Podatke sam preuzeo odavdje (a oni su preuzeli i sredili te podatke od entitetskih zavoda za statistiku).
http://www.mojemjesto.ba/bs/statistika/ ... ovne-skole

Kod: Označite sve
2005 godina 2013 godina
BiH 374,251 303,722 81.15%
FBiH 251,022 197,651 78.74%
PC 123,229 99,788 80.98%
Moja žena je u ovom opsegu godina, a nosi četvrto dijete. I računa da je ostarila. Kaže, nije isto biti trudan u ranim dvadesetim i tridesetim.kosarkas je napisao/la:"Prvorotke su nam, uglavnom, dobi od 28 do 34 godine. Živimo u vrijeme kada se sve kasnije stupa u brak što je i jedan od razloga što svaki peti par ima problema da ostvari reproduktuvnu funkciju", ističe Lugonja.
Sretno Kvadrat, mašala četvrto dijete.Bosnjak na kvadrat je napisao/la:Moja žena je u ovom opsegu godina, a nosi četvrto dijete. I računa da je ostarila. Kaže, nije isto biti trudan u ranim dvadesetim i tridesetim.kosarkas je napisao/la:"Prvorotke su nam, uglavnom, dobi od 28 do 34 godine. Živimo u vrijeme kada se sve kasnije stupa u brak što je i jedan od razloga što svaki peti par ima problema da ostvari reproduktuvnu funkciju", ističe Lugonja.
Mogu misliti kako je prvorotkama sa 32-33 godine: i za tijelo, ali i psihu...
Vi kao nekad @Bošnjak na kvadrat. Kad su se ljudi ženili sa 18, 19 godina. Ja imam skoro 30, a skoro da i ne pomišljam na ženidbu ili djecu, jer treba imati uslove za to, posao, stan, kuću itd. Sve više će se pomjerati ova granica, ako se neko čudo ne desi.Bosnjak na kvadrat je napisao/la:Moja žena je u ovom opsegu godina, a nosi četvrto dijete. I računa da je ostarila. Kaže, nije isto biti trudan u ranim dvadesetim i tridesetim.kosarkas je napisao/la:"Prvorotke su nam, uglavnom, dobi od 28 do 34 godine. Živimo u vrijeme kada se sve kasnije stupa u brak što je i jedan od razloga što svaki peti par ima problema da ostvari reproduktuvnu funkciju", ističe Lugonja.
kosarkas je napisao/la:Sretno Kvadrat, mašala četvrto dijete.Bosnjak na kvadrat je napisao/la:Moja žena je u ovom opsegu godina, a nosi četvrto dijete. I računa da je ostarila. Kaže, nije isto biti trudan u ranim dvadesetim i tridesetim.kosarkas je napisao/la:"Prvorotke su nam, uglavnom, dobi od 28 do 34 godine. Živimo u vrijeme kada se sve kasnije stupa u brak što je i jedan od razloga što svaki peti par ima problema da ostvari reproduktuvnu funkciju", ističe Lugonja.

Prvo je rodila u ranim dvadesetim.amkos je napisao/la:Vi kao nekad @Bošnjak na kvadrat. Kad su se ljudi ženili sa 18, 19 godina. Ja imam skoro 30, a skoro da i ne pomišljam na ženidbu ili djecu, jer treba imati uslove za to, posao, stan, kuću itd. Sve više će se pomjerati ova granica, ako se neko čudo ne desi.Bosnjak na kvadrat je napisao/la:Moja žena je u ovom opsegu godina, a nosi četvrto dijete. I računa da je ostarila. Kaže, nije isto biti trudan u ranim dvadesetim i tridesetim.kosarkas je napisao/la:"Prvorotke su nam, uglavnom, dobi od 28 do 34 godine. Živimo u vrijeme kada se sve kasnije stupa u brak što je i jedan od razloga što svaki peti par ima problema da ostvari reproduktuvnu funkciju", ističe Lugonja.
Mogu misliti kako je prvorotkama sa 32-33 godine: i za tijelo, ali i psihu...![]()
![]()
ako nije tajna @Bošnjak na kvadrat, sa koliko ti je žena imala prvo dijete, tj. rodila prvo dijete ?
Upravo suprotno. Licemjerni su oni koji ne žele pravilo jedan čovjek jedan glas na razini države.kliker je napisao/la:A sto je to toliko opasno da Mostar bude normalan grad u kome je jedan covjek jedan glas? Tako je prokleto licemjerna Bosnjacka politika. Sa jedne strane hocemo na drzavnom nivou jedan covjek jedan glas a na nivou Mostara je to katastrofa. Mostar treba da bude normalan grad. Nije sala ako bude jedan glas mozda opet izglasaju Beslica jel de? Wtf taj lik vlada bez izbora evo vec 8 godina.
Da i... Mislis li ti to postic tako sto cemo pravit traljave konstrukcije u Mostaru?Drina je napisao/la:Upravo suprotno. Licemjerni su oni koji ne žele pravilo jedan čovjek jedan glas na razini države.kliker je napisao/la:A sto je to toliko opasno da Mostar bude normalan grad u kome je jedan covjek jedan glas? Tako je prokleto licemjerna Bosnjacka politika. Sa jedne strane hocemo na drzavnom nivou jedan covjek jedan glas a na nivou Mostara je to katastrofa. Mostar treba da bude normalan grad. Nije sala ako bude jedan glas mozda opet izglasaju Beslica jel de? Wtf taj lik vlada bez izbora evo vec 8 godina.
Bosna je država Bošnjaka i ostalih. To je ideja vodilja. Sve misli, akti i potezi trebaju da idu u tom smjeru.
Ne,ali na primjeru Mostara se tek vidi sva licemjernost medjunarodne zajednice.Zele ono sto im odgovara,a to je da Mostar bude ustaski,ali ne zele da se takvo sta radi na razini drzaveUpravo suprotno. Licemjerni su oni koji ne žele pravilo jedan čovjek jedan glas na razini države.
Sa Ljubom Beslicem kao dozivotnim diktatorom, jel??kosarkas je napisao/la:Mostar treba da stoji kako stoji.Stolac i Neum su naša
strategija.
Sve ostalo bila bi ludost .
Gluposti, Mostar treba da bude normalan grad. Sve drugo je promasaj. Bosnjaci nisu nestali ni u Vitezu, Stocu, Odzaku pa nece ni u Mostaru. A ako je ovim drkadzijama/politicarima stalo do Bosnjacke vecine nek uloze koji milion nemoraju bas sve da pokradu. A sto se mene tice ove gluposti o 2/3 saglasavanju treba takodjer ukinut i u HNK i u SBK. Neka vecina odlucuje pa kako god bilo. Puna mi je kapa dusebriznika koji su se uhljebili u ovom preglomaznom drzavnom aparatu.Jack je napisao/la:Ne,ali na primjeru Mostara se tek vidi sva licemjernost medjunarodne zajednice.Zele ono sto im odgovara,a to je da Mostar bude ustaski,ali ne zele da se takvo sta radi na razini drzaveUpravo suprotno. Licemjerni su oni koji ne žele pravilo jedan čovjek jedan glas na razini države.
Mz je toliko licemjerna da trazi prostu vecinu glasova u Mostarskom kantonu dok insistira na 2/3 vecini u Srednjoj Bosni.Toliko od ''Eu'' pameti i Brisela.Onda ti je sve jasno,kakav cilj imaju krstasi.Nama je ovaj status Mostara postojeci najbolji sto mozemo imati i niko ne smije da trazi promjenu.Vidi se da na primjeru te vukojebine Duvno.Za 10 tak godina nece niko tamo ostati od mladjih
Jasno je da ustashe bez nekog jaceg centra.Ne mogu da opstanu u Bosni.Prozor,Duvno,Grude i ta sela vesela nece privlaciti nove stanovnike.
Tacno tako.Grad London ima preko 62 000 ulica.Grad Berlin ima preko 45 000 ulica.Nijedna ulica u gradu Berlinu nema oznaku Adolfa Hitlera i Rudolfa Hessa.Kad bih sad poceo da pises sve ulice grada Londona i Berlina.I da prepisujes.Ne bih sve uspio da uradis za 10 tak dana.I to bi morao da radis dan i noc.Grad Mostar nema vise od 300 ulica(Istocni i Zapadni dio).Dovoljno je pogledati ulice Zapadnog i istocnog Mostara.Od 135 ulica u Zapadnom Mostaru.Mostar+Predgradja.Fasisticke ulice preovladaju dobrim dijelom,i to 10 tak godina.Medjunarodna zajednica je aminovala fasizam.Medjunarodna zajednica je prekrojila granice opcine Zepce bez pristanka Bosnjaka,da se namakne katolicka vecina.Medjunarodna zajednica se slaze da Sbk =2/3 vecina,da u Mostaru je dovoljna prosta vecina.Medjunarodna zajednica se je popisala u svoj vlastiti anti-fasizam tolerisuci fasticke nazive ulice.U drzavi gdje se zeli u Europsku uniju jos imas relikta ustaske proslosti.A ako odes danas u Hong Kong,Sidnej ili Abuju u Nigeriji i upitas London,Berlin ili Mostar.Vece su sanse da 90% gradjana svijeta ce reci da zna gdje dodje London ali ne zna gdje je Mostar.Ako nemas fasisticke oznake u jednom Berlinu.Sta da ocekujes daljekliker je napisao/la:Sa Ljubom Beslicem kao dozivotnim diktatorom, jel??kosarkas je napisao/la:Mostar treba da stoji kako stoji.Stolac i Neum su naša
strategija.
Sve ostalo bila bi ludost .