Irak i Sirija
Re: Irak i Sirija
citam da turci prave neki zid na granici prema siriji. Koliko je to tacno?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Sta je onda? Propaganda?imeprezime je napisao/la:Navodno 20 m dug, ako sam dobro cula
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Taj zid je samo prema Kobaneu.Da se sprijeci svercovanje oruzja i materijala Pkk terorista
Danas Qandara uzeta od strane Fsa.Jos 2 sela i dosli su do Sajur jezera
Danas Qandara uzeta od strane Fsa.Jos 2 sela i dosli su do Sajur jezera
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Meni je cudno sto nakon skoro godinu dana mira.Rezim je ponovo krenuo na jug,znaci prema Dari.Tamo je bilo zatisje
Mozda Daraja i Muamideh.Enklave koje su uzeli nakon par godina rata.Osokolili su rezim,ali Fsa ima fin broj boraca na jugu
Sad je znaci i ta strana aktuelna
Navodno Fsa uzela jos oko 20 km2 teritorije oko Maana.Sad se vode borbe za taj regij ponovo
Qundarah navodno uzeta.I ide se prema Farzunu.Tako nekako.Na samoj obali jezera Sajur
Mozda Daraja i Muamideh.Enklave koje su uzeli nakon par godina rata.Osokolili su rezim,ali Fsa ima fin broj boraca na jugu
Navodno Fsa uzela jos oko 20 km2 teritorije oko Maana.Sad se vode borbe za taj regij ponovo
Qundarah navodno uzeta.I ide se prema Farzunu.Tako nekako.Na samoj obali jezera Sajur

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nije Juzni Front izveo kontra napad nego Ahrar i ostale ne JF grupe, kojih je sada sve vise. Nedavno je nastala Jaish al Selam, odvojili se od JF. Nekoliko stotina je defektovalo u druge grupe iz JF. Neke grupe unutar JF su uhapsile vodstvo. Bice tamo sad svega jer je Dera epicentar revolucije.Jack je napisao/la:Meni je cudno sto nakon skoro godinu dana mira.Rezim je ponovo krenuo na jug,znaci prema Dari.Tamo je bilo zatisje
Jack , Zv Keli , sta mislite o ofanzivi na Hamu ? Hoce li to biti zaustavljeno ovim novim momentima izmedju Putina i Erdogana ?
Definitivno je Erdogan morao nesto ustupiti rusima za one ustupke na sjeveru .

Definitivno je Erdogan morao nesto ustupiti rusima za one ustupke na sjeveru .
In order for that to even remotely happen, the rebels would likely need to secure the east flank of villages (Ma'an-Kubariyah-Kawkab etc) as well as both Mount Zayn al-Abdeen & Mount Kafraa in order to launch an offensive from the northeast. Taking the latter two gives them decent defendable positions to possibly launch artillery/TOWs etc into Hama.
Ovo sam kopirao.Sto se tice Hame.Moras prvo uzeti Maan.To selo je utvrda sva.Ima oruzje na tone.Ako se uzme Maan.Onda moras uzeti Kawkab i cijelu planinu Zayn al Abdeen
Oni su napredovali,samo narednih par dana ce nam reci tacno koliko se moze
Turci jednostavno jos nisu dosli do Sajur jezera,a ima jos puta dok se povezu Mare i Azaz s Jarabulusom.A gdje je tek borba za Al Bab koja ce biti 10 puta gora od onih zabacenih sela.Otvaranjem juznog fronta.Svasta se moze desiti
Ovo sam kopirao.Sto se tice Hame.Moras prvo uzeti Maan.To selo je utvrda sva.Ima oruzje na tone.Ako se uzme Maan.Onda moras uzeti Kawkab i cijelu planinu Zayn al Abdeen
Oni su napredovali,samo narednih par dana ce nam reci tacno koliko se moze
Turci jednostavno jos nisu dosli do Sajur jezera,a ima jos puta dok se povezu Mare i Azaz s Jarabulusom.A gdje je tek borba za Al Bab koja ce biti 10 puta gora od onih zabacenih sela.Otvaranjem juznog fronta.Svasta se moze desiti

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nije.Dva mrtva,ali Suheli je bio blizu.Pogresne informacije,ali bila su dva oficiraZV Keli je napisao/la:Kruze glasine da je Suheil Hassan ubijen kada je helikopter pogodjen TOW raketom.
A sto se tice granice. Fsa je povratila izgubljeno oko al Rai gradica a sa druge strane se priblizila Sadzur jezeru.
Ovo je 5 ofanziva na Hamu:2012,2013,2014,2015 i evo ga sad 2016
Nikad nisu uspjeli da ovladaju selom Maan.Niit su uspjeli da uzmu planinu Zayn al-Abdeen.Ovo su relativno dometi svih proslih ofanziva,iako sad realno imaju snage da odbiju napad Asadovih vojnika.Navodno Maan ima i tunele pune oruzja.I da ako uspiju uzeti Maan.Zalihe ce biti ogromne vojnog materijala
Navodno sad borba u Tel Abijadu gore uz Tursku granicu.Sdf s slikama Ocalana.Toliko o ''Sdf''
Turci su poceli s zidom oko Kobanea.Ne znam koliko ce biti dugacak im zid ovdje
Gore na sjeveru imamo nerjesenu situaciju oko Jarabulusa.Alepo.A evo sad i Dera je krenula
Jos Latakija je mirna.Kinsaba
Kako sam naucio Sirijske gradove.Ako rat potraje jos godinu dana.Ima da znam sva sela Sirije

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Zenicaninn
- Član
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
- Zenicaninn
- Član
Cuo sam da bih Turska mogla poslje 2023 vratiti Mosul, Erbil i Kirkuk kad istekne 100 godisnji ugovor poslje 1 svijetskog rata i da iracki Kurdi saradjuju sa Turskom, da su im naklonjeni i da su protiv YPG i PKK? Turci imaju tamo svoje specijalce i iracki Kurdi su dozvolili da napadaju polozaje PKK.imeprezime je napisao/la:Turci usli u Al Rai
Jer se ti i ZV Keli najbolje razumijete kakva je situacija dole.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
U ta tri grada zivi dosta turkmena, napisacu nesto o tome kad dobijem kompjuter nazad, jer cu od pisanja s mobitela i skrolanja dobiti slom zivaca
Ali mislim da Jack zna ponesto o ovome.
Potpis
Pa zar vec nisu drzali to selo? Moze mapa?imeprezime je napisao/la:Turci usli u Al Rai
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Moze biti, nisam mogla pratiti u zadnje vrijeme. Danas je onda stiglo pojacenje, sprema se ofanziva na daesh.ABen je napisao/la:Pa zar vec nisu drzali to selo? Moze mapa?imeprezime je napisao/la:Turci usli u Al Rai
Za mape prati twitter, npr paradoxy13 pa onda vidi koje on retweeta, ima dosta pouzdanih samo ja ne znam imena napamet, ne pisem s kompjutera
Potpis
Mislim da su dosli do Sajur jezera sad
Fsa veze nema sto se tice taktike.Pa su poceli juznije da uzimaju sela sad od Al-Raija a ne istocnije.Tako da imaju dobro zaledje
Navodno jos 20 km dijeli Jarabulus da se spoji s Azazom.Azaz i Mare mozda budu zeljeli da se spoje s Alepom.A to ce biti zanimljivo
Fsa veze nema sto se tice taktike.Pa su poceli juznije da uzimaju sela sad od Al-Raija a ne istocnije.Tako da imaju dobro zaledje
Navodno jos 20 km dijeli Jarabulus da se spoji s Azazom.Azaz i Mare mozda budu zeljeli da se spoje s Alepom.A to ce biti zanimljivo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
imeprezime je napisao/la:U ta tri grada zivi dosta turkmena, napisacu nesto o tome kad dobijem kompjuter nazad, jer cu od pisanja s mobitela i skrolanja dobiti slom zivaca![]()
Turkmena ima dosta juzno od Al -Raija.Posebno ovo na putu prema Alepu.Neki ce sigurno promjeniti ''dres'' jer dosta ih je sad u Isisu.Ali ako se sad ofanziva nastavi prema Al-Babu.A mislim da ce krenuti tamo.Onda je jasno da racunaju i na podrsku Turkmena kao i Arapa.U borbi protiv Ypd.Da se ne spoje koridor
Danas kazu da je Fsa kilometar od Qomhanea.I da se nalaze 2 km od centra Hame
Ako Fsa uzme Qomhane.Ostaje im iza ledja ona planinu koju MORAJU da uzmu.I onda imas slobodan put do Hame.Zasad kazu da se svasta desava u Qomhani
Ako grad padne veceras.Fsa je pred planinom s juzne strane.Poslije te planine ako je uzmes.Hama je tvoja kao i sira regija
Ovo za Turke.Ma ja mislim da u roku 2 dana oni se spajaju.Mozda cak i sutra.I onda ce nastaviti brze da napreduju jer ima malo vise sad pustinje.A i ta Turkmenska sela
Bit ce zanimljivo kad budu sto blize Alepu s te strane.Jer ovi iz Fsa su najslabiji borci.Da nema Turaka.Bradonje bi ih razbucale.Ali ovi iz Alepa su pravo zestoki momci.I napad na Sjever Alepa je sad sasvim moguc
Jer treba napasti ih sjeverno.Rezim napada juzno od Alepa.Oni trebaju sjeverno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom