☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Zenicaninn
Član

Re: Zivorodjeni Bih 2014

Post Postao/la Zenicaninn » 25 feb 2015 07:36

Vatandzija89 je napisao/la:
BH-HZ je napisao/la:Nece katolika biti vise od 3100-3200.
Evo ja gledam,
2012. rođenih je bilo u FBiH 21472 od tog šokaca 3489 il 16.25%
2013. rođenih je bilo u FBiH 20094 od tog šokaca 3225 il 16.05%
2014. rođenih je bilo u FBiH 19371 od tog bi šokaca trebalo biti 15.85% il 3070,a umrlih 5334. :rocky:

Ako je tako kako navodis onda u 2014 Bošnjaci i ostali čine najmanje 59% zivorođenih.

Ja sam u uzo u obzir da najmanje 5% to je 500 rođenih u genocidnoj tvorevini cine Bosnjaci pa mozda se varam i cinimo cak i vise.

Sa mojom racunicom:
59 % 16800 Bošnjaka i ostalih
41% 11710 Katolika i Genocidaša

Sad samo neznam dali je Brcko distrikt usao u statistuku fbih i genocidne tvorevine.
Ako nije, Brcko ce onda samo poboljšati nas prosijek.

Kad se jos uzme u obzir da su podatci genocidne tvorevine lazirane i manipulirane sa strane Genocidaša da pokruju kako vrse vitalni genocid nad vlastitim plemenom onda su brojku sigurno jos bolje po nas.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 25 feb 2015 08:04

Evo ja gledam,
2014. rođenih je bilo u FBiH 19371 od tog bi šokaca trebalo biti 15.85% il 3070,a umrlih 5334. :rocky:

jesu li ukljuceni oni koji se radjaju izvan bih,tacnije rh?
njih navodno ima oko 500.
moras bit precizan do kraja. :pegla:

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 25 feb 2015 12:04

CapsLock je napisao/la:
Evo ja gledam,

I 500 je napuhana cifra.Najrealnije je 400.
Bosna Bosnjacima!

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 26 feb 2015 08:16

CapsLock je napisao/la:
U RH se ne rađa više kao prije ne da im vlada RH povlastice i doplatak kao prije...najviše se rađa u pograničnim općinama tipa Nehuma,Čapljine,Ljubuškog,Gruda....

Taj broj nije viši od 200 za cijelu BiH

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 feb 2015 11:22

Popis 2013 moze da bude kraj za ''Hrvate''

Nasa vecina u gradu i opcini Jajce.Imas pricu kod njih da oni cine 2/3 stanovnistva grada.Nasa vecina u opcini Busovaca i Novi Travnik.Sve manji broj katolika Kreseva.To selo je imalo vise stanovnika na popisu 1910 nego sto je popisano 2013.Znaci nema tu progresa.Jos ako uzmemo vecinu u Varesu gradu i Vares Majdanu.

To je znaci totalno uzdrmana pozicija im.Leopardova koza postaje sve vise jednonacionalna i to Bosnjacka.S uzimanjem grada i opcine Jajce,posebno sad nakon sto je uveden Bosanski u Braca Jezercic skoli.Ostaje samo sehidsko spomen obiljezje u gradu+ Neplacanje racuna Herceg-Sumskoj.

Nocna mora je za njih ako mi predjemo 50% stanovnistva i jos zamisli uzmemo neke opcine tipa Brcko,Srebrenica....Nije to mala stvar.Iako vjerujem da cemo biti manjina ovog puta u Bos Petrovcu

Agencija ce izbaciti te podatke krajem Maja,znaci za 3 mjeseca.Isto tad znaci 28 Maja namjeravaju da izbace neke podatke konacne vezano za popis.To je to

Mi danas imamo jos 3 mjeseca vremena oko tog

Vatandzija je tacan.Nema njih vise od 250 zivorodjenih vise
Sto se i poklapa s njihovim sve manjim brojem rodjenih po Bosni
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 feb 2015 17:26

Jarane za vrijeme Mehmeda Spahe 1938
Srbi i Hrvati nepostojece nacije su cinile bolan 71% stanovnistva Bosne!
Da nije bilo 1941 Bolje rat nego pakt.Jarane
Krajem 1940 godine sve su cake potpisane izmedju Srba i Hrvata
Bosnjaci izgubili Mehmeda Spahu
.Sporazum Cvetkovic-Macek iz Augusta 1939.Zazivio bih.Bosnjaci bi bili u tragovima danas
Tragovima

Sarajevo 1915:

20 000 Bosnjaka,19 500 Katolika,,13 500 Pravoslavnih,6000 Cifuta i 800 Luterana ,citaj Protestanata

Prije 100 godina.Bosnjaci su cinili 1/3 danasnjeg grada Sarajeva!
I nisam ubrojao danasnje Vojkovice i Lukavicu u taj spisak

Danas Bosnjaci drze sav grad Sarajevo,minus 2-3 zgradice na Dobrinji

Konjic s 99% Osnovaca danas ima vise Bosnjaka od jednog haman Cazina.Mislim,kud ces vise

Cijela Sarajevska regija je nasa.Bio sam licno u Podlugovima kraj Ilijasa,cekao bus tamo kraj pravoslavnog groblja.Srbi su nestali iz Ilijasa,Vogosca,Hadzica i dobrim dijelom Trnova

Nijedan dio grada Sarajeva nema vise ustasko-cetnicku vecinu od Stupa,Dogloda,Otesa,Vreoca,Luzana,Vrela Bosne,Grbavice,Kovacica,Vraca,Pionirske Doline,Reljeva,Zuci,Blagovca,Vogosce..itd.itd.Nijedan

1915 Klanac.Da onaj Klanac kraj Brckog bilo je malo katolicko selo i Dizdarusa
Mi danas imamo brutalno homogenu teritoriju od centra Brckog do Mostara
Produzit cemo ka Neumu

Nema vise Varesa,Kraljeve Sutjeske i Bugojna da nam smeta

Isto kao sto su nakon 2 svjetskog rata cetnici pocistili Hrvate iz Josika i Maglajca kraj Dubice
Danas mi imamo 100% puta bolji polozaj

Istina malo smo izgubili vise u Podrinju ali tamo nema postenog naselja
Vratit cemo sve to i jos vise

Nemaju sanse sta vam je

I Jajce smo uzeli zadnje.Bolan,sta vam je

Jel neko misli krajem Maja da ce meni biti do zivorodjenih kad izlaze podatci s popisa

Brisel je s razlogom zabrinut.A zna se zasto?
Od bitno je biti ''gradjan' do ostalih,sve su radili da nam smanje broj
Jos one poplave su nam donijele Bosnjacki Odzak

Pa ako to nije znak od boga da je Bosna nasa cijela onda ne znam sta jeste

I bas najveci pad katolika je u Bosanskoj Posavini

No sikiriki
Jos 3 mjeseca

:thankyou: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 feb 2015 20:58

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 90862.html
Opelo je kad neko im umre..Neki spominju opela i za ovog zivota.Tako pravoslavni pop kaze nema mu opela ko proda Turcima zemlju u Martin Brodu

Neke zanimljivosti
Gotovo u svih 18 crkvenih opština Eparhije dabrobosanske na području FBiH ostalo je malo srpskog pravoslavnog naroda, ali im je SPC obezbijedila sveštenike koji ih obilaze i omogućavaju ispoljavanje vjerskih potreba.

U izvještaju se ističe da je posebno zabrinjavajuće da u parohijama na teritoriji FBiH ima mali broj krštenja, vjenčanja gotovo da i nema, a broj umrlih i opojanih i dalje je nesrazmjerno veliki u odnosu na broj vjernika.

Ovi podaci govore da na tom prostoru pretežno živi staračka populacija bez redovnih materijalnih primanja koja nije u stanju da izdržava sveštenika.

Pozitiva,pozitiva :gut:
Prošle godine je na području Eparhije bilo 1.230 krštenja, 460 vjenčanja i 1.882 opijela.

Odobren je 21 pomen samoubicama i dozvoljeno 25 vjenčanja za vrijeme posta i u Crkvom zabranjeno vrijeme.

Pravoslavnu vjeronauku u osnovnim školama na području Eparhije dabrobosanske pohađa oko 8.500 učenika, a časove drži 27 vjeroučitelja.

Dabrobosanska?Jel to Foca,Visegrad?

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 26 feb 2015 21:30

Jack je napisao/la:Dabrobosanska?Jel to Foca,Visegrad?
Izgleda da jeste, evo mape - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Map_o ... %29-en.svg

Ovo izgleda kao cijelo tkz. Istočno Sarajevo, Pale, Sokolac, Foča, Višegrad, Rogatica, Goražde, Kalinovik, Rudo, Čajniče, Trnovo, i ostali gradovi iz FBiH.

To je dobar minus (-652).

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 feb 2015 06:21

Ja ne vidim vise od 100 Srpske djece ovdje.Od Sarajeva do Zenice jer skolske 2013/2014 imaju cirka 8500 ucenika koji pohadjaju pravoslavnu vjeronauku a skoro svi su locirani u sumskoj

Prije sam dobio info da 78 Srba je u cijelom kantonu Sarajevo,osnovne skole,neki idu u Lukavicu a neki se nisu ni izjasnili.Vecina Srba u takozvanoj Federaciji je locirana u Drvaru,Grahovu,Glamocu i Petrovcu

Rekao bih i do 90%.Toliko o razvikanom Istocnom Sarajevu..''Velegradu do Sokoca''

Taj nazovi grad je dosegao svoj plafon kao i zapadni Mostar.Nema se ko vise doseliti u taj kraj sem par Srba iz Sarajeva.Kalinovik je opustosen.Sokolac sve vise bjezi za Srbistan.Nema se ko doseljavati tamo

