☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

krhan
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la krhan » 19 okt 2016 04:05

Hvala ti Jack na odgovoru. Pito sam iz tog razloga jer nam sve i svasta servira. Vecina nas je svjesna da su prenapuhane ove cifre ustasa i djikana.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 19 okt 2016 04:09

Bosnjak na kvadrat, hvala ti na trudu. Mora se poraditi na svijesti naseg naroda koliko je bitan natalitet i gledati da se sto prije umanji iseljavanje naseg naroda s tim da se ojaca ekonomija i socijalni sistem da se ojaca.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 okt 2016 04:12

2031 godine ja vidim 320 000 Hrvata+ jos oko 10 000 katolika ateista
Izmedju 820 000-840 000 Srba
I izmedju 1.45-1.6 miliona Bosnjaka

Srbe i Hrvate ne zanima Bosna,oni su nesposobni da se snadju u Bosni.Crkveni podatci kazu sasvim drugaciju sliku popisa

Mile je jos 2008 godine pricao da je Sumska podrucje s 1.5 miliona ''Srba''.Pade to na milion

Nas broj moze da padne.Moze da bude stabilan
Po meni sve ce zavisiti u periodu 2016-2021
Ako nastavimo da padamo,sto se tice nataliteta.Ne vidim nam dobru buducnost

Nema na cemu Krhane
Nemam dosta podataka.Starosnu strukturu za opcine i naselja.Nemam podatke za naseljena mjesta s popisa 2013.Iako su rekli izdati to krajem Septembra
Kad bih sad imao evidenciju starosno-spolne strukture.Mogao bih da dadnem znaci neki svoj haj da kazem pregled stanja u narednih 15 tak godina

Obecavam vam sad da cu napisati nesto masovno.Cim dobijem strukturu starosno-spolnu za naseljena mjesta.Tj,cim agencija za statistiku objavi te podatke.Nadam se do kraja Oktobra a ako nista onda krajem Novembra.Samo da bude ove godine
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 okt 2016 06:54

krhan je napisao/la:Bosnjak na kvadrat, hvala ti na trudu. Mora se poraditi na svijesti naseg naroda koliko je bitan natalitet i gledati da se sto prije umanji iseljavanje naseg naroda s tim da se ojaca ekonomija i socijalni sistem da se ojaca.

Ljudima samo treba posao. Danas imamo embargo na poslove "obicnog puka". Bas embargo. Najbolje opisuje trenutnu situaciju. Mislim na normalne poslove a ne promocije po trznim centrima, ili call centre.

Cijene osnovnih zivotnih namirnica da padnu i da vecina ljudi radi normalan posao, a ne da bude izrabljivanja. Sve bi se izmjenilo. Iako ovdje ulaze u obzir pederski trendovi, cuke i ostalo. Ali ovo prvo je kljucno. No, izgleda sve se radi suprotno od ovoga.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 19 okt 2016 07:25

Jack je napisao/la:2031 godine ja vidim 320 000 Hrvata+ jos oko 10 000 katolika ateista
Izmedju 820 000-840 000 Srba
I izmedju 1.45-1.6 miliona Bosnjaka...
Nas broj moze da padne.Moze da bude stabilan
Po meni sve ce zavisiti u periodu 2016-2021
Ako nastavimo da padamo,sto se tice nataliteta.Ne vidim nam dobru buducnost
Jack, padat ćemo još sigurno. Pa ako smo imali trend od 2001-2019 sa 19 400 beba na 15 200, ne vidim zašto bi sad stali.
Ali, obradovat ću vas - u okviru IZ postoje ljudi koji počinju raditi nešto na tome. Učestvujem i sam u priči. Ne mogu zbog javnosti, ali slj godine će izaći nešto ozbiljno po tom pitanju. Uz Božiju pomoć.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 okt 2016 09:26

Haj možda bude nešto više od toga @Bošnjak na kvadrat. Ja kad se oko sebe okrenem vidim da niko i ne priča o ovoj temi. Što je žalosno. Valjda stisla kriza. :what: :? :shock:

Sretno @Bošnjak na kvadrat.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 okt 2016 01:41

2002 godine kad sam ja pokrenuo ovo.Ima 14 godina
Bio sam pun volje da radim na ovome.Niko,ama bas niko nije obracao paznju na to tada

Danas 14 godina kasnije,imas sve vise ljudi koji se razumiju u ovo.I zele da nauce jos vise.Nije ovo makromolekularna biologija ili nuklearna fuzija.Moze se nauciti i to svak moze da nauci.Osnove statistike oko demografije su jasne.

