata", stoji u saopćenju Bosna International Foruma.
Navode da su ideju predložili bosanskohercegovački studenti sa jednim i jasnim ciljem - učiniti Bosnu i Hercegovinu boljom, ljepšom i ugodnijom za život, onakvom kakva zaslužuje da bude, pozicionirana na svjetskoj listi u samom vrhu.
"Biti u samom vrhu svjetske liste zemalja zvuči ambiciozno, ali uz resurse i potencijale koje ova zemlja posjeduje, geostrateški položaj, prirodna bogatstva i ljepote, i ono što je najveći ukras jedne zemlje - njene građane u domovini i širom svijeta, više je nego moguće", navodi se u saopćenju.
Poručuju da bi se kroz projekat BIF stavili u funkciju i na pravi način iskoristili svi resursi i potencijali, kroz konkretne projekte poput projekta '5525'.
"Uz zajednički trud i koordinaciju lokalnih zajednica, stručnih i odgovornih lica iz svih sektora društva, građana ove zemlje i njene dijaspore, kroz desetogodišnji plan, ideju VISION BIH 2030, više je nego moguće svrstati BiH u sami vrh", stoji u saopćenju dijaspore.
Prije ostvarenja konačnih ciljeva prvi koraci i početak realizacije projekta Bosna International Forum kreće se u dva pravca, a prvi je uspostava Servisa za dijasporu na prostoru cijele BiH, uz saradnju sa lokalnim zajednicama, gradovima, općinama i opštinama sa prostora cijele BiH.
Drugi pravac je uspostava jedinstvenog registratora i softvera za prijavu dijaspore BiH, pomoću kojeg će se ostvariti obostrana komunikacija, kroz Servis vratiti povjerenje u ovu državu i njene institucije.
"U proteklom periodu ostvarena je komunikacija i uspostavljeni odnosi te potpisani memorandumi o saradnji sa više od 30 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine. Na jučerašnjem predstavljanju su, uz ostale, prisustvovali i predstavnici Vlada Unsko-Sanskog kantona i Kantona Sarajevo, Vanjsko-trgovinska komora Bosne i Hercegovine, Agencija za strane investicije, Međunarodne organizacije, bosanskohercegovačke organizacije u svijetu i mnogobrojni gosti iz javnog života i različitih sfera društva", saopćio je Bosna International Forum.
Prve dvije lokalne zajednice koje su podržale projekat BIF još od nastanka same ideje su grad Cazin i najmnogoljudnija općina Novi Grad Sarajevo.
Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević je izjavio da samo iz Krajine po neslužbenim podacima postoji preko 30.000 grđana koji žive van BiH.
"Od početka smo prepoznali ne samo potencijal nego i potrebu da podržimo ovu ideju a i od sada ćemo nastaviti podržavati projekat", izjavio je Ogrešević.
Načelnik Travnika Admir Hadžiemrić se zahvalio dijaspori za svu pomoć.
"Nama treba da nas nauče i pomognu da lovimo ribu, stoga Travnik će u potpunosti podržati ovaj projekat", riječi su načelnika Travnika Admira Hadžiemrića.
Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić je istakla da je cijeli projekt preambiciozan, ali izvodljiv.
"Upravo takvi projekti i ovako mladi ljudi mogu napraviti pozitivne promjene", rekla je Brčić.
Predsjednik organizacije Bosanski Integracijski Forum i koordinator za saradnju sa lokalnim zajednicama Hasib Hadžić ističe da će ideja, nakon godina rada i truda, ugledati svjetlo dana
"Nakon godina rada i truda, od Kaira, Kuala Lumpura, preko Istanbula do Beča, Brisela, Minhena, Malmea do Linca 2015. godine nastajala je i oblikovala se ideja koja je prerasla u projekat i vremenom širom Bosne i Hercegovine se razvijala da bi danas konačno došao trenutak da ugleda svjetlo dana. Svi oni koji su učestvovali i stvarali ovaj projekat bez imalo skromnosti mogu tvrditi da će vremenom izrasti u jedan od najvećih projekata u ovoj zemlji, a dokaz za to je i današnji dan i gosti sa prostora cijele države i drugih zemalja koji su se okupili oko ovog projekta, kao i još veći broj onih koji su nažalost iz opravdanih razloga spriječeni bili da budu danas ovdje", izjavio je Hadžić.
