Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Ja sam misljenja da narod koji razbije defetizam, pesimizam, lijenost, kukanje, bezvoljnost, indolentnost u svom narodu da ce Bosna biti uglavnom njegova. Trenutno nezadovoljstvo i indolentnost vidim kod sva tri naroda, ali kod Hrvata najvise. Imam osjećaj da su ubijeni u pojam. Srbi manje, ali vole srbovati. Bosnjaci su najvise ubijeni u pojam nepravdom, nekim čudnim okolnostima i uglavnom nemogucnoscu zaposlenja kako bi htjeli i željeli. Nedavno pricam s ljudima koji kazu da misle da nece nikad doci vrijeme zaposlenja sposobnih a ne podobnih u Bosni i to ih podobro baca u depresiju. Prosudite sami da li su upravu. Isto kao da svi "narodi" u BiH osjecaju "zveckanje" oružja iz "prikrajka" pa se narod polahko zatvara u sebe i radi o sebi.
Sustina je kako razbiti ove po narodu "crne" oblake iznad Bosne, cudne stvari se desavaju, psiholozi ovdje imaju posla. Kako da narod ostane uspravan, vedar, nasmijan, dobar, posten, napredan, vrijedan itd ?
Sustina je kako razbiti ove po narodu "crne" oblake iznad Bosne, cudne stvari se desavaju, psiholozi ovdje imaju posla. Kako da narod ostane uspravan, vedar, nasmijan, dobar, posten, napredan, vrijedan itd ?
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 08 nov 2016 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Zaboravio sam napisati da to sto se malo cijeni trud i rad u Bosni ljudi napustaju sve i posao i grad i drzavu itd. Osim stela, veza i vezica, nepravde, ja ovo vidim kao TOP 5 razloga napustanja Bosne a i Balkana generalno, jer je nekako sve ovdje povezano.
Za trud i rad treba veca nagrada, kao i bolji i korektniji odnos prema radnicima. To sam zakljucio iz prica ljudi oko sebe. Mozda nije tema ovdje, ali je povezano u globalu sve.
Za trud i rad treba veca nagrada, kao i bolji i korektniji odnos prema radnicima. To sam zakljucio iz prica ljudi oko sebe. Mozda nije tema ovdje, ali je povezano u globalu sve.
amkos je napisao/la:Ja sam misljenja da narod koji razbije defetizam, pesimizam, lijenost, kukanje, bezvoljnost, indolentnost u svom narodu da ce Bosna biti uglavnom njegova. Trenutno nezadovoljstvo i indolentnost vidim kod sva tri naroda, ali kod Hrvata najvise. Imam osjećaj da su ubijeni u pojam. Srbi manje, ali vole srbovati. Bosnjaci su najvise ubijeni u pojam nepravdom, nekim čudnim okolnostima i uglavnom nemogucnoscu zaposlenja kako bi htjeli i željeli. Nedavno pricam s ljudima koji kazu da misle da nece nikad doci vrijeme zaposlenja sposobnih a ne podobnih u Bosni i to ih podobro baca u depresiju. Prosudite sami da li su upravu. Isto kao da svi "narodi" u BiH osjecaju "zveckanje" oružja iz "prikrajka" pa se narod polahko zatvara u sebe i radi o sebi.
Ima toga. Gledam sada reportazu na ARTE i sukobu u Siriji i prikazuju sve frakcije. Pogledas ove u Iranu. Kakva motivacija medu narodom. Sahrane poginulih boraca su masovni skupovi puni ponosa, bijesa itd
To su narodi koje je tesko pobjediti.
Gledao sam tako i jednu reportazu nakon rata izmedu Hezbolah i IDF. Bilo je to prije par godina. Prikazivalo je jednu zenu iz Libana ciji je sin poginuo u tim borbama. Zena prica sa takvim ponosom i govori kako ce nastaviti radati sinove i kaze da ce i oni biti spremni poginuti kao i ovaj prethodni. To je totalno drugaciji nivo svjesti od onoga sto imamo u Europi.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Ponekad onako vedar, nasmijan izadjes u narod i izgleda covjek nekako "lud" u smislu sta se ovaj smije pa mi smo u duznickom ropstvu, gradski prevoz nam los, vode nemamo da valja, posla itd. Kao da ne smijes biti normalan i veseo iako dobro poznajes i znas za probleme naroda.
Ne znam, ne mogu trenutno opisati i dati pravu ocjenu psihe kod naroda. Kao da se desava "dogadjanje naroda". Svi su nesto zamisljeni, u behutu, dumaju nesto. Ovo me tisti pa moram podijeliti s vama. Sorry, ako mislite da ovo treba zanemariti.
Ne znam, ne mogu trenutno opisati i dati pravu ocjenu psihe kod naroda. Kao da se desava "dogadjanje naroda". Svi su nesto zamisljeni, u behutu, dumaju nesto. Ovo me tisti pa moram podijeliti s vama. Sorry, ako mislite da ovo treba zanemariti.
amkos, samo pisi sta te muci i sta mislis. Bolje i to nego u sebe sve da trpas i na kraju da puknes sto se ono kaze.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Bravo, ovoga nam fali. Upravo to. Kao da smo izgubili ponos, jaku i cvrstu volju, "besu" sto kazu Albanci, zelju u svakom smislu. Jbt danas gledam niko ni A da kaze protiv izdajnika 1/1 koji je dosao u Sarajevo. Dobro ne treba biti naivan i debil i silom to rjesavati, moglo se makar verbalno nesto poduzeti. Niko nista. Kao da bratoubilackog rata nije ni bilo. Kao da niko nije "bezveze" poginuo. Spava narod. A imam osjećaj da ni ne znaju sta bi sa izdajnikom.Drina je napisao/la:amkos je napisao/la:Ja sam misljenja da narod koji razbije defetizam, pesimizam, lijenost, kukanje, bezvoljnost, indolentnost u svom narodu da ce Bosna biti uglavnom njegova. Trenutno nezadovoljstvo i indolentnost vidim kod sva tri naroda, ali kod Hrvata najvise. Imam osjećaj da su ubijeni u pojam. Srbi manje, ali vole srbovati. Bosnjaci su najvise ubijeni u pojam nepravdom, nekim čudnim okolnostima i uglavnom nemogucnoscu zaposlenja kako bi htjeli i željeli. Nedavno pricam s ljudima koji kazu da misle da nece nikad doci vrijeme zaposlenja sposobnih a ne podobnih u Bosni i to ih podobro baca u depresiju. Prosudite sami da li su upravu. Isto kao da svi "narodi" u BiH osjecaju "zveckanje" oružja iz "prikrajka" pa se narod polahko zatvara u sebe i radi o sebi.
Ima toga. Gledam sada reportazu na ARTE i sukobu u Siriji i prikazuju sve frakcije. Pogledas ove u Iranu. Kakva motivacija medu narodom. Sahrane poginulih boraca su masovni skupovi puni ponosa, bijesa itd
To su narodi koje je tesko pobjediti.
Gledao sam tako i jednu reportazu nakon rata izmedu Hezbolah i IDF. Bilo je to prije par godina. Prikazivalo je jednu zenu iz Libana ciji je sin poginuo u tim borbama. Zena prica sa takvim ponosom i govori kako ce nastaviti radati sinove i kaze da ce i oni biti spremni poginuti kao i ovaj prethodni. To je totalno drugaciji nivo svjesti od onoga sto imamo u Europi.
krhan je napisao/la:amkos, samo pisi sta te muci i sta mislis. Bolje i to nego u sebe sve da trpas i na kraju da puknes sto se ono kaze.
Hocu da pisem realne stvari s "terena" i ponasanje naroda koliko mogu da pojmim i razumijem. Koliko sam u mogućnosti. Jer ko ima jaku psihu, volju, i dostojanstvo, bilo kakav problem da ga zadesi rijesiti ce ga. Tako rezonujem.
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Dobro je, neki bi nas ugurali u EU preko noci. Treba opstruirati ulazak u EU ili cemo iscuriti vanka.Jack je napisao/la:http://ba.voanews.com/a/evropska-komisi ... 91181.html

http://www.klix.ba/vijesti/bih/popis-st ... /161108100
Ugovor koji Agencija za statistiku BiH ima s kompanijom Tomašević d.o.o istekao je u decembru prošle godine, a od jula ove godine produžava se na mjesečnoj bazi. Iz Agencije kažu da sve aktivnosti o popisu stanovništva planiraju završiti do kraja ovog mjeseca.
"Naše aktivnosti i analize su još uvijek u toku, ali smo planirali intenzivno raditi na planu da završimo sve aktivnosti u tom prostoru do kraja ovog mjeseca. Znat ćemo vjerovatno do kraja ove ili početkom naredne sedmice u kojoj smo fazi. Nije bitan samo papir kao papir, mi moramo regulirati podatke i odlučiti kako ćemo ih zaštititi. Detalje ne mogu govoriti dok sve ne definiramo i dok Pravilnik za arhiviranje i uništenje popisne građe ne bude ozvaničen", izjavila je za Klix.ba Mirsada Adembegović, glasnogovornica Agencije za statistiku BiH.
