Ako je bilo obrisite post.

Danas u samom gradu Visegradu zivi 34 Bosnjacke porodiceZnači u Međeđi 11 bošnjačkih osnovaca :
Vjerovatno zbog Sarajeva... Narod se snasao. Povratak je los u cijeloj Istocnoj Bosni.... Jedino Zvornik, Bratunac i Bijeljina odskacu vjerovatno jer su gravitirali Tuzli, ovo ostalo slabo na zalost...JuzniDoboj je napisao/la:To sto je Visegrad dozivio tokom rata, Milan Lukic i slicno, nije ni cudo da se ljudi nisu vratili.
Foca i Visegrad nekako najlose stoje sto se tice povratnika Bosnjaka. Ne znam zasto![]()
Koliko ima Bosnjaka u Donjoj Crnci?
JuzniDoboj je napisao/la:To sto je Visegrad dozivio tokom rata, Milan Lukic i slicno, nije ni cudo da se ljudi nisu vratili.
Foca i Visegrad nekako najlose stoje sto se tice povratnika Bosnjaka. Ne znam zasto![]()
Ja ako Bog da... Kad dodje vakat da Trebinje bude u EU da se postuju ljudska prava i zakoni eto i mene. Do tada nema sanse...amkos je napisao/la:JuzniDoboj je napisao/la:To sto je Visegrad dozivio tokom rata, Milan Lukic i slicno, nije ni cudo da se ljudi nisu vratili.
Zato što nema operativne pozadine, vojničkim rječnikom rečeno. To jeste nema naših sela, naselja koja se naslanjaju na Foču i Višegrad i kako bi time narod bio koliko toliko siguran i vraćao se u određenoj mjeri i živio na svojoj grudi. Bez operativne zaleđine nema govora o nekoj sigurnosti. Pa, vidimo Trebinje, ko će od Bošnjaka "dole" da živi ? Ko ?
Zemljace, naravno da Dodiku nije u interesu da udjemo u EU niti u NATO. On hoce otcjepljenje. To je meni savrseno jasno. Njihovo dugorocno opredjeljenje je da se otcjepe i zato ce ucinit sve da nam ogade nase gradove podji od Trebinja pa do Brodskih Vrata. Kad nam ogade sve onda ce se nac ljudi a ima ih i danas koji kazu: Pa sto se vise ne otcjepe da mozemo zivjet s´mirom. TO se ceka. Na taj nacin oni mirno zele da otcjepe pola BiH. Naravno ima tu objektivnih problema kao Gorazde i Brcko. AL na ovo se ceka.BosnjackaHercegovina je napisao/la:Klikeru,
Otvori oči brate moj dragi.
Nedavno ti Dodik kaže biće referendum prije nego uđemo u NATO. U prevodu, možemo u NATO ali nakon rata.
Zar ti misliš da je Dodiku EU u interesu kada je Rusija javno rekla Srbiji, da Rusija ne želi Srbiju u EU? Ako ti želiš u Trebinje kad uđemo u EU, to će biti samo nakon poraza Vlaških kerova vojno a mirnim putem nikad.... a možda ni tad.
Nego kupi komad Zemlje u Trebinju, prijavi se i glasaj tamo svaki put. Poveži se sa Trebinjcima, i napravi pokret ljudi u FBIH koji će imati adresu u Trebinju i stvaraj Bošnjački fond glasača.
Ako želiš u Trebinje možda prođeš tako, ili ako Dodik otpočne rat, pa dođeš direktno (a ovaj drugi način ima veće šanse da se desi nego prvi). A preko EU, molim te ko brata, nemoj na svoju štetu živjeti u snovima. Mirom se s njima ne može.
Odzak popisano 21 hiljada,a 82 djece krece u skolu,kako su samo sokci lagali na popisu.Odzak se naslanja na slavoniju iz koje je iseljavanje najace,tako da nemaju mnogo sansi.Izvjesno je da je broj prvacica veci od broja prvasicaJack je napisao/la:Odzak je totalno propao.Opcina s preko 370 prvacica godinu prije rata.Ima danas 82 prvacica.Ovo nije propao.Ovo su epski padovi.Imao si jednu veliku osnovnu skolu s prepuno prvacica katolika prije 25 godina.To se danas moze prebrojati na prste.Katastrofa za koju je odgovoran kako Covic,tako i ostala skutorska bagra.Sad skopcaj ako cijela opcina Odzak ima 82 prvacica.Koliko je tu Bosnjaka?Uvijek je islo nekih pola-pola.Sad ovaj broj moze da naraste u nasu korist
Konacne cifre za Mostar
Hrvatski nastavni plan 552 prvacica
Bosanski nastavni plan 454 prvacica
Ova skolska godina
Jack daje podatke,za razliku od nekih koji crtkaju ''mape'' i laprdaju 10 tak godina uprazno.
Odzak 13 000-14 000 maxOdzak popisano 21 hiljada,a 82 djece krece u skolu,kako su samo sokci lagali na popisu.Odzak se naslanja na slavoniju iz koje je iseljavanje najace,tako da nemaju mnogo sansi.Izvjesno je da je broj prvacica veci od broja prvasica
Da to nije malo previse Hrvata Jack, ako od ovih 82 prvacica imaju 35 to ce im biti premija, a 35 prvacica na 8000 stanovnika je ipak premalo. To je natalitet od 4,3 promila. Njih ako ima 5500 nek se udare nogom u guzicu. Bosnjacke stranke su na ovim lokalnim izborima u Odzaku dobile 42 % glasova, a s obzirom da konstantno cinimo vecinu zivorodjenih i da imamo veci udio medju mladjim stanovnistvo realno je ocekivati da Bosnjaci cine 45-46 % stanovnistva. Jos su Hrvati na ovim izborima ulozili svu snagu samo da bi skinuli bosnjackog nacelnika i izlaznost im je sigurno bila preko 90 %.Jack je napisao/la:Odzak 13 000-14 000 maxOdzak popisano 21 hiljada,a 82 djece krece u skolu,kako su samo sokci lagali na popisu.Odzak se naslanja na slavoniju iz koje je iseljavanje najace,tako da nemaju mnogo sansi.Izvjesno je da je broj prvacica veci od broja prvasica
8000 Hrvata,5000 Bosnjaka i cirka 500 Srba.I jos 200-300 Roma.Pouzdano znam da ima nesto Cigana iz Modrickog Luga su doselili u Odzak.
Namjestanje i to zesce,ali cak i ovi podatci su rekli da udio Bosnjaka u Odzaku je presao 33%.A bilo nas je 20% na popisu 1991.
S tim ja ne vidim nikako da udio Hrvata moze da bude realno veci od 55% danas
Prije 2 skolske godine 102 prvacica.Sad samo 82 prvacica
Citam jedan tekst na ustaskom portalu iz 2012 koji govori o oko 8-8,5 hiljada njih u odzaku,a Bosnjaka kaze da ima 4 hiljade,ali ono sto mi je najzanimljivije je da ipak priznaje da je broj bosnjacke djece u blagoj prednosti,tako da i meni tesko izgleda da ih ima oko 8 hiljada u 2016.BH-HZ je napisao/la:Da to nije malo previse Hrvata Jack, ako od ovih 82 prvacica imaju 35 to ce im biti premija, a 35 prvacica na 8000 stanovnika je ipak premalo. To je natalitet od 4,3 promila. Njih ako ima 5500 nek se udare nogom u guzicu. Bosnjacke stranke su na ovim lokalnim izborima u Odzaku dobile 42 % glasova, a s obzirom da konstantno cinimo vecinu zivorodjenih i da imamo veci udio medju mladjim stanovnistvo realno je ocekivati da Bosnjaci cine 45-46 % stanovnistva. Jos su Hrvati na ovim izborima ulozili svu snagu samo da bi skinuli bosnjackog nacelnika i izlaznost im je sigurno bila preko 90 %.Jack je napisao/la:Odzak 13 000-14 000 maxOdzak popisano 21 hiljada,a 82 djece krece u skolu,kako su samo sokci lagali na popisu.Odzak se naslanja na slavoniju iz koje je iseljavanje najace,tako da nemaju mnogo sansi.Izvjesno je da je broj prvacica veci od broja prvasica
8000 Hrvata,5000 Bosnjaka i cirka 500 Srba.I jos 200-300 Roma.Pouzdano znam da ima nesto Cigana iz Modrickog Luga su doselili u Odzak.
Namjestanje i to zesce,ali cak i ovi podatci su rekli da udio Bosnjaka u Odzaku je presao 33%.A bilo nas je 20% na popisu 1991.
S tim ja ne vidim nikako da udio Hrvata moze da bude realno veci od 55% danas
Prije 2 skolske godine 102 prvacica.Sad samo 82 prvacica
Hrvati 5500
Bosnjaci 5000
Srbi i Romi 500