☑ Pravila foruma i savjeti

Mostar

Gorcin
Član

Re: Mostar

Post Postao/la Gorcin » 31 dec 2016 17:31

Bit ce zanimljivo pratiti ovaj novootvoreni front Katolicka crkva - Čovke. Ne znam jeste li upratili paljbu zvanicnika KC po Čovketovoj aka HDZ politici. Prvo onaj Tomasevic, tajnik, pa Komarica, pa na kraju i nadbiskup. Vinkec izgleda nije ni dosao na bozicni domjenak kod capa di tutti capi. Naravno, KC u Škutoriji mudro suti. Odavno je u Hercegovini otvoren front franjevci-petrovci (sjetite se zazidavanha vrata crkve u Capljini) a s ovim novim Bosanci-Hercegovci bice veselo. Ne treba smetnuti s uma da mu i glavna zlatna ribica Bakica sve vise klizi, pogotovo sad s ovim osipanjima unutar SDA, tako da je sve manje prostora za manevar, ustupke i kontraustupke. Bice vruca 2017...
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 31 dec 2016 17:37

Gorcin je napisao/la:Bit ce zanimljivo pratiti ovaj novootvoreni front Katolicka crkva - Čovke. Ne znam jeste li upratili paljbu zvanicnika KC po Čovketovoj aka HDZ politici. Prvo onaj Tomasevic, tajnik, pa Komarica, pa na kraju i nadbiskup. Vinkec izgleda nije ni dosao na bozicni domjenak kod capa di tutti capi. Naravno, KC u Škutoriji mudro suti. Odavno je u Hercegovini otvoren front franjevci-petrovci (sjetite se zazidavanha vrata crkve u Capljini) a s ovim novim Bosanci-Hercegovci bice veselo. Ne treba smetnuti s uma da mu i glavna zlatna ribica Bakica sve vise klizi, pogotovo sad s ovim osipanjima unutar SDA, tako da je sve manje prostora za manevar, ustupke i kontraustupke. Bice vruca 2017...
Garantujem da su Franjevci ljudi s kojim bi se i moglo dogovoriti i živjeti ali su debelo preglasani od strane Škutora i mislim da su najdjačani. Ipak, Bošnjaci bi trebali im pružiti podršku.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 01 jan 2017 06:37

Off je, al.da malo razbijemi teske teme:

http://www.bljesak.info/mob/clanak/181820

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 jan 2017 15:57

Gorcin je napisao/la:Off je, al.da malo razbijemi teske teme:

http://www.bljesak.info/mob/clanak/181820

Prvi dan nove godine 3:1 za Škutore. :what:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 01 jan 2017 16:09

maja moro?
Moze bit i ovo i ono.
More su Bosnjaci oko Konjica.
More su Hrvati oko Stoca.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 jan 2017 16:45

Gorcin je napisao/la:maja moro?
Moze bit i ovo i ono.
More su Bosnjaci oko Konjica.
More su Hrvati oko Stoca.
Ako je porodjaj obavljen na SKB Mostar, 98% -zna se. A ova nasa je u RMC "Safet Mujic". Mislim da je minimalan procenat nasih zena koje se poradjaju na SKB Mostar.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 01 jan 2017 17:32

Netačno. Znatan se procenat radja i tamo. Iz ovih ili onih razloga.
Al' nebitno. Jedna gore - dole...

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 01 jan 2017 18:58

Gorcin je napisao/la:Netačno. Znatan se procenat radja i tamo. Iz ovih ili onih razloga.
To je ono što ja ovdje govorim ljudima odavno. Bošnjačka aktivnost i život na zapadnoj strani grada je velika. Naši ljudi i idu tamo i izlaze i rade i žive i na jednoj i na drugoj strani. A njihova aktivnost na istočnoj je minimalna.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 02 jan 2017 04:04

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
Gorcin je napisao/la:Netačno. Znatan se procenat radja i tamo. Iz ovih ili onih razloga.
To je ono što ja ovdje govorim ljudima odavno. Bošnjačka aktivnost i život na zapadnoj strani grada je velika. Naši ljudi i idu tamo i izlaze i rade i žive i na jednoj i na drugoj strani. A njihova aktivnost na istočnoj je minimalna.
Naravno.
Generalno su ljudi neinformisani, od recimo premise da Bosnjaka nema zapadno od Neretve i da su svedeni na bukvalno lijevu obalu do cak misljenja da
su Kroati debela vecina. Veliki broj puta sam iskusio takve stereotipe i od vlastite rodbine u Sarajevu (ne svih naravno). Neki i sad zive u utopiji da velikohrvatske agresije nije bilo, da nismo trebali čarkati s njima, u njihovim vizijama postoji samo rat s četnicima itd.
Mostar bas i nije toliko podijeljen u svakodnevnici. Ljudi rade i tam' i vam', ljudi se lijece i tam' i vam', djeca se radjaju u SKB u znacajnom procentu, znacajan je broj ljekara sticajem okolnosti ostao tamo ( vecina njih im je trebala pa su ostali ono ko u zlatnom kafezu, recimo ponajbolji ginekolog tamo je Bosnjak pa se dosta 'nasih' zena iz tog razloga odluci radjati tamo), dosta ljudi se vratilo u stanove u ZM, moj dobar drug je recimo kupio stan lani u ZM, jes' da tamo ne zivi, drugi čak živi itd.
Ko što kolega BH reče, mi smo tamo itekako prisutni, dok su oni ovamo jedva u tragovima.
Ono sto hebe nase koke a nije pijevac je servilna politika u bosnjaka u koju se prelijevaju svi ovi stereotipi gore nabacani.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 jan 2017 06:23

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
A jedan od razloga je i taj sto ljudi na "Istoku" nemaju siroku ponudu za izlazak, za kupovinu, soping itd i ljudi su "prisiljeni" da prelaze na drugu stranu i odu npr. u Mepas mall u soping kupe cipele, jaknu, tole itd. Ili kazu hajmo malo promjeniti, dosadio nam Art caffe na "Istoku" i odu u Pink Panther na "Zapadu" i zabave se. Ili bilo koji drugi kafic. To je ono sto je @Drina spominjao. Danas ljudi vole sto vise sadrzaja, daj bazen, daj kafica, soping centara, karting, paintball, planina, skijanje, klizanje, bordanje, kosarka, fudbal itd.