Pravilnik za arhiviranje i uništavanje popisne građe će biti jedan cjelovit dokument u kojem će biti i to riješeno, a bit će regulirano sve što se odnosi na popisnice, bez obzira je li riječ o skeniranim popisnicama koje će biti pohranjene u arhivi u elektronskoj formi ili popisnicama u printanom obliku.
"Arhivirat ćemo sve ono što smo fotografisai i skenirali, odnosno što imamo u elektronskoj formi i bit će definirano kako ćemo to pohraniti, a moramo ispoštovati zakonske odredbe. Zakonom je regulirano kako se i šta uništava. Zbog zaštite podataka, arhiviranje i uništenje popisne građe moramo uskladiti sa domaćim zakonodavstvom, ali i sa standardima EUROSTAT-a", kaže Adembegović.
Pravilnik je u izradi, odnosno urađen je, ali se sada vrši finalna provjera zakonitosti tog pravilnika koji bi trebao ovih dana biti ozvaničen i usvojen.
Podsjećamo, bruto iznos mjesečnog zakupa prostora za Centralno obradno mjesto, sa uključenim troškovima režija, osiguranja i drugih pratećih izdataka iznosi u prosjeku 40.000 KM. Iz Agencije za statistiku BiH kažu da se taj novac izdvaja iz budžeta predviđenog za popis. I pitanje je koliko će nas popis koštati.
Nema sta.Naime do kraja ove sedmice,citaj nista od tog.Ili do kraja iduce sedmice.Znat ce se gdje stoje.Ako krene Decembar moraju jos 40 000 km mjesecno da plate
Radi se o detaljnoj objavi knjiga.Koje su rekli objaviti krajem Septembra.Ali haj.Valjda ce se znati sta vise iduce sedmice
Ugovor koji Agencija za statistiku BiH ima s kompanijom Tomašević d.o.o istekao je u decembru prošle godine, a od jula ove godine produžava se na mjesečnoj bazi. Iz Agencije kažu da sve aktivnosti o popisu stanovništva planiraju završiti do kraja ovog mjeseca.
"Naše aktivnosti i analize su još uvijek u toku, ali smo planirali intenzivno raditi na planu da završimo sve aktivnosti u tom prostoru do kraja ovog mjeseca. Znat ćemo vjerovatno do kraja ove ili početkom naredne sedmice u kojoj smo fazi. Nije bitan samo papir kao papir, mi moramo regulirati podatke i odlučiti kako ćemo ih zaštititi. Detalje ne mogu govoriti dok sve ne definiramo i dok Pravilnik za arhiviranje i uništenje popisne građe ne bude ozvaničen", izjavila je za Klix.ba Mirsada Adembegović, glasnogovornica Agencije za statistiku BiH.
Pravilnik za arhiviranje i uništavanje popisne građe će biti jedan cjelovit dokument u kojem će biti i to riješeno, a bit će regulirano sve što se odnosi na popisnice, bez obzira je li riječ o skeniranim popisnicama koje će biti pohranjene u arhivi u elektronskoj formi ili popisnicama u printanom obliku.
"Arhivirat ćemo sve ono što smo fotografisai i skenirali, odnosno što imamo u elektronskoj formi i bit će definirano kako ćemo to pohraniti, a moramo ispoštovati zakonske odredbe. Zakonom je regulirano kako se i šta uništava. Zbog zaštite podataka, arhiviranje i uništenje popisne građe moramo uskladiti sa domaćim zakonodavstvom, ali i sa standardima EUROSTAT-a", kaže Adembegović.
Pravilnik je u izradi, odnosno urađen je, ali se sada vrši finalna provjera zakonitosti tog pravilnika koji bi trebao ovih dana biti ozvaničen i usvojen.
Podsjećamo, bruto iznos mjesečnog zakupa prostora za Centralno obradno mjesto, sa uključenim troškovima režija, osiguranja i drugih pratećih izdataka iznosi u prosjeku 40.000 KM. Iz Agencije za statistiku BiH kažu da se taj novac izdvaja iz budžeta predviđenog za popis. I pitanje je koliko će nas popis koštati.
Nema sta.Naime do kraja ove sedmice,citaj nista od tog.Ili do kraja iduce sedmice.Znat ce se gdje stoje.Ako krene Decembar moraju jos 40 000 km mjesecno da plate
Radi se o detaljnoj objavi knjiga.Koje su rekli objaviti krajem Septembra.Ali haj.Valjda ce se znati sta vise iduce sedmice

Logicno. Nikad nije postignut bilo kakav dogovor sa vlasima niti ce se kad postici
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Danas je 21 Novembar.Fakticki kraj Novembra.Receno je da ce do kraja Septembra ove godine biti izbaceni podatci.Takvo sta se nikad ne bi moglo desiti u Njemackoj,sta se kaze,to se i uradi
Prije sam ja rekao da cetnici nece popis poljuprivrede.Mozda i popuste ako das cetnicima par mjesta u agenciji za statistiku.Kakav je Bakir ljigav lik ili ona smrdljiva komunjara.Mozda im i dadnu.Ako dadnes cetnicima par mjesta u agenciji za statistiku.Citaj da neces nikad dobiti popis po mjeri Bosnjaka,pa i kad bi bio cist 1000%.To da ce cetnici nastaviti dalje s razbijanjem u agenciji
Bas me interesuje hoce li do kraja ovog mjeseca izbaciti podatke konacne za naseljena mjesta.Ili nece?
Prije sam ja rekao da cetnici nece popis poljuprivrede.Mozda i popuste ako das cetnicima par mjesta u agenciji za statistiku.Kakav je Bakir ljigav lik ili ona smrdljiva komunjara.Mozda im i dadnu.Ako dadnes cetnicima par mjesta u agenciji za statistiku.Citaj da neces nikad dobiti popis po mjeri Bosnjaka,pa i kad bi bio cist 1000%.To da ce cetnici nastaviti dalje s razbijanjem u agenciji
Bas me interesuje hoce li do kraja ovog mjeseca izbaciti podatke konacne za naseljena mjesta.Ili nece?

Jeli ti ljudi ista rade.Sluzbenica agencije za statistiku mi je rekla da ce se svi podatci objaviit krajem Septembra.Nije rekla koje godine.Mozda je zena mislilla krajem Septembra 2018 godine?Ko ce ga znati

Ja mislim da ti podaci nece izaci jos zadugo, pa vidite kako je "vesela" politicka atmosfera u BiH. Mozda bude podataka do marta.
Politicka atmosfera je nevazna.Cetnici ionako ne priznaju popis.
Agencija ocigledno se blamira i dalje ne radeci nista.Ali kome ja to govorim
Agencija ocigledno se blamira i dalje ne radeci nista.Ali kome ja to govorim

Tacno, bas se blamiraju. Jedno kazu, a od toga nista. 
Indija objavi podatke sve u 4 godine.Oni imaju izgovor makar.
1.2 milijardi+ stanovnika.Tesko je izbrojati to.Rekli su mi krajem Septembra sad nista.Toliko
Previse jedu tufahije tamo na poslu a nista ne rade
1.2 milijardi+ stanovnika.Tesko je izbrojati to.Rekli su mi krajem Septembra sad nista.Toliko
Previse jedu tufahije tamo na poslu a nista ne rade

Pa,nije samo Bosna.Obala Slonovace je imala popis u Maju 2014.Ganjam religiju tamo.Ali,sute.Haj dobro.Africke zemlje poneke bolje urade popis nego kod nas.Zapamti da je Bosna drzava kao Indija s 1.2 milijarde stanovnika ja bih shvatio 4 godine vremena,ali ovo je nesto sad stvarno pretjerano.Navodno rade,a ne rade nista.Za 7 dana punih bit ce tacno 5 mjeseci,otkako su izbacili zadnji podatakamkos je napisao/la:Tacno, bas se blamiraju. Jedno kazu, a od toga nista.
Pogledajte im smijesan website.Nisu nista uradili ili osvjezili ga punih 5 mjeseci.Jedino su uspjeli 1 Jula da napisu uskoro.Uskoro?Kad na vrbi rodi grozdje?Uskoro?
http://popis2013.ba/
Jos mi je receno kraj Septembra.Ovo je sad sramota.Popis je bio 1 Oktobra,sad ce 1 Decembar.3 godine i 2 mjeseca.I oni jos nisu izbacili konacne podatke za naseljena mjesta.Pa bolje da ne izbacuju jer tom brzinom dolazi 2021 godina zacas.
Naravno,i ove sedmice nece nista uraditi,cak su toliko bezobrazni da nisu izbacili plan publikacija.Svaka statisticka kuca mora da izbaci plan publikacija,koje publikacije,datum izdavanja publikacija.To je obavezna norma.Ali kod nas nista