Iseljavaju se svi,ali postoji jos jedna stvar
Bosnjak,ce cak i onaj koji je dugo godina proveo vanka.Uloziti ponovo u svoj stari kraj,ili ce kupiti negdje drugdje zemlju,gdje je jeftinije ili preseliti.Katolik i onaj sto se pise ''Hrvat''.On ako je do para dosao,on ce gledati da kupi stancic u Zagrebu ili Rijeci.I na kraju unuk mu nece znati odakle je i sta je.To je tako.Isto za prosjecnog gedzovana aka Srbina
Imam poznanika iz V.Gate kraj Bihaca.On mi je i dostavio one podatke za Petrovac.Fuj,fuj

.Moglo je i bolje.Njegov did je prije 60 tak godina prvi dosao,skupio hrabrosti,usao u cetnicko selo Gornju Gatu.Nije Donja Gata,nego Gornja Srpska Gata.Do sredine 70 tih godina,cijelo to selo su Srbi prodali.Kasnije je to postalo dio Velike Gate,nekad Turske Gate.Zivotni prostor Bosnjaka tog kraja vec je bio skucen tamo neke 1950 godine,pa su dolazili prvi ljudi
Nadji mi primjer poklapanja,brutalnog poklapanja 100% Bosnjackog sela tamo neke 1945 godine.Koje je postalo 90 ili 100% Srpsko ili Hrvatsko na popisu 1991?.Takvo selo neces naci jer 'Rajinski '' mentalitet nije dao moc racionalnog razmisljanja i planiranja kmetu,bez obzira jel on ima sad milione maraka ili se tretira kao ''lukavi latin'' ili jos pametniji ''gedzovan''
Tu i tamo oba vlaska nukleusa ce dici neko novo horuk naselje tipa Nova Janja ili Suskovo ili Bobanovo naselje,tipa kolektivni centri.Ali,da su dozivjeli moc brutalnog poklapanja.To neces vidjeti
Mozes cuti prijetnje da opela neces vidjeti ako prodas Turcima zemlju u Martin Brodu.A to znaci da je dogorilo do nokata.U jednom Kozarcu.Nas narod merhametli Bosnjacki je primio izbjegle Slavene znaci ne ove Vlahe iz bivseg Sovjetskog Saveza.Tipa Rusini.Ukrajinci,Galijani.Kasnije su dosli i par podivljalih vlaha u Kozarcu i za 20 tak familija.I to sto smo mi im dopustili.Dali im pravoslavnu crkvu.Onaj novinar Vehid Gunic.Njegov pretak je dao vlasima besplatnu zemlju da se napravi tamo pravoslavna crkva,jer oni nikad nisu imali zemlje.Sem sto im nismo dali.Na tom mjestu oni su digli drugu pravoslavnu crkvu.Zjapi prazna.Jednom je otvore u godinu dana i to je to
E,to je ta kabadahijska pamet vlaskih seljacina Bosanske Krajine od Petra Pecije do Milorada Dodika.Pobij,protjeraj,zapali,ako mozes siluj sto se da.Kad vidis da zagusti.Bjezi,prodaj,pricaj o pcelararima,spominju nepravde,malo kukaj,nalokaj se brlje i onda ponovo u nove pobjede
Jer cak i kad mi iselimo,posebno ti pricam za Bosansku Krajinu.Taj covjek ce uloziti u zemlju,gledat ce da uzme sto vise zemlje,ili da ostavi nesto sinu.Neki kupuju buzasta
Navescu ti primjer sela Skriljevita kraj Sane.Pravoslavni vlasi pobili 9 katolika u tom selu,zapalili selo.Vratila se jedna stara katolicka porodica,koja je u medjuvremenu nestala,jer na popisu 2013 tu nije bilo zive duse.Usput Bosnjaci dolaze i kupuju zemlju u toj zabiti.A Skriljevita je bas to.Zabit!
I jedan nas uzeo 250 duluma zemlje.Kad smo mi uzeli i platili para lokalnom katoliko za jednu obicnu zabit,brdsku vukojebinu,podalje od rijeke,usred sume.A nijedna mladja katolicka porodica nije htjela da zapocne ponovo zivot tamo u toj brdskoj vukojebini
Zasto?
Oni imaju Zagreb,njihova kultura je vise kultura koja gleda u Sisak i Karlovac i sad da taj katolik gleda da mu tamo'' Balija; sudi i presudjuje u tamo nekom Sanskom Mostu.Kad dodje stani-padni.On ce doci i prodati zemlju,prodati kucu,prodati i gace koje nosi,jer zna da ne zeli.Njegova mrznja prema Islamu,prema Bosnjacima prema svemu Muslimanskom mu jednostavno nece dati mira.A posebno kad ima u okruzenju jednu jacu katolicku drzavu poput Hrvatske?Hoce li on da zivi u toj zabiti,ili ce da preseli u tamo neku Veliku Goricu ili Zagreb ili Karlovac,da ode u kino.Gdje nema dzamije.Zagrebacka nije u centru grada.Gdje ce biti tamo svoj na svome?
Hrvati u Mostaru,evo ti primjer.Nadji mi primjer Hrvata koji se je vratio nakon 25 godina zivota u Zagrebu,ulozio 2 miliona km,kupio par stotina duluma zemlje u Podvelezju.Ne,on kad se docepa Zagreba on ce tamo i umrijeti i nema namjeru da zapocinje novi zivot u tamo nekim Potocima kraj Mostara.Nema.Jednostavno,evo ti Unsko-Sanski kanton
Imas 10 cisto znaci pravoslavnih sela do 1945 godina koja su brutalno poklopljena od strane Bosnjaka i par na putu.Znaci cisto pravoslavna sela 1945 godine koja su postala Bosnjacka do 1991 godine
Stabandza,Glinica,Zboriste-Velika Kladusa
Bastra=Bosanska Krupa
Rujnica,Vrelo,Osredak,Bukovica,''Adzin Potok sad je Hadzin Potok i Biljani Gornji kraj Kljuca,nekad Biljani Hristijanski.U 2 svjetskom ratu.Bez ijednog Muslimana.Zaboravio sam i Crnaju kraj Cazina,ali dobro.
Da ne pricam da je falila boba da se preuzme Gradina kraj Kladuse,Banjani i Zalin kraj Krupe.Kao sto je ovaj jedan Cazinjan mi rekao.Nisam ni u snu mogao da zamislim da cu uzeti ovoliko zemlje u Prascijaku?.Selo kraj Ripca,za one koji niste upoznati.Jos je lik vecinu zivota proveo vani.I jos je iz Cazina pa je dosao tamo.Prascijak je isto zabit.I to kakva.Ali ono sto je uz Unu,gdje ima ljepse zemlje to je znaci Bijelo Brdo,Pritoka,pa i Lohovo.To je sve glanc otkupljen
Zamisli sad da imas Hrvoja koji je proveo 25 godina zivota u Zagrebu i kaze.E,uzet cu 250 duluma zemlje u Podvelezju i znas sta.Ja sam Hrvatski junak.Takvi junaci zavrse svi u Mirogoju na kraju,kad otegnu papke.Poput Franje.Ali da on napravi nesto konstruktivno i zajebe Bosnjake tamo,uzme zemlju.Ne,on ce do kraja zivota svog crtati zamisljene mape velike Hrvatske iz Zagorja i Zagreba dok ce za to vrijeme Bosnjak brutalno poklopiti jos 10 tak sela Unsko-Sanskog kantona.Nazalost danas imas odlike vlaske kulture,i gluposti komunistickog laznog sistema,koji je najvise primjetan u naprimjer Tuzli,gdje se taj Muslimanski narod toliko sklopio u mentalno razmisljane katolickog vlaha da im on dolazi bojiti tamo neka jaja uskrsna i jos prica kako smo mi za ''suzivot;'' i nema namjeru da dolazi u to tamo neko ''Hrvatsko selo''.Zato imaju price nekih opcina'' Soli''
Vidis ja znam makar za Krajinu da i onaj nas iseljeni je samo +1 za nas
