☑ Pravila foruma i savjeti

Autoceste BiH (Koridor 5c)

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Autoceste BiH (Koridor 5c)

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jan 2017 11:20

Jack je napisao/la:Do Konjica autoput.Poslije moze i magarcom od Konjica do Mostara

8-) 8-)
Ne. Ovo je od Škutorije do južnog ulaska u Mostar. O Konjicu se ni ne govori.

Ne brini. Bakir je i dalje nesposoban da vidi kako ga Čović handri. On je politički šupak efendija. Voli da ga prima od Škutora.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 21 jan 2017 12:30

amkos je napisao/la:
Gorcin je napisao/la:Hrvatima bi ovom trasom bili ispunjeni svi snovi. Trasa ide bivsom ratnom linijom kroz Bisce. Srbi iz Ortijesa i Bosnjaci Malog Polja i Kosora mogu selit. Prikljucna petlja je na Kocinama, na poljima smrti HV-a i mjestu gdje su sruseni snovi HZ. Tunel bi isao ispod Istocnog Mostara. Ko je ikad stanovao iznad tunela i metroa zna sta je to. Permanenti potres niskog intenziteta. O ekologiji i struci necu. To je ocigledno. Mimo svih smjernica i direktiva. Uglavnom, Hrvati bi imali prikljucak na koridor u IM, lijepo ih zaobilazi, politicki perfektno. E imace qua. Ne znaju jos na sto su udarili.
http://www.starmo.ba/mostar2/item/62364 ... proci.html
Ma ja...glavni i jedini argument ovih šupaka je da mora nekud proći. Ko da smo maloumni. Znamo da mora i nudimo alternativnu varijantu. Prezentacija je tako i dozivljena. Ovi su ublehaši došli ko oslobodioci, s gotovim prijedlogom o kojem nema rasprave. Eventualno mikropomjeranja. Došli uvjeravat kako je ovo naj trasa, pravo dobra trasa, kako moramo bit odusevljeni. A prepolovili polje na dva dijela, unistili vodotokove. U stvari je prezentacija trebala bit formalno provedena, tako se to radi, malo ko zna, to se pođoni ko javna rasprava i bila stvar. Međutjm, ovdje je doslo nekoliko stotina ljudi koji su egzistencijalno ugrozeni, da ne pricamo sad o politickim prelamanjima na ovoj trasi. Znamo mi, gospodo, da ste vi eksponenti korporacija i da morate za njih odrađivat prljavi poso. Al' nemojte preko nas. Na kraju krajeva ne mora ovud ni ic koridor. Ubodite se na put Stolac-Mostar i prikljucujte se neđe u Jablanici. Eno gore jedva cekaju vc.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jan 2017 13:15

Gorčin,

Par pitanja za tebe:
1) kakva je tačno razlika između te dvije trase, ove što sad hoće da proguraju i one koja je već dogovorena?

2) zašto tačno ova trasa više odgovara Škutorima - pitam jer ne shvatam kuda ide jedna a kuda druga pa ne kontam kako Škutori benefitiraju od jedne naspram druge?

3) kako je završila rasprava? Članak prikazuje kao da je to "bila stvar" - da li je ovo stvarno gotova priča ili će biti zaustavljena?

Hvala. I Forza Velež.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 21 jan 2017 15:23

Ne znam na koji članak ciljaš.
Istina je da su ovi došli s premisom da je to gotovo i da treba ubijedit LZ da je to to i da je dobro. To je rek'o i ova šupčina Terza ... otprilike da je ovo jedino rjesenje i da se vide jos pojedinosti.