A da je fin minus.Pa to i jeste.Onako Srpski ''domacinski''
Ona vukojebina od Kalinovika nece imati 50 vojno sposobnih Srba za 20 godina kako nestaju

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 27 feb 2015 12:32

Jack je napisao/la:Ja ne vidim vise od 100 Srpske djece ovdje.Od Sarajeva do Zenice jer skolske 2013/2014 imaju cirka 8500 ucenika koji pohadjaju pravoslavnu vjeronauku a skoro svi su locirani u sumskoj

Prije sam dobio info da 78 Srba je u cijelom kantonu Sarajevo,osnovne skole,neki idu u Lukavicu a neki se nisu ni izjasnili.Vecina Srba u takozvanoj Federaciji je locirana u Drvaru,Grahovu,Glamocu i Petrovcu

Rekao bih i do 90%.Toliko o razvikanom Istocnom Sarajevu..''Velegradu do Sokoca''

Taj nazovi grad je dosegao svoj plafon kao i zapadni Mostar.Nema se ko vise doseliti u taj kraj sem par Srba iz Sarajeva.Kalinovik je opustosen.Sokolac sve vise bjezi za Srbistan.Nema se ko doseljavati tamo

A da je fin minus.Pa to i jeste.Onako Srpski ''domacinski''
Ona vukojebina od Kalinovika nece imati 50 vojno sposobnih Srba za 20 godina kako nestaju
Trebamo se isto zahvaliti kretenu iz Laktaša, Dodiku. Ekonomsko uništenje pravoslavaca u istočnoj Bosni i Hercegovini je velikim dijelom njegova zasluga.

Samo pomisli kako bi bilo da ih naši ne zapošljavaju u Sarajevu ili Goraždu...

Ta usporedba između tkz. Istočnog Sarajeva i tkz. Zapadnog Mostara ti je dobra. Oba "gradovi" u pokušaju. Uzdigli se na ubistvima/protjerivanju Bošnjaka i luđačkim obečanjima njihovih lidera, sada su u stanju gdje neznaju gdje će. Lideri davno mrtvi, Bošnjaci par kilometara udaljeni i rahatni, a planovi za "gradove" apsolutno neizvjesni. Nemogu ići unazad zbog zloćina koje su počinili a naprijed je nemoguče zbog ekonomije i politike. Jedino preostaje iseljavanje.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 feb 2015 15:46

Ma to tzv. istocno sarajevo nije ni g od grada. Ovo im je populacijski maximum tamo. Vise nemaju koga dovuci iz federacije a zaledina im je nula pa i gore od toga. Ali izgradili su puno stanova i masa ih zjapi prazno. To ce se preuzeti za sitne pare. Zivi bili pa vidili.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 27 feb 2015 17:21

Drina je napisao/la:Ma to tzv. istocno sarajevo nije ni g od grada. Ovo im je populacijski maximum tamo. Vise nemaju koga dovuci iz federacije a zaledina im je nula pa i gore od toga. Ali izgradili su puno stanova i masa ih zjapi prazno. To ce se preuzeti za sitne pare. Zivi bili pa vidili.

Samo dok im se par bradatih tamo preseli i otici ce sami.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

amkos
Član

Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne

Post Postao/la amkos » 27 feb 2015 17:58

A kako znate da nema iseljavanja Bosnjaka ovdje, u ovom clanku ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 feb 2015 20:14

Takozvano Istocno Sarajevo nema nikakvo zaledje
Nikakvo.Pogledaj im Istocni Stari Grad ili sta

Tamo gdje je bilo 6000 stanovnika popisa 1991.Zapravo 7000 stanovnika.Istocna Ilidza s Dobrinjom.Danas je 17 000.To+Lukavica nekih 5000

A pritom nestali s Ilidze,Ilijasa.Hadzica.Vogosce.Imali ogromni potencijal

Ne,taj kraj ce puci ali kasnije.Srba je ipak jos uvijek malo previse.Nama je najpametnije da se Sarajevo siri sad preko Kiseljaka.Rakovica je dobro urbanizovana.Kobiljaca/I onda da urbanizujemo Han Plocu
Han Ploca je nasa, s tim.Onda cemo kasnije i u Kiseljak.Kresevo je brdska vukojebina koja je na popisu 1910 imala vise stanovnika nego sto je popisano 2013.To ti samo ukazuje da je to naselje bez ikakve perspektive kad u 100 godina nije dobilo na stanovnistvo.Nevezano sta drugi mislili

Konjic je 99% nas kao i Jablanica,kao i Istocni Mostar koji je svakog dana sve vise i vise nas.Sarajevo nije podijeljeno kao Mostar.Bio sam jos u Dobrinji,i to njihovom dijelu.Nasi ljudi se normalno krecu kroz tih par blokova,tj par zgradica na tom prostoru.Ko god misli da je to neki urbanizovan kraj nek ode od Sarajeva do Trnova i Foce nece postenog naselja naci

Iako kazem nama je ipak znatno pametnije da naselimo par stotina pa i hiljada Bosnjaka u Kiseljak.Mjenjamo politiku Centralne Bosne.A to je najvaznije sad

Ma to tzv. istocno sarajevo nije ni g od grada. Ovo im je populacijski maximum tamo.
Jeste Dobrinja grad.Tamo gdje bilo 8 zgrada,sad ih je 20 tak.I to je taj njihov dio Dobrinje gdje navodno popisano 3500 stanovnika.Od tog pola je bilo urbanizovano i prije rata.Prolazio sam tamo,sve je urbano i spojeno s nasim dijelom.Sad ne znam kako je na Lukavici jer tamo nisam bio

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 feb 2015 23:05

Iseljavaju se svi,ali postoji jos jedna stvar

Bosnjak,ce cak i onaj koji je dugo godina proveo vanka.Uloziti ponovo u svoj stari kraj,ili ce kupiti negdje drugdje zemlju,gdje je jeftinije ili preseliti.Katolik i onaj sto se pise ''Hrvat''.On ako je do para dosao,on ce gledati da kupi stancic u Zagrebu ili Rijeci.I na kraju unuk mu nece znati odakle je i sta je.To je tako.Isto za prosjecnog gedzovana aka Srbina

Imam poznanika iz V.Gate kraj Bihaca.On mi je i dostavio one podatke za Petrovac.Fuj,fuj :respekt: .Moglo je i bolje.Njegov did je prije 60 tak godina prvi dosao,skupio hrabrosti,usao u cetnicko selo Gornju Gatu.Nije Donja Gata,nego Gornja Srpska Gata.Do sredine 70 tih godina,cijelo to selo su Srbi prodali.Kasnije je to postalo dio Velike Gate,nekad Turske Gate.Zivotni prostor Bosnjaka tog kraja vec je bio skucen tamo neke 1950 godine,pa su dolazili prvi ljudi

Nadji mi primjer poklapanja,brutalnog poklapanja 100% Bosnjackog sela tamo neke 1945 godine.Koje je postalo 90 ili 100% Srpsko ili Hrvatsko na popisu 1991?.Takvo selo neces naci jer 'Rajinski '' mentalitet nije dao moc racionalnog razmisljanja i planiranja kmetu,bez obzira jel on ima sad milione maraka ili se tretira kao ''lukavi latin'' ili jos pametniji ''gedzovan''

Tu i tamo oba vlaska nukleusa ce dici neko novo horuk naselje tipa Nova Janja ili Suskovo ili Bobanovo naselje,tipa kolektivni centri.Ali,da su dozivjeli moc brutalnog poklapanja.To neces vidjeti

Mozes cuti prijetnje da opela neces vidjeti ako prodas Turcima zemlju u Martin Brodu.A to znaci da je dogorilo do nokata.U jednom Kozarcu.Nas narod merhametli Bosnjacki je primio izbjegle Slavene znaci ne ove Vlahe iz bivseg Sovjetskog Saveza.Tipa Rusini.Ukrajinci,Galijani.Kasnije su dosli i par podivljalih vlaha u Kozarcu i za 20 tak familija.I to sto smo mi im dopustili.Dali im pravoslavnu crkvu.Onaj novinar Vehid Gunic.Njegov pretak je dao vlasima besplatnu zemlju da se napravi tamo pravoslavna crkva,jer oni nikad nisu imali zemlje.Sem sto im nismo dali.Na tom mjestu oni su digli drugu pravoslavnu crkvu.Zjapi prazna.Jednom je otvore u godinu dana i to je to

E,to je ta kabadahijska pamet vlaskih seljacina Bosanske Krajine od Petra Pecije do Milorada Dodika.Pobij,protjeraj,zapali,ako mozes siluj sto se da.Kad vidis da zagusti.Bjezi,prodaj,pricaj o pcelararima,spominju nepravde,malo kukaj,nalokaj se brlje i onda ponovo u nove pobjede

Jer cak i kad mi iselimo,posebno ti pricam za Bosansku Krajinu.Taj covjek ce uloziti u zemlju,gledat ce da uzme sto vise zemlje,ili da ostavi nesto sinu.Neki kupuju buzasta

Navescu ti primjer sela Skriljevita kraj Sane.Pravoslavni vlasi pobili 9 katolika u tom selu,zapalili selo.Vratila se jedna stara katolicka porodica,koja je u medjuvremenu nestala,jer na popisu 2013 tu nije bilo zive duse.Usput Bosnjaci dolaze i kupuju zemlju u toj zabiti.A Skriljevita je bas to.Zabit!

I jedan nas uzeo 250 duluma zemlje.Kad smo mi uzeli i platili para lokalnom katoliko za jednu obicnu zabit,brdsku vukojebinu,podalje od rijeke,usred sume.A nijedna mladja katolicka porodica nije htjela da zapocne ponovo zivot tamo u toj brdskoj vukojebini

Zasto?

Oni imaju Zagreb,njihova kultura je vise kultura koja gleda u Sisak i Karlovac i sad da taj katolik gleda da mu tamo'' Balija; sudi i presudjuje u tamo nekom Sanskom Mostu.Kad dodje stani-padni.On ce doci i prodati zemlju,prodati kucu,prodati i gace koje nosi,jer zna da ne zeli.Njegova mrznja prema Islamu,prema Bosnjacima prema svemu Muslimanskom mu jednostavno nece dati mira.A posebno kad ima u okruzenju jednu jacu katolicku drzavu poput Hrvatske?Hoce li on da zivi u toj zabiti,ili ce da preseli u tamo neku Veliku Goricu ili Zagreb ili Karlovac,da ode u kino.Gdje nema dzamije.Zagrebacka nije u centru grada.Gdje ce biti tamo svoj na svome?

Hrvati u Mostaru,evo ti primjer.Nadji mi primjer Hrvata koji se je vratio nakon 25 godina zivota u Zagrebu,ulozio 2 miliona km,kupio par stotina duluma zemlje u Podvelezju.Ne,on kad se docepa Zagreba on ce tamo i umrijeti i nema namjeru da zapocinje novi zivot u tamo nekim Potocima kraj Mostara.Nema.Jednostavno,evo ti Unsko-Sanski kanton

Imas 10 cisto znaci pravoslavnih sela do 1945 godina koja su brutalno poklopljena od strane Bosnjaka i par na putu.Znaci cisto pravoslavna sela 1945 godine koja su postala Bosnjacka do 1991 godine
Stabandza,Glinica,Zboriste-Velika Kladusa
Bastra=Bosanska Krupa
Rujnica,Vrelo,Osredak,Bukovica,''Adzin Potok sad je Hadzin Potok i Biljani Gornji kraj Kljuca,nekad Biljani Hristijanski.U 2 svjetskom ratu.Bez ijednog Muslimana.Zaboravio sam i Crnaju kraj Cazina,ali dobro.

Da ne pricam da je falila boba da se preuzme Gradina kraj Kladuse,Banjani i Zalin kraj Krupe.Kao sto je ovaj jedan Cazinjan mi rekao.Nisam ni u snu mogao da zamislim da cu uzeti ovoliko zemlje u Prascijaku?.Selo kraj Ripca,za one koji niste upoznati.Jos je lik vecinu zivota proveo vani.I jos je iz Cazina pa je dosao tamo.Prascijak je isto zabit.I to kakva.Ali ono sto je uz Unu,gdje ima ljepse zemlje to je znaci Bijelo Brdo,Pritoka,pa i Lohovo.To je sve glanc otkupljen

Zamisli sad da imas Hrvoja koji je proveo 25 godina zivota u Zagrebu i kaze.E,uzet cu 250 duluma zemlje u Podvelezju i znas sta.Ja sam Hrvatski junak.Takvi junaci zavrse svi u Mirogoju na kraju,kad otegnu papke.Poput Franje.Ali da on napravi nesto konstruktivno i zajebe Bosnjake tamo,uzme zemlju.Ne,on ce do kraja zivota svog crtati zamisljene mape velike Hrvatske iz Zagorja i Zagreba dok ce za to vrijeme Bosnjak brutalno poklopiti jos 10 tak sela Unsko-Sanskog kantona.Nazalost danas imas odlike vlaske kulture,i gluposti komunistickog laznog sistema,koji je najvise primjetan u naprimjer Tuzli,gdje se taj Muslimanski narod toliko sklopio u mentalno razmisljane katolickog vlaha da im on dolazi bojiti tamo neka jaja uskrsna i jos prica kako smo mi za ''suzivot;'' i nema namjeru da dolazi u to tamo neko ''Hrvatsko selo''.Zato imaju price nekih opcina'' Soli''

Vidis ja znam makar za Krajinu da i onaj nas iseljeni je samo +1 za nas
Njihov iseljeni je trajno iseljen ka Osijeku,Zadru i Zagrebu gdje je vec izgubio 100+ sela od Bosanske Posavine,Krajine i gdje nije sposoban da 300 metara relaciju Bulevar-rijeka Neretva poklopi.Sem u nekim novim internet mastama.Kod nas covjek se zaleti,pa uzme jebeni dzip,dodje mjerka i kaze,posto zemlja.Pricam s jednim haj da kazem ''Sarajlijom'' i on meni kaze,pa vi svi ste divljaci iz Krajine
Jebote ja nisam nista rekao o tom.Rekao je malo ste ''divlji''
Birajuci izmedju divlji i ziv,ili pametan,glup i bacen u masovnu grobnicu.Ja biram ''divlji''

