Vitalna statistika BiH
Re: Vitalna statistika BiH
http://www.bhmagazin.com/reportaze/rs-n ... jadna.html
Za mene su to izmisljeni ljudi i njihova pisma.
A ako je poenta-umjetna oplodnja-onda OK.Kapiram. I razumijem. Nemoze i nesmije biti GT bolja od pederacije!!!!
A ako je poenta-umjetna oplodnja-onda OK.Kapiram. I razumijem. Nemoze i nesmije biti GT bolja od pederacije!!!!
Nije vazno sto neka iz Norveske misli.Jedno je jasno a to je da je broj katolika danas manji,nego iz davne 1904 godine.Taj broj ocigledno ce nastaviti da pada.Ove godine ce biti prvi put ispod 400 000 katolika.Hrvatska biljezi demografski slom,i masa mladjih Hrvata se takodjer iseljava.Ta drzava nema 10 miliona Hrvata,nego manje od 4 miliona.Uz ovakva iseljavanja za 10 tak godina bit ce 3.5 miliona Hrvata u Hrvatskoj,mozda i prije.Velika je razlika izmedju 3.5 miliona i 7
Nikakva ''invazija'' Hrvatske vojske ne dolazi u obzir,jer realno jaca ce biti Slovenacka vojska od Hrvatske.Oni nemaju potencijal za neke sire akcije.Po meni cetnici to vide.Covic je stariji lik,kao i Dodik.Covic je vec sad uspio da uradi nesto sto Bosnjaci nisu imali zadnjih 250 tak godina,znaci od 1750 godine.Homogena Srednja Bosna naseljena s sve vecim brojem Bosnjaka.Kao i nikad bolju situaciju za Bosnjake.Ne znam kakvu drogu ustashe koriste,ali ja sam apsolutno uvjeren da cetnici znaju da ce ''Hrvati'' iz Bosne nestati i lagano se pripremaju za rat.Oni to znaju jer i oni nemaju potencijal za neke sire akcije.Po meni sve vise ce se desiti ponizavanja Bosnjaka
Covic zapamti jedno prica u Mostaru,drugo u Sarajevu,ali njegova demografska baza je sve manja.Naprimjer krajem 2013 godine imao si 432 000 katolika.Ocigledno da ce ove godine biti 395 000 katolika,mozda cak i manje.Sad,skopcaj kad broj katolika u Bosni padne na 365 000 ili 30 000 manje od danasnjeg broja.Kakvu ce poziciju Hrvati demografski,ali politicki imati.Zapamti da vecina Bosnjaka i nazovi politicara su ljudi u 50 tim i 60 tim godinama.Ljudi koji su u starom sistemu navikli za malo vlasti da rade sta hoce i kako hoce.Ali,onog dana kad vec dodje do smjene generacije.Sta ce se desiti poslije?
Nikakva ''invazija'' Hrvatske vojske ne dolazi u obzir,jer realno jaca ce biti Slovenacka vojska od Hrvatske.Oni nemaju potencijal za neke sire akcije.Po meni cetnici to vide.Covic je stariji lik,kao i Dodik.Covic je vec sad uspio da uradi nesto sto Bosnjaci nisu imali zadnjih 250 tak godina,znaci od 1750 godine.Homogena Srednja Bosna naseljena s sve vecim brojem Bosnjaka.Kao i nikad bolju situaciju za Bosnjake.Ne znam kakvu drogu ustashe koriste,ali ja sam apsolutno uvjeren da cetnici znaju da ce ''Hrvati'' iz Bosne nestati i lagano se pripremaju za rat.Oni to znaju jer i oni nemaju potencijal za neke sire akcije.Po meni sve vise ce se desiti ponizavanja Bosnjaka
Covic zapamti jedno prica u Mostaru,drugo u Sarajevu,ali njegova demografska baza je sve manja.Naprimjer krajem 2013 godine imao si 432 000 katolika.Ocigledno da ce ove godine biti 395 000 katolika,mozda cak i manje.Sad,skopcaj kad broj katolika u Bosni padne na 365 000 ili 30 000 manje od danasnjeg broja.Kakvu ce poziciju Hrvati demografski,ali politicki imati.Zapamti da vecina Bosnjaka i nazovi politicara su ljudi u 50 tim i 60 tim godinama.Ljudi koji su u starom sistemu navikli za malo vlasti da rade sta hoce i kako hoce.Ali,onog dana kad vec dodje do smjene generacije.Sta ce se desiti poslije?
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

- BosnjackaHercegovina
- Član
Tacno tako.Jack je napisao/la:Nije vazno sto neka iz Norveske misli.Jedno je jasno a to je da je broj katolika danas manji,nego iz davne 1904 godine.Taj broj ocigledno ce nastaviti da pada.Ove godine ce biti prvi put ispod 400 000 katolika.Hrvatska biljezi demografski slom,i masa mladjih Hrvata se takodjer iseljava.Ta drzava nema 10 miliona Hrvata,nego manje od 4 miliona.Uz ovakva iseljavanja za 10 tak godina bit ce 3.5 miliona Hrvata u Hrvatskoj,mozda i prije.Velika je razlika izmedju 3.5 miliona i 7
Ja polazem mnogo nade u ljude koji su rodjeni 1978 i kadnije - to su Bosnjaci sa mnogo istancanijim osjecajem za svoju drzavu i narod.
Danas im je 38 godina - i njihovo vrijeme tek dolazi. Recimo za 10 godina ce poceti smjenjivati ove Vlaho-guzolisce iz vrha SDA i SBBa.
Tad ce tek biti veselo.
Samo BiH.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Pa prirodno je da ce u tehnologiji umjetne oplodnje GT biti ispred FBIH.momak je napisao/la:http://www.bhmagazin.com/reportaze/rs-n ... jadna.html
Sta ce Bosnjaku umjetna oplodnja kad je obdaren prirodnim putem?
Vlasi su poznati po tome da im treba pomoc - zato su im Turci morali oplodjavati zene.
Sta uradi Vlahinja kad vidi Turcina?

Samo BiH.
Dosta umrlih je naseg naroda koji se ukopava iz inostranstva u Gradisci. Ne stojimo mi bas najbolje tu. Ako odrzimo 10% bice superDrina je napisao/la:Prosle godine je Bosanska Gradiska imala 350/700
Dakle duplo vise umrlih od rodenih.
I ovdje pricamo o kraju koji nije vidio rata. Nije bilo nikakvih razaranja. Nalazi se u ravnici i na plodnoj zemlji. To dovoljno govori koliko su pametni i sposobni tamosnji vlasi
Bog Bosna i Bošnjaci
Imali ko neke procjene o broju rezidentnog stanovnistva naši u opcini Prijedor 2016 god ?
Brčko - distrikt
1-11 mjeseci 2016 godina -1021 ukupno živorođenih
link
http://www.infobrcko.com/vijesti/item/5 ... riktu.html
1-11 mjeseci 2016 godina -1021 ukupno živorođenih
link
http://www.infobrcko.com/vijesti/item/5 ... riktu.html
Tešanj 2016 god
554 rođenih
337 umrlih
dakle +217
link
http://jelah.info/opcina-tesanj-ima-poz ... prirastaj/
554 rođenih
337 umrlih
dakle +217
link
- Mehmed Spaho Veliki
- Član
Allahu ekber
Nek se Tesanj dalje siri i postatce glavni grad Usorske regije

- Mehmed Spaho Veliki
- Član
Jel nije bilo 2013 544.000 Hrvata kako onda to da je sada ispod 400.000 nije mi jasno ? Kao drugo gledo sam snimke Dragana Covica govore i tako dalje i on zna i vidi da se Hrvati izseljavaju kao nista zato se vec sada boji jer zna da cemu dodji kraj ako se to nastavi...Jack je napisao/la:Nije vazno sto neka iz Norveske misli.Jedno je jasno a to je da je broj katolika danas manji,nego iz davne 1904 godine.Taj broj ocigledno ce nastaviti da pada.Ove godine ce biti prvi put ispod 400 000 katolika.Hrvatska biljezi demografski slom,i masa mladjih Hrvata se takodjer iseljava.Ta drzava nema 10 miliona Hrvata,nego manje od 4 miliona.Uz ovakva iseljavanja za 10 tak godina bit ce 3.5 miliona Hrvata u Hrvatskoj,mozda i prije.Velika je razlika izmedju 3.5 miliona i 7
Nevesinje 2016 god
78 rođenih
146 umrlih
dakle -68
link
http://www.hercegovinapromo.com/demogra ... nevesinja/
78 rođenih
146 umrlih
dakle -68
link
- BosnjackaHercegovina
- Član
Ti si izgleda novi kolac - procitaj ovu temu od prije godinu dana.Mehmed Spaho Veliki je napisao/la:Jel nije bilo 2013 544.000 Hrvata kako onda to da je sada ispod 400.000 nije mi jasno ? Kao drugo gledo sam snimke Dragana Covica govore i tako dalje i on zna i vidi da se Hrvati izseljavaju kao nista zato se vec sada boji jer zna da cemu dodji kraj ako se to nastavi...Jack je napisao/la:Nije vazno sto neka iz Norveske misli.Jedno je jasno a to je da je broj katolika danas manji,nego iz davne 1904 godine.Taj broj ocigledno ce nastaviti da pada.Ove godine ce biti prvi put ispod 400 000 katolika.Hrvatska biljezi demografski slom,i masa mladjih Hrvata se takodjer iseljava.Ta drzava nema 10 miliona Hrvata,nego manje od 4 miliona.Uz ovakva iseljavanja za 10 tak godina bit ce 3.5 miliona Hrvata u Hrvatskoj,mozda i prije.Velika je razlika izmedju 3.5 miliona i 7
Svake godine Katolicka crkva zabiljezi broj katolika u BiH, prosle godine ih je bilo 405,000. Godinu prije 424,000. Godinu prije 435,000.
Posto u BiH nema Katolika koji nisu Hrvati - to ispada popis Hrvata.
Na zvanicnom drzavnom popisu 2013 godine ih je popisano 544,000 ali je nakon utvrde podataka spusteno na 515,000. Jasno je svima da je oko 80,000 - 100,000 Hrvata popisano koji nikako ne zive u Bosni.
Tako da je realan broj Hrvata trenutno oko 380,000 - 390,000, sa tendencijom opadanja - i to potvrdjuje ovaj trenutni popis katolicke crkve koja objavljuje podatke zupu po zupu i ciji ce zvanicni podaci stici za 2-3 mjeseca.
Vise detalja - procitaj ove teme na ranijim stranicama. Ima mnogo informacija.
Samo BiH.
- Mehmed Spaho Veliki
- Član
Pa zato se smije pitati ili ? Hvala na odgovor super da su pali na ispod 400.000BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ti si izgleda novi kolac - procitaj ovu temu od prije godinu dana.Mehmed Spaho Veliki je napisao/la:Jel nije bilo 2013 544.000 Hrvata kako onda to da je sada ispod 400.000 nije mi jasno ? Kao drugo gledo sam snimke Dragana Covica govore i tako dalje i on zna i vidi da se Hrvati izseljavaju kao nista zato se vec sada boji jer zna da cemu dodji kraj ako se to nastavi...Jack je napisao/la:Nije vazno sto neka iz Norveske misli.Jedno je jasno a to je da je broj katolika danas manji,nego iz davne 1904 godine.Taj broj ocigledno ce nastaviti da pada.Ove godine ce biti prvi put ispod 400 000 katolika.Hrvatska biljezi demografski slom,i masa mladjih Hrvata se takodjer iseljava.Ta drzava nema 10 miliona Hrvata,nego manje od 4 miliona.Uz ovakva iseljavanja za 10 tak godina bit ce 3.5 miliona Hrvata u Hrvatskoj,mozda i prije.Velika je razlika izmedju 3.5 miliona i 7
Svake godine Katolicka crkva zabiljezi broj katolika u BiH, prosle godine ih je bilo 405,000. Godinu prije 424,000. Godinu prije 435,000.
Posto u BiH nema Katolika koji nisu Hrvati - to ispada popis Hrvata.
Na zvanicnom drzavnom popisu 2013 godine ih je popisano 544,000 ali je nakon utvrde podataka spusteno na 515,000. Jasno je svima da je oko 80,000 - 100,000 Hrvata popisano koji nikako ne zive u Bosni.
Tako da je realan broj Hrvata trenutno oko 380,000 - 390,000, sa tendencijom opadanja - i to potvrdjuje ovaj trenutni popis katolicke crkve koja objavljuje podatke zupu po zupu i ciji ce zvanicni podaci stici za 2-3 mjeseca.
Vise detalja - procitaj ove teme na ranijim stranicama. Ima mnogo informacija.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Vjeruj da ces bolje i detaljnije podatke pronaci ako budes citao sve teme. Ljudi su pricali i o Vlasima i o Skutorima. Vlaha je negdje oko 950,000 u cijeloj BiH.
Neki dan sam sracunao da po njihovom cetnickom popisu gdje su izbrisali tovar Bosnjaka (i to su podaci koji su nezvanicni i nepriznati) u GTu ima oko 82% takozvanih Srba i prosjecna starosna dobu GTu je oko 43.5 godine (2013 godine). S obzirom da su posljedne 4 godine u GTu bile rekordne po sve nizem broju djece, taj broj prosjecne starosti mora da je vec presao 44 godine.
Glavna informacija koju mozes na ovom forumu nauciti a da ne mozes nigdje drugo jeste da oko 60% svih prvacica u BiH su Bosnjacka djeca. Detaljnije informacije mozes naci po temama.
A kao sto je Jack objasnio u drugim postovima (koje bi ti opet preporucio da pazljivo procitas) - kada populacija zadje u prosjecnu dob od 40 godina - to je pozicija iz koje se tesko izlazi. A kad zadje u dob od 45 godina starosti - to je gotovo siguran kraj populacije.