Više informacija o nastanku i razvijanju projekta kao i samu registraciju možete dobiti na www.bif.ba.
Fali akobogda na ove rijeci. Samo da ih bakir ne obismisli.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/115 ... a_ima.htmlU okviru javnog iftara u Zenici večeras se prisutnim građanima kratko obratio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je govorio i o političkim temama, ali i iznio neka obećanja.
Na početku se osvrnuo na djelo bivšeg načelnika Zenice Husejina Smajlovića, a onda je građanima poručio da se 1990-te nikada više neće ponoviti, ali da treba jačati namjensku industriju i međusobno povjerenje.
“Ovdje, u Zenici žive veliki radnici, veliki ratnici, dobri Bošnjani i skromni muslimani. Neću večeras puno o politici. Naoko mučno stanje. Neće se ponoviti 1990-te. Nikad se to više neće ponoviti ako Bog da. Ali da se ne bi ponovilo trebamo biti jaki. Postoje garancije međunarodnih sila koje garantiraju Dejtonski sporazum, ali je najvažnija bošnjačka snaga. Jačati međusobno povjerenje, jačati namjensku industriju, uvesti predmete u školi o predvojničkoj obuci”, poručio je Izetbegović.
Kazao je da građani mogu biti uvjereni da će BiH nastaviti svoj NATO put, ali i EU integracije.
“Politika je komplikovana stvar, previše dušmana ima ova zemlja. Prije šest mjeseci su nam govorili da nas nema na političkoj sceni. Onda smo mi to polako načeli, pa malo jače načeli, privukli neke. I bit će taj MAP o kojem priča Milorad Dodik i bit će evropski put ove zemlje i nastavit ćemo ekonomski razvoj. Dakle bit će sve ono što smo obećali. Politika je poput pecanja ribe, dakle vjerujte onima koji to rade. Mi ćemo tu ribu izvući. To vam garantujem”, kazao je između ostalog Izetbegović.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... sudom.html
Majorizacija
Znaci ostaje ustavni princip 1-1-1.
Probosanske stranke mogu vrlo lahko izabrati 6 rvata iz 6 kantona u kojima smo 2/3 vecina i formirati vladu Federacije bez prousraškog ADZ-a.
Majorizacija
Probosanske stranke mogu vrlo lahko izabrati 6 rvata iz 6 kantona u kojima smo 2/3 vecina i formirati vladu Federacije bez prousraškog ADZ-a.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Da li je to zaista tako?Prolaznik je napisao/la: ↑27 jun 2019 08:59 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... sudom.html
Majorizacija![]()
![]()
![]()
Ja sam mislio da prethodna apelacija, Boze Ljubica je ona koja ne dozvoljava to, a ta presuda je na snazi, zar ne?
Samo BiH.
https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... bic/256219BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑27 jun 2019 10:01Da li je to zaista tako?Prolaznik je napisao/la: ↑27 jun 2019 08:59 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... sudom.html
Majorizacija![]()
![]()
![]()
Ja sam mislio da prethodna apelacija, Boze Ljubica je ona koja ne dozvoljava to, a ta presuda je na snazi, zar ne?
Stvar je u tome da u ustavu fbih pise da se u dom naroda fbih bira iz svakog kantona po 1 bosnjak 1 hrvat i 1 srbin ako je u tom kantonu na izborima u skupstinu prosao bar 1 B, S ili H.
U izbornom zakonu nema ovog drugog djela koji kaze ,,ako je izabran u skupstinu kantona'' nego striktno zakon kaze da se dodjeljuje po 1 mjesto svakom konstitutivnom narodu.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Hvala. Ali moje pitanje je zar nije Ljubićeva apelacija to zakomplikovala, a ne ova? Ja sam mislio da je presuda Ljubićevog slučaja ovo pitanje riješila na ustaški način? Znači da bi u tom slučaju zakon bio u skladu sa tom presudom, zar ne? Ili sam ja pobrkao nešto?
Samo BiH.