Mi danas ne kopcamo,posebno ovi iz centralne Bosne,pardon.Tuzlanske regije jer ovi iz Centralne Bosne su dosli pamecu malo.Da samo nase selo,nikakvo to tamo ''Hrvatsko'' ili Srpsko selo je garant naseg opstanka

A do nas je da se pokazemo i kazemo mozemo vise.Jedini koji mi se svidjaju realno sem eto Krajisnika su Konjicani.Onako brdjani,odvazni pa zalete se u bilo koju vlasku vukojebinu,parkiraju kola i kazu.Komsijaaaaaaa.Posto zemlja.Aaaa

Jos se deru.A takvo nam trebaju ljudi.Ljudi od akcije koji znaju sta hoce.Hoce Bosnjacki Konjic,ekoloski cistu opcinu gdje mu tamo raznorazni smrad nece doci i traziit neka ''prava''

A ne da budes smusen,i gledas kao tele u sarena vrata i pitas se?
Joj,jel ovo 11 ili 12 genocid za nas.I sto smo sebi dozvolili ovo?Da,sto smo sebi dozvolili ovo

Nakon moje smrti.Doci ce neki novi klinci.Taj klinac ce naslijediti Bosnjacku Skriljevitu i ako bog da i nasu Vranjsku a to je do nas sad da nam omogci polozaj

Pa sta mislis da je taj rahmetli dida od ovog kad je dosao u Gornju Gatu,cetnicko selo nije osjecao strah.Ali,mic po mic,korak po korak i sve dodje
Ja znam da u Usk kantonu,i onaj prokleti debeli Lipovaca nas je zajebao za dijelove Petrovca.Doci ce i dolaze sad ljudi koji ce radiit da se makar pozicija Bosnjaka popravi i uradi

Jebote

Znas sta.Potpisujem ti treci sad ako oni poklope jedno nase selo Mostara znaci jedno nase selo.Ono selo na ''Istocnoj strani''.To se gleda. REALIZACIJA

Srbin i Hrvat ce gledati u maticne drzave i nece tamo razbijati svoj guz po nekom brdskom selu Kreseva.On ce tamo ostati jedino ako je bas siromasan.Svak ko bude imao para,ide dalje ka Eu i Hrvatskoj.To i najnovija statistika katolickih zupa mi kaze

Evo ti primjer Bosanske Bojne

65 godisnjak iz jednog naseg cisto sela Kladuse.Otisao u penziju,uzeo dosta zemlje gore.Radio u Austriji
Jedan nas iz Grabovca,uzeo zemlju u Bojnoj
Jedan nas iz Trnove,uzeo zemlju u Bojnoj
Jedan nas iz Buzima,uzeo zemlju u Bojnoj,on i zivi tamo

Znaci imas tu cinjenicu da ljudi dodju tamo da se odmore,kupe od cetalja,oni prodaju

Zamisli sad u centru Kozarca.Srbin uzeo 50 duluma ili 150 duluma zemlje.How,yes.No

Nikad,pa ni tad.Imas ti kod nas penzionera koji svoje zadnje dane provedu u kraju koji nije njihov

Naci mi tamo Hrvoja koji nakon 25 godina zivota u Zagrebu.dolazi.Obucen u kockasti dres i kaze nam jasno.Mostar je Hrvatski grad i ja sam to dokazao.Svak onaj s parama.Pod parama mislim najmanje za stan u Zagrebu.Ako imas toliko para.Ili ako ces dati za tamo neku zemlju oko Mostara.On ce odmah letiti ka Zagrebu i to je realnost

Ps:Moj poznanik ima zemlju u Bojnoj,on je iz Trnova kraj Kladuse

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 28 feb 2015 05:33

ako u i.sarajevu ima oko 100 rodjenih godisnje,onda bi i broj gradjana u i.sarajevu bio 10-15.000. tu ukljucujem samo naselje i.sarajevo,a ne opcinu ili opcine tipa pale,sokolac itd.
vise od 15.000 nikako.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 feb 2015 11:08

Jel ti razumijes da je pravoslavnih vlaha bilo 150 000 u Sarajevu
Da su do rata drzali dio grada Sarajeva gdje je zivjelo cirka 60 000-70 000 stanovnika.I to bez Ilijasa,Vogosca i Hadzica.To ide na preko 100 000

Najsmjesnije mi je kad par pravoslavnih cobana se fali kako je to ''grad'' kako je sve to izgradjeno.Pa,bolan njihovo zaledje je Trnovo,Kalinovik,Sokolac,Pale i Rudo danas

Sve vise Arapskog,Turskog a bit ce i zapadnog kapitala ce ici u Sarajevo.Pogledaj Ilidzu prije 20 godina,Pogledaj Ilidzu danas.Ima vise stanovnika nego tad, a pola je bilo Srba,dok su sad nestali

