☑ Pravila foruma i savjeti

Škole vijesti

hadzibeg
Član

Re: skole vijesti

Post Postao/la hadzibeg » 02 sep 2016 04:42

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=218857

On je rekao i da je juče u školama na Kosovu i Metohiji počela nova školska godina i većina đaka koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku dobila je udžbenike.
"Ima manjih problema u jednoj školi u Gori i u još nekim školama zbog distribucije udžbenika, ali mislim da će se to riješiti. Nastava je juče počela u 102 osnovne i srednje škole i 16.000 đaka i 11.500 studenata predstavljaju budućnost i pokrajine i Srbije", rekao je Đurić.

Kako je moguce ovoliki broj?

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 02 sep 2016 04:55

Jack je napisao/la:http://ba.n1info.com/a111242/Vijesti/Vi ... u-BiH.html

Djeca bi trebala da ustanu na ''boze pravde''

Pa i ja sam morao da ustanem kod diktatora Tite i dadnem ''svecanu pionirsku zakletvu da cu marljivo uciti i radiit,da cu biti predan djak i da cu cuvati socijalisticke tekovine Srboslavije.;;
Moja historija je bila:

Probijanje Kajmakcalana
Dusan car Srbije
Stvaranje Jugoslavije 1918

Nikakav Husein Kapetan vala.Ali jeste bio Car Dusan

Djeca treba da ustanu,sta da sjede.Super potez

:thankyou:

http://www.bug.ba/broj-ucenika-u-skolam ... snjeg.html

Ne moze se kopirati

Srednja Bosna kanton

Broj prvacica 2381:

Bosanski nastavni plan 1637
Hrvatski 744

Udio nasih prvacica 69%!
Katolici pali na ispod 1/3

Uskoro ide ovo na preko 70% pa 75%

Jack ove brojke za srednje skole mi nikako neidu u glavu.....

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 sep 2016 13:39

Kakve srednje skole?
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 02 sep 2016 15:06

Jutros u 8 sati počela je Nova školska godina i na području BPK Goražde.

Kako je za Radio Goražde potvrdila Amira Borovac iz ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, sve je spremno za početak nastave. I u osnovnim i srednjim školama završeni su svi radovi kao što je krečenje prostorija, dezinfekcija prostora i ostalo, a sve s ciljem kako bi se nastava mogla odvijati bez bilo kakvih problema, dodala je Borovac.

Ukupan broj učenika u osnovnim školama na području našeg kantona je 1927, dok će nastavu u srednjim školama pohađati 950 učenika.

http://www.gorazdeonline.ba/v1/index.ph ... -ucenicima
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 sep 2016 15:57

Imate onaj link zabranjeno je kopiranje.Bosnjaci cine 69% prvacica u Srednjobosanskom kantonu.To je vec dominacija,skoro 70%

Mostarski kanton ima 44% nasih prvacica.Velika je razlika izmedju Mostarskog i Srednjobosanskog.U Mostarskom broj nasih prvacica je u 4 godine skocio 3%.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 sep 2016 17:38

http://radiobrcko.ba/nova-skolska-godin ... ezbijeden/

Cirka 6000 osnovaca i izmedju 620-670 prvacica

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 03 sep 2016 04:39

Jack je napisao/la:http://radiobrcko.ba/nova-skolska-godin ... ezbijeden/

Cirka 6000 osnovaca i izmedju 620-670 prvacica
Kako moze bit da je rodjeno 930 djece 2009 a da se upise samo ovako malo djece u skole? Mislim da je objasnjenje ove okolne srpske opstine gdje se po statisyikama godinama niko ne radja tipa Zabar itd. Al sta je onda sa umrlima jel BD u dubokoj dubiozi onda? I jesu li onda Srbi i Hrvati u ogromnom deficitu?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 03 sep 2016 05:35

Upravo to. Njima treba odbiti na desetine zivorodenih u Brčkom. Mi sigurno činimo 55-60% zivorodenih u Brčkom.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 sep 2016 14:50

Kako moze bit da je rodjeno 930 djece 2009 a da se upise samo ovako malo djece u skole? Mislim da je objasnjenje ove okolne srpske opstine gdje se po statisyikama godinama niko ne radja tipa Zabar itd. Al sta je onda sa umrlima jel BD u dubokoj dubiozi onda? I jesu li onda Srbi i Hrvati u ogromnom deficitu?
Manje-vise broj prvacica Bosnjaka se poklapa s brojem zivorodjenih u Srednjoj Bosni.Tamo smo na skoro 70% prvacica.

Ovdje se stvari ne poklapaju.Ili su racunati i rodjeni u dijaspori,s prebivalistem u Brckom.Ili su ovdje racunati i oni koji su iz sudjednih opcina,pogledaj Pelagicevo i Donje Zabare broj rodjenih a to su opcine s par hiljada stanovnika.Ne poklapa se nista ovdje

Udio prvacica bi istinu i uz iseljavanje trebao da bude najmanje 800.I to najmanje.A evo izmedju 620-670 ponovo i ove skolske godine

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 03 sep 2016 16:50

Jack je napisao/la:Kakve srednje skole?
Ma mislim na ovo 1487 Bosanski i 1361 Hrvatski nastavni plan u srednjim skolama u SBK....ja mislim da to prosto nije moguce.....

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 sep 2016 17:06

Ma mislim na ovo 1487 Bosanski i 1361 Hrvatski nastavni plan u srednjim skolama u SBK....ja mislim da to prosto nije moguce.....
Ako i jeste moguce?

Onda je stanje kod njih katastrofalno sto se tice iseljavanja da nas udio prvacica je skoro 70% ovdje a imamo tijesnu vecinu u srednjim skolama

Bez obzira sta ili kako.Srednje skole su nevazne s tog pogleda,koliko osnovne,ako ces gledati migracije.A migracije daleko vise njih pogadjaju ovdje

hadzibeg
Član

Post Postao/la hadzibeg » 03 sep 2016 17:11

Jack je napisao/la:
Ako i jeste moguce?

Onda je stanje kod njih katastrofalno sto se tice iseljavanja da nas udio prvacica je skoro 70% ovdje a imamo tijesnu vecinu u srednjim skolama

Bez obzira sta ili kako.Srednje skole su nevazne s tog pogleda,koliko osnovne,ako ces gledati migracije.A migracije daleko vise njih pogadjaju ovdje

Pa gledajuci po ovome onda zavrse srednju skolu i odose.....

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 sep 2016 19:03

Pa gledajuci po ovome onda zavrse srednju skolu i odose.....
Kao kad bi krpelj otisao s tvog tijela ili rak.Toliko mu nedostajes,da trazis ponovo da dodju.Hvala.Dovidjenja

Razlika je daleko bolja nego sto je popis rekao,cak i u Vitezu.Ovi podatci su za nas super.Oko 70% prvacica Bosnjaka Sbk kantona.Veoma,dobra vijest

Tja,sta bi ustashe dale da imaju takav procent u Mostarskom kantonu

Steta sto nema vitalne statistike za Brcko.Kakva je nacionalnost rodjenih i umrlih tamo u 2015?Moze li ko da nabavi to?

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 04 sep 2016 15:37

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 04 sep 2016 15:50

Bosnium je napisao/la:nevalja ovo nimalo :( :(

http://vijesti.ba/clanak/322770/sve-man ... -na-papiru

Ovdje ce izgleda prije izbiti rat klasa, rat između bogatih i siromasnih, nego ovaj drugi ??!

Komentari ispod su dosta realni.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 04 sep 2016 16:32

Mozda se druga dva naroda sele u malo vecem tempo, ali ovo je katastrofa, nece ni nas vala bit u Bosni ako vako nastavi, ovo je iskreno porazavajuce..

- Kada sam došla raditi ovdje u Osnovnoj školi u Cazinu, davne 1983. godine, škola je brojala 1.200 učenika, a danas ih ima 635. To je poražavajuća statistika, pa to je 50 posto, kazala nam je Zehra Hadžić.

Ovdje napominjemo da se radi o općini koja nije povratnička, to jest njeno stanovništvo nikad nije prisilno iseljeno, kao na primjer ono u Sanskom Mostu ili Prijedoru.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 04 sep 2016 17:00

Bosnium je napisao/la:Mozda se druga dva naroda sele u malo vecem tempo, ali ovo je katastrofa, nece ni nas vala bit u Bosni ako vako nastavi, ovo je iskreno porazavajuce..

- Kada sam došla raditi ovdje u Osnovnoj školi u Cazinu, davne 1983. godine, škola je brojala 1.200 učenika, a danas ih ima 635. To je poražavajuća statistika, pa to je 50 posto, kazala nam je Zehra Hadžić.

Ovdje napominjemo da se radi o općini koja nije povratnička, to jest njeno stanovništvo nikad nije prisilno iseljeno, kao na primjer ono u Sanskom
Mostu ili Prijedoru.
Ona analiza "Bojana Bajica" je dobra. Ali je Bojan izgleda previdio odlazak Bosnjaka, i to mladih Bosnjaka, ustvari svih koji nesto vrijede. Sto je dugorocno pogubno po nas. EU nam je smrt, to moramo znati. Jer ce sve otici. Kad tad.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 04 sep 2016 17:23

Jbg nece mladi da gledaju Zukicevu telecu glavu kako im krade i vodi drzavu . Nece da gledaju nesposobne spodobe koje su se ulegle ovdje kod nas. Nece da rade za 400 km bez odmora, slobodnog dana , bez uplacenih doprinosa .
Moj brat ide abd za godinu u Njemacku , drugi brat takodjer razmislja , a ja ne mogu zbog djevojke i izbora fax-a koji nije deficitaran a ni priznat tamo.
Na stomatoloskom i medicinskom fakultetu , svi uce njemacki. Nije to samo u pitanju novac .. Nije to je pogresno razmisljanje. Ljudi bjeze od mentaliteta , od lazova , od lopova .

Odneses laptop da ti popravi on te zajebe , odvezes auto da ti popravi on ti ukrade katalizator , ugovoris posao on te izradi .

Nece raja da gleda likove sa 80 IQ kako im sefuju za 500 km . Neko ce radije prati wc njemacke , nego sluziti Muju ovdje uz puno gora ponizavanja.

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 04 sep 2016 17:29

Likovi sa stomatologije imaju novca dovoljno. Dolazi iz porodica stomatologa i lijecnika. Znaci to je skup fakultet i vecina je situiranih studenata. Opet i pored toga , ljudi se odlucuju za Zapadnu Evropu . Zasto ? Pitanje je naseg , nazalost , moram tako reci, seljackog mentaliteta.

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 04 sep 2016 17:50

Oud~1Hp!uRT£!!<Mp4r\}A&HtS:4z!PR\9dIuB^9JHOLd(cJ&q
Zadnja izmjena: JuzniDoboj, dana/u 06 maj 2020 08:09, ukupno mijenjano 1 put.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Odgovorite