Preporucujem im da se obrazuju u ono o cemu pricaju a ne da pricaju gluposti i daju pare ljudima
Treba im spomenuti da jedno dijete je kao nijedno, drugo ti ne povecava natalitet, nego stojis u mjestu, s troje djece imas blagu stopu nataliteta, s 4 djece u familiji imas natalitet.Natalitet.Mnogi danas pogresno misle ako imaju 2 djece, da ce imati toliko zeljeni natalitet, ali to jednostavno NAZALOST nije tacno
Mora se ljudima objasniti da ako zele da im potomci budu u Bosni u toku ovog stoljeca, svaka porodica mora minimalno da ima 3 djece, tek 4 djece je pozeljno.Ne pricam ja da ti imas 9 djece, jer znam da to nece proci, ali postepeni koraci da svaka ili skoro svaka familija dostigne normu, prosjek od najmanje 4 djece po porodici je potrebno.
Jesu li oni objasnili tom narodu zbog cega je vazno povecati stopu nataliteta, jesu li im objasnili politiku tertiliteta kod zene, starosno-spolnu strukturu?Jesu ali znas kako!
Nisu jer se ne razumiju u takvo sto, ne razumiju se u sam koncept Pro-natalitetne politike koje se mora od malih nogu ili sve vise Mentalno objasnjavati a ne kroz neke pare, jer to nazalost nece proci
Znam da ima danas vise siromastva, i shvacam situaciju da neke porodice ne zele djecu, ali sve manje od onog sto sam rekao, znaci u 2-3 demografske generacije.Od 17-22 godine je demografska generacija.Znacit ce pad fertiliteta, povecanu starosno -spolnu strukturu, i mi cemo kroz 1 Demografsku generaciju imati padove koje danas imaju cetnici u Srbiji
Nemam ja tu sta da vam iz Amerike pricam koliko cete vi imati djecu, sto se mene tice nemojte imati nijedno, ali niko ne objasnjava razlog zbog cega je potrebno imati vise djece, ne skopcaju ljudi koncept poput
Demografske generacije, poput fertilteta, poput starosno-spolne strukture, poput vitalne statistike
E da se malo obrazuju u ono sto svi vi mozete i bolje da razumijete od mene, jer ja ovdje ne pricam da sam pametniji od vas.Onda biste znali kakav je impakt tog
Jos nije kasno za nas, ali u ovih par godina ako se ne uradi nesto konkretno.Ode krivulja prema dole, i mi smo svoje zavrsili.