☑ Pravila foruma i savjeti

Potencijalni rat u BiH

enis1991
Član

Re: Potencijalni rat u BiH

Post Postao/la enis1991 » 24 sep 2016 16:21

Nikako nismo uzeli u obzir mišljenje crnogoraca i hrvata Hrvatske o ovim mogucim scenarijumima. Po meni ako se RS nekad odvoji i pripoji Srbiji , crnogorci kao narod bi bili jako ugrozeni. Srbi bi se osilili i vjerovatno uspjeli da vrate crnogorce u svoj nacionalni korpus.
Hrvatima iz Hrvatske ne odgovara Srbija na 40 km od Zagreba. Dobro jest Hrvatska nezavisna , ali srpski uticaj preko jezika , muzike bi bio jak. Pa oni sada provociraju Hrvatsku maksimalno , a tek tada sto bi bilo !!?
Albancima nebi odgovaralo , niti makedoncima .

Pitanje je da li bi srbi poslali 50.000 vojnika iz Srbije. Pa jedna Turska ne smije da posalje ni 10.000 u Siriju . Dobro srbi su poseban narod . Oni su se kurcili Austro-Ugarima koji su imali milion vojnika . Ista je to genetika i razmisljanje.

Ja iskreno mislim da bi R.Hrvatska stala iza nas u tom nekom sukobu. Ipak nisu to skutori. Makar bi nas pomogli u obuci ili oruzju . Pa bilo je i nasih dobrovoljaca za Vukovar tada , sto nebi bilo i njihovih makar nekoliko stotina.

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 24 sep 2016 16:40

U dvije tacke grijesis.
A to je da ce se genocidna tvorevina ikad pripojiti Srbiji. To se nikad nece desiti. Jedino ako nas skroz vojno poraze. A i to nece ni u snu dozivjeti inšaAllah. Oni nemogu ni Kosovo pripojiti Srbiji a kamoli da dio Bosne pripoje sebi. Oni nemaju kapacitet da se bore sa vlastitim poganlukom i problemama.

A Crno Gorci ama bas nikad se nece vracati u srpski korpus, a ma bas nikad.
Srbi nazaduju kako ekonosmki tako i kulturno i politcki. I to sve svijetlosnom brzinom. Oni nemaju kapacitet za vece avanture ili da Crno Gorcima nesto ponude da se vrati srpstvu. Jedino sto mogu uraditi da brane bosanske djikane koliko mogu u okviru Bosne.

Neki nisu svijesni koliko Crno Gorci preziru Srbe. Onaj glavni neki patrijarh crnogorske pravoslavne crvke je pravi primjer prosjecnog Crno Gorca koji je imao interview meni se cini na face tv.
Moze se primjetiti njegova simpatiju prema nama a jos veca sto imamo zajednickog neprijatelja.

TvMrbmKtBHw
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 24 sep 2016 16:47, ukupno mijenjano 2 puta.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 24 sep 2016 16:44

enis1991 je napisao/la:Nikako nismo uzeli u obzir mišljenje crnogoraca i hrvata Hrvatske o ovim mogucim scenarijumima. Po meni ako se RS nekad odvoji i pripoji Srbiji , crnogorci kao narod bi bili jako ugrozeni. Srbi bi se osilili i vjerovatno uspjeli da vrate crnogorce u svoj nacionalni korpus.
Hrvatima iz Hrvatske ne odgovara Srbija na 40 km od Zagreba. Dobro jest Hrvatska nezavisna , ali srpski uticaj preko jezika , muzike bi bio jak. Pa oni sada provociraju Hrvatsku maksimalno , a tek tada sto bi bilo !!?
Albancima nebi odgovaralo , niti makedoncima .

Pitanje je da li bi srbi poslali 50.000 vojnika iz Srbije. Pa jedna Turska ne smije da posalje ni 10.000 u Siriju . Dobro srbi su poseban narod . Oni su se kurcili Austro-Ugarima koji su imali milion vojnika . Ista je to genetika i razmisljanje.

Ja iskreno mislim da bi R.Hrvatska stala iza nas u tom nekom sukobu. Ipak nisu to skutori. Makar bi nas pomogli u obuci ili oruzju . Pa bilo je i nasih dobrovoljaca za Vukovar tada , sto nebi bilo i njihovih makar nekoliko stotina.
Mene ti drugi iskreno nezanimaju. Ne zanima me ni Referendum, a ni druge gluposti. Mene muci moj narod sto je ugrozen u genocodnoj tvorevini, masovne grobnice koje su napravili, genocid koji su pocinili, zemlju sto su okupirali. Za slobodu vrijedi ratovati.

Oni se nikad nece odvojiti bez rata. A i da cijela Srbija krene u rat protiv nas, ni to me nezanima.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 sep 2016 22:08

Tuzilastvo treba da reaguje.Pravna drzava treba da se pokaze.Znaci hapsenje nazalost 5-6 cetnickih terorista:Ivanic,Dodik,Cvijanovic..itd

Rekao sam nazalost,jer mnogo vise od njih par je prekrsilo zakone.Dodik ako zeli rat.On ce ga i izazvati.Mi ako zelimo rat.Necemo uraditi nista.Dovoljno je da sjedimo,sutimo.I iduce godine cemo imati jos jedan referendum.Da bi imali referendum o secesiji 2018 godini.Pravoslavni vlasi lagano nestaju u Bosni i oni su sve manji faktor u raznim opcinama,primjer Glamoca ili Bos Petrovca.Kao i na razini drzave.Za par godina njihov polozaj je jos gori

Prije mjesec dana imao si frku oko Han Pijeska,ali Nato savez je rekao Dodiku sta.Kasarna u Han Pijesku je uknjizena pod drzavu,Dovoljno

Eto im danasnji dan.Nek se raduju i ''glasaju''
1 Marta su teroristi bojkotovali referendum u Drvaru i Bos Grahovu.Bojkotovat cemo i mi ovaj referendum.Ako u Bosni pukne
Jedno je sigurno a to je da Bihac i Veliku Kladusu ne mogu vise da napadnu Srbi iz Hrvatske,jer su nestali odatle.Oni ako zele nastavak.Oni ce ga i izazvati.Do nas je da se pripremimo

Ali mirnim putem je sad red na tuzilastvo Bih.I kad kazem red.Znaci ponedeljak,znaci dan nakon ''referenduma''

A danas nek pravoslavni vlasi glasaju.Eto im taj dan
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 25 sep 2016 02:08

Najbolje sta nam se moze desiti je da se odrzi ovaj referendum danas. Oni krse dejtonski sporazum, krse sve sto se moze, i nemogu se se vise pozivati na njega. A mislim da to i ne zele. Sve je do nas.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 25 sep 2016 09:10

MUP KS u Saradnji sa CZ jucer su otvorili istureno odjeljenje PS Stari Grad u MZ Širokaca. Ova stanica je naoruzana i na samoj je entit liniji

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 sep 2016 15:17

Da li mislite da je Laktaski vozd Milan Martic Genocidne tvorevine ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 sep 2016 15:18

Mislim da nece biti nikakvih hapsenja, niti vozda, Cvijanovicke itd. Nema niko muda za taj potez!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 sep 2016 15:21

Sta mislite da li ovi referendumi mogu pozitivno uticati na natalitet u Bosnjaka ili ce pak negativno uticati na narod i na iseljenje naroda, prvenstveno mislim na Bosnjake ?

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 25 sep 2016 19:11

amkos je napisao/la:Sta mislite da li ovi referendumi mogu pozitivno uticati na natalitet u Bosnjaka ili ce pak negativno uticati na narod i na iseljenje naroda, prvenstveno mislim na Bosnjake ?
Mislim da će negativno uticati na Bošnjake u GTu. Jer ako Dodik ne bude uhapšen, poruka se šalje povratnicima da su prepušteni sami sebi.

Sa Vlasima će biti rata. Lud je to narod i samo silu razumije.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 sep 2016 19:58

amkos je napisao/la:Mislim da nece biti nikakvih hapsenja, niti vozda, Cvijanovicke itd. Nema niko muda za taj potez!
Tuzilastvo mora da radi po zakonu Bih.Znaci ne radi se o ''mudima'' nego o pravnoj drzavi.Ukoliko se to ne desi.Onda to znaci da Bosnjaci mirno gledaju raspakiranje Daytona i ne rade nista,da zastite povratnike Bosnjake tamo koji su de Facto po Sarajevo inostranstvo.To je cilj i u tome se radi

Tuzilastvo ima do 5 Oktobra fazona.Da raspise potjernice i uradi naloge za hapsenje.Ukoliko se to ne desi.Onda nemoj misliti.A vec danas i Zeljka i Dodik pricaju o novim referendumima.Da nece iduci biti onaj o secesiji.To je i budali jasno.Ovo je bio samo probni test.

To je sve do nas.I samo nas.Ako zelimo pravnu drzavu.Dodik je politicka proslost veoma brzo.Mozda i bude rat.Jer ipak.I ovo sto je radi je krsenje Daytona.Ali kazem.Sacekajmo iducu sedmicu pa cemo viditi

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 25 sep 2016 20:02

Jack napisi nesto o polozaju srba sto sinobecao jucer . Iskreno cekam tvoju analizu njihovog polozaja .

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 sep 2016 21:24

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 25 sep 2016 21:34

Jack je napisao/la:
amkos je napisao/la:Mislim da nece biti nikakvih hapsenja, niti vozda, Cvijanovicke itd. Nema niko muda za taj potez!
Tuzilastvo mora da radi po zakonu Bih.Znaci ne radi se o ''mudima'' nego o pravnoj drzavi.Ukoliko se to ne desi.Onda to znaci da Bosnjaci mirno gledaju raspakiranje Daytona i ne rade nista,da zastite povratnike Bosnjake tamo koji su de Facto po Sarajevo inostranstvo.To je cilj i u tome se radi

Tuzilastvo ima do 5 Oktobra fazona.Da raspise potjernice i uradi naloge za hapsenje.Ukoliko se to ne desi.Onda nemoj misliti.A vec danas i Zeljka i Dodik pricaju o novim referendumima.Da nece iduci biti onaj o secesiji.To je i budali jasno.Ovo je bio samo probni test.

To je sve do nas.I samo nas.Ako zelimo pravnu drzavu.Dodik je politicka proslost veoma brzo.Mozda i bude rat.Jer ipak.I ovo sto je radi je krsenje Daytona.Ali kazem.Sacekajmo iducu sedmicu pa cemo viditi

Sve se slažem osim u datumu.
Već sada je odlučeno hoće li Dodik biti u zatvoru ili neće ali mi ćemo saznati tu odluku tek NAKON 5 oktobra. Razlog je to što kad bi ovaj hajvan bio uhapšen prije izbora, to bi mu samo podignuto popularnost među Vlasima. On bi postao mučenik i svetac a to se mora izbjeći.

Tako ako i bude uhapšen, u što sumnjam, to bi se trebalo desiti između 6 oktobra i nove godine, kada prođu izbori i kada tenzije splasnu. Ne bude li Krmak uhapšen do nove godine, Bakir baš je prodao.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 sep 2016 21:39

Itekako sam upoznat da su izbori iduce nedelje i mozda ce se bas zbog tog malo ''oduziti''

Ali realno je da imamo mi 3 opcije

1)Proglasiti referendum o ukidanju sumske.O pripajanju Srebrenice.Neke svoje referendume
2)Cekati odluku tuzilastva Bih i rad
3)Ne raditi nista.Sto je najgora opcija

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 25 sep 2016 23:12

Jack je napisao/la:Itekako sam upoznat da su izbori iduce nedelje i mozda ce se bas zbog tog malo ''oduziti''

Ali realno je da imamo mi 3 opcije

1)Proglasiti referendum o ukidanju sumske.O pripajanju Srebrenice.Neke svoje referendume
2)Cekati odluku tuzilastva Bih i rad
3)Ne raditi nista.Sto je najgora opcija
Mislim da ni ovo pod 3 nije baš "ništa" jer odumiranje 15,000 vlaha godišnje što Bijelom Kugom što emigracijama, nije "ništa" - upravo tvoji radovi su me ubijedili u to. Njih ni u ratu nije ginulo 15,000 godišnje.

Nama je svaka godina mira zlata vrijedna jer oni crkavaju sami od sebe. Kad bi mi neko dao opciju sada da biram da Vlasi za 10 godina ne urade nikakav referendum a da Dodik ne ode u zatvor ili da ode u zatvor a da bude rata, ja bi ono prvo prihvatio jer bi znao da će za 10 godina Vlaha u Bosni biti ispod 850,000, a prosječna starost će im biti 47-50 godina i oni tada ne mogu ništa, ni vojno, ni ekonomski, a da ne govorim demografsko poklapanje GTa od strane Bošnjaka koji bi se tada dešavao.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2016 01:07

Rat je najvecim dijelom moguc zbog nemoci Srbo-Hrvata.Vec 2000 je Bosna trebala da nestane.Pa 2005.Pa,onda laprdaju da je R.I.P Bosna.Svake godine isto.Samo da naglasim da ja mislim da je ovaj referendum meni pokazao kao amaterskom demografu i jednu cinjenicu koju mnogi ne vide,ili ne zele da vide.A to je slijedece===================>

Ako je preko 650 000 ljudi izaslo na ''anketu'' i zaokruzilo DA u iznosu od 99,81% tj skoro 100%. ucinak.To znaci da je glasalo 650 000 PUNOLJETNIH osoba.Sad dodajte ovdje i moguci udio maloljetnih od nekih cirka 150 000+.To znaci da je najmanje 80% Cetnika realno glasalo za referendum.I da je izmedju 15-20% Srba bojkotovalo referendum.Ponajvise pretpostavljam u Banja Luci,ali vjerujem da su svecana odijela pala vec u sam sabah na podrucju Kalinovika i Sekovica

Ratna opcija je moguca.Ali svake godine je sve manja.Okrenimo se zacas na Hrvatsku stranu

http://bosanskehistorije.com/geografija ... -1991-2016

Napisao sam jednu kracu demografsku analizu za Srednjobosanski kanton

Srbi 85 Srpskih naselja popis 1991 i 41 Srpsko naselje popis 2013
Hrvati 276 Hrvatskih naselja popis 1991 i 251 Hrvatsko naselje popis 2013
Bosnjaci 290 Bosnjackih naselja popis 1991 i 282 Bosnjacka naselja popis 2013

U veoma kriticnom Sbk kantonu.Vidi se da Bosnjaci imaju najvise naseljenih mjesta.Sta to znaci?To znaci da ako budete procitali do kraja.U mnogim nekad Hrvatskim naseljima Sbk kantona.Danas nemate fakticki nista.Ratne migracije,rat,demografija su ugasila 25 Hrvatskih naselja.Istina vecina tih naselja su bila mala,ali neka su bila i malo veca.Kako vrijeme bude prolazilo.Jos tih naseljenih mjesta ce nestati.Iako pad Hrvata nije prakticki ogroman sa 276 na 251.Sto sam objasnio u demografskoj analizi.Ova analiza se ne bavi s naseljenim mjestima koja su promjenila etnicku strukturu a takvih ce u Sbk kantonu biti sigurno 30 ako ne i vise.Sva ce ici skoro u korist Bosnjaka.Ovog puta ocekujem i vecinu Bosnjackih naseljenih mjesta i u Vitezu i tim sredinama.Popis 2013 je jedan od vidnih bitnijih stvari koji ce bas SPRIJECITI ili cak UBLAZITI ratne pohode ustasha.Naravno,da SKUTORI ce biti ti koji ce se baviti ''STRATEGIJOM'' I Poklapanjem,ali kako vrijeme bude prolazilo,njihova strategija ce pasti u vodu,a bez jacih sela,kao i ljudstva na odredjenom prostoru.Rat je nesto sto je prakticki nemoguce,sem ako neko nema DEATH WISH.Jednostavno da li Hrvati zele Smrtnu zelju.Vec su izgubili dio naselja,jos kad dodju konacni podatci.Ko ce ovdje biti u plusu na kraju.Bosnjaci ili Hrvati.Pa vidit cemo

Hrvatska opcija je kao sto sam rekao.Sve slabija i sve tanja.Naravno,da ima ljudi koji nisu previse zahvaceni ratom,koji nisu osjetili rat,ili nisu osjetili ratna razaranja primjer Hrvata Gornjeg Vakufa koji su cak 5 sela izgubili u odnosu na 1991.Sa 21 na 16.To je vec solidan pad.Samo 16 naseljenih mjesta Hrvatskih u opcini od 400 km2.A vecina tih naseljenih mjesta nisu krupnija sela.I ako Bistrica bude Bosnjacko selo,a trebala bi.To je 15.Zamisli pad sa 21 na 15.To je vec pad.Ovaj popis nece nista reci ili nece bas udariti na sam centar Skutorije.Ali itekako ce natjerati katolike Srednje Bosne da razmisle.Da li im se isplate pobune,ratovi,da li zele da sa 250 padnu na 220,pa da padnu na ispod 200.Pa jos manje.Mnogi katolici su uglavnom prognani od Srba,vidi pod Dobretice i nemaju lose odnose s Bosnjacima.Pa cak i ustaski Vitez nema problema s nama.Jedino je ostao Kiseljak i ta regija koji su spremni za klanje i rat.Ali ako Kiseljak sta krene.Sarajevo i Visoko je tu.Hrvati nemaju homogen prostor,gdje bi mogli nesto da urade.Ako pukne prvi metak.Demografski Kiseljak je enklava i to 100% enklava kao i Vitez.To su male sredine,gdje Bosnjaci drze sad okolna brda,imaju 100 puta vise oruzja nego prije 25 godina i kako oni misle da realizuju takvo sta?Nemoguce.Svake godine je sve gore i gore.Sanse da Hrvati sta zapocnu su sa demografskog aspekta previse idiotske.Naravno uvijek ce biti blesavih ustasha.Pa nek krenu.Podatci su neumoljivi oni pokazuju nasu dominaciju to je jasno

Vratimo se nacas Srbima

Ovaj zadnji popis stanovnistva je rekao da ima cirka 1.080 miliona Srba.Ja tipujem da ih je 50 000 popisano extra a da ne zive tu.I u ove 3 godine ih je cirka 30 000 nestalo.Moje procjene za broj Srba na podrucju cijele Bosne su da ih je milion tacno

Na istoku imas ogromnu teritoriju povrsinski gdje fakticki niko ne zivi.Kalinovik ima skoro 700 km2.Ta opcina zadnji popis je rekla da ima ispod 2000 Srba.A padovi se nastavljaju i gledao sam malo cifre.Imaju -35,40 svake godine.To ako racunas migracije znaci 40 godisnje.Ili u 5 godina imas 200 manje Srba.Ako je popis 2013 rekao da imas ispod 2000 Srba.Za 2 godine od danasnjeg dana tamo ce biti 1800.Ovo su podatci bez neke jace migracije.S jacim migracijama je jos gore.Isto je to pa i gore u Istocnoj Hercegovini gdje jedino grad Trebinje dobija priliv stanovnistva neki veci.Nevesinje i ti krajevi su pali,i jedino sam centar Nevesinja je malo narastao,dok su sela ovdje pusta.Pogledajte naprimjer Sekovice.

Iako je rat trajao i Bosnjaci nisu uzeli Sekovice.Danas su Sekovici jos manji ako gledas Zivinice.Poslije tog dolazi Zvornik.,I thats it folks.Kalesija i ta regija imaju jaca sela.Sta Srbi imaju?

Sokolac?Pale.Pale je istina postao ''grad'' ali na ustrb sela.Nema tu nekih ''jacih'' sela,niti industrije,i vidit cemo u narednim godinama kako ce to prezivjeti.Industrijski mnogo jaca opcina Bosanska Dubica nekad je danas fakticki pukla i epidemija odlaska Srba je velika.Sto znaci,da Srbi imaju jedan veci problem.A to je slijedeci

Bilo koji dan poslije 2030 godine.Oni su donji.Prvi dan poslije 2030 godine.Realno oni nece imati kapacitet za bilo kakve vojne akcije i ja sam vise nego uvjeren da to i sama Srbija zna
Brcko grad ce dobiti nasu vecinu.Prije ili kasnije,jer imas nase zaledje oko Brckog i ljudi ce tu dolaziti.I nase uzimanje grada Brckog demografski je vise nego moguce.Zapravo ovaj popis po naseljenim mjestima ce nam najbolje reci kakvo je stanje nase u samom gradu Brckom.Ako je na popisu 2013 dobro stanje.Onda ce do 2030 ovaj grad bez ispaljena metka biti nas demografski i ekonomski.To znaci da vec sad imas dominaciju koja ce samo jacati

Ja sam prije rekao.Da su cetnici imali 20 km sirok koridor,da je Srbija drzava s 20 miliona stanovnika s mnogo jacom vojskom.Oni bi davnih dana nesto uradili po tom pitanju.Sad prijete i reze,misle da su sila a evo Kosovo dobija novi pozivni broj.Zadnji moze se reci da je Kosovo bio sastavni dio Srbije sad pada u vodu.Postoje oruzane snage Bih

Policijska akcija protiv Hrvata jedna sira je moguca vec poslije 2020.Jer ja ne vidim kako oni mogu biti ''faktor'' poslije te godine

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 okt 2016 18:57

slika

Kao sto se da primjetiti.Sumska s pravom urlice jer zna da bi ih pomeli u 10 tak dana.Svi tenkovi su locirani kod nas u Tuzli.Kao i haubice.

Vojska Srbije je znatno jaca od nas,ali novinar ima jednu gresku ovdje.Ta greska je da u slucaju ratne okolnosti.Bosnjacke snage mogu veoma brzo da poduplaju broj haubica.Jer haubice od 122 i 155 mm.Posebno 155 mm.Mogu se proizvoditi u namjenskim halama koje su pod kontrolom Bosnjaka.To znaci bilo kakav sukob.Hrvati ne mogu da stvore nista u Bosni,jer nemaju kapaciteta za vojne sukobe.Mi mozemo orkane

Srbija ima 212 tenkova.Uhhh.Sto je strasna sila.Pa,cak i 5 puta vise.Tenkovi nece igrati jaku ulogu u Bosanskim brdima nego haubice.A mi haubice mozemo da stvaramo.a ne kupujemo.Pa i Zastava kupuje specijalnu municiju iz Konjica

Agresija Srbije jer Hrvatska je potpisala vanjsku politiku pod nadleznost Europske unije.Bila bi rezultirala u novim ''dobrovoljcima''.A Turska ima 4000 tenkova

Halalit ce 200 tinjak.Turci prave svoje tenkove Sabra.Tako mogu nam dati i otpad.I taj otpad ce biti bolje od onog sto vojska Srbije ima

Vojska Srbije s 10 aviona.Uhhh.Koja jebena sila.Fakat su preludi da zveckaju oruzjem.

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 01 okt 2016 20:10

Ma kakvi . Srbija se ne moze ukljuciti u rat . Pa nisu ludi beogradjani da ginu po bosanskim brdima . A i to bi ih ekonomski slomilo . Pa da oni izgube 20- 30 hiljada opet ljudi i sankcije i krize pa oni bi pukli demografski .
Kako bi ovi iz V.Kladuse postupali u slucaju sukoba. Da li bi oni stali uz nas sada ? Mislim da bi jer nemaju druge opcije

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 okt 2016 20:54

Na zapadu Bosne cetnici imaju 3 grada:Banja Luka,Prijedor i Doboj.Ovo sve ostalo tipa Bos Novi ili Modrica s jedva preko 10 000 stanovnika mozes ubrojati u malo veca sela,sto i jesu.
I to jedva Prijedor i Doboj mogu proci kao grad.

Na istoku imas Bijeljinu koja je urbanisticki najvece selo Bih.Prijedor i Doboj su urbanisticki divovi za ono selo.Fakat sve kuca do kuce,2 zgradice i to je to.Dole do istoka nemaju grada sve do predgradja Sarajeva+ Trebinja

Sto znaci uzimanjem Doboja,presjekao si Banja Luku i 2 put.Brcko je jednom uradilo to.I ostavio si ih s jednim jacim centrom

Kod ustasha je gore.Pa oni nemaju nijednog ''grada'' s preko 10 000 stanovnika.Nijednog.Ako ne racunamo Mostar.Sve su to neka malo veca sela tipa Capljina,Livno,Duvno,koje mozes u 5 minuta da obidjes uzduz i poprijeko.Grada to nije vidjelo.Pa u Duvnu je napravljena prva zgrada prije par godina kao i nabacen prvi semafor.Napredak nema sta :respekt:

Preko 99% Bosnjaka je reklo da prica Bosanskim jezikom u Velikoj Kladusi,cak sta vise procentualno vise nego u jednoj Tuzli ili Sarajevo.Samo 300 tinjak jadnika je reklo da su Hrvati nacionalno dole.Ima jos podjela,ali je znatno manje nego sto mnoogi misle.Kladusa nema Srpskih sela,tako da je to homogen kraj gore

Odgovorite