Radončić ili Sebija je APSOLUTNO ista stvar. To je kad umreš ili od srčanog udara ili od auto nesreće. Isti je rezultat. Bojati se rušiti Sebiju zato što će Radončić pobijediti je kao reći neka Bošnjaci izgube Bosnu ovako ali nemoj onako.Abidaga je napisao/la:Sve sto rusi ugled Sebije ide u korist cetnika Radoncica.BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ako je tako, onda sljedećih 18 mjeseci treba iskoristiti da se sruši ugled Sebije
BosnjackaHercegovina je napisao/la:i umjesto nje podizati ugled bilo kojeg kandidata unutar SDA koji ima više Bošnjačkog ponosa i intelekta nego ona i muž joj.
Hajmo sad ovdje ispisati listu kandidata SDA koji bi mogli parirati Izetbegovićima?
Naravno postoji i mogucnost/rizik da ce nam do 2018. godine oduzeti demokratsko pravo da biramo clanove predsjednistva.
Ja kažem da se mi moramo truditi da obezbjedimo budućnost Bosne i nas u njoj. A ne da se bojimo borbe na tom putu zato što će nas Radončić ukopati umjesto Sebije. Cilj je izbjeći i nju i njega.
A ako Bošnjaci uspiju okaljati Sebiju prije nego SDA izbaci kandidata, postoji mogućnost da SDA izbaci nekog drugog za kandidata osim nje. I taj lider može biti novi lider Bošnjaka koji spasi Bosnu. Ostane li Sebija ili Šćepo - nama se crno piše.
Znači ne budi kukavica. Uzdaj se u Boga svemogućeg i u sebe i svoj narod.
Pitanje je koja je lista SDA kandidata koji imaju dovoljno iskustva, mozga, i autoriteta da parira Izetbegovićima u SDA. Neko ko može prisiliti Bakira da Sebiju ne gura. Mala je lista takvih ljudi ali to se traži.
Onda tek, kad se ta osoba progura kroz SDA za kandidata, tog kandidata treba gurati da pobijedi Šćepu kojeg tada treba narodu predstaviti kao četnika i kolaboratora. Ja drugog izlaza ne vidim.