☑ Pravila foruma i savjeti

Demografske mape Bosne

krhan
Član

Re: Demografska mapa Bosne 2013 godine

Post Postao/la krhan » 11 jul 2016 13:01

Nebih se bas slozio sto se tice nas u Konjicu

Na Popisu 1991 nas je bilo 24 019 a 2013godine 22486 ca 1500 manje. Moze se to popraviti ako Bog da.
Stat ce i Sana ako Bog da na noge ja negubim nadu, mi mozemo nasu situaciju popraviti i mjestmicno se to vidi.

Mi nemozemo sve svaljivati na politicare sto se tice nataliteta, ja licno sto sam vidio oni koji nisu dobrostojeci imaju i najvise djece a oni koji bih mogli imati cak minimum 5 djece oni imaju 1-2 djece. Treba narod svijest mijenjati i o tom se mora maksimalno pricati uz svaku priliku nek to bude i jedna od glavnih tema u dzamijama isto sto je bilo za popis da se utrubi narodu uglavu koliko je to bitno za nasu buducnost.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 12 jul 2016 04:57

amkos je napisao/la:Sanski Most jeste propao, ali nebih se slozio da je i Konjic propao, bar ne turisticki i ekonomski koliko toliko ne. Mozda jeste demografski i natalitetno.
Moja poenta je bila da ako se nista ne preduzme zavrsit cemo i mi kao i komsije. Samo sam naveo par primjera ima ih nazalost jos mnogo a sto je najgore svake je godine sve losije.

Mi sada fakticki izumiremo kao narod. Cim prosjecni TFR sklizne ispod tih 2.1, onda fakticki izumiremo a nama je daleko ispod. Trebamo se dobro pomucit svi da bi se stvari promjenilie. Zato mi cesto idu diskusije na ovom forumu na zivce jer se sve uglavnom svodi na ono kako je komsiji krepala krava a i nasa samo sto nije lipsala.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 jul 2016 06:06

kliker je napisao/la:
amkos je napisao/la:Sanski Most jeste propao, ali nebih se slozio da je i Konjic propao, bar ne turisticki i ekonomski koliko toliko ne. Mozda jeste demografski i natalitetno.
Moja poenta je bila da ako se nista ne preduzme zavrsit cemo i mi kao i komsije. Samo sam naveo par primjera ima ih nazalost jos mnogo a sto je najgore svake je godine sve losije.

Mi sada fakticki izumiremo kao narod. Cim prosjecni TFR sklizne ispod tih 2.1, onda fakticki izumiremo a nama je daleko ispod. Trebamo se dobro pomucit svi da bi se stvari promjenilie. Zato mi cesto idu diskusije na ovom forumu na zivce jer se sve uglavnom svodi na ono kako je komsiji krepala krava a i nasa samo sto nije lipsala.

U pravu si za sve ovo što kažeš. Moje mišljenje je da bez materijale baze nema duhovne nadogradnje. Ekonomija je ključ svega. Prije si imao jaču poljoprivredu, većina ljudi je sijalo po imanjima, pa je trebalo i više djece i radne snage. Danas je drugo vrijeme. Danas većina bježi od krampe i od lopate. Slično kao što većina ljudi danas bježi od knjige. A sve je ovo povezano, na određeni način.

Da skratim, ekonomija prvo, jačanje privrede, otvaranje ODRŽIVIH radnih mjesta, pa će biti i vjenčanja i djece i bolje fertility rate.

Juče gledam na Aljazeeri Balkans, da je u Srebrenici u prošloj godini sklopljeno 26 brakova, a u 6(šest) mjeseci ove godine samo 8!! A broj rođenje djece je spao sa 61, na oko 30 u 2015 godini i to u samo par godina!!
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 jul 2016 06:12

https://www.youtube.com/watch?v=bNPaEFV22YM

Text je živa istina. Možda jeste ovo pjesma, ali je istina. Ovo je jedan veliki RAZLOG erozije nataliteta. Znam par djevojaka koje vole ove o kojima ovi pjevaju u pjesmi, a demografija ispašta. Čak se i udaju za takve. I onda se neki čude pa šta bi, pa kako ?!
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 12 jul 2016 06:28

Oni koji vole djecu i imat ce ih ako Bog da i ko je prihvatio onaj hadis Gdje ce se Muhammed a.s. ponositi nasem broju na sudnjem danu.

Mi sve pricamo da je na prvom mjestu do ekonomije i krivimo samo politicare a niko da sebe preupita koliko je do njega/njih licno.

Pogledajmo Njemacku sve nudi novcano,ekonomski i socijalno pa je natalitet nula, da nema stranaca jos gori bih bio.