Neki dan sam sracunao da po njihovom cetnickom popisu gdje su izbrisali tovar Bosnjaka (i to su podaci koji su nezvanicni i nepriznati) u GTu ima oko 82% takozvanih Srba i prosjecna starosna dobu GTu je oko 43.5 godine (2013 godine). S obzirom da su posljedne 4 godine u GTu bile rekordne po sve nizem broju djece, taj broj prosjecne starosti mora da je vec presao 44 godine.
Glavna informacija koju mozes na ovom forumu nauciti a da ne mozes nigdje drugo jeste da oko 60% svih prvacica u BiH su Bosnjacka djeca. Detaljnije informacije mozes naci po temama.
A kao sto je Jack objasnio u drugim postovima (koje bi ti opet preporucio da pazljivo procitas) - kada populacija zadje u prosjecnu dob od 40 godina - to je pozicija iz koje se tesko izlazi. A kad zadje u dob od 45 godina starosti - to je gotovo siguran kraj populacije.
Samo BiH.
Tešanj ima više zivorodenih od Prijedora ili od Doboja ili od Bosanske Gradiške ili od Zvornika. U genocidnoj tvorevini samo Banja Luka i Bijeljina imaju više zivorodenih od Tesnja.legend je napisao/la:Tešanj 2016 god
554 rođenih
337 umrlih
dakle +217![]()
link
Biće onako kako Bošnjaci odluče
legend je napisao/la:Nevesinje 2016 god
78 rođenih
146 umrlih
dakle -68![]()
link
Istočna Hercegovina je propala načisto. Razlog leži u tome sto su se tu trenutno naselili crnogorski divljaci. Njima je osnovni i jedini cilj bio da opljačkaju i pobiju muslimane.
Oni jednostavno nisu sposobni da izađu iz tog mentalnog sklopa. Nisu sposobni da stvore nesto. To se vidi i po ovom kolapsu. Jos samo da se ugasi termoelektrana u Gacku i to ce biti kraj.
U RiTE Gacko se trenutno dešava završni čin. Raspad sistema. Naredna faza su berači željeza i ćumuraši na divlje.
Ne bih se čudio da ih država na kraju malo pogura kojom stojom miliona. Od ovih nasih međeda u vlasti tesko je ocekivat neki razuman potez. Zvizdic je Gacanin pa imaju sansu.
Ne bih se čudio da ih država na kraju malo pogura kojom stojom miliona. Od ovih nasih međeda u vlasti tesko je ocekivat neki razuman potez. Zvizdic je Gacanin pa imaju sansu.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Svaki objekat tog tipa ima rok upotrebe. To znači da nakon određenog vreme treba ugasiti proizvodnju jer se više ne može ostvarivati dobit. Troškovi održavanja i rada postaju preveliki.Gorcin je napisao/la:U RiTE Gacko se trenutno dešava završni čin. Raspad sistema. Naredna faza su berači željeza i ćumuraši na divlje.
To se upravo dešava sa TE Gacko. Ona je pri kraju.
Pored toga, tu radi oko 1700 osoba a trebalo bi 8-900. Zaposlili su skorom 1000 radnika više nego što treba. Tako dobijaju izbore.
Sve je to dovelo do nagomilanih dugova. Da nisu zaposlili tih 1000 nepotrebnih radnika mogli su napraviti zalihe plan da pokrenu neku drugu proizvodnju. Ali ipak su to vlasi. Njima je u genima da Sj.ebu sto god dotaknu. Uz flašu bolje i uz gusle.
Tako da će morati staviti katanac za par godina i onda ce nastati cerupanje željeza, bakra i ostalog od strane tih bivših radnika.
Pokušavali su da prevare neke strance ali ništa od toga.cesi su ih i tužili i mislim da su im morali platiti 40 miliona.
Tacno tako.To ce ti vodeci svjetski demografi reci.I ne mislim na demografe iz Hrvatske,nego Njemacke ili Izraela.Izrael ulaze mnogo u statistiku svake godine pa imaju medju top 5 statistickih kuca svijeta.A kao sto je Jack objasnio u drugim postovima (koje bi ti opet preporucio da pazljivo procitas) - kada populacija zadje u prosjecnu dob od 40 godina - to je pozicija iz koje se tesko izlazi. A kad zadje u dob od 45 godina starosti - to je gotovo siguran kraj populacije.
Duboka demografska starost je vec smrt nacije.Nema oporavka.Tesko je izaci kad udjes u demografsku starost
Never had i imagined living without your smile Angelene

U BiH je prirodni priraštaj u 2016. godini manji za 4.600 stanovnika, s tim da je Federacija imala blagi priraštaj od jedva 800 stanovnika, dok je Republika Srpska bilježila negativan trend sa 3,8 hiljada stanovnika manje u prošloj godini.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=32208
http://nap.ba/new/vijest.php?id=32208
Sjedi Aga uz mangalu, dvije sablje kraj njeg' stoje, zaklinje se on Allahu, nikad neda Bosne svoje.