Ovo je jedna od 12 trasa!!! kroz Bisce. Tako kaze struka i jedan od ucesnika u diskusiji koji je oponent ovoj trasi. Stara trasa otprilike negdje oko Rotimlje se dize iza Vrela Bunice na Čobanovo polje (rejon desno od puta Mostar-Nevesinje, iza Šćepangrada, dakle podveleški plato, orijentaciono rejon Buska iznad Blagaja). Odatle ide "obrvom" iznad Blagaja, otprilike linija cetnici-mi i dalje prema Mo. Nadam se da kuzis. Daju se izguglat te trase, mozda kasnije nadjem...To je, istina, revidirana trasa iz, ne znam, 2010. otprilike jer je prvobitna ponudjena isla oko 2 km istocnije prema Blagaju i izbijala na petlju u sred Hepokovih vinograda kod Jelačića podruma (ne znam koliko poznajes teren, to je neđe pola puta Mo-,BL).
Nova trasa, ova aktuelna, ide posred Malog Polja, ravna prvoklasnu obradivu zemlju, vinograde, vocnjake, plastenike...prelazi Bunu i Bunicu, ide nekih 800 m od SRC Bunica, nekih 2 km od jezgre Blagaja (prof. Zoranic s Burcha rece da se Blagaj moze uporediti s Toskanom i Provansom pa zamislite autoput kroz Provansu), ide paralel s pistom aerodroma (između piste i M17) preko srpskih njiva u Ortiješu i na vrhu piste pod uglom od 90 mota na centar Kočina. Petlja je predvidjena kod nadvoznjaka za Blagaj, na vrh aerodroma i tuda bi se qrčev autoput trebao ukopat, utunelit, i onda pičit tunelom ispod Istočnog Mostara sve do Livča. I ovako se ima zeljeznicki tunel ispod Sehovine i Mazoljica pa se sve trese ko Jermenija. Zamisli sad jos autoput. Hocemo metro!!!
Ova trasa ide direkt ratnom linijom, bosnjackim naseljima. I srpskim naseljima. Svo zagadjenje, svu stetu, sve otpadne vode, sve eventualne prekide pidzemnih tokova (ovo je kraško podrucje) trpice Bosnjaci.
Hrvati su te 2010. i stopirali ovu revidiranu trasu jer im je daleko prikljucak (Busak.). isli ste svi Dalmatinom kroz HR. Đe silaz za Split? U Dugopolju 30 km od grada. Nidje nisu maslinu posjekli. Ovako im je s Avijatickog mosta pljunut do petlje. Blagaj opet ostaje izolovan (i sjeban). A Hurda i Bučo nam pričaju o blagodatima. Znaci Hrvati imaju prikljucak pred nosom i imaju preoran jedini komad Hercegovine koji jos da valja imaju Bosnjaci. Ovo je ko s Kordobom u 15. vijeku. Ako ovo prodje moze Dzek brojat hrvatske padove iz Bostona.
O Mostaru se nije diskutovalo. Ta dionica je po meni jos gora. Tunel ispod IM. Kraska vrela, vodotokovi? Buna se snabdjeva zilama s Hanskog polja i iz N. polja (Zalomka). Ljudi, ovo je planirani genocid!

Je li bila stvar? Nije.
Oni hoce prikazat da je ovo jedino moguce rjesenje i fataju se spike o jeftinijoj trasi. Nekih 100 mil. I Suplje da ce svi bit obesteceni. Ne shvataju da nas pare ne zanimaju. Ovo mora proc predrasprave i rasprave. Ovo je prezentacija. Prvi put javna p. ove trase. Naravno da oni ovo mogu smutit i prikazat ko javnu raspravu bla bla...i dosad su radili u tajnosti pa su išćerani iz rupe (projektant je opet ko i kod 'najprve' trase igh zagreb?!?).
Pitanje ove trase je pokrenula Pandurevicka u parlamentu vizavi srpskih intetesa u Dolini Neretve (Ortijes, Hodbina...)
Zakljucak je da ne damo ovuda, nek crtaju novu, prijedlog je ova iznad Blagaja. Oni ne odustaju od ove, a narod je spreman svim sredstvima branit pravo na svoje.
Praticemo sta rade...

Evo link priloga s FaceTV o ovom eventu:

https://m.youtube.com/watch?v=QYgQmKTZB ... -vk-8Ij7n7

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 jan 2017 19:01

@Gorcin, dobar je drugi komentar sa ovog "tvog" linka. Ne razumijem ni ja situaciju bas 100 %, ali sustinu razumijem. Ne dajte se. :respekt: Nema druge. Nek' crtaju dalje, imaju papira i olovaka.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jan 2017 01:04

Zakljucak je da ne damo ovuda, nek crtaju novu, prijedlog je ova iznad Blagaja. Oni ne odustaju od ove, a narod je spreman svim sredstvima branit pravo na svoje.
Tacno tako.Dzek vam nece iz Bostona pametovati,ali ako se ne budete borili za svoja prava,pa cak i pod prijetnju sile.Vidi Cazinska Buna 1950 kad sacica Bosnjaka se je pobunila protiv ondasnje vlasti.Onda ne znam.Jasno je da je plan da se Bosnjaci isele,da se katolici nasele,i da naprave sto vise zona katolickih.Poput Tasovcica i novog naselja u Domanovicima.Njima je fazon da vecina vinograda i vecina obradive povrsine je ostala kod Bosnjaka

I sad ocigledno zele da poruse i vinograde,da plodnu zemlju trasiraju.Iako realno imas krs i kamenjar istocno od Blagaja odmah poslije Stjepan Grada.Sto tu trasu ne bacaju nego zele i Gnojnicke vinograde,i plodnu zemlju.Kad uniste plodnu zemlju,onda ce uslijediti iseljavanje.I to je cijela stvar

Radi se o klasicnoj izdaji postojece nesposobne vlasti i vlade kod Bosnjaka koja ne vidi dalje od Stupske petlje
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jan 2017 01:08

amkos je napisao/la:@Gorcin, dobar je drugi komentar sa ovog "tvog" linka. Ne razumijem ni ja situaciju bas 100 %, ali sustinu razumijem. Ne dajte se. :respekt: Nema druge. Nek' crtaju dalje, imaju papira i olovaka.
Skeptican sam.Blesavi Bakir.Erdoganov dupelizac i kretenoid ne moze stranku da drzi.Krajem mjeseca ce biti najvjerovatnije izbori u Stocu gdje se nece kandidovati niko iz Sda stranke,niti ce doci 10 000 ljudi.Ako vec tako javno lazu za Stolac,a skopcat cete svi.Kako mislis da se bore za prava Bosnjaka Mostara,iz Sarajeva

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 22 jan 2017 04:53

:vojnik4:
amkos je napisao/la:@Gorcin, dobar je drugi komentar sa ovog "tvog" linka. Ne razumijem ni ja situaciju bas 100 %, ali sustinu razumijem. Ne dajte se. :respekt: Nema druge. Nek' crtaju dalje, imaju papira i olovaka.
Misliš ovo da nas jedino mogu pobit'?
To je stav. I to je tako. Nek dovedu marince ko u Nigeriji na trase naftovoda kud 'moraju' proc'. Nije ovo prvi put da nas prodaju. I zavaljuju. Ne zanimaju nas koalicije i moranja. Ne zanima nas na kraju krajeva ni drzavni interes. Samo nas mrtve mogu s koridora....

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 22 jan 2017 05:19

Jack je napisao/la:
Tacno tako.Dzek vam nece iz Bostona pametovati,ali ako se ne budete borili za svoja prava,pa cak i pod prijetnju sile.Vidi Cazinska Buna 1950 kad sacica Bosnjaka se je pobunila protiv ondasnje vlasti.Onda ne znam.Jasno je da je plan da se Bosnjaci isele,da se katolici nasele,i da naprave sto vise zona katolickih.Poput Tasovcica i novog naselja u Domanovicima.Njima je fazon da vecina vinograda i vecina obradive povrsine je ostala kod Bosnjaka