Sa jacanjem ponude na nasoj strani mislim da ce opadati aktivnosti kupovine ili ispijanja kafa, cajeva itd. nasih ljudi na zapadnoj strani.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 jan 2017 09:13

http://www.hercegovina.info/vijesti/her ... #news_view

Sa hotelom "Ruža" ovo ce biti aBd još puno bolje. :respekt: :glasses:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 02 jan 2017 15:14

Poplocana Fejiceva, nije loše. Samo nek se radi i gradi. :gut:

https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=58E7430A

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 04 jan 2017 08:45

Evo opet otprilike ista priča ko nedavno, samo je tad bio TV prilog:

http://www.biznisinfo.ba/mostar-sjevern ... d-u-gradu/

TV prilog je već neko stavljao, ali neka ga opet:

https://www.youtube.com/watch?v=hoxxm6V0nkc

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jan 2017 17:54

Nekadašnji hotel 'Ruža' otvara uskoro otvara svoja vrata – City televizija

https://www.youtube.com/watch?v=uTPFNioSTgA

200-250 novih radnih mjesta ?! :respekt:

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 10 jan 2017 15:42

U Vrapcicima se radi ko birvaktile na radnim akcijama. Ni minusi ne mogu nista.

http://mostarski.com/reflektori-obasjal ... -fk-velez/

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 10 jan 2017 16:58

Adikko banka u Mostaru otpusta 100 radnika i seli se u Sarajevo,pretpostavjam da su vecina zaposlenih sa zapadne strane.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 10 jan 2017 17:09

Ta banka ne postoji u Istocnom Mostaru. A nisam je nesto upratio ni u ZM. Vjerovatno je bila....Neki dan sam vidio negdje na Marindvoru, mislim, pa mi je egzoticno zvucao naziv.

p.s. Sad sam se informis'o da je to bivsa Hypo. Imam jako, jako losa iskustva s tom bankom i mogu reci da su posljednjih godina lose poslovali. U IM su imali jednu poslovnicu koju su odavno zatvorili, a desno sem centrale na Rondou jos jednu poslovnicu kod zgrade Vranice. Jako nekorektni i neposloni, nikakvo cudo sto su umrli. Ne predvidjam im nista bolje ni u SA. Koliko vidim doslo je do promjene (su)vlasnika, mozda se i opamete.

interista_1908
Član

Post Postao/la interista_1908 » 10 jan 2017 18:01

Gorcin je napisao/la:Ta banka ne postoji u Istocnom Mostaru. A nisam je nesto upratio ni u ZM. Vjerovatno je bila....Neki dan sam vidio negdje na Marindvoru, mislim, pa mi je egzoticno zvucao naziv.

p.s. Sad sam se informis'o da je to bivsa Hypo. Imam jako, jako losa iskustva s tom bankom i mogu reci da su posljednjih godina lose poslovali. U IM su imali jednu poslovnicu koju su odavno zatvorili, a desno sem centrale na Rondou jos jednu poslovnicu kod zgrade Vranice. Jako nekorektni i neposloni, nikakvo cudo sto su umrli. Ne predvidjam im nista bolje ni u SA. Koliko vidim doslo je do promjene (su)vlasnika, mozda se i opamete.
Evo ti malo istorije kako su poslovali u BiH i koga su kreditirali . Gledaj vodstvo banke i kome su djeljeni krediti .

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/789 ... u_bih.html

Ovo je takozvana losa banka gdje su ostali rizicni klienti Hypo Alpe Adrie

http://heta-asset-resolution.ba/bos/

A ceh su platili i platit ce klienti koji su podigli kredite sa valutnom klauzulom u BiH . Hypo je jedini nudio te kredite .

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 10 jan 2017 18:09

Klasicni lihvari....i da, gro zaposlenih su cinili "zna se".
Ja imam losa iskustva indirektno, nisam imao posla u novcanom smislu, nego na jedan drugi nacin. Puno je kriminala vezano za tu banku, ne bih sad o tome..Uglavnom, uzas jedan.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 11 jan 2017 17:31

Gorcin je napisao/la:U Vrapcicima se radi ko birvaktile na radnim akcijama. Ni minusi ne mogu nista.

http://mostarski.com/reflektori-obasjal ... -fk-velez/
Da li ovo dolaze bolji dani za Velež, vidim po forumima hvale novu Upravu Veleža, ljudi rade dobre stvari, ispunjavaju obećano itd. Ali da se ja pitam nebih previše ulagao u Vrapčiće. Bolje štediti lovu za Sjevernog Logora i novog Veležovog stadiona u centru grada. Ali što kaže @Drina, od stadiona nikakve dobiti, samo ponekad, bolje tržne centre. Hmm.. :roll: :what:

Odgovorite