Škole vijesti
Re: skole vijesti
http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=218857
On je rekao i da je juče u školama na Kosovu i Metohiji počela nova školska godina i većina đaka koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku dobila je udžbenike.
"Ima manjih problema u jednoj školi u Gori i u još nekim školama zbog distribucije udžbenika, ali mislim da će se to riješiti. Nastava je juče počela u 102 osnovne i srednje škole i 16.000 đaka i 11.500 studenata predstavljaju budućnost i pokrajine i Srbije", rekao je Đurić.
Kako je moguce ovoliki broj?
On je rekao i da je juče u školama na Kosovu i Metohiji počela nova školska godina i većina đaka koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku dobila je udžbenike.
"Ima manjih problema u jednoj školi u Gori i u još nekim školama zbog distribucije udžbenika, ali mislim da će se to riješiti. Nastava je juče počela u 102 osnovne i srednje škole i 16.000 đaka i 11.500 studenata predstavljaju budućnost i pokrajine i Srbije", rekao je Đurić.
Kako je moguce ovoliki broj?
Jack je napisao/la:http://ba.n1info.com/a111242/Vijesti/Vi ... u-BiH.html
Djeca bi trebala da ustanu na ''boze pravde''
Pa i ja sam morao da ustanem kod diktatora Tite i dadnem ''svecanu pionirsku zakletvu da cu marljivo uciti i radiit,da cu biti predan djak i da cu cuvati socijalisticke tekovine Srboslavije.;;
Moja historija je bila:
Probijanje Kajmakcalana
Dusan car Srbije
Stvaranje Jugoslavije 1918
Nikakav Husein Kapetan vala.Ali jeste bio Car Dusan
Djeca treba da ustanu,sta da sjede.Super potez
http://www.bug.ba/broj-ucenika-u-skolam ... snjeg.html
Ne moze se kopirati
Srednja Bosna kanton
Broj prvacica 2381:
Bosanski nastavni plan 1637
Hrvatski 744
Udio nasih prvacica 69%!
Katolici pali na ispod 1/3
Uskoro ide ovo na preko 70% pa 75%
Jack ove brojke za srednje skole mi nikako neidu u glavu.....
Kakve srednje skole?
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jutros u 8 sati počela je Nova školska godina i na području BPK Goražde.
Kako je za Radio Goražde potvrdila Amira Borovac iz ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, sve je spremno za početak nastave. I u osnovnim i srednjim školama završeni su svi radovi kao što je krečenje prostorija, dezinfekcija prostora i ostalo, a sve s ciljem kako bi se nastava mogla odvijati bez bilo kakvih problema, dodala je Borovac.
Ukupan broj učenika u osnovnim školama na području našeg kantona je 1927, dok će nastavu u srednjim školama pohađati 950 učenika.
http://www.gorazdeonline.ba/v1/index.ph ... -ucenicima
Kako je za Radio Goražde potvrdila Amira Borovac iz ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, sve je spremno za početak nastave. I u osnovnim i srednjim školama završeni su svi radovi kao što je krečenje prostorija, dezinfekcija prostora i ostalo, a sve s ciljem kako bi se nastava mogla odvijati bez bilo kakvih problema, dodala je Borovac.
Ukupan broj učenika u osnovnim školama na području našeg kantona je 1927, dok će nastavu u srednjim školama pohađati 950 učenika.
http://www.gorazdeonline.ba/v1/index.ph ... -ucenicima
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Imate onaj link zabranjeno je kopiranje.Bosnjaci cine 69% prvacica u Srednjobosanskom kantonu.To je vec dominacija,skoro 70%
Mostarski kanton ima 44% nasih prvacica.Velika je razlika izmedju Mostarskog i Srednjobosanskog.U Mostarskom broj nasih prvacica je u 4 godine skocio 3%.
Mostarski kanton ima 44% nasih prvacica.Velika je razlika izmedju Mostarskog i Srednjobosanskog.U Mostarskom broj nasih prvacica je u 4 godine skocio 3%.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://radiobrcko.ba/nova-skolska-godin ... ezbijeden/
Cirka 6000 osnovaca i izmedju 620-670 prvacica

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Kako moze bit da je rodjeno 930 djece 2009 a da se upise samo ovako malo djece u skole? Mislim da je objasnjenje ove okolne srpske opstine gdje se po statisyikama godinama niko ne radja tipa Zabar itd. Al sta je onda sa umrlima jel BD u dubokoj dubiozi onda? I jesu li onda Srbi i Hrvati u ogromnom deficitu?Jack je napisao/la:http://radiobrcko.ba/nova-skolska-godin ... ezbijeden/
Upravo to. Njima treba odbiti na desetine zivorodenih u Brčkom. Mi sigurno činimo 55-60% zivorodenih u Brčkom.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Manje-vise broj prvacica Bosnjaka se poklapa s brojem zivorodjenih u Srednjoj Bosni.Tamo smo na skoro 70% prvacica.Kako moze bit da je rodjeno 930 djece 2009 a da se upise samo ovako malo djece u skole? Mislim da je objasnjenje ove okolne srpske opstine gdje se po statisyikama godinama niko ne radja tipa Zabar itd. Al sta je onda sa umrlima jel BD u dubokoj dubiozi onda? I jesu li onda Srbi i Hrvati u ogromnom deficitu?
Ovdje se stvari ne poklapaju.Ili su racunati i rodjeni u dijaspori,s prebivalistem u Brckom.Ili su ovdje racunati i oni koji su iz sudjednih opcina,pogledaj Pelagicevo i Donje Zabare broj rodjenih a to su opcine s par hiljada stanovnika.Ne poklapa se nista ovdje
Udio prvacica bi istinu i uz iseljavanje trebao da bude najmanje 800.I to najmanje.A evo izmedju 620-670 ponovo i ove skolske godine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ma mislim na ovo 1487 Bosanski i 1361 Hrvatski nastavni plan u srednjim skolama u SBK....ja mislim da to prosto nije moguce.....Jack je napisao/la:Kakve srednje skole?
Ako i jeste moguce?Ma mislim na ovo 1487 Bosanski i 1361 Hrvatski nastavni plan u srednjim skolama u SBK....ja mislim da to prosto nije moguce.....
Onda je stanje kod njih katastrofalno sto se tice iseljavanja da nas udio prvacica je skoro 70% ovdje a imamo tijesnu vecinu u srednjim skolama
Bez obzira sta ili kako.Srednje skole su nevazne s tog pogleda,koliko osnovne,ako ces gledati migracije.A migracije daleko vise njih pogadjaju ovdje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack je napisao/la:Ako i jeste moguce?Ma mislim na ovo 1487 Bosanski i 1361 Hrvatski nastavni plan u srednjim skolama u SBK....ja mislim da to prosto nije moguce.....
Onda je stanje kod njih katastrofalno sto se tice iseljavanja da nas udio prvacica je skoro 70% ovdje a imamo tijesnu vecinu u srednjim skolama
Bez obzira sta ili kako.Srednje skole su nevazne s tog pogleda,koliko osnovne,ako ces gledati migracije.A migracije daleko vise njih pogadjaju ovdje
Pa gledajuci po ovome onda zavrse srednju skolu i odose.....
Kao kad bi krpelj otisao s tvog tijela ili rak.Toliko mu nedostajes,da trazis ponovo da dodju.Hvala.DovidjenjaPa gledajuci po ovome onda zavrse srednju skolu i odose.....
Razlika je daleko bolja nego sto je popis rekao,cak i u Vitezu.Ovi podatci su za nas super.Oko 70% prvacica Bosnjaka Sbk kantona.Veoma,dobra vijest
Tja,sta bi ustashe dale da imaju takav procent u Mostarskom kantonu
Steta sto nema vitalne statistike za Brcko.Kakva je nacionalnost rodjenih i umrlih tamo u 2015?Moze li ko da nabavi to?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ovdje ce izgleda prije izbiti rat klasa, rat između bogatih i siromasnih, nego ovaj drugi ??!
Komentari ispod su dosta realni.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Mozda se druga dva naroda sele u malo vecem tempo, ali ovo je katastrofa, nece ni nas vala bit u Bosni ako vako nastavi, ovo je iskreno porazavajuce..
- Kada sam došla raditi ovdje u Osnovnoj školi u Cazinu, davne 1983. godine, škola je brojala 1.200 učenika, a danas ih ima 635. To je poražavajuća statistika, pa to je 50 posto, kazala nam je Zehra Hadžić.
Ovdje napominjemo da se radi o općini koja nije povratnička, to jest njeno stanovništvo nikad nije prisilno iseljeno, kao na primjer ono u Sanskom Mostu ili Prijedoru.
- Kada sam došla raditi ovdje u Osnovnoj školi u Cazinu, davne 1983. godine, škola je brojala 1.200 učenika, a danas ih ima 635. To je poražavajuća statistika, pa to je 50 posto, kazala nam je Zehra Hadžić.
Ovdje napominjemo da se radi o općini koja nije povratnička, to jest njeno stanovništvo nikad nije prisilno iseljeno, kao na primjer ono u Sanskom Mostu ili Prijedoru.
Ona analiza "Bojana Bajica" je dobra. Ali je Bojan izgleda previdio odlazak Bosnjaka, i to mladih Bosnjaka, ustvari svih koji nesto vrijede. Sto je dugorocno pogubno po nas. EU nam je smrt, to moramo znati. Jer ce sve otici. Kad tad.Bosnium je napisao/la:Mozda se druga dva naroda sele u malo vecem tempo, ali ovo je katastrofa, nece ni nas vala bit u Bosni ako vako nastavi, ovo je iskreno porazavajuce..
Ovdje napominjemo da se radi o općini koja nije povratnička, to jest njeno stanovništvo nikad nije prisilno iseljeno, kao na primjer ono u Sanskom
Mostu ili Prijedoru.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Jbg nece mladi da gledaju Zukicevu telecu glavu kako im krade i vodi drzavu . Nece da gledaju nesposobne spodobe koje su se ulegle ovdje kod nas. Nece da rade za 400 km bez odmora, slobodnog dana , bez uplacenih doprinosa .
Moj brat ide abd za godinu u Njemacku , drugi brat takodjer razmislja , a ja ne mogu zbog djevojke i izbora fax-a koji nije deficitaran a ni priznat tamo.
Na stomatoloskom i medicinskom fakultetu , svi uce njemacki. Nije to samo u pitanju novac .. Nije to je pogresno razmisljanje. Ljudi bjeze od mentaliteta , od lazova , od lopova .
Odneses laptop da ti popravi on te zajebe , odvezes auto da ti popravi on ti ukrade katalizator , ugovoris posao on te izradi .
Nece raja da gleda likove sa 80 IQ kako im sefuju za 500 km . Neko ce radije prati wc njemacke , nego sluziti Muju ovdje uz puno gora ponizavanja.
Moj brat ide abd za godinu u Njemacku , drugi brat takodjer razmislja , a ja ne mogu zbog djevojke i izbora fax-a koji nije deficitaran a ni priznat tamo.
Na stomatoloskom i medicinskom fakultetu , svi uce njemacki. Nije to samo u pitanju novac .. Nije to je pogresno razmisljanje. Ljudi bjeze od mentaliteta , od lazova , od lopova .
Odneses laptop da ti popravi on te zajebe , odvezes auto da ti popravi on ti ukrade katalizator , ugovoris posao on te izradi .
Nece raja da gleda likove sa 80 IQ kako im sefuju za 500 km . Neko ce radije prati wc njemacke , nego sluziti Muju ovdje uz puno gora ponizavanja.
Likovi sa stomatologije imaju novca dovoljno. Dolazi iz porodica stomatologa i lijecnika. Znaci to je skup fakultet i vecina je situiranih studenata. Opet i pored toga , ljudi se odlucuju za Zapadnu Evropu . Zasto ? Pitanje je naseg , nazalost , moram tako reci, seljackog mentaliteta.
-
JuzniDoboj
- Član
Oud~1Hp!uRT£!!<Mp4r\}A&HtS:4z!PR\9dIuB^9JHOLd(cJ&q
Zadnja izmjena: JuzniDoboj, dana/u 06 maj 2020 08:09, ukupno mijenjano 1 put.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.