I sad ocigledno zele da poruse i vinograde,da plodnu zemlju trasiraju.Iako realno imas krs i kamenjar istocno od Blagaja odmah poslije Stjepan Grada.Sto tu trasu ne bacaju nego zele i Gnojnicke vinograde,i plodnu zemlju.Kad uniste plodnu zemlju,onda ce uslijediti iseljavanje.I to je cijela stvar

Radi se o klasicnoj izdaji postojece nesposobne vlasti i vlade kod Bosnjaka koja ne vidi dalje od Stupske petlje
Ma ima ovdje nekoliko nivoa izdaje Bošnjačkih interesa od strane pobornika fildžan države u Sarajevu:

1) Zašto se ikako gradi put prema Mostaru s juga prije nego se završi onaj sa sjevera povezujući Mostar sa Sarajevom? Zašto se autoputom spaja Škutorija sa Mostarom prije nego se spoji Sarajevo? Kad se završi ovaj dio puta, tada će uslijediti opstrukcije i put Sarajevo Mostar se neće ni uraditi.

2) Izgradnja kroz plodnu zemlju, koje u Bošnjačkom dijelu Hercegovine ima jako malo, se očigledno uništava vitalni interes Bošnjaka Mostara i HNK uopšte.

3) Cijepanjem naseljenih površina autoputem se cijepaju naselja na dva dijela. Ljudima sa jedne strane će sada prodavnica koja je bila 300m iza autoputa odjednom postati 3-4 km udaljena. Njive koje su bile udaljene 1-2km će postati 4-5km udaljene.

A da ne pričamo da će to samo pospješiti iseljavanje Bošnjaka u isto vrijeme kada iseljavaju i Škutori. Ovakvom demografskom slikom Škutori ne mogu naseliti ništa naše ali zato se i naša demografska slika može drastično pogoršati.

Gorčin - šta se može učiniti da se ovo pomogne zaustaviti od nas sa izvana?
Kako mi vani možemo pomoći skrenuti pažnju na ovaj problem?
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 jan 2017 05:41

Prodase vas braca iz SDA, prodase Hercegovinu i Bosnjake u njoj. Prodase katolickim vlasima, koji puskom nisu to uspjeli.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 22 jan 2017 05:48

QYgQmKTZB_8

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 22 jan 2017 06:02

Abidaga je napisao/la:QYgQmKTZB_8
Iz video reportaže se osjeti jaka energija naroda i odlučnost.
Ljudi im očito govore - ovuda možete proći kad nas pobijete.

Poruka je jasna i poslana vrlo otvoreno i ljutito. Odavno nisam vidio grupu ljudi da predstavnicima vlasti odaju nezadovoljstvo tako otvoreno.

Gorčin - ponovo pitam.
Šta se može raditi sa izvana da se pomogne narodu Ortiješa, Kočina, Blagaja, Malog Polja...? Mora postojati način stvaranja medijskog pritiska (evo Face.tv radi već na tome) ali i političke kampanje i kontaktiranja vlasti, šta god.
Zadnja izmjena: BosnjackaHercegovina, dana/u 22 jan 2017 06:05, ukupno mijenjano 1 put.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 jan 2017 06:04

Ali je meni nevjerovatna činjenica da mi u vremenu masovnog iseljavanja Skutora pa cak i iz Mostara ili Citluka imamo na vlasti izdajnike koji rade za fildzan drzavu. Ne mozes spojiti dva dobra i to ti je. :goofy:

Umjesto da imamo politicare sa petljom, tipa Taci s Kosova, on bi davnih dana potencirao izgradnju PRVO autoput Tarcin-Mostar, pa kasnije Skutorija-Mostar a ne ovo danas sto vidimo. Ali ko nas vodi, mozda bolje nismo ni zasluzili. Kakva vlast - takav narod.
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 22 jan 2017 06:10, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 jan 2017 06:05

Gorcin je napisao/la::vojnik4:
Misliš ovo da nas jedino mogu pobit'?
To je stav. I to je tako. Nek dovedu marince ko u Nigeriji na trase naftovoda kud 'moraju' proc'. Nije ovo prvi put da nas prodaju. I zavaljuju. Ne zanimaju nas koalicije i moranja. Ne zanima nas na kraju krajeva ni drzavni interes. Samo nas mrtve mogu s koridora....