Taj nazovi grad je veci od Beograda povrsinski s 2 urbana bloka.;Dobrinjom dijelom i Lukavicom

A gdje im je Reljevo,Vreoca,Luzani,Ilidza,Vrelo Bosne

Ps;Sto se tice popisa
Obicno sav posao mora da bude zavrsen 3-4 sedmice prije najave objave,a to namjeravaju znaci krajem Maja,tacnije 28 Maja

Znaci da je agencija zavrsila s prebrojavanjem vec krajem Aprila.Ovo je samo show za naivne koji misle da oni to rade i broje do u zadnji sat.Tako nece nista raditi sad u Martu,jer im nije interes i zatezu zbog politike

Jaran mi radi dole,onaj ustasha cupa kosu,koliko je malo ''Hrvata''
A ustasha je glavni lik dole

Brisel je vec krajem Oktobra 2014 rekao da ostalih ima samo 3%.Zapravo i manje od tog.Od Roma,Bosanaca do Muslimana.Manje od 3%

Cilj je trebao da tih ostalih bude izmedju 9-12%.S tim da niko nema vecinu.;Dok je trajao popis pricali su o 37% Bosnjaka,tamo nekih 10% Ostalih,30% Srba i ostatak Hrvata

Danas je bolan skroz drugacije,zar niste primjetili kako Brisel prije objave rezultata popisa zeli da se formira vlast.Covic zna bolan rezultate popisa,zato je krenuo radikalno s Cavarom

Katolicka crkva zna takvo sta,ali dobro

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 feb 2015 13:13

Treba biti oprezan
Agencija obicno sav taj poslic uradi mjesec dana prije zvanicne objave
Tako,posebno u Aprilu treba da se angazujemo i da lijepo upozorimo nase zvanicnike dole,ako slucajno bude bilo kakve sanse da nas zajebu,sto ce pokusati

Bosnjaka je popisano preko 54%.Zapravo 52,9%!.Bez Bosanaca ali s Muslimanima,

Roma je popisano znatno manje nego sto su pricali mocnici ali i neki drugi igraci
Ja sam dobijao zvanicne cifre jos dok je trajao popis u 2013 godini
Zvanicni Brisel je krajem Oktobra prosle godine priznao da ostalih ima manje od 3%..I jos su rekli.Nazalost

Zapamti.Ustashe su najvece gubitnici,kad mi predjemo 50% sto sumnjam da se moze nekako desiti da ne bude.Status Mostara,i sve ostalo.Sta mislis sto je ustasha Covic nervozan pa prijeti jos nama.Neki fish paprikas od 400 000 nam prijeti ako se ne usvoji ovo i ono

Oni su kroz raznorazne Brkane i ostale htjeli da nam smanje broj daleko prije nego sto je popis krenuo

Dosli smo tamo negdje na 40 km maratona.Ovaj sad mjesec,posebno treba biti oprezan.Bit ce tu svega i svacega.Vjerujem da ce buknuti krtica jer mi je lik rekao da mnogi zele da objave sad nasi rezultate ali ne smiju do Aprila.Neko ce nesto reci do tad

Zato je najvaznije da budemo spremni u Aprilu,od kampanje do ostalog.Ja to zovem kljucni mjesec,a ne maj
Tad ce agencija pokusati zadnji put prije zadnjeg prebrojavanja a to ce se desiti prije kraja Aprila.Da nas brutalno pregaze i prevare.Iduci mjesec sad Mart ce biti monoton,i tu nece biti nekih jacih pomaka sto se tice statistike.No,obavezno kad otopli i posebno u Aprilu treba biti oprezan

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 feb 2015 14:01

Evo ti primjer Drvara

Sta su takozvani Hrvati uspjeli Srbima ovdje?Promjene ime skole,imena ulica.Na kraju od lokalne vlasti ne mogu da dobiju dozvolu za izgradnju crkve.Osnovna skola i imena ulica promjenjene.Zemljisno nisu nista uradili

Poredi to s Bosnjacima naprimjer Bihaca

Od 1945-2015 godine.Ova naselja su poklopljena od strane Bosnjaka
Gornja ili Srpska Gata
Srpsko Zalozje
Busevic
Loncic
Dzivar Vakuf
Jankovac
Grabez
Grmusa
Hrgar
Lohovo oko 85% naselja,duzine 7 km uzeto
Pritoka poklopljeno zemljisno i demografski.Napravljena dzamija
Zlopoljac
Bugar
Donja Gata,zemljisno i demografski uzeta za manje od 10 godina
Dubovsko
Gorjevac
Lipa
Teocak
Kalati
Rajnovac,naseljeno par nasih porodica
Prascijak isto tako iz Cazina
Doljani,poznato po buni Doljanskoj i odakle je vlah Petar Pecija Krajiski radio zulume nad Bosnjacima
Racic

Cinjenica je da su Bosnjaci Bihacke opcine,jebali cetnicima i sjeme i pleme.Ne samo demografski nego i zemljisno,brutalno su ih ponizili i dobrim dijelom u paniku prebacili.Beast mode moze se reci

Eno,danas pravoslavni pop Martin Broda drzi besjede da niposto se Turcima ne prodaje

Za to vrijeme sta su katolici uradili u Glamocu ili Drvaru?