Njihov iseljeni je trajno iseljen ka Osijeku,Zadru i Zagrebu gdje je vec izgubio 100+ sela od Bosanske Posavine,Krajine i gdje nije sposoban da 300 metara relaciju Bulevar-rijeka Neretva poklopi.Sem u nekim novim internet mastama.Kod nas covjek se zaleti,pa uzme jebeni dzip,dodje mjerka i kaze,posto zemlja.Pricam s jednim haj da kazem ''Sarajlijom'' i on meni kaze,pa vi svi ste divljaci iz Krajine
Jebote ja nisam nista rekao o tom.Rekao je malo ste ''divlji''
Birajuci izmedju divlji i ziv,ili pametan,glup i bacen u masovnu grobnicu.Ja biram ''divlji''
Mi danas ne kopcamo,posebno ovi iz centralne Bosne,pardon.Tuzlanske regije jer ovi iz Centralne Bosne su dosli pamecu malo.Da samo nase selo,nikakvo to tamo ''Hrvatsko'' ili Srpsko selo je garant naseg opstanka
A do nas je da se pokazemo i kazemo mozemo vise.Jedini koji mi se svidjaju realno sem eto Krajisnika su Konjicani.Onako brdjani,odvazni pa zalete se u bilo koju vlasku vukojebinu,parkiraju kola i kazu.Komsijaaaaaaa.Posto zemlja.Aaaa
Jos se deru.A takvo nam trebaju ljudi.Ljudi od akcije koji znaju sta hoce.Hoce Bosnjacki Konjic,ekoloski cistu opcinu gdje mu tamo raznorazni smrad nece doci i traziit neka ''prava''
A ne da budes smusen,i gledas kao tele u sarena vrata i pitas se?
Joj,jel ovo 11 ili 12 genocid za nas.I sto smo sebi dozvolili ovo?Da,sto smo sebi dozvolili ovo
Nakon moje smrti.Doci ce neki novi klinci.Taj klinac ce naslijediti Bosnjacku Skriljevitu i ako bog da i nasu Vranjsku a to je do nas sad da nam omogci polozaj
Pa sta mislis da je taj rahmetli dida od ovog kad je dosao u Gornju Gatu,cetnicko selo nije osjecao strah.Ali,mic po mic,korak po korak i sve dodje
Ja znam da u Usk kantonu,i onaj prokleti debeli Lipovaca nas je zajebao za dijelove Petrovca.Doci ce i dolaze sad ljudi koji ce radiit da se makar pozicija Bosnjaka popravi i uradi
Jebote
Znas sta.Potpisujem ti treci sad ako oni poklope jedno nase selo Mostara znaci jedno nase selo.Ono selo na ''Istocnoj strani''.To se gleda. REALIZACIJA
Srbin i Hrvat ce gledati u maticne drzave i nece tamo razbijati svoj guz po nekom brdskom selu Kreseva.On ce tamo ostati jedino ako je bas siromasan.Svak ko bude imao para,ide dalje ka Eu i Hrvatskoj.To i najnovija statistika katolickih zupa mi kaze
Evo ti primjer Bosanske Bojne
65 godisnjak iz jednog naseg cisto sela Kladuse.Otisao u penziju,uzeo dosta zemlje gore.Radio u Austriji
Jedan nas iz Grabovca,uzeo zemlju u Bojnoj
Jedan nas iz Trnove,uzeo zemlju u Bojnoj
Jedan nas iz Buzima,uzeo zemlju u Bojnoj,on i zivi tamo
Znaci imas tu cinjenicu da ljudi dodju tamo da se odmore,kupe od cetalja,oni prodaju
Zamisli sad u centru Kozarca.Srbin uzeo 50 duluma ili 150 duluma zemlje.How,yes.No
Nikad,pa ni tad.Imas ti kod nas penzionera koji svoje zadnje dane provedu u kraju koji nije njihov
Naci mi tamo Hrvoja koji nakon 25 godina zivota u Zagrebu.dolazi.Obucen u kockasti dres i kaze nam jasno.Mostar je Hrvatski grad i ja sam to dokazao.Svak onaj s parama.Pod parama mislim najmanje za stan u Zagrebu.Ako imas toliko para.Ili ako ces dati za tamo neku zemlju oko Mostara.On ce odmah letiti ka Zagrebu i to je realnost
Ps:Moj poznanik ima zemlju u Bojnoj,on je iz Trnova kraj Kladuse