Da. Ovaj Dragan S. sto je komentarisao ispod videa.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 22 jan 2017 06:09

Brate,

Nemožeš reći kakav vlast takav narod po ovom video izvještaju.

Pogledaj snimak pažljivo - ovakav narod koji se suprotstavlja kršenju svog interesa zaslužuje mnogo bolju vlast. Vlaško-škutorski podanici iz SDA nisu zaslužili i ne mogu voditi ovaj narod. Možda tamo neke fildžan-državne mongoloide i šupak-efendije koji uživaju u okretanju guzice Dodiku i Čoviću ali ovaj narod im je otvoreno rekao "vi ovuda proći nećete" što ti u Mostarskom žargonu znači "naoružan sam, ne zajebaji se."

Na ovom snimku se osjeti ljutnja tolika da imam osjećaj da su kojim slučajem ona 4ca sa bine malo pogrešno reagovala, linčovala bi ih ova masa.

Ovo neće na ovom završit. Bar ne mirnim putem.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 22 jan 2017 06:17

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
1) Zašto se ikako gradi put prema Mostaru s juga prije nego se završi onaj sa sjevera povezujući Mostar sa Sarajevom? Zašto se autoputom spaja Škutorija sa Mostarom prije nego se spoji Sarajevo? Kad se završi ovaj dio puta, tada će uslijediti opstrukcije i put Sarajevo Mostar se neće ni uraditi.
Zato sto je riđi idiot ucijenjen od koalicionog guznog ahbaba i ta trasa od Konjica do B.Polja je ucijenjena ovom o kojoj pričamo. O trasi sjever niko ne prica, namjerno se ovo servira i baca kost, sto je najgore, svezali se ove ko pjan plota, cuo si Terzu (mora ovuda, jedino rjesenje...)
Naravno da se sjever nikad nece odradit, nac ce se nacina...evo se vec buni jablanica, ako nista svadjace se konjicani i jablanicani...to Covketa nece ni zanimat, osim u smislu kupovanja vremena.
Ta vidis da se sve lomi na Mostaru i Stocu. Ili bos ili hadzija. Nema trece.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 22 jan 2017 06:22

Brate @BH, hvala na podršci...javim ti kasnije via PM po ovom pitanju koje potenciras 2x. Trenutno nisam bas u mogucnosti....

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 jan 2017 06:52

Gorcin je napisao/la:Brate @BH, hvala na podršci...javim ti kasnije via PM po ovom pitanju koje potenciras 2x. Trenutno nisam bas u mogucnosti....

I ja bih rado pomogao kad bih znao kako i sta se moze uraditi. Mogu uplatiti za FK Velez odredjenu svotu. Ali oko autoputa ako mi iznutra mozemo pomoci moze i meni PM. :respekt: :gut:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 jan 2017 06:57

amkos je napisao/la:
Gorcin je napisao/la:Brate @BH, hvala na podršci...javim ti kasnije via PM po ovom pitanju koje potenciras 2x. Trenutno nisam bas u mogucnosti....

I ja bih rado pomogao kad bih znao kako i sta se moze uraditi. Mogu uplatiti za FK Velez odredjenu svotu. Ali oko autoputa ako mi iznutra mozemo pomoci moze i meni PM. :respekt: :gut:
Nije to za tebe, to je samo za Hercegovce.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jan 2017 07:11

Terzic lik koji je promjenio vise stranaka nego kurva musterija.U svakom loncu je on morao da bude poklopac.Uvalio se u sve moguce organizacije iz pola protjeran evo sad posta i gradjevinac

Jadni ste vi s takvim biserom

Odgovorite