A da neuvlace svjezu krv postali bi davno staracki dom a marsiraju tom stazom ako drasticno ne promijene nesto.

Ja mislim da ce svabe vecinu izbjeglica zadrzati ovdje i da ce im sve moguce jer neko mora raditi i finansirati njihove starce.

A tako je kako sam cuo i procito u svim ovim zapadno idustrijskim drzavama.

Materijalizam je preci posto od djece i porodice i drustva/famelije.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 12 jul 2016 06:45

Najgore sto mozemo uradit je da zazmirimo oci. Nemamo nista od toga sto trosimo vrijeme naglabajuci o Srbima i Hrvatima mi moramo o sebi povest racuna. Moramo mjenjat stvari to dugujemo nasim borcima koji su zivote dali za ovu zemlju!!

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 12 jul 2016 07:10

Treba se pratiti njihovo stanje i sto ih manje ima imamo vise Bosne i sigurniji smo.
Kao drugo pisali smo mi ovdje i davali prijedloge uvezi nataliteta kao i na starom forumu da ne pomislis da samo sa jednim okom gledamo. :beret:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 jul 2016 10:16

Podatci po etnickoj pripadnosti,vjeri i jeziku bit ce objavljeni tek krajem Septembra 2016 godine po naseljenim mjestima.Ima jos cekanja nazalost

Pa cemo ja i Burovic napraviti po svim naseljenim mjestima mapu.Ali ima jos vremena
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 jul 2016 13:15

Tek krajem Septembra navodno kad dodju 3 velika podatka

Konacni podatci za vjeru,jezik i etnicku pripadnost po naseljenim mjestima.Moci cemo da napravimo neke detaljnije analize.Jedva cekam rezutltat za Ljubace i Husino 8-)

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 26 jul 2016 15:49

Jack sad znam sta mi je falilo. Ma nisi zadugo spominjo Ljubace i Huuuusino. :beret: :beret: :beret:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 jul 2016 23:23

Ko ima zesce komplekse i ko laze.Lijepo ce se saznati za 2 mjeseca

Jack je zasad rekao

Apsolutna vecina u N.Travniku pogodio
Ispod 54 000 Hrvata Mostara.Pogodio
Preko 50% Bosnjaka

Najvise volim kad ustashe kazu da sam ja kompleksas.Komplekas ne pogadja draga gospodo.Gluposti o 64 ''tisuce Hrvata'' u Mostaru.Posusju kao najmladjoj opcini i dalje.Sve fulanja i epski promasaji.Vi ste gospodo vezarosi
Na koljena pred Jacka i lizite mi stopala.Hvala :respekt:

Morat cu da skopiram bisere ustaske u zadnjih par godina koliko su laprdali protiv Jacka,pa da vidite komplekse.Jebi ga.Neko zna,neko ne zna.Jack zna,a vi jedino znate da laprdate.Cak i corava kokos zrno ubode.Vi ocigledno i to zrno ne mozete da ubodete

Ljubace i Husino ce biti Hrvatska naselja na ovom popisu.Nema dileme i ja ne tvrdim da nece.Ali da ce u selima biti daleko vise Bosnjaka u odnosu na 1991.To bas hoce.Ljubace ocekujem cirka 30% Bosnjaka u selu.Husino nesto malo manje.Kad vec prodjes cifru od 40%.Lakse je poklopiti to naselje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 jul 2016 03:13

Usino?Ili Husino

A cuj.Godinama ste srali Jacku.A na kraju niste nista pogodili.

Najveci demografa vam je rekao da u gradu Jajcu ima 2/3 ''Hrvata''
Sta kad u gradu Novom Travniku bude preko 40% Bosnjaka.A navodno ima 80% Hrvata

Demografija nije za vas,to je ozbiljna nauka,koja ne tolerise patoloske iskompleksirane vlahe i za takvo sta treba da ukljucis glavu.A kako ce tamo neki potomak kmeta da ukljuci mozak i da se bavi demografijom.Kazem.Nije to za vas

Probajte nesto lakse

Ja fakat zalim takozvane Hrvate
Iskreno ih zalim.Samo u Srednjobosanskom kantonu bit ce pregazeni.Najmanje 30 naselja ce zijaniti,mozda i vise
Da ne pricam da ce u Mostaru biti sprceni na 1/3 teritorije opcine i da ce izgubiti Kosor,Potoke i Kutilivac.Nisam spominjao vlaske katune bivse Kremenac i Donji Jasenjani

Ja vas fakat zalim kad vam ''demografa'' kaze da je u D.Vakufu 3000 Srba popisano,da je u Varesu Hrvatska vecina

Koje ste vi budale.Fakat mi je zao.Vidis nije mi zao takozvanih Srba.Njih treba dotuci.Bez zaljenja,ali mogli ste ukljuciti glavu.Sad nijedan cm Mostara niste uzeli u zadnjih 20 godina necete ni u narednih 20.Bujrum,ako mozete

Fakat.Ne znam kad u Septembru.Rekli su mi krajem da ce biti.Ali kad tog dana objave podatke konacne.Zavucite se u misju rupu.

Cak i corava kokos zrno ubode,

Otjerajte razne budale iz Zagreba koji vas srljaju u totalni nestanak.Poput Sege i onog Duvanjskog dotepenca

I posebno ako ima ijedan katolik s Iq vecim od broja cipela

Dodjite na jedini,pravi demografski portal i forum.Jednog i jedinog demografskog i statistickog genijalca
Pogadjam bolje od Davida Coperfielda.Ne znam stvarno.Mislio sam da Hari Hudini je bio najbolji,ali ocigledno.Mora i Hudini da kaze da je najbolji Jack

Ali,eto.

Evo,fakat.Ja sam rekao.I jedva cekam da zijanim i ovo

Relativna vecina grad Jajce
Novi Travnik preko 40% Bosnjaka
Zepce i Orasje gradovi Apsolutna vecina Bosnjaka

Hocu li ijednom da pogrijesim.

Zasad nisam u nekih 50 tak pokusaja

8-) :lol:

ekson
Novi kolač

Post Postao/la ekson » 27 jul 2016 13:39

Jack,imas moje puno postovanje za sav trud i rad ,i naravno TACNOST podataka i buducih predvidjanja,koja koliko pratim forum uvek i budu kako ti navedes :zastava:

sema
Član

Post Postao/la sema » 28 jul 2016 19:09

https://joshuaproject.net/people_groups/10953/BK

treba skinuti netacnu mapu sa ove stranice ili skinuti sa google skroz ako ikako moze

atif
Član

Post Postao/la atif » 29 jul 2016 10:59

Ja vas pozivam da se svi ukljucimo i zajednicki doradimo wikipedije u vezi popisa i karata.

https://bs.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_2013.
https://de.wikipedia.org/wiki/Volksz%C3 ... owina_2013
https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_2013.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_2013.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_2013.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bosniaks

A ova karta nije tacna i treba nam sa bosnjacima u cjeloj exju + albanija. Recimo fale u hrvatskoj mjesta gunja (30% bosnjaci), cetingrad (25% bosnjaci) itd.

sema
Član

Post Postao/la sema » 29 jul 2016 14:19

na ovom zadnjem linku nije losa karta mada je stara

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 jul 2016 15:26

Totalna je glupost gubiti vrijeme na trivijalne stvari tipa ''Hrvatska ''wikipedija jer tamo goli ustasha radi.Tako sanse da ti neka mapa moja dodje tamo su malene.Isto i za Joshua project.Jednostavno se ne isplati

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 jul 2016 21:48

https://bs.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_2013

Ovo je jedina tema,ali popis nije priznat jos,i nece biti sluzbeno priznat do pocetka Septembra tako zakonski bi imao teskih problema,cak i da na wikipediju stavljas zelje

Biracki spisak je vazno nabaviti.Kad dodju podatci za naseljena mjesta.A doci ce valjda krajem Septembra.Prepisati te podatke i staviit na wikipediju.Ovo ostalo je nevazno sada

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 jul 2016 00:49

Offiziell veröffentlichter Stand am 31.06.2016
Mjesec Juni ima 30 dana a ne 31

Volkszatlung.Tako nekako

Treba se pripremiti.Skupite ekipu od 3-4 osobe.I krajem Augusta.Jer mora se cekati MEDJUNARODNA VERIFIKACIJA.Bez toga to ti je kao kad uzimas kucu bez ikakvih papira.S tim papirom mozes da razbijes cetnicku propagandu.Ustashka wikipedija ce sigurno pricati o njihovom ''uspjehu'' citaj vecina u Mostaru,ali zanemarit ce samaranje u Srednjoj Bosni ili ce spomenuti Vitez i ''hrabru'' Busovacu

Do nas je da mi radimo na sebi a ne na nekakvim ''Srpskim i Hrvatskim'' wikipedijama.Zato je najbolje cekati kad dodju konacni rezultati popisa.A doci ce do kraja Septembra.Pocetkom Septembra bi trebala da uslijedi medjunarodna verifikacija popisa,sto je veoma bitno.I onda mozete da pisete o popisu.Dotad se ne isplati,jer nemate nikakve validne argumente oko tog

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 jul 2016 13:12

Kako ce podatci biti u Septembru

Mislim da cu krajem Augusta napraviti mapu