BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ja sam u posljednje 2 godine tek ubjedjen da definitivno .....Pita sirnica je napisao/la:Kada citam onaj clank na radiosarajevo.ba bude se neke misli u meni da haman postoji neka „geostrateska“ politika u Bosnjackom korpusu (ali nemogu u to da vjerum kada gledam dnevnu politiku).
Uglavnom fino procitat i vidjet kada vlasi, srbi, skutori i sokci sele iz BiH!
.....
Srbi s druge strane razumiju lagano da ce morati prihvatiti suzivot s Bosnjacima, ako nista onda radi Podrinja u kojem Bosnjaka ima a njih odumire jako brzo. Jos udje li Srbija u EU prije nas (a to se hoce desiti) gomila ce Srba otici - mozda ne 400,00 ko sto kaze ona cetnikusa iz SDSa ali definitivno 100-200 hiljada. To ce zauzvrat smanjiti nezaposlenost i povecati plate i standard zivota Bosnjacima koji ostanu.
Pametne recenice! Slijedeci put Porto pizzeria, pizza na moj racun
A jos jedno misljenje bi podijelio. Na prvi pogled izgleda da je gradnja AC/BC od SA prema BG nesto negativno (i ja nebi gradio te puteve, iseljavanje ceta bi se znatno smanjilo). Kada Opet malo razmislim mozda i nije tako lose. Treba se prvo napravit put od ZE do TZ. I to ce trajat najmanje 7-10 god (vidi brzinu gradnje A1 + teren), pa onda dalje prema Brckom. Isto vazi i prema Gorazdu.
Mislim da izgradnja infrastrukture nece toliko uticat na smanjenju brzine nestajanja ceta u Podrinju. Kako poznajemo turcine oni ce veci dio posla dat opet Bosanskim firmama, kao onim dijelom prema Konjicu. Uglavnom sumnjam da ce cetnicka omladina cekat 10 godina da bi im se mozda zivotni standard poboljso. Posto je starosna struktura ceta u tim dijelovima BiH takodze jako losa moze se ocekivat znatno smanjenje neprijatelja, aBd!