U Glamocu naselili katolike samo u grad, i to je to.U Drvaru sve manje i manje Hrvata osnovaca,ove godine 30 tak.Naravno,da su Bosnjaci zatajili u Bos Petrovcu,to je zasluga Hamdije Lipovace kretencica

Pa 1941 Bosnjacima Krajine nije nudjen opstanak nego pakovanje.Pa,sad vidi.Martin Brod zadnja baza Srpstva Bihaca.Po Bos Krupoj,ide od jedno do drugog sela,neka su cijela planula

Evo ja cu ti prvi potpisati ''treci'' ako oni poklope jedno Bosnjacko selo Mostara koje je drzala Armija Bih.Malo morgen.Ipak treba muda doci u cetnicki Zalin negdje sredinom 60 tih.100% Cetnicko selo do tad i uzimati zemlju.Pa je to selo haman bilo Bosnjacko na popisu 1991

Srbi,posebno u Bosanskoj Krajini su gubili,gubili i gubili.Mozda jedino sto su pocistili ustashe iz par katolickih sela Dubice nakon 2 svjetskog rata,ali to je to.Sta su naprimjer postigli u Kljucu,Sani ili Krupoj?Nista.I oni su se naseljavali u doticne gradove,sela su im slabila.Ustashe kopiraju tu gresku jer ja to zovem greska.Rekao sam jos jednom ustashi iz 2001.Da ako vi ne poklopite Drvar zemljisno po selima.Najebat cete kadli-tadli.Drvarcani su malo vise Krajiski,ljuti,iako nisu to neki bas borci.Kad vas je sacica tih cetalja sjebala,onda mozes misliti koliko je sati

Nas covjek iz Krajine ako odseli,posebno iz Krupe

+1.Pa nas covjek je za jebeno brdo nenaseljeno dao para katoliku u Skriljevitoj kraj Sane
Pogledaj Sanu 1991 i pogledaj Sanu 2015.Sta je Srpsko dole

Pogledaj Prijedor 1991 i pogledaj Prijedor 2015

Sta je to novo Srpsko danas u Prijedoru,koje su to oni selo poklopili?Srbi iz Verica dolaze prodavati sir i kajmak po Kozarcu da zarade nesto.Verici su jos udaljeni od Kozarca par km,cetnicko je selo i nalaze se na podrucju Banja Luke.Pa opet to njihove seljake baca da dolaze prodavati ''balijama'' sir i jaja,jer u Vericima da nema Kozarca,pola bi crklo od gladi.A Kozarac nije niti 10% onog sto je bio

Pa sve ima od motela do benzinske.Koje to katolicko selo ima svoj motel,benzinsku,par firmi u krmetnjaku.Nijedan.Nas covjek,posebno ako je s sela,on ako dobije priliku kupovanje vece parcele zemljista.On ce to uzeti

Katolik u Kraji gleda po Zagrebu i Rijeci mjerka.Kad i one to je trajni gubitak.Kad nas covjek ode.To vam je kao Lesi se vraca kuci,samo ovog puta Lesi uzima zemlju od tog Srbina.Jos jedno selo njihovo je otislo.I to je tako

Srbi itekako imaju razloga za Paniku.Danger,Danger button jer Srpsko je sve manje.U Bihacu brutalno pregazeni.Po Krupoj oaze Srpske.Bosnjaci gaze zemljisno.Niti kolju domacine,jer to Srbi sami rade.Jasenica dobrim dijelom prodana.Vranjska 250 duluma zemlje.Nije to mala stvar.

Tako je to makar kod nas.Onaj iz Krupe covjek domacin on ce itekako ako dobije sansu da kupi za uhar zemlju,uzeti,pa makar bila u sumi.Katolik ide Zagreb,Split.Zadnja stanica Mirogoj.On njega neces moci da ocekujes neki pozitivan zalet,samo prodaju,prodaju i prodaju.To ce i ovaj popis reci

Srbi ista prica.Eno,prije par godina su poceli i po Jelasinovcima da prodaju.Nemaju para,nema industrije a mi kupujemo

Da je Mostar iole Hrvatski kako pricaju ta jadna ''Muslimanska'' fukara bi prodala gospodarima sve.Oni bi vratili poslovne prostore kraj Starog Mosta.Objesili saharu i to je kraj price

Fazon je da oni su nesposobni,eno ti Drvar.Srbin na vlasti,Srpske ulice./Garantujem vam da je to uzela Armija da bi historija Srba na tim prostorima bila bas to.HISTORIJA

Odgovorite