Nekad se mora desit I poraz da bi se nekim stvarima ozbiljnije pristupilo.Mi imamo jaku dijasporu I ljude koji vole Bosnu medutim,tih se ljudi samo sjete kad I'm nesto treba.Bosnium je napisao/la:ove izbori su jedna velika bruka i tezak poraz...poser** se na svi njih, sve gore i gore. treba jaca i veca mobilizacija kosto govorite, ja veze nemam kako da uspijemo da se mobilise bolje preko poste, ma da ima reklama i uputa kako se sve radi. ovo za durakovica i ako bude za novi travnik, i vares je uzasni samar...
Glasanje iz Amerike kosta preko 4$ za jedan listic a moras slati dva sto ispane nekih 8 do 9 dolara.Tako da jedna porodica koja glasa iz Amerike mora platiti 18 dolara I vise za postarinu.
Garantujem da bi odziv putem poste bio veci da stranke financiraju ovaj trosak postarine I da se malo vise angazuju u gradovima I drzavama gdje ima nase dijaspore.
Recimo da nase stranke imaju svoj ured u S.T Louisu gdje ima najvise Bosnjaka I da probaju doci u kontakt sa svakim nasim gradaninom,gdje bi ljudima pomogli oko popunjavanja listica,ako treba icit od adrese do adrese I kupit listice I normalno platiti postarinu sto se posalje.Siguran sam 100%da bi odzivm bio puno puno veci.
Znaci,ovo sto sam napiso I dosta para I kosta...al kolko para toliko I muzike.Al kad vidim koliko je para uzimo Suljagic,mislim da bi ova moja opcija ispala sigurno 70-do80%jeftinija.