Sto se tice nase pozicije.Mi smo jedan mali narod,stijesnjeni na ovom uskom prostoru.Koliko smo mali,pa Sarajevski aerodrom nema niti milion putnika godisnje.Dok Stambolski ima preko 70 miliona.A oni imaju jos 3 aerodroma u Stambolu
Lahko je onom iz Edirnea ili Karacija da laprda.Nama je najteze ovdje jer smo okruzeni rasistickom Eu telcima koji su gledali sad kako Rusi uzimaju Krim,uzimaju Istok Ukrajine

A to su njihova krscanska braca.Oni ce se hurmasica i tufahijama castiti ako mi nestanemo.Komsije ce uvijek imati plan da nas nema.Sta Stjepan Radic misli o ''Muslimanima'' jednog dana i odvratnim ''Turcima'' mislit ce neki novi Plenkovic i ostalo

Nas ne treba da iznenadjuje to.Danas mi mislimo da suvereno vladamo,da je sve najbolje,ali nije.Ekonomija je nikakva,sve se neki novi bogatasi stvaraju,dok je sirotinje jos vise nego za starog komi sistema.U Komi sistemu rahat si mogao da ostavis kucu nezakljucanu.Danas ako to uradis,uzet ce ti tv,frizider,krevet i ono malo para ako si budala da drzis u kuci.Nekultura,neznanje,nepismenost.Sve su to odlike naseg naroda danas

Statisticki nije toliki crnjak.Krhan me je pitao za neku moju procjenu,ali ja je ne mogu da dadnem sve dok ne dodju podatci s popisa.Makar starost i spol.Pa,makar ovog mjeseca ili do kraja iduceg.Ali sam prije rekao da izmedju 2016-2021.Islamska zajednica ako ne bude buredzikala i davale neke prazne hutbe i stajali u prvom ''safu'' a poslije nista ne radili.Nista nece biti od nas

Neki plan se mora obradiit i uraditi.Recimo da smo mi davljenik.Voda je dosla do vrata.Do nas je sad ako zelimo da potonemo kao Titanic.Ili da nastavimo da plivamo.Ako zelimo onu staru

Sami pali,sami se ubili.To je tako,kako je.Nije do nas,nego do nase bahatosti

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 okt 2016 05:35

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... -za-Srpsku

:rofll: :rofll:

Popis je priznat vlaski kreteni.Svijet ce prvo da pocne da dolazi u Brcko.Kasnije u neke krajeve.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 nov 2016 07:48

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 nov 2016 14:35

Iako su krajem Septembra trebali izdati 1 knjigu.Sad je pocetak Novembra i agencija jos uvijek nije uradila nista.Bila bi sramota ako do kraja ovog mjeseca ne bi objavila 1 knjigu koju su trebali objaviti krajem Septembra

1 Knjiga je inace starost i spol po naseljenim mjestima

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 nov 2016 10:57

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 nov 2016 11:52

Nevjerovatno kako Hrvati dobro kotiraju, a stalno placu i kukumacu. Stalna "ugroženost" i "majorizacija", a u stvari oni majoriziraju i Bosnjake i Srbe. U pravu je Bakir, nekidan je bas on to rekao. Istina ziva.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 07 nov 2016 12:43

amkos je napisao/la:

Nevjerovatno kako Hrvati dobro kotiraju, a stalno placu i kukumacu. Stalna "ugroženost" i "majorizacija", a u stvari oni majoriziraju i Bosnjake i Srbe. U pravu je Bakir, nekidan je bas on to rekao. Istina ziva.
ma kreteni evo gledam placu sto su se Bosnjaci organizirali mirno obisli Bobovac. navodno kada Bosnjaci obilaze svoje kulturno historijski spomenik to je odmah majoriziranje, a prosli mjesec unisten i ukraden stecak sa nekropole u Kiseljaku nista!
U Zenici prije dvi godine seljak iz Cajdrasa vozeci kombi pijan ubio covjeka i bivseg fudbalera Celika, preko noci pobjego u Hr nece nikad odgovarat za to NISTA HDZ ni kedan hrvat iz Zenice se nije pobunio ...neki dan lopovu Vidovicu njegovi pajdasi iz Viteza zapalili kombi radi dugova Vecernji.ba odmah sa hadezeom place o sataniziranju i prpgonu hrvata iz Zenice...

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 07 nov 2016 13:37

Prvo, samo pravdanje je greška Bošnjaka.

Odgovor treba biti - Jeste majorizirani, pa šta? Demokratija i jeste majoriziranje većine - riječ majorizacija sama po sebi potiče od riječi koja na latinskom znači "veći dio" ili "glavni dio". Kada zemljom vlada veći dio ili glavni dio populacije,to se zove vlast većine ili demokratija.

A ako su im uskraćena prava, kao što su ljudska ili građanska prava - bujrum ima sud pa raspravi.

Ali Hrvati ili bilo ko drugi NEMA pravo na svoju sopstvenu vlast jer to nije dio njihovih niti ljudskih niti građanskih prava. I ako nema dovoljno ljudi koji glasaju za njihove političke ideje, i ako većina ljudi glasa protiv - to onda i jeste, i treba da bude, majorizacija. I sve ispod te iste majorizacije JESTE kršenje osnovnih građanskih prava glasača koji su većinom glasali za neke druge opcije, uglavnom Bošnjaka, kako u Mostaru, tako i u Stocu i po cijeloj BiH. Jer u demokraciji većina vlada - a manjina ne vlada.

Treba se prestati pravdati - majorizacija je ne samo legalna i dozvoljena, nego čak šta više ključni stub demokratskog društva.

Ako Hillary Clinton pobijedi na izborima, hoće li Trumpovi glasači biti majorizirani? Naravno da hoće. I to tako i treba da bude. Većina donosi vlast. Majorizacija je ne samo legalna nego i ustavna obaveza u svakom demokratskom društvu.
Samo BiH.

akhaninge09
Član

Post Postao/la akhaninge09 » 07 nov 2016 15:02

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Prvo, samo pravdanje je greška Bošnjaka.

Odgovor treba biti - Jeste majorizirani, pa šta? Demokratija i jeste majoriziranje većine - riječ majorizacija sama po sebi potiče od riječi koja na latinskom znači "veći dio" ili "glavni dio". Kada zemljom vlada veći dio ili glavni dio populacije,to se zove vlast većine ili demokratija.

A ako su im uskraćena prava, kao što su ljudska ili građanska prava - bujrum ima sud pa raspravi.

Ali Hrvati ili bilo ko drugi NEMA pravo na svoju sopstvenu vlast jer to nije dio njihovih niti ljudskih niti građanskih prava. I ako nema dovoljno ljudi koji glasaju za njihove političke ideje, i ako većina ljudi glasa protiv - to onda i jeste, i treba da bude, majorizacija. I sve ispod te iste majorizacije JESTE kršenje osnovnih građanskih prava glasača koji su većinom glasali za neke druge opcije, uglavnom Bošnjaka, kako u Mostaru, tako i u Stocu i po cijeloj BiH. Jer u demokraciji većina vlada - a manjina ne vlada.

Treba se prestati pravdati - majorizacija je ne samo legalna i dozvoljena, nego čak šta više ključni stub demokratskog društva.

Ako Hillary Clinton pobijedi na izborima, hoće li Trumpovi glasači biti majorizirani? Naravno da hoće. I to tako i treba da bude. Većina donosi vlast. Majorizacija je ne samo legalna nego i ustavna obaveza u svakom demokratskom društvu.
Sve je ovo jasno,ali ovaj princip samo vazi kod Bosnjaka tj. gdje smo mi vecina odnosno veci entitet i drzava.Tamo u genocidnoj vlada gradjanski sistem,gdje su ustase vecina vlada isto tako,ali ovo neprirodno stanje ne moze vjecno trajati,morace se prelomiti na jednu ili drugu stranu...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 nov 2016 15:09

Vecina si samo ako si mentalna vecina
Sta ti vecina vrijedi,ako se Bosnjaci ponizavaju.Primjer novog pokusaja Sdp.Koji ce sramno proci da se sa vijecnice izbrise ono ''Srpski zlocinci''

To je mentalna manjina.Ako si vecina u tako smislu,bolje da i nisi.Znao sam da ce cetnici insistirati na takvome.Pa da popis 2021 namjeste po svojim zeljama.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 07 nov 2016 15:43

Jack je napisao/la:Vecina si samo ako si mentalna vecina
Sta ti vecina vrijedi,ako se Bosnjaci ponizavaju.Primjer novog pokusaja Sdp.Koji ce sramno proci da se sa vijecnice izbrise ono ''Srpski zlocinci''

To je mentalna manjina.Ako si vecina u tako smislu,bolje da i nisi.Znao sam da ce cetnici insistirati na takvome.Pa da popis 2021 namjeste po svojim zeljama.
Do 2012 godine Cetnici nece imati NIKAKVE sanse da namjeste popis na ispod 50% Bosnjaka. Mozda hoce smanjiti procenat Bosnjaka ali ce ih toliko umrijeti za sljedecih 5 godina, plus iseliti, plus koliko ce ih se manje roditi - da nema nikakve sanse da oni to urade.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 nov 2016 16:45

2021 e. No, dobro.

Mozda i ne bude etnickog izjašnjavanja 2021 godine. Ako prije toga ne izbiju "sukobi".

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 07 nov 2016 17:49

Najveći problem za Bošnjake jeste činjenica da nas je u PC sve manje i manje. I taj broj će biti znatno manji 2021. PC postaje sve više i više homogen teritorij, uz izuzetak Srebrenice, Brčkog (koje doduše nije u sastavu PC-a) i još par opština gdje nas ima koliko-toliko...

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 08 nov 2016 15:00

Slazem se ija s tobom. mozda se oni u vecem malo procentu iseljavaju, ali se vala imi dobro iseljavamo. ne samo samo genocidne vec cijele Bosne. cisto sumljam da ce viti velike razlike. koliko pricamo da se hrvati iseljavaju a vidis na ovim izborima popusili vise nego prosle..

Odgovorite