☑ Pravila foruma i savjeti

Turska

Crow Jane
Član

Re: Turska

Post Postao/la Crow Jane » 23 jul 2016 11:31

Nuclear Weapons in Turkey are Destabilizing, But Not For the Reason You Think

http://warontherocks.com/2016/07/nuclea ... you-think/
Potpis

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 23 jul 2016 12:41

zar Turska ima nuklearno oruzje ili sam pogresno razumio. :what: :sofa:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 23 jul 2016 20:24

krhan je napisao/la:zar Turska ima nuklearno oruzje ili sam pogresno razumio. :what: :sofa:
Oko 50 komada Američkih B-6I nuklearnih bombi se nalaze u Incirlik bazi, kod Adane, u Turskoj. Tu su još od hladnog rata. Barem tako kažu ovi članci o ovoj temi u zadnjih sedam dana.
Samo BiH.

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 25 jul 2016 08:05

Odrzan je skup CHP i AKP na trgu Taksim. Prema procjenama preko milion ljudi je prisustvovalo. A Gulen neka se smije i neka misli da i dalje moze nesto uraditi.

Crow Jane
Član

Post Postao/la Crow Jane » 25 jul 2016 13:25

Behind The CIA Desperate Turkey Coup Attempt. Huge Geopolitical Shift

http://www.globalresearch.ca/behind-the ... ft/5536494
Potpis

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 25 jul 2016 14:05

imeprezime je napisao/la:Behind The CIA Desperate Turkey Coup Attempt. Huge Geopolitical Shift

Ako je ovo tacno, onda dva najjaca strana saveznika Bosnjaka, Turska i SAD su na suprotnim stranama. To nije dobro za nas nikako.
Plus ako Turska postane dio Evroazijske koalicije sa Rusijom, to bi znacilo da bi u BiH stanje bilo opet nestabilno. Mozda bi se Turska i Rusija i dogovorile nekako da se sa Srbima "izglade" stvari, dok bi SAD zagovarala interese Hrvata. Ali svi znamo da se s Vlasima ne moze ljudski.

Tako da ovo sve je, po meni, jako lose po BiH i po Bosnjake.
Bice, izgleda opet, Bosnjaci prepusteni sami sebi. Tako se to meni cini.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jul 2016 14:43

Prije par godina Amerika se je kolektivno posrala na Bosnjake Mostara,kad je stala iza Europske unije koja je davala Mostar ustashama
Islamski svijet je sutio.Jedino se je tad Turska derala i prijetila da Mostar ne smije da bude Hrvatski grad

Mozda Turska nije nista uradila za Bosnjake,ali jedina je tad nesto uradila.Tako ja ne znam sta je to Amerika uradila vrijedno
Imas presudu Haskog Suda i Americkog kongresa da je u Srebrenici bio genocid.Pa kako opcina gdje je DOKAZAN genocid.Moze da bude sastavni dio sumske.Nesto stvarno ne stima ovdje

Amerika ako zeli Tursku nek Gulena izruci i uhapsi ovog Cia obavjestajca.Kraj price.Ako ne zeli.Turska ce ici ka Rusiji,zapravo to je sad vise nego sigurno
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Crow Jane
Član

Post Postao/la Crow Jane » 25 jul 2016 15:21

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
imeprezime je napisao/la:Behind The CIA Desperate Turkey Coup Attempt. Huge Geopolitical Shift

Ako je ovo tacno, onda dva najjaca strana saveznika Bosnjaka, Turska i SAD su na suprotnim stranama. To nije dobro za nas nikako.
Plus ako Turska postane dio Evroazijske koalicije sa Rusijom, to bi znacilo da bi u BiH stanje bilo opet nestabilno. Mozda bi se Turska i Rusija i dogovorile nekako da se sa Srbima "izglade" stvari, dok bi SAD zagovarala interese Hrvata. Ali svi znamo da se s Vlasima ne moze ljudski.

Tako da ovo sve je, po meni, jako lose po BiH i po Bosnjake.
Bice, izgleda opet, Bosnjaci prepusteni sami sebi. Tako se to meni cini.
Jakih mi saveznika koji zagovoravaju interese drugih. :mrgreen:
Valjda su Bosnjaci za tolike godine priblizavanja Turskoj uspostavili neke diplomatske odnose, kad se vec tamo skoluju. Ako nisu, onda su propalitet od naroda. :mrgreen:

Sto se tice tursko-americkih odnosa, ja cekam prvo da vidim sta ce biti u sjevernoj Siriji; procitala sam negdje da Ameri grade vazdusnu bazu u Kobaniju, mozda ce to koristiti umjesti Indzirlika? Turci nece dobrovoljno pristati na neku kurdsku drzavu na granici sa turskom, a odnosi izmedju SAD-a i Turske zavise od toga. Ne mogu da shvatim kako bi im Kurdi bili bolji saveznici od Turaka? :roll:
Potpis

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 25 jul 2016 18:00

Jack je napisao/la:Prije par godina Amerika se je kolektivno posrala na Bosnjake Mostara,kad je stala iza Europske unije koja je davala Mostar ustashama
Islamski svijet je sutio.Jedino se je tad Turska derala i prijetila da Mostar ne smije da bude Hrvatski grad

Mozda Turska nije nista uradila za Bosnjake,ali jedina je tad nesto uradila.Tako ja ne znam sta je to Amerika uradila vrijedno
Imas presudu Haskog Suda i Americkog kongresa da je u Srebrenici bio genocid.Pa kako opcina gdje je DOKAZAN genocid.Moze da bude sastavni dio sumske.Nesto stvarno ne stima ovdje

Amerika ako zeli Tursku nek Gulena izruci i uhapsi ovog Cia obavjestajca.Kraj price.Ako ne zeli.Turska ce ici ka Rusiji,zapravo to je sad vise nego sigurno
Cak sta vise ovde smo skoro postavljali linkