☑ Pravila foruma i savjeti

Povratak Bošnjaka i podrška povratnicima

Bosni
Član

Re: Povratak Bošnjaka i podrška povratnicima

Post Postao/la Bosni » 17 jan 2014 18:29

kliker je napisao/la:Nemas ti Bosni pojma o cemu pricas. Da ista znas o ovome covjeku nebi tako zajedljive i glupe komentare ostavljao. Ja sam trebinjac i mogu ti rec da je ovaj covjek junak/gazija nista manje.
Ja nevidim nista glupo u mojim komentarima. To sto je neko dobar covjek neznaci da nije naivan. I Alija Izetbegovic je bio dobar covjek, ali ni on nije vidio sve sto su nam cetnici spremali.

Bosnjak koji ozbiljno misli izgraditi crkvu (uopce, ali posebno) narodu koji nam je sve unistio i nas protjerao je naivan i boluje od stokholmskog sindroma. Da ih sutra Dodik pozove na ustanak i otcepljenje oni kojima ovaj imam hoce napraviti crkvu bi ga zaklali preko noc. Strasno je razmisljati o ovome, ali istina je. Ovaj imam nepomaze sebi niti Bosnjacima istocne Hercegovina sa ovom idejom.

Za sve ostalo zasluzuje postovanje.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 21 jan 2014 23:28

XDZP2pgGbJY
:(

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 23 jan 2014 18:18

Bravo :gut: , osmjeh ove djevojčice mi je draži nego 5 BMW a, najnovijih. :zastava: :gut:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 25 jan 2014 07:21

amkos je napisao/la:

Bravo :gut: , osmjeh ove djevojčice mi je draži nego 5 BMW a, najnovijih. :zastava: :gut:
Zato sto si zrela osoba, rodoljubna i shvata da nije sopstvena guzica najbitnija na svijetu !

Svaka cast BBI Banci, u ovo doba nemorala, laznih ideala, neprijateljstava, da zabrane alkohol i krmetinu u svom centru, pa sada pomognu 72 povratnicke porodice, dok politicari ne znam ni da li su ijednu pomogli. Svaka im cast i Bog im dao svako zdravlje ! :zastava:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 jan 2014 15:08

Projekat podrške prirodnom priraštaju u Podrinju započeo na obalama Drine u mjestu Šepak :zastava: :mashallah:

Udruženje "Prosvjetitelj" već duže vremena sprovodi akciju javnog zagovaranja za projekat "Podrška prirodnom priraštaju u Podrinju i manjem BH entitetu", te je u četvrtak 23. januara ove godine poslije Jacija namaza svečano otpočelo sa realizacijom prvih aktivnosti u džamiji u mjestu Šepak na rubnom dijelu općine Zvornik, a na samim obalama rijeke Drine. Redovna aktivnost udruženja "Prosvjetitelj" u ovom slučaju sijelo ogranka Zvornik počelo je svečanim uručenjem novčanih sredstava u iznosu od 500 KM za mladi bračni par Muminović iz ovog mjesta, a koji su nedavno stupili u brak.

http://www.prosvjetitelj-muallim.org/ak ... sepak.html

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2014 15:13

Treba izmjeniti mentalitet ljudi, a ne placati parama.

To je glup projekt Islamske zajednice koji se ne razumiju u osnove pro-natalitetne politike, nekima je vazno da sjednu u prvi saf i slusaju 2 sata o dzenetu i dzehenemu.Ne razumiju se ljudi u to

Nama treba totalna transformacija mentalne snage nesto kao sto su radili Kinezi od zarobljenih Americkih vojnika u Korejskom ratu.Popularni Mancurijski kandidat
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 jan 2014 15:18

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 jan 2014 15:31

Šta ti preporučuješ Jack, ako ne novac, ako možeš ukratko ?

Mentalitet ?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jan 2014 15:43

Preporucujem im da se obrazuju u ono o cemu pricaju a ne da pricaju gluposti i daju pare ljudima

Treba im spomenuti da jedno dijete je kao nijedno, drugo ti ne povecava natalitet, nego stojis u mjestu, s troje djece imas blagu stopu nataliteta, s 4 djece u familiji imas natalitet.Natalitet.Mnogi danas pogresno misle ako imaju 2 djece, da ce imati toliko zeljeni natalitet, ali to jednostavno NAZALOST nije tacno

Mora se ljudima objasniti da ako zele da im potomci budu u Bosni u toku ovog stoljeca, svaka porodica mora minimalno da ima 3 djece, tek 4 djece je pozeljno.Ne pricam ja da ti imas 9 djece, jer znam da to nece proci, ali postepeni koraci da svaka ili skoro svaka familija dostigne normu, prosjek od najmanje 4 djece po porodici je potrebno.

Jesu li oni objasnili tom narodu zbog cega je vazno povecati stopu nataliteta, jesu li im objasnili politiku tertiliteta kod zene, starosno-spolnu strukturu?Jesu ali znas kako!
Nisu jer se ne razumiju u takvo sto, ne razumiju se u sam koncept Pro-natalitetne politike koje se mora od malih nogu ili sve vise Mentalno objasnjavati a ne kroz neke pare, jer to nazalost nece proci

Znam da ima danas vise siromastva, i shvacam situaciju da neke porodice ne zele djecu, ali sve manje od onog sto sam rekao, znaci u 2-3 demografske generacije.Od 17-22 godine je demografska generacija.Znacit ce pad fertiliteta, povecanu starosno -spolnu strukturu, i mi cemo kroz 1 Demografsku generaciju imati padove koje danas imaju cetnici u Srbiji

Nemam ja tu sta da vam iz Amerike pricam koliko cete vi imati djecu, sto se mene tice nemojte imati nijedno, ali niko ne objasnjava razlog zbog cega je potrebno imati vise djece, ne skopcaju ljudi koncept poput

Demografske generacije, poput fertilteta, poput starosno-spolne strukture, poput vitalne statistike

E da se malo obrazuju u ono sto svi vi mozete i bolje da razumijete od mene, jer ja ovdje ne pricam da sam pametniji od vas.Onda biste znali kakav je impakt tog

Jos nije kasno za nas, ali u ovih par godina ako se ne uradi nesto konkretno.Ode krivulja prema dole, i mi smo svoje zavrsili.

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 28 jan 2014 12:04

Nekada se imalo djece dosta radi potreba na selu oko njiva (nisam vjest oko toga ali znam da je uvijek trebala promoc pri bilo kakvoj radnji na njivi). Danas toga nema ljudi se jednostavno sele u gradove, onog dana kada postane prenapuceno i pocne se vracati na selo mi cemo, vjerujem povecati natalitet, jerbo ce biti potrebno imati djece da pomazu pri kucnim poslovima.
Slazem se sa Jackom, sa jednim kao nijednim, sa drugim hajde bar nije minus, e tek poslije 3. i navise mozemo pricati o necemu. Kako im pomoci, pa prvo novcano zar ne, da osposobe sebe za neki rad, tipa uzgoj pilica, proizvodnja povrca, voca za koje je tlo podobno. Kada imaju osigurani priliv prihoda nece biti problem prehranjivati ni petero djece

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 31 jan 2014 08:11

ZV Keli je napisao/la:Nekada se imalo djece dosta radi potreba na selu oko njiva (nisam vjest oko toga ali znam da je uvijek trebala promoc pri bilo kakvoj radnji na njivi). Danas toga nema ljudi se jednostavno sele u gradove, onog dana kada postane prenapuceno i pocne se vracati na selo mi cemo, vjerujem povecati natalitet, jerbo ce biti potrebno imati djece da pomazu pri kucnim poslovima.
Slazem se sa Jackom, sa jednim kao nijednim, sa drugim hajde bar nije minus, e tek poslije 3. i navise mozemo pricati o necemu. Kako im pomoci, pa prvo novcano zar ne, da osposobe sebe za neki rad, tipa uzgoj pilica, proizvodnja povrca, voca za koje je tlo podobno. Kada imaju osigurani priliv prihoda nece biti problem prehranjivati ni petero djece
većinski tačan post, osim boldiranog, nećemo povećati natalitet kada i ako se počnemo vraćati na selo,

jer se nigdje nije zbog toga povećao, nego će se masovno mehanizacija uvoditi na njive.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 01 feb 2014 15:20

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/19440 ... -Luku.html
Sejfudin Tokić seli sa svojom porodicom iz Sarajeva u Banja Luku

ARAJEVO - Sejfudin Tokić, dugogodišnji političar, a danas vođa “Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda”, odlučio je da se preseli u Banjaluku kao stalno mjesto rada i boravka, saznaje naš portal.

Ovaj neočekivani potez iznenadio je, ali i posramio brojne aktviste i političare koji su saznali za ovu odluku, a koji su već dugi niz godina svoje adrese sa prostora RS-a zamjenili sa komfornim poslovima i stanovima u Sarajevu.

Ukoliko se za ovakvim primjerom ugledaju i drugi, borba za realni život, politička, ekonomska i sva druga prava protjeranih će biti zasigurno mnogo bolja, kaže jedan od povratnika iz Konjević-Polja.

Sudbina ove države apsolutno je u rukama Bošnjaka, izjavio je Tokić u brojnim intervjuima i na putu je da svojim ličnim primjerom to i potvrdi.
Odlican primjer za sve Bosnjake. :gut:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 feb 2014 15:37

Sejfudine.Najbolje ti je da preselis u Prijedor ili Kozarac.Tu bi bas mogao da dodjes do zeljenog efekta i paranoje kod onih drugih

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 01 feb 2014 16:37

ako je porijeklom iz Banjaluke, neka ga tamo.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 05 feb 2014 09:37

"Iako je Doboj u vrhu lestvice u RS po broju povratnika Bošnjaka, nezvanične informacije da u centru grada počinje da se gradi Islamski centar naišle su na različite reakcije u gradu na tri reke.

Odluka o tome zvanično još nije doneta, ali bi, prema tvrdnjama iz opozicije, u prikrivenoj formi mogla biti obelodanjena već krajem ove nedelje. Naime, na narednoj sednici Skupštine grada planirana je tačka po kojoj bi odbornici usvojili odluku o usvajanju izmene regulacionog plana „Centar“, a prema njihovim tvrdnjama radi se upravo o gradnji islamskog kompleksa."

"Prema zvaničnim podacima Ministarstva za izbegla i raseljena lica RS,
na području Doboja registrovana su 25.203 povratnika,
od kojih je više od 90 odsto Bošnjaka."

http://www.dobojcaffe.com/vijesti-iz-do ... rista.html

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 05 feb 2014 11:24

Četalji se već i na fb organizovali da spriječe samu ideju izgradnje islamskog centra u Doboju.

"Svi zajedno protiv izgradnje Islamskog centra u Doboju"
Zadnja izmjena: noel malcolm, dana/u 05 feb 2014 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 feb 2014 12:10

noel malcolm je napisao/la:Četalji se već organizovali da spriječe samu ideju izgradnje islamskog centra u Doboju:

https://www.facebook.com/pages/Svi-zaje ... 2584331632

Jel ovo istina ili četnička propaganda o IC ?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 feb 2014 15:15

Odlican projekat. Doboj je jedna od raskrsnica u Bosni i tu se stavlja pecat na enklavizaciju Banja Luke
Biće onako kako Bošnjaci odluče

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 05 feb 2014 16:47

Je li iko uočio ove podatke u tekstu:

"Prema zvaničnim podacima Ministarstva za izbegla i raseljena lica RS,
na području Doboja registrovana su 25.203 povratnika,
od kojih je više od 90 odsto Bošnjaka."

http://www.dobojcaffe.com/vijesti-iz-do ... rista.html