Svjetski Bošnjački Kongres
Re: Svjetski Bošnjački Kongres
Bitno je da se priča o Bošnjacima, o važnosti uvezivanja, i čujem među ljudima da se dosta priča o tome. A iz svega toga će nadam se nešto dobro izaći. Bitno je da se Bošnjačka lavina kotrlja. 
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
- noel malcolm
- Član
Koji političar u Bosni nije demokratski odabran?Misljen je napisao/la:Sad je odabran demokratski za predsjednika SBK.
Sta bi tu trebalo biti lose ?
Svi su demokratski odabrani,
a loše nam je da ne može biti lošije.
Broj zaposlenih,nezaposlenih i penzionera je skoro isti!!!
Odlazak na more za 95% bošnjaka je misaona imenica već dugi niz godina.
Plata 90 % radnika je 200-250 eura,
zamisli sebe sa toliko para mjesečno i da imaš ženu i djecu za vratom.
Biroi za zapošljavanje su prepuni svih profila, ali se ne traži NIKO.
Da se razumijemo, nije Cerić jedini, ali o njegovom stilu rada znam dosta stvari
pa sam slobodan da napišem to što sam napisao i stojim iza toga.
Detaljnije ne smijem pisati, pretpostavi zašto.
Jedan do dva posto bošnjaka poput Cerića, žive kao maharadže u Indiji
i glume zabrinutost za narod a u suštini boga mole da ova anarhija potraje
dok ne obezbijede i praunuke.
Dok nam životi prolaze u neimaštini,
tješimo se isto kao i 1996. : "ma samo nek ne puca"
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
_kQlBgghvdU
Sve to stoji sto si rekao Noele.
Ali to ne mora znaciti da je ova organizacija losa, samo eto sto je Ceric predsjednik.
Ipak su tu mnogi nasi intelektualci i akademici.
Vidjecemo sta ce uciniti ovaj Kongres.
Ako ne budu nista radili, brzo ce otici u zaborav.
Ali za sad, ja mislim da je duznost svakog Bosnjaka podrzati ovaku inicijativu.
Ali to ne mora znaciti da je ova organizacija losa, samo eto sto je Ceric predsjednik.
- noel malcolm
- Član
Ma iskreno govoreći, nemam ništa protiv inicijative kao takve,nisam ja nikakav Mrgud.Misljen je napisao/la:Sve to stoji sto si rekao Noele.
Daj bože da ja nisam u pravu a da su u pravu oni koji misle da će SBK biti zamajac dobrih stvari.
Na žalost, iskustvo me uči da ne budem bezrazložni optimista.
Ako čak zanemarimo taj Cerićev poslovni gen o kojem ja ponešto znam,
pitam se šta je sprečavalo Cerića da u 20 godina ,koliko je bio reis,
dadne inicijativu za nešto tako dobro i obećavajuće,
a ne tek sada kada je ostao bez vlasti???
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
noel malcolm je napisao/la:Ma iskreno govoreći, nemam ništa protiv inicijative kao takve,nisam ja nikakav Mrgud.Misljen je napisao/la:Sve to stoji sto si rekao Noele.
Ali za sad, ja mislim da je duznost svakog Bosnjaka podrzati ovaku inicijativu.![]()
Daj bože da ja nisam u pravu a da su u pravu oni koji misle da će SBK biti zamajac dobrih stvari.
zato sto bi definitivno bio proglasen u cijelom svijetu kao fundamentalista koji se bori protiv demokratije i sekularne bih.
e-din je napisao/la:noel malcolm je napisao/la:Ma iskreno govoreći, nemam ništa protiv inicijative kao takve,nisam ja nikakav Mrgud.Misljen je napisao/la:Sve to stoji sto si rekao Noele.
Ali za sad, ja mislim da je duznost svakog Bosnjaka podrzati ovaku inicijativu.![]()
zato sto bi definitivno bio proglasen u cijelom svijetu kao fundamentalista koji se bori protiv demokratije i sekularne bih.
Zaista ne razumijem zašto se na ovom forumu piše negativno o Mustafi Ceriću. Da napomenem Cerić je u ratu došao u Bosnu premda je mogao ostati u sigurnosti Malezije ili SDA, svakog trenutka kao i ostali građani BiH je mogao poginuti posebno iz razloga što je to bio i jedan ciljeva agresora. Uspostavio je snažnu i izuzetno funkcionalnu i uspješnu islamsku zajednicu, uz protivljenje jedino onih koijima su se neke privilegije zakinule. rekonstruisane su gotovo sve porušene i napravljen ogroman broj novih džamija, i to najvećim dijelom od donacija iz inostranstva. U republici Srpskoj jedini dobro organizovan front za zaštitu Bošnjaka je Islamska zajednica. Mustafa Cerić je u uslamskim zemljama vrlo često biran kao ličnost godine, izuzetno je cijenjeno njegovo djelo i misija, citira se i sa velikim prijateljstvom prima i u islamskim i krščanskim zemljama. Je li trebalo očekivati da on donosi i strane investicije u Bosnu, on je bio zadužen za islamsku zajednicu i zajedno sa ljudima oko sebe je sve to postavio na nivo perfekcionizma. Jedan od njegovih glavnih saradnika u tom poslu je danas nažalost umro, zove se Muhamed Salkić i radio je kao sekretar Rijaseta. Nakon njegovog odlaska sa mjesta Reisa ja lično sam očekivao njegov politički angažman u nekoj jakoj političkoj stranci upravo zbog želje da neko takvog kapaciteta pokuša da ostvari u politici ono što je uradio u islamskoj zajednici. mada mislim da i preko ovog SBK može doći do izražaja. Ja se sjećam islamske zajednice prije rata i tadašnjih reisa koji su birani u centralnim komitetima, i vjerujte mi da je REis Cerić odmah poslije Alije Izetbegovića sudeći po ulozi koju je odigrao na ustrojstvu i snazi islamske zajednice jedan od zaslužnijih u jačanju Bosne kao države
emire, ne piše niko negativno, nego svako ima svoje mišljenje. pa ti se čini. Ja podržavam Reisa. Noel ima drugačije mišljenje. Nije smak svijeta ako neko drugačije razmišlja. Bitan je konstruktivan dijalog.
emire, nisam siguran da li mene mislis, jer si citirao moj posting.
ja nisam nista negativno protiv bivseg reisa cerica rekao. a inace sam veliki fan njegovih dijela i samog njega. mozemo biti ponosni sto imamo nekoga kao sto je on. sto kaze jasno i glasno, sta smo i ko smo. podignutom glavom i bez ikakvog stida. to je ono sto nam treba u politici. da hoce ako Bog da sto prije i u politiku otici!!!
ja nisam nista negativno protiv bivseg reisa cerica rekao. a inace sam veliki fan njegovih dijela i samog njega. mozemo biti ponosni sto imamo nekoga kao sto je on. sto kaze jasno i glasno, sta smo i ko smo. podignutom glavom i bez ikakvog stida. to je ono sto nam treba u politici. da hoce ako Bog da sto prije i u politiku otici!!!
3K3UAmQoydY
Enver Kazaz puko totalno: "SBK je muslimanska kleronacisticka organizacija!"
g7QE6Idp3mo
g7QE6Idp3mo
SBK je odlična stvar, ako će ljudi koji ga vode ići u dobrom pravcu. Bivši reis je po meni bio u redu-ne treba nikoga slijepo pretjerano hvaliti. Greške svi imamo, najlakša stvar na svijetu je naći nekome par mana. Odlično poznavanje engleskog jezika, elokventan, BEZ DLAKE NA JEZIKU "Kome ba da se prilagođavamo?" (meni lično njegova najdraža rečenica), aktivan na međunarodnoj sceni, na novom reisu je da izvrši temeljitu unutrašnju rekonstrukciju u IZ. Nego da se vratimo na SBK, ništa bolje nam se nije moglo desiti, trebaju svi pročitati poznatu knjigu od Teodora Hercla "Jevrejska država".
25.01.2013
Delegaciju Svjetskog bošnjačkog kongresa na čelu sa Mustafom ef. Cerićem koja boravi na Kosovu, primio je danas predsjednik opštine Prizren Ramadan Muja. U razgovoru sa predsjednikom opštine Cerić je izrazio želju za daljom saradnjom sa Bošnjacima Kosova, ističući da je veoma ponosan na suživot Bošnjaka u Prizrenu, i uopšte na Kosovu. Cerić je ponudio da se tuži država Bosna i Hercegovina zbog zabrane slobode kretanja ističući da je to stvar politike Beograda na štetu Bosne, Bošnjaka, ali i samog Beograda. On je naglasio da se ovaj memorandum spomene i u najvišem vrhu Vlade kako bi još više dobio na ozbiljnosti. Cerić je također obećao angažovanje SBK-a na obezbjeđivanju udžbenika za učenike na bosanskom jeziku na Kosovu, napominjući da Kongres nije u mogućnosti da to odmah odradi ali će vršiti pritisak na one koji to trebaju uraditi.
On je naveo da je ovo najbolja prilika da se uspostavi saradnja između Bošnjaka BiH i Bošnjaka i Albanaca sa Kosova rekavši “da našu djecu izvučemo iz mraka u kome se nalaze, da ih spasimo od genocida i silovanja koje smo mi proživjeli i da izrazimo mir i toleranciju među ljudima”.
http://sandzakpress.net/ceric-ponosan-s ... -na-kosovu
Delegaciju Svjetskog bošnjačkog kongresa na čelu sa Mustafom ef. Cerićem koja boravi na Kosovu, primio je danas predsjednik opštine Prizren Ramadan Muja. U razgovoru sa predsjednikom opštine Cerić je izrazio želju za daljom saradnjom sa Bošnjacima Kosova, ističući da je veoma ponosan na suživot Bošnjaka u Prizrenu, i uopšte na Kosovu. Cerić je ponudio da se tuži država Bosna i Hercegovina zbog zabrane slobode kretanja ističući da je to stvar politike Beograda na štetu Bosne, Bošnjaka, ali i samog Beograda. On je naglasio da se ovaj memorandum spomene i u najvišem vrhu Vlade kako bi još više dobio na ozbiljnosti. Cerić je također obećao angažovanje SBK-a na obezbjeđivanju udžbenika za učenike na bosanskom jeziku na Kosovu, napominjući da Kongres nije u mogućnosti da to odmah odradi ali će vršiti pritisak na one koji to trebaju uraditi.
On je naveo da je ovo najbolja prilika da se uspostavi saradnja između Bošnjaka BiH i Bošnjaka i Albanaca sa Kosova rekavši “da našu djecu izvučemo iz mraka u kome se nalaze, da ih spasimo od genocida i silovanja koje smo mi proživjeli i da izrazimo mir i toleranciju među ljudima”.
http://sandzakpress.net/ceric-ponosan-s ... -na-kosovu
Ef.Ceric je jedan od rijetkih javnih licnosti koji vrsi svoju duznost kako valja.Niko nije idealan,Ali je on definitivno ostavio pozitivan trag u IZ.Kakav ce biti na ovom polju treba sacekati I nadam se da ce uspjesno djelovati.Njega za predsjednika SDA?Po meni bi to bilo ispravno,Ali ko ce razbiti onu dvojicu beogradskih potomaka.
Cerić u Prizrenu: "Kako vidimo svijet 2040. godine"
ZWDuI5kvzCE
ZWDuI5kvzCE
ekstra govor. ako bude pola ovih stvari sto je pri karju najavio bice sper za bosnjake aBd!!!
Dobro je rekao ovo na kraju.
Inače odlična kapa.
Inače odlična kapa.
Ovo sve zvuči zaista obećavajuće. Odlična ideja, jaka ekipa.