Prvo je Ljubic podnio apelaciju koja je djelimicno usvojena. E onda su usraše htjeli to da predstave kako oni misle da treba biti. Znaci da se iz Sarajeva i Gorazda uopste ne biraju Hrvati, a iz ZHK i Livna ne biraju Bosnjaci itd.BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑27 jun 2019 11:53 Hvala. Ali moje pitanje je zar nije Ljubićeva apelacija to zakomplikovala, a ne ova? Ja sam mislio da je presuda Ljubićevog slučaja ovo pitanje riješila na ustaški način? Znači da bi u tom slučaju zakon bio u skladu sa tom presudom, zar ne? Ili sam ja pobrkao nešto?
Medjutim ''probosanske'' stranke su rekle ne moze, jer u ustavu pise da se bira 1-1-1 iz svakog kantona.
E onda su usraše rekle sad cemo mi podnijeti novu apelaciju da dokazemo da taj dio ustava fbih 1-1-1 nije u skladu sa ustavom BiH. I onda je Krišto podnijela tu apelaciju koja je propala i kad su skontali da tonu onda su je povukli.
Znaci ima 10 kantona i iz svakog se moze izabrati po 1 B, S i H, to je po 10 iz svakog naroda. E ostalih po 7 (jer je ukupno 17 u domu naroda) bi trebalo uskladiti po Ljubicevoj apelaciji
Poruka Nedžada Avdića svim Bošnjacima: “Ubiju ti sve, a ti odeš u Ameriku, Švedsku…i šutiš. Kakav je to život? Čemu? Ja sam odlučio boriti se za pravdu”
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) u spomen na 24. obljetnicu genocida nad Bošnjacima Srebrenice i Podrinja organiziralo je u Islamskom centru u Zagrebu komemorativni program u kojem je, između ostalih sudionika, sudjelovao Nedžad Avdić, Srebreničanin koji je preživio strijeljanje.
“Srebrenica nije samo problem preživjelih i ljudi iz Srebrenice, ona je civilizacijski problem i zbog toga je važno da se ta tragedija obilježava svuda u svijetu, jer svi ljudi mogu nešto naučiti iz našeg iskustva. Za mnoge, možda i za vas ovdje u Hrvatskoj, Srebrenica je povijest i prošlost, međutim Srebrenica je za nas život jer mi se svakodnevno borimo protiv nepravde koja se u Srebrenici događa prema nama. Imamo načelnika koji je negator, tako da se borimo svakodnevno i svaka podrška iz Hrvatske ili bilo koje zemlje svijeta je dobrodošla”, kazao je Nedžad Avdić, Srebreničanin koji je kao 17-godišnjak preživio strijeljanje. Izdvajamo njegovu opasku na ponašanje svih nas Bošnjaka, naročito onih koji su preživjeli genocid i danas žive širom svijeta.
“Ubiju ti sve, a ti odeš u Ameriku, Švedsku…i šutiš. Kakav je to život? Čemu? Ja sam odlučio boriti se za pravdu”, poručio je Nedžad. U nastavku pogledajte njegovo potresni govor Avdića koji je održao u Potočarima u Srebrenici.http://saff.ba/poruka-nedzada-avdica-sv ... za-pravdu/
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) u spomen na 24. obljetnicu genocida nad Bošnjacima Srebrenice i Podrinja organiziralo je u Islamskom centru u Zagrebu komemorativni program u kojem je, između ostalih sudionika, sudjelovao Nedžad Avdić, Srebreničanin koji je preživio strijeljanje.
“Srebrenica nije samo problem preživjelih i ljudi iz Srebrenice, ona je civilizacijski problem i zbog toga je važno da se ta tragedija obilježava svuda u svijetu, jer svi ljudi mogu nešto naučiti iz našeg iskustva. Za mnoge, možda i za vas ovdje u Hrvatskoj, Srebrenica je povijest i prošlost, međutim Srebrenica je za nas život jer mi se svakodnevno borimo protiv nepravde koja se u Srebrenici događa prema nama. Imamo načelnika koji je negator, tako da se borimo svakodnevno i svaka podrška iz Hrvatske ili bilo koje zemlje svijeta je dobrodošla”, kazao je Nedžad Avdić, Srebreničanin koji je kao 17-godišnjak preživio strijeljanje. Izdvajamo njegovu opasku na ponašanje svih nas Bošnjaka, naročito onih koji su preživjeli genocid i danas žive širom svijeta.
“Ubiju ti sve, a ti odeš u Ameriku, Švedsku…i šutiš. Kakav je to život? Čemu? Ja sam odlučio boriti se za pravdu”, poručio je Nedžad. U nastavku pogledajte njegovo potresni govor Avdića koji je održao u Potočarima u Srebrenici.http://saff.ba/poruka-nedzada-avdica-sv ... za-pravdu/
-
JuzniDoboj
- Član
https://www.aa.com.tr/ba/balkan/u-glamo ... ar/1542901

U Glamoču se otvara Kulturno-edukativni centar
U Glamoču će u nedjelju biti otvoren najveći i najznačajniji objekat u posljednjih dvije i po decenije ne samo za to mjesto nego i širi prostor, a riječ je o Kulturno-edukativnom centru koji će djelovati u okviru Medžlisa Islamske zajednice Glamoč.
Očekuje se da će taj objekat biti u narednom periodu biti pokretač razvoja i unapređenja života u Glamoču, ali i šireg prostora regije.
Anadolu Agency (AA) donosi ekskluzivne fotografije i snimke o tome kako objekta koji je izgrađen uz pomoć Unije općina turskog svijeta (TDBB). Njegovoj izgradnji posebno su doprinjele turske općine Beykot, Gebze, Kocaeli, Sancaktepe, Selcuklu i Zeytinburnu.
"Već dvije godine radimo na ovom projektu. Anadolu Agency je pratila taj tok od potpisivanja ugovora do sada. U nedjelju je svečano otvaranje", kaže u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Muhamed efendija Dragolovčanin, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Glamoč...
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.
Dobar je imam.Ne komplikuje.Znam ga par godina.Dostavi mi uvijek sta me zanima za okolne opstine.Ima i havera u Duvnu pa mi je i Duvno dostavio.Steta sto ne zna nikog u Livnu.Kako oni zavlace s podatcima.Ne znaju kazu.Pa cuj.Dosta se zalaze za neke stvari,ima ideja.Kamo srece da su sva vjerska lica poput njega"Već dvije godine radimo na ovom projektu. Anadolu Agency je pratila taj tok od potpisivanja ugovora do sada. U nedjelju je svečano otvaranje", kaže u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Muhamed efendija Dragolovčanin, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Glamoč...
Never had i imagined living without your smile Angelene

- BosnjackaHercegovina
- Član
Najzaslužniji čovjek za povratak Bošnjaka u tu regiju. Tu je od početka i stvorio je tu zajednicu. Pravi imam. Lider zajednice u svakom smislu te riječi.
Samo BiH.
http://deblokada.com/govor-za-historiju ... duprijeti/
GOVOR ZA HISTORIJU! Mustafa Spahić objasnio kako djeluju naši neprijatelji i kako im se oduprijeti
09/08/2019
Sarajevski imam Mustafa ef. Spahić prilikom otvaranja novoizgrađene džamije u džematu Hrasnica pri Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf 27. jula 2019., održao je upečatljiv govor. Spahić se osvrnuo na pokušaj stvaranja međusobnog nepovjerenja među Bošnjacima. – Glavna borba protiv nas jeste da se među nas posije nepovjerenje i nesigurnost i da mi sami sebe u svojim očima doživimo kao kolektivne i nepopravljive lopove i kriminalce, to je strašna i opasna zamka, jedna je od mnogih Spahićevih poruka.
Specifičnost ovog izlaganja je što se u njemu daju sažeti i konkretni odgovori na mnoga pitanja koja pritišću bh. društvo.
Širi dio Spahićevog govora pogledajte na ovom linku:
GOVOR ZA HISTORIJU! Mustafa Spahić objasnio kako djeluju naši neprijatelji i kako im se oduprijeti
09/08/2019
Sarajevski imam Mustafa ef. Spahić prilikom otvaranja novoizgrađene džamije u džematu Hrasnica pri Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf 27. jula 2019., održao je upečatljiv govor. Spahić se osvrnuo na pokušaj stvaranja međusobnog nepovjerenja među Bošnjacima. – Glavna borba protiv nas jeste da se među nas posije nepovjerenje i nesigurnost i da mi sami sebe u svojim očima doživimo kao kolektivne i nepopravljive lopove i kriminalce, to je strašna i opasna zamka, jedna je od mnogih Spahićevih poruka.
Specifičnost ovog izlaganja je što se u njemu daju sažeti i konkretni odgovori na mnoga pitanja koja pritišću bh. društvo.
Širi dio Spahićevog govora pogledajte na ovom linku: