SDA
Re: SDA i politika
E-din. Budimo realni ,oko! Opet pojedinci pretjeruju sa Alijom.Covjek je umro I ostavio svoja djela iza sebe.Pametnom dosta,a budali treba crtati I natezati se do besvijesti.SDA nista nije bolja od Sdp I Sbb nego se SDA dovoljno nakrala,a ove dvije su trek u zaletu I krecu stazama Alijinih stranackih kolega.
- noel malcolm
- Član
Jako si mudar, sve odgovore imaš u par rečenica.Jakub je napisao/la:E-din. Budimo realni ,oko! Opet pojedinci pretjeruju sa Alijom.Covjek je umro I ostavio svoja djela iza sebe.Pametnom dosta,a budali treba crtati I natezati se do besvijesti.SDA nista nije bolja od Sdp I Sbb nego se SDA dovoljno nakrala,a ove dvije su trek u zaletu I krecu stazama Alijinih stranackih kolega.
Trebaš nam predložiti mjere, da zemlju izvučemo iz krize.
Ti bi to sigurno bio u stanju.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Sigurno nisam "guslar" ko ti ,pa da lazem samog sebe.Istinu pisi I ne pretjeruju u samofaljenju.i ne Diraj me jer ja tebe nisam.Ako sam ja "mudar" ti sigurno nisi ni pametan ni realan Covjek.Izlaz iz ove krize na zalost ne znam.Imamo Pametne u nasoj(?) SDA ,tvojoj omiljenoj partiji.

- noel malcolm
- Član
Najlakše je kritikovati bez argumenata.Jakub je napisao/la:Sigurno nisam "guslar" ko ti ,pa da lazem samog sebe.Istinu pisi I ne pretjeruju u samofaljenju.i ne Diraj me jer ja tebe nisam.Ako sam ja "mudar" ti sigurno nisi ni pametan ni realan Covjek.Izlaz iz ove krize na zalost ne znam.Imamo Pametne u nasoj(?) SDA ,tvojoj omiljenoj partiji.![]()
Sve što napišem ja i obrazložim.
Navedi argumente za svoju priču o krađi,
ako ih ne navedeš onda LAŽEŠ i cilj ti je samo mutiti vodu među bošnjacima.
da li je moguce da diskutujemo bez "teskih" rijeci..
Ponosan sam na našeg rahmetli predsjednika, jedna od naših najbitnijih, ako ne i najbitnija historijska ličnost. Međutim, 17 godina poslije... Kakvi smo kao ljudi? Šta ako se pokaže da je istina da je ahmetović angažovao savjetnika iz tuzle koji je penzioner, primao kao ahmetovićev savjetnik 3000 km mjesečno, a nikada se nije pojavio na marin dvoru jer su premotavali snimke nadzorne kamere na ulazu? Ukupno "zaradio" 80000 km, a onog borca iz zenice deložiraše u sekundi? Daj Bože da se dokaže suprotno.
Ima svakakvog smeća u mnogim strankama, budimo realni-ovdje vlada anarhija, malograđanstvo, GRAMZIVOST itd Neki od vas su u inostranstvu, pa su se odvikli ovog blata ovdje. Obiđi sad kafiće-pola konobara radi na crno, uđi u pekaru-niko ne izdaje račun, grad nam pun pasa lutalica, redukcije vode, pola raje je odselilo na zapad u potrazi za boljim životom. To je nešto što se zove činjenica, nešto što niko ne može negirati. Ne kažem, ima i uspješnih općina, i dobrih načelnika, ali ima i smeća, ne bih u detalje. Citiraću jednog smećara, sjedili smo prije jedne decenije na jednom derneku, a koji sad fino kotira u politici: "Jebo ti firmu u kojoj se ne krade"
E sad se ja pitam: Koji ba moral, koja ba etika? Da li te dvije riječi možemo naći u bosanskom rječniku?
Voze papci džipove, pasate i audije, ne daj Bože da se uzme neko "obično, smrtničko" auto, jer zaboga mi smo vođe ove zemlje, ne može ovaj narod i ova država naprijed bez nas...
Slučaj 1: Hadžijske kapice se nosaju, ide se na džumu, a uzima se reket i izrabljuju se i iskorištavaju mladi ljudi.
Slučaj 2: Ima se status hadžije, a radnik je morao nakon što mu hadžija uplati zdravstveno vraćati taj iznos isti dan
Nisu svi cvjećke, niti je zlato sve što sjaji.
Ima svakakvog smeća u mnogim strankama, budimo realni-ovdje vlada anarhija, malograđanstvo, GRAMZIVOST itd Neki od vas su u inostranstvu, pa su se odvikli ovog blata ovdje. Obiđi sad kafiće-pola konobara radi na crno, uđi u pekaru-niko ne izdaje račun, grad nam pun pasa lutalica, redukcije vode, pola raje je odselilo na zapad u potrazi za boljim životom. To je nešto što se zove činjenica, nešto što niko ne može negirati. Ne kažem, ima i uspješnih općina, i dobrih načelnika, ali ima i smeća, ne bih u detalje. Citiraću jednog smećara, sjedili smo prije jedne decenije na jednom derneku, a koji sad fino kotira u politici: "Jebo ti firmu u kojoj se ne krade"
Voze papci džipove, pasate i audije, ne daj Bože da se uzme neko "obično, smrtničko" auto, jer zaboga mi smo vođe ove zemlje, ne može ovaj narod i ova država naprijed bez nas...
Slučaj 1: Hadžijske kapice se nosaju, ide se na džumu, a uzima se reket i izrabljuju se i iskorištavaju mladi ljudi.
Slučaj 2: Ima se status hadžije, a radnik je morao nakon što mu hadžija uplati zdravstveno vraćati taj iznos isti dan
Nisu svi cvjećke, niti je zlato sve što sjaji.
Samo osoba bez karaktera moze da trazi dokaze za stanje u koje nas je doveo rahmetlija I njegova muslimanska partija.Braniti njih je odvratno.Da,stvarno mislim odvratno I jos za to traziti dokaze.Fuj!Bezobrazluk bez rza I obraza!Nisko!
Jakub je napisao/la:E-din. Budimo realni ,oko! Opet pojedinci pretjeruju sa Alijom.Covjek je umro I ostavio svoja djela iza sebe.Pametnom dosta,a budali treba crtati I natezati se do besvijesti.SDA nista nije bolja od Sdp I Sbb nego se SDA dovoljno nakrala,a ove dvije su trek u zaletu I krecu stazama Alijinih stranackih kolega.
Jako je ružno ovako generalizovati stvari, čuj SDA se nakrala, živim u Bosni i znam u SDA jako puno ljudi koji su ostali privrženi stranci i koji nikada ništa nisu ukrali niti izdali u ratu, ni poslije rata, takođe znam i one koji imaju suprotne karakteristike a isto tako su u SDA. SDA je nastala kao pokret koji je imao za cilj odbranu BiH i bošnjačkog naroda od nestanka, u SDA se ulazilo ne zbog privilegija i vlasti, ulazilo se iz prkosa komunistima, agresivnog ateizma i prijetečeg četništva. To znam, nije mi niko pričao niti sam čitao. SDA je ispunila očekivanja, uspjela je organizovati otpor, agresiji i u više nego nepovoljnom okruženju, spasiti BiH. Koliko je daleko u prošlost išla ta ideja uništenja BiH mogli smo se i noćas uvjeriti u dnevniku Face TV kada je Bahrudin Bijedić iznio dokaze da je Džemal Bijedić ubijen. Tuđman i Milošević su trebali samo uokviriti već odavno zacrtani plan i utome su spriječeni najviše zahvaljajući SDA i Aliji Izetbegoviću. Druge stranke koje su u ratu zaledile svoje političko djelovanje, kao i one koje su naknadno formirane su nastale isključivo na pozicijama želje za vlasti i privilegijama, koje su iskreno korisitili i mnogi iz SDA, a koliko vole Bosnu i žele napredak pokažu vrlo brzo nakon osvajanja vlasti. Zbog ovih gore pomenutih idealista i boraca za Bosnu SDA će opet osvojiti apsolutnu vlast, ali samo uz uslov ako oni nađu snage da se više ne sklanjaju karijeristima i kriminalcima nego da prihvataju aktivno članstvo i odgovornost i obavezu koju nosi vlast. SDP i SBB su već prošlost, osjeti se to u narodu a jedina nada podjela na kongresu u SDA im je pala u vodu i otuda ove nervozne reakcije iz oba tabora. Dakle kritika pojedinih članova SDA koji su pozicionirani u vlasti zbog kriminala, korupcije, nepotizma stoji, ali treba uvijek istaći pozitivnu ulogu SDA u stvaranju i branjenju države, kao i činjenicu da je još uvijek u članstvu, kadrovima (npr.Husejin Smajlović, Mašović, Duraković....) i glasačima SDA daleko najviše moralnih i patriotski opredijeljenih pojedinaca
Ne kažem da ih ni u drugim strankama nema, ima ali jako puno manje, ne u apsolutnom broju nego u procentima.
A šta je rješenje za izlazak iz blata? Dobro pitanje, jer stvarno su potrebne konkretne stvari i promjene: smanjiti za početak broj kantona, makar za dva, pa vidjeti efekte, a efekata mora biti. Koji će nam k... 95 ministara u FBIH??? Je li nam trebalo 17 godina da se počne pričati o racionalizaciji "federacije" (kako glup naziv). Privući strane investicije, bez otvaranja radnih mjesta potonućemo, sa srbima i hrvatima ili bez njih. Nadam se da će i SBK imati ekonomski efekat u smislu investiranja iz dijaspore. Uvesti reda, bar 20 % od 500000 nezaposlenih radi na crno, sasjeći rad na crno, kažnjavati ugostiteljske objekte koji ne izdaju račune. Nabiti cijene alkohola i cigareta, to treba biti luksuzna roba, kao u skandinaviji, a ne da ih svako može kupiti za par maraka? Kako god, dosta "ljudi" u odjelima se oparilo u zadnjih 17 godina, a puno ljudi se i dan danas pati i mora ići iz zenice u zapadnu hercegovinu da bi ih neki jozo angažovao i dao kakvu dnevnicu.
SDA je imala historijsku ulogu, tu nema NIKAKVE dileme, ali pričam generalno o ljudima u politici, jako puno uhljupa, pijavica... Nije rekla-kazala, dosta sam ih upoznao, tipa daj mi jarane 3000 km i imaš iz moje mjesne zajednice toliko i toliko glasova-sjedio sam tu i slušao razgovor, dosta ljudi bi nažalost rođenu majku prodalo (jedna druga stranka).
jakube. zasto nas je alija doveo u to stanje a nije tudjman i milosveci ili karadzic i boban?
- noel malcolm
- Član
Iskazano veliko jedinstvo u sda.
Na sjednici Glavnog odbora u subotu od prisutnih 103 članova njih 100 se izjasnilo za
to da Tihić ostane predsjednik i da mu Bakir bude zamjenik do Konvencije u februaru 2015.
Imenovano i osam potpredsjednika stranke.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... etbegovicu
Na sjednici Glavnog odbora u subotu od prisutnih 103 članova njih 100 se izjasnilo za
to da Tihić ostane predsjednik i da mu Bakir bude zamjenik do Konvencije u februaru 2015.
Imenovano i osam potpredsjednika stranke.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... etbegovicu
Necu se dalje natezati jer cemo otici u beskonacnost.I nisam recap da nas je Alija uvalio u belaj nego da pretjerujete u njegovom uzdizanju I SDA.Zapamtite,SDA NIJE organizovala otpor!Ne pretjerujte u uzdizanju SDA.SDA je ucinila PUNO propusta koje su placeni I zivotima neduznih.
Naravno da ne treba nikoga previše uzdizati, ali rahmetli Alija Izetbegović je kako ja volim reći za Bošnjake pametan, mudar čovjek koji je došao u pravo vrijeme na pravo mjesto. Hvala Allahu dž.š. Ne smijem zamisliti šta bi bilo da je bilo drugačije. To je moje mišljenje.
Ali danas vlada pohlepa kod ljudi, nemoral, nepovjerenje, pa zato je stanje u strankama ovakvo kakvo jeste. A ove nabrojane stvari je jako teško iskorijeniti, tako da svaki korak naprijed je ogroman. Vakat je gadan, ljudi nezgodni, teško je biti pametan.
Ali danas vlada pohlepa kod ljudi, nemoral, nepovjerenje, pa zato je stanje u strankama ovakvo kakvo jeste. A ove nabrojane stvari je jako teško iskorijeniti, tako da svaki korak naprijed je ogroman. Vakat je gadan, ljudi nezgodni, teško je biti pametan.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
- noel malcolm
- Član
amkos je napisao/la:Naravno da ne treba nikoga previše uzdizati, ali rahmetli Alija Izetbegović je kako ja volim reći za Bošnjake pametan, mudar čovjek koji je došao u pravo vrijeme na pravo mjesto. Hvala Allahu dž.š. Ne smijem zamisliti šta bi bilo da je bilo drugačije. To je moje mišljenje.![]()
Mudro i odmjereno, ti si zreo za diplomacije !

Da naglasim, nisam uopšte ljubitelj Bakira, ali smiješno je da isključivo njegova slika stoji uz vijest (naravno, uz "prigodan" komentar). U ovom momentu, on uopšte nije predsjedavajući Predsjedništva BiH. Prljava propaganda.. ovi 'naši' se konstantno kolju, možda bi se trebali ugledati na predstavnike Srba i RS koji su, također u političkoj svađi, ali pred državne institucije izlaze uvijek zajedno, tj. drže se zajedničke platforme.
Što se tiče automobila, svaki komentar je suvišan..
Što se tiče automobila, svaki komentar je suvišan..
Bošnjaci su najmnogobrojniji u BiH a Izetbegovic je prvi Kod Bosnjaka(umjesto baba) pa je red da njegovo slika bidne uz avto vrijedno 150 000 KM.