☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

Zmaj
Član

Re: Izbori 2018

Post Postao/la Zmaj » 29 jan 2018 14:07

Čović: Učinit ćemo sve da se izbori u Mostaru održe u oktobru 2018.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za BHT je kazao da će učiniti sve da se postigne dogovor kako bi se izboru u Mostaru održali, kao i u drugim gradovima u oktobru ove godine.
"Ja ću učiniti sve sa svoje stane da to bude u desetom mjesecu. Ako smo već ovoliko propustili da imamo Gradsko vijeće koje će biti izabrano od strane ljudi u Mostaru i po modelu koji će biti ustanovljen između ovih partnera, jer trećih partnera nema. Ja sam uvjeren da ovu šansu ne smijemo propustiti. Propustiti ovu šansu znači imati još dvije godine do lokalnih izbora 2020, pa ćemo istu priču imati. Krajnje je vrijeme da to presiječemo i oslobodimo i Mostar i druge sredine od pritisaka politike“, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Također je komentarisao Izetbegovićevu posjetu Istanbulu, kazavši da su ti razgovori bili bez zajedničkog stava Predsjedništva BiH. Dodao je da su regionalni odnosi izuzetno važni za BiH.

"Već odavno se nametnulo kroz različite komentare i dogovore kroz povijest jedan odnos koji Turska ima prema BiH i interes za BiH. Kako god ona to prikazivala, to je jedan kvalitetan odnos koji oni drže s bošnjačkim narodom na ovim prostorima. To je također dobro za BiH zbog značaja i uloge Turske u svijetu, ne samo na ovom području. Jedino što je u tome važno je da pokušamo ono što ponekad zloupotrijebimo u komunikaciji s javnosti, imati jasan stav u ime BiH kad razgovaramo s našim susjedima i našim prijateljima, bez obzira koliko su daleko od BiH. Tako da i ovi razgovori koji se vode u Turskoj dobri su. Jedini problem tim razgovorima je opet što tri člana Predsjedništva nemaju zajednički stav i nisu uopće raspravljali o pitanjima koja bi potencijalno mogla biti na dnavnom redu. I onda se postavlja pitanje-kako je moguće da jedan član Predsjedništva- a nije u ulozi predsjedavajućeg- ide bez jasnog zajedničkog dogovora”, rekao je Čović.

Međutim, naglasio je da se i to ostavi po strani, jer je ,kako je rekao “prevažno je da se razgovara, da se traže zajednička rješenja:

“Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo, a ovih dana idemo zajedno u Brisel ja i kolega Ivanić i kolega Izetbegović, pa ćemo dobiti priliku da i o toj temi razgovaramo, jer mislim da će slične teme biti i u Briselu“, rekao je Čović.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 09 feb 2018 13:02

Radončić: Ne zanima me kandidat SDA, znam da sam favorit

Da li će biti kandidat na izborima u oktobru?

"Šanse su 50-50. Mora Predsjedništvo ili Glavni odbor da odluče. Ne zanima me ko će biti kandidat SDA, znam da sam apsolutni favorit. To me mnogo ne brine, nego me brine interes političkog koncepta koji zastupa SBB kako da to što bolje provedemo. Mislim da kandidatura gospođe Izetbegović može biti dobra opcija za SDA jer oni nemaju koga da ponude. Ona je super u odnosu na nesposobnog Zvizdića".
http://ba.n1info.com/a242398/Vijesti/Vi ... vorit.html
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

atif
Član

Post Postao/la atif » 15 feb 2018 06:55

Ibrahim Hadžibajrić i Nermin Pećanac: Ujedinjuju se NBL i SDU
Nezavisna bosanskohercegovačka liste (NBL) i Socijaldemokratska unija BiH (SDU) sutra potpisuju Sporazum o procesu ujedinjenja SDU BiH sa NBL-om i zajedničkom nastupu na predstojećim općim izborima u BiH.

Sporazum će potpisati predsjednici političkih partija Ibrahim Hadžibajrić i Nermin Pećanac, a potpisivanju će prisustvovati i ostali članovi političkih partija.
https://www.index.ba/ibrahim-hadzibajri ... e-nbl-sdu/

Bošnjački pokret izlazi na izbore u Kantonu Sarajevo
Vijeće zajednice Bošnjačkog pokreta Sarajevo donijelo je odluku o učešću na Općim izborima u oktobru 2018. sa kandidatskom listom za Skupštinu Kantona Sarajevo.
-Unutarstranačke frakcijske borbe vladajućih stranaka, lažne podjele na tzv. ljevicu i desnicu uz permanentno socijalno raslojavanje i enormno bogaćenje pripadnika vladajućih oligarhija i tzv. ljevice i desnice bezikakvih promjena u proteklih 16 godina dovela je većinu građana glavnog grada BiH u ponižavajući položaj uz opštu obespravljenost.

Izražena nepravda koju je produkovala aktuelna vlast u svim segmentima življenja u Sarajevskom kantonu, visok stepen korupcije u državnoj administracije i javnim preduzećima uz katastrofalnu neprofesionalnost i neefikasnost, opća nesigurnost građana i njihove imovine te nerazjašnjena ubistva opredijelilo je Vijeće Bošnjačkog pokreta da pokrenu aktivnosti građana za krupne političke promjene, saopšteno je iz Bošnjačkog pokreta na čijem je čelu Sejfudin Tokić.
http://bosnjackipokret.ba/2018/02/11/bo ... -sarajevo/

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 16 feb 2018 11:21

Dodik: Moja pobjeda na izborima nije upitna

Predsjednik genocidne i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci kako je njegova kandidatura za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim izborima definitivna.
Dodik je istakao kako će okupiti široku podršku za svoju kandidaturu te da njegova pobjeda uopće nije upitna, prenose Nezavisne.

Na pitanje da li će SNSD dati kandidata i za predsjednika gt-a, Dodik je odgovorio potvrdno.

On je ranije izjavio da ukoliko on bude član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, neće imati kancelariju u Sarajevu, već u Istočnom Sarajevu te da bi sjednicama Predsjedništva BiH prisustvovao putem videolinka.

On je također rekao i da njemu nije problem da ode u Sarajevo, ali da ne želi trpjeti provokacije.

"Ja nisam čovjek koji trpi provokacije i možemo imati sjednicu putem linka, zašto bi to bio problem", rekao je ranije predsjednik gt-a.

atif
Član

Post Postao/la atif » 16 feb 2018 17:24

Ćamil Duraković se kandiduje za predsjednika RG
Bivši načelnike Općine Srebrenica Ćamil Duraković kandidovat će se na Općim izborima koji se održavaju u oktobru ove godine za funkciju predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RG.
Ćamil Duraković je potvrdio danas da će se kandidovati za predsjednika entiteta Republika Srpska na predstojećim izborima. Duraković je najavio da će podršku za svoju kandidaturu zatražiti od udruženja, političkih stranaka i zajednice te da svoju kampanju neće bazirati na negativnoj propagandi, već na istini, konkretnom planu i preuzimanju odgovornosti.

"Nudim građanski orijentisan, proevropski i probosanskohercegovački program 'Naš izbor' te želim biti zajednički kandidat svih onih koji hoće promjene u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Računam na glasove svih građana te sam spreman izaći i ponuditi treću politiku u RG-u, alternativu onome što nude vlast i opozicija", kazao je Duraković.

"S ovim više nema kalkulacije te ću za svoju kandidaturu zatražiti podršku svoje porodice, prijatelja, ali i svih onih odgovornih građana od Prijedora do Trebinja, mojih povratnika i svih onih kojima je Bosna i Hercegovina u srcu. Vjerujem u demokratsku i nenasilnu borbu za promjenu stanja u ovoj zemlji i istinski vjerujem da je drugačija budućnost moguća", dodaje Duraković.

"Poručujem da se više neću osvrtati na pojedince koji su govorili i radili protiv ideja koje zagovaram. Neću se čak osvrtati ni na potencijalne druge kandidate iz bošnjačke zajednice. Želim pričati pozitivnu priču, želim mladima koji ovdje žive pokazati da može drugačije. Vrijeme je da ispružimo ruku i da naša generacija konačno bude generacija promjene", zaključio je Duraković.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-d ... /180216034

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 25 feb 2018 11:48

Bošnjački pokret ponudit će svog kandidata za člana Predsjedništva BiH

Glavno vijeće Bošnjačkog pokreta, na prijedlog Programskog vijeća, a nakon široke konsultacije sa članstvom, donijelo je odluku o učešću te političke organizacije na općim izborima za Predsjedništvo BiH.
U saopćenju za javnost ističu da će izbori članova državnog Predsjedništva u oktobru ove godine imati posebnu važnost za budućnost BiH i bošnjačkog naroda imajući u vidu nadležnost tog organa države BiH u oblasti vanjske politike, sigurnosti i komandovanja Oružanim snagama BiH, budžeta i finansija te predstavljanja države BiH.

"Bošnjački pokret će na bazi programskog dokumenta Prijedloga nove bošnjačke politike ponuditi na izbornoj listi svog kandidata za člana Predsjedništva BiH", saopćio je Bošnjački pokret.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 25 feb 2018 15:27

Kad bi morali birat izmedju Denisa Becirevica (SDP) i Denisa Zvizdica (SDA) koga bi vi izabrali?

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 25 feb 2018 20:57

Zmaj je napisao/la:Kad bi morali birat izmedju Denisa Becirevica (SDP) i Denisa Zvizdica (SDA) koga bi vi izabrali?
Glasao bi za Zvizdića pa onda plakao ko curica od 5 godina.
Samo BiH.

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 26 feb 2018 03:59

Zmaj je napisao/la:Kad bi morali birat izmedju Denisa Becirevica (SDP) i Denisa Zvizdica (SDA) koga bi vi izabrali?

Glasao bi za Zvizdica iz cistog razlog sto je se kao premjer pokazao kao prijuba sposoban. Pokazao je se kao pragmatican, diplomatican i izgledao je kao pravi drzavnik. Necu da hvalim niti da vredjam Bakira, ali mislim da je Zvizdic bolji od njega na tom mjestu.

Becirevic ima isto svoje kvalitete ali nisam imo prilike da ih vidim kao nekog drzavnika.
Kod naroda je popularan zbog populistickih izjava sa kojim se predstavlja ja kao cvrst protivnik cetnicima i ustasama. Takvi stvari su pohvalni i imaju svoje kvalitete ali mislim da u presjednistvu trebaju i ti ali pogotovo neki vise pragmaticne adute koje kod njega nisam imao priliku da vidim.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 26 feb 2018 11:38

Zenicaninn je napisao/la:

Glasao bi za Zvizdica iz cistog razlog sto je se kao premjer pokazao kao prijuba sposoban. Pokazao je se kao pragmatican, diplomatican i izgledao je kao pravi drzavnik. Necu da hvalim niti da vredjam Bakira, ali mislim da je Zvizdic bolji od njega na tom mjestu.

Becirevic ima isto svoje kvalitete ali nisam imo prilike da ih vidim kao nekog drzavnika.
Kod naroda je popularan zbog populistickih izjava sa kojim se predstavlja ja kao cvrst protivnik cetnicima i ustasama. Takvi stvari su pohvalni i imaju svoje kvalitete ali mislim da u presjednistvu trebaju i ti ali pogotovo neki vise pragmaticne adute koje kod njega nisam imao priliku da vidim.
Iskreno, neko ko je u stranci u kojoj se clanovi pozdravljaju sa 3 prsta i slave 9 januar, dan Genocida, ne moze biti "cvrst protivnik cetnicima i ustasama" - moze samo imati takav imidz.
Samo BiH.

Pasha
Član

Post Postao/la Pasha » 26 feb 2018 20:47

S obzirom da vrijeme brzo prolazi, zanima me šta vi mislite ko su favoriti za tri člana predsjedništva BiH?
Najgore bi nam bilo kada bi u kombinaciji izabrani bili Dodik-Čović-Šćepo. Smatram ove izbore posljednjim trzajima udruženih
srpsko/hrvatskih snaga da kroz svoje fašističke ideje rade na destrukcije BiH. Nakon toga, mislim da će na ako Bog da biti lakše, zbog
njihovog smanjenog glasačkog tijela. ABd već od narednih lokalnih izbora očekujem da lagano uzimamo par načelničkih mjesta majoriziranim :zastava:
“Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti.”
Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH <3

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 28 feb 2018 14:49

Sin Ratka Mladića jedan od mogućih kandidata SNSD-a za predsjednika genocidne

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića, jedan je od mogućih kandidata SNSD-a Milorada Dodika za predsjednika genocdine na predstojećim općim izborima, piše srbijanski Blic.
Mladićeva kandidatura ušla je u uži izbor Milorada Dodika i SNSD-a, a pojedini savjetnici aktuelnog predsjednika gt-a smatraju da bi kandidatura sina ratnog zločinca ostavila bez ikakve šanse za pobjedu kandidata opozicionog Saveza za promjene Vukotu Govedaricu, navode neimenovani izvori beogradskog lista.

"Bilo koji drugi kandidat vladajuće partije ne garantuje izbornu pobjedu nad izabranim kandidatom Saveza za promjene. S druge strane, kandidaturom sina Ratka Mladića za poziciju predsjednika gt-a u vrhu SNSD-a računaju da bi sigurno osigurali ogromnu podršku najvećeg dijela boračke populacije, kao i običnih ljudi koji u Mladiću vide nekog ko je najzaslužniji za stvaranje i odbranu gt-a", tvrde sagovornici Blica.

Veliki plus eventualnoj kandidaturi Darka Mladića, dodaju oni, predstavljalo bi i to što se radi o nestranačkoj ličnosti koja govori nekoliko stranih jezika.

"U vrhu SNSD-a razmišljaju i o tome da bi najveći dio neopredijeljenih birača na izborima svoj glas sigurno prije dali Darku Mladiću nego kandidatu SDS-a Vukoti Govedarici", navode isti izvori.

Darko Mladić nije za Blic želio potvrditi, ali ni demantovati informaciju da je njegovo ime ušlo u uži krug kandidata.

Neimenovani izvori beogradskog dnevnika, također, tvrde i da je pored Darka Mladića, čije je ime nedavno ušlo u uži izbor kandidata vladajuće partije za predsjednika gt-a, u igri i dalje aktuelna premijerka manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović, zatim ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kao i delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović.

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 01 mar 2018 13:29

Denis Bećirović - mlađi, visok, kad priča ima smisla i stav onako po bošnjački i državnički, a iz provincije je što mu daje dodatne glasove
Vjerujem da bih se potrudio biti pravi lider, osim toga narod ga voli pa ne sumnjam u njega

Zvizdić - stariji, Sarajlija, onako lijav i nekakav bezličan
Narod ga ne poznaje,a ko ga zna smatra ga Bakirovim potrčkom i zna se da mu je rod

između njih dvojice će biti utrka, i Bećirović ima moj glas

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 03 mar 2018 06:41

Jedini sigurni pobjednik: Cilj mi je politicka eliminacija Dragana Covica
OfsS6RoxNX4

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 03 mar 2018 11:40

TBjCTpKs9-I

sema
Član

Post Postao/la sema » 04 mar 2018 11:31

Da je SDP bio 2014. u koaliciji Domovina dobili bi i direktni mandat u izbornoj jedinici 6 i imali bi ukupno 7 mandata u NS RS :pih:

atif
Član

Post Postao/la atif » 05 mar 2018 18:24

sema je napisao/la:Da je SDP bio 2014. u koaliciji Domovina dobili bi i direktni mandat u izbornoj jedinici 6 i imali bi ukupno 7 mandata u NS RS :pih:
Izdajnici svaki se put pokazu. Veliko su zlo u genocidnoj ucinili.

Ako uspiju napraviti nasi koaliciju to ce biti vijest i uspjeh godine!
Danas je u Doboju na inicijativu Stranke za Bosnu i Hercegovinu održan sastanak probosankohercegovačkih stranaka na temu zajedničkog nastupa u entitetu RS za Opće izore 2018.godine.

Na sastanku su pored predstavnika Stranke za Bosnu i Hercegovinu prisustovali i predstavnici: HDZ 1990, HSP BIH, SDA, Hrvatskog bloka, Hrvatske stranke prava, Bošnjačkog pokreta i Pokreta Odgovor.

Sve stranke su iskazale spremnost za jedinstven nastup, koji je u najboljem interesu povratnika Bošnjaka i Hrvata i zaštite cjelovite Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je formirano koordinaciono tijelo koje će za naredni sastanak pripremiti dokument o zajedničkom djelovanju.

Sa današnjeg sastanka upućen je poziv i drugim političkim subjektima za naredni sastanak, koji će se održati 15.marta u Banja Luci.

(E.I.)
https://www.index.ba/doboj-osam-probosa ... bore-u-rs/

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 05 mar 2018 18:37

2 mart 2018:
Poziv je upućen na adrese predsjednika BPS-a, DF-a, SDA, Pokreta Odgovor, Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Nezavisnog bloka, SBB-a, SDP-a, HDZ-a 1990, Bošnjačkog pokreta, HSP-a BiH, Posavske stranke i HS-a BiH.
6 mart 2018:
Na sastanku su pored predstavnika Stranke za Bosnu i Hercegovinu prisustovali i predstavnici: HDZ 1990, HSP BIH, SDA, Hrvatskog bloka, Hrvatske stranke prava, Bošnjačkog pokreta i Pokreta Odgovor.
Znaci nisu prisustovali BPS, DF, Nezavisna bosanskohercegovačka lista, Nezavisni blok, SBB, SDP i Posavska stranka.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 06 mar 2018 02:18

Vadim novu ličnu kartu i na poleđini piše "entitetsko državljanstvo", ali ne piše ništa u vezi entiteta. Ostavljeno prazno polje. To je uvedeno u vrijeme mandata onog izdajnika, slučajnog prolaznika Zlagumdzije, sjeme mu se zatrlo.

Viđam ga redovno, "čovjek" radi normalno, slobodno kao da se ništa nije dogodilo. :vomit: :vomit:

Inače HDZ ima rok još nekih 2 mjeseca da promjeni Izborni zakon po svojoj volji. Zanimljivo je je rok 08.05., a 09.05. je dan pobjede nad fašizmom. Jako interesantno.

Ne dolazi slučajno ovih dana hrvatska delegacija u Mostar !!
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 mar 2018 03:03

amkos je napisao/la:

Vadim novu ličnu kartu i na poleđini piše "entitetsko državljanstvo", ali ne piše ništa u vezi entiteta. Ostavljeno prazno polje. To je uvedeno u vrijeme mandata onog izdajnika, slučajnog prolaznika Zlagumdzije, sjeme mu se zatrlo.

Viđam ga redovno, "čovjek" radi normalno, slobodno kao da se ništa nije dogodilo. :vomit: :vomit:

Inače HDZ ima rok još nekih 2 mjeseca da promjeni Izborni zakon po svojoj volji. Zanimljivo je je rok 08.05., a 09.05. je dan pobjede nad fašizmom. Jako interesantno.

Ne dolazi slučajno ovih dana hrvatska delegacija u Mostar !!
Da ti nije tog slucajnog prolaznika ti bi danas sa pasosom u Mostar isao.. No ne sjecas se ti: necega sto se zvalo Hrvatska samouprava... No ima google ukucaj.

Odgovorite