☑ Pravila foruma i savjeti

Irak i Sirija

Prenj
Član

Re: Irak i Sirija

Post Postao/la Prenj » 27 mar 2017 13:43

abeveg je napisao/la:
bilbo je napisao/la:
Crow Jane je napisao/la:Assad se ne pitam ni za sta. Ne pitaju oni njega nista, nego ga samo povremeno obavijestavaju. :mrgreen:

Ovdje ce Kurdi biti najveci pobjednici, zahvaljujuci Amerima. Vjerovatno ce Ameri sagraditi vazduznu bazu na njihovoj teritoriji. Sta mislite, hoce li Indzirlik zamijeniti njom?
Kurdi u konačnici će biti najveći gubitnici jer su preslabi da sami odlučuju o svojoj sudbini, nažalost. Jer istinu treba otvoreno reći, za ovo njihovo prevrtljivo i hijensko ponašanje su u velikoj mjeri zaslužni Arapi, Turci i Perzijanci koji su im tokom proteklog stoljeća uskraćivali identitet u svim segmentima. Ovo što se sada dešava sve je posljedica grešaka u prošlosti. Umjesto da se muslimani konačno povrate Islamu i na nivou džemata, naroda i država riješe svoje razmirice i budu pravedni jedni prema drugima to ćemo biti svjedoci sve većeg požara na BI kojeg će cionisti majstorski potpaljivati i potpirivati koristeći svaku razliku u ummetu, čas podržavajući jedne čas druge. Imamo primjer IS, FSA i Kurda u Siriji. Slična matrica se dešavala u prošlosti u drugim islamskim državama i dešavaće se i ubuduće.

Ukoliko Amerikanci (cionisti) otvore aviobazu na teritoriji Kurda ili nastave jačanje Kurda samo će ubrzati Tursko približavanje Iranu i Rusiji. Zasad balansiraju.
"Kurdi" su prevrtljivi kako kazes ne zbog turaka ili ovih i onih, nego su ti takvi izdajnici i pravi dusmani Islama, dok su drugi sasvim obratno orijentisani. Na zapadu se forsira da su to "kurdi" , turska se kao bori protiv "kurda", dok su oko 40% birackog tijela AK-partije kurdi. A"zblizavanje" turske i irana ili rusije je iskljucivo shodno trenutnoj situaciji i interesu, isto ko i sa zapadom ako bude volja i prilika.
Nije dobro okrivljivati jedan kompletan narod. Salahudin (oslobodioc Jerusalema) je bio Kurd.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2017 14:17

Asadove snage su uzele Marzaf.Nazalost ofanziva oko Hame je zavrsena,i sad ce samo gubiti teritori.Mozda to bude i novi Alepo gdje ce sve izgubiti
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 27 mar 2017 14:28

Prenj je napisao/la:
abeveg je napisao/la:
bilbo je napisao/la: Kurdi u konačnici će biti najveći gubitnici jer su preslabi da sami odlučuju o svojoj sudbini, nažalost. Jer istinu treba otvoreno reći, za ovo njihovo prevrtljivo i hijensko ponašanje su u velikoj mjeri zaslužni Arapi, Turci i Perzijanci koji su im tokom proteklog stoljeća uskraćivali identitet u svim segmentima. Ovo što se sada dešava sve je posljedica grešaka u prošlosti. Umjesto da se muslimani konačno povrate Islamu i na nivou džemata, naroda i država riješe svoje razmirice i budu pravedni jedni prema drugima to ćemo biti svjedoci sve većeg požara na BI kojeg će cionisti majstorski potpaljivati i potpirivati koristeći svaku razliku u ummetu, čas podržavajući jedne čas druge. Imamo primjer IS, FSA i Kurda u Siriji. Slična matrica se dešavala u prošlosti u drugim islamskim državama i dešavaće se i ubuduće.

Ukoliko Amerikanci (cionisti) otvore aviobazu na teritoriji Kurda ili nastave jačanje Kurda samo će ubrzati Tursko približavanje Iranu i Rusiji. Zasad balansiraju.
"Kurdi" su prevrtljivi kako kazes ne zbog turaka ili ovih i onih, nego su ti takvi izdajnici i pravi dusmani Islama, dok su drugi sasvim obratno orijentisani. Na zapadu se forsira da su to "kurdi" , turska se kao bori protiv "kurda", dok su oko 40% birackog tijela AK-partije kurdi. A"zblizavanje" turske i irana ili rusije je iskljucivo shodno trenutnoj situaciji i interesu, isto ko i sa zapadom ako bude volja i prilika.
Nije dobro okrivljivati jedan kompletan narod. Salahudin (oslobodioc Jerusalema) je bio Kurd.
Pa jel stvarno ovde obitava toliko nepismenog naroda? No comment...

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 27 mar 2017 14:32

Jack je napisao/la:Asadove snage su uzele Marzaf.Nazalost ofanziva oko Hame je zavrsena,i sad ce samo gubiti teritori.Mozda to bude i novi Alepo gdje ce sve izgubiti
Ne bih rekao. Oko Qomhane ce se pokazati sta i kako. Ako uspiju zauzeti nju, onda dzaba rezimu ova dva gradica sto zauzese opet. Jos ce se vidjati. Ako ne uspiju, onda opet ne znaci da ce sve izgubiti. Asad je ovde na izmaku zasigurno, pogotovo ako ES bude pametan pa imh pocne cerati do Haleba.... ali ako im se opet dopusti koncentracija na jednom ratistu a da druga miruju, e onda su sami sebi krivi...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2017 14:41

Zavrsena je to prica.Da su mogli uzeli bi.U zadnja 3 dana nisu uzeli nista,a izgubili 3 sela.Namece se zakljucak da nemaju vise snage i da ce sad samo ici prema dole

Uostalom,narednih 5 dana ce mi reci da sam bio u pravu

Crow Jane
Član

Post Postao/la Crow Jane » 27 mar 2017 14:52

Muka mi je od ovog
Potpis

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 27 mar 2017 16:38

Jack je napisao/la:Zavrsena je to prica.Da su mogli uzeli bi.U zadnja 3 dana nisu uzeli nista,a izgubili 3 sela.Namece se zakljucak da nemaju vise snage i da ce sad samo ici prema dole

Uostalom,narednih 5 dana ce mi reci da sam bio u pravu
Pa ako su stvarno isli opet na taj "ho-ruk" nacin onda nema sta ocekivati. Ipak smatram da nakon Haleba imaju valjda vise scenarija razradjenih, vidicemo. Ako smognu snage opet da udare svom zestinomi da konacno padne Qomhana, rezim je gotov na tom dijelu. A ako nemaju nikakvih planova onda dzaba ginu od avijacije, ne znam koja im je logika. Iako je tesko, valjda su skontali da nemaju racuna u cuvanju linija dje do borbi i ne dolazi, jer ih ovi satrase avijacijom a banda ulazi bez borbe u prostor koji moraju napustiti. Ako idu napred i izmisaju se se protivnicima, onda im avijacija bar na prvoj liniji nista ne koristi. To je po mojoj logici jedini nacin ikako sta izvesti bez PVO, ali lahko je biti strateg na ekranu a drugo je imati celicna .... na bojnom polju. Prema tome, najmanje sto moremo uraditi je dova Allahu da im olaksa i pomogne, a oni valjda za sebe najbolje znaju sta i kako.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 27 mar 2017 17:43

abeveg je napisao/la:
Prenj je napisao/la:
abeveg je napisao/la:
Ponasas se kabadahijski a glumis da si neki vjernik. Malo je rec da si smijesan lik.

Mislim da ovdje niko se ne slaze sa PKK ideologijom al zasto si protiv ideje o zemlji Kurda - Kurdistan?
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2017 18:27

Ja koliko vidim ti ne gines za Fsa iz Njemacke

Ocigledno je da Asadove trupe vise vjeruju u njega.Pa i Hezbolah.Suitski nazovi svijet gleda i nista ne radi.Ovo je kraj price.

Zapamti kad Isis ode.Sva ta vojska silna ce na Idlib.Pa good luck da sacuvaju Idlib.Imali su sansu da naprave nesto.Opet nisu napravili nista

Ocekivao sam vise

Uskoro slijede autobusi

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 27 mar 2017 18:40

Najbolje bi bilo da Turska vojska udje u Idlib i privremeno ga okupira , te da uslovi vracanje istog i onog gornjeg dijela uvodjenjem nekih reformi koje bi dale sunitima odredjen dio vlasti .

Nazalost ove pobunjenicke ofanzive bi uspjele bez jake podrske rusa iz zraka . Najgore su ove njihove tkz.faze . Lafo zavrsi jedna faza pa ide druga isl.
Nema od tog nista . Sunitske zemlje glavne Turska , Saudijska Arabija i narocito Egipat od samog starta nisu iskreno stale iza revolucije .
Odnove ofanzive na Hamu mozda jedino kad bi bila neka pobuna u samom gradu jaca , ili kad bi daes svom snagom napao istocni Homs recimo , a mozda i da se ahrar ukljuci negdje svom snagom inace nula bodova.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2017 00:31

Od tog nema nista.Znas i sam.

slika

slika

Njihova jedina sansa je da Juzni front uzme jos 3000-4000 km2.Mahom pustinje.Spoji se prema Istocnom Kalamunu sto ce se desiti veoma brzo.Veoma brzo

I onda okrene na Palmiru.I tu otvori jos jedno ratiste.Ali sumnjam da ce se desiti

Hama ofanziva je prosla.Rekao sam prije Qomhanu da uzmu kad su trebali.Nisu mogli.U zadnja 3 dana izgubili su 3 sela.

Oni ta sela ne mogu drzati a Ahrar Sham koji je najavio ofanzivu prema Karnazu.Turski igraci.NIisu se ni pokrenuli

Asad nema vojske dovoljno pa je cak Tadef napustio bez ispaljena metka

Crow Jane
Član

Post Postao/la Crow Jane » 28 mar 2017 01:49

Report: All people of Kafraya And Fouaa will exit from villages
Potpis

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2017 01:50

Link

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2017 02:05

fsa gained today in Sham Desert 2118km2, #ISIS now are trapped in 1390km2 (1190 Deserts+200km2 HQ), #FSA next target is Eastern #Qalamoun

Eto jos 1400 km2 pustinje im je ostalo.Valjda ce to uzeti danas

Crow Jane
Član

Post Postao/la Crow Jane » 28 mar 2017 03:05

Potpis

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 28 mar 2017 04:18

Zmaj je napisao/la:
abeveg je napisao/la:
Prenj je napisao/la:
Ponasas se kabadahijski a glumis da si neki vjernik. Malo je rec da si smijesan lik.

Mislim da ovdje niko se ne slaze sa PKK ideologijom al zasto si protiv ideje o zemlji Kurda - Kurdistan?
Ja se ponasam kabadahijski zato sto su drugi nesposobni procitati i shvatiti pisani tekst te predbacivati mi nesto sto je u njihovim fantazijama? I onda dodjes ti pa dodajes daljne izmisljotine i nebuloze uz uvrede i isto tako trazis da ti se ocitam o necemu sto si ti zamislio a ja nikad izrekao¿!?
A istovremeno si dao i odgovor na svoje pitanje-koja budala ce da podrzi drzavu koju osnivaju poltroni i petokolonasi da bi sluzili zapadnoj agendi? To bi ti otprilike bilo isto ko i kod nas podrzavanje APZB , jer oni to eto zele. A da ne pricam o tome da svakako nisu jedna kohezivna grupa, razlikuju se kako po jeziku tako upravo i u ideoloskoj nastrojenosti. I oni koji guraju ideju iza koje stoji pkk(ypg/pyd) su uglavnom ljudi koji se nacelno bore protiv Islam i muslimana i ja o tome mogu da pricam jer ih vrlo dobro poznajem. Istovremeno oni kurdi koji su svjesni ovoga u ovoj situaciji zbijaju saff sa onima za koje misle da su im preca braca (primjer turska) : https://youtu.be/jOptQ02FLsI

Tako da je tvoje predbacivanje ustvari rezultat uspjesne propagande zapadnjackih medija, koliko god to tebi sada djelovalo "kabadahijski" od mene. A to za glumu vjernika - ti da si bolji od svoje tvrdnje, komentar ti mozda ne bi ni dotakao to pitanje...

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 28 mar 2017 04:39

Jack je napisao/la:Ja koliko vidim ti ne gines za Fsa iz Njemacke

Ocigledno je da Asadove trupe vise vjeruju u njega.Pa i Hezbolah.Suitski nazovi svijet gleda i nista ne radi.Ovo je kraj price.

Zapamti kad Isis ode.Sva ta vojska silna ce na Idlib.Pa good luck da sacuvaju Idlib.Imali su sansu da naprave nesto.Opet nisu napravili nista

Ocekivao sam vise

Uskoro slijede autobusi
Ne ginem, nisam to ni tvrdio , naprotiv sam cak rekao da je licemjerno izigravati stratega daleko od ratista. Mozda neki u americi ginu za FSA...
Sunitski svijet gleda, jer su to mnogima tamo u siriji ionako skoro sve teroristi, al-kaida itd. pa uglavnom nemaju drugog posla nego se ulizivati drugima dokazivanjem kako su oni nesto drugo. Istovremeno sijje smatraju nusajrije otpadnicima od vjere (oni isto tako smatraju i sunnije) pa opet znaju poredati prioritete shodno situaciji pa ih zdusno podrzavaju na sve nacine. A sada dusebriznici neka opet papagaisu o tekfirdzijama itd.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2017 05:52

Ako ti vise ljudi kazu da vrijedjas.Onda vrijedjas.

Naravno sad sto ti zivis u paralelnom svijetu gdje mislis da ne radis tako.To je do tebe.Ovo je forum i uvijek ce biti razlicitih misljenja.Ne trebas nazvati cijele narode budalama.

Drzi se teme Njemac

I ne pametuj previse ako moze

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2017 05:57

Nesto sumnjam da bi Hezbolah pristao na takvo sta

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2017 06:25

Tal Daqva uzeta gore u Sirijskoj pustinji,ova mala Isis enklava od cirka 1400 km2

Navodno otvoren novi front prema Karnazu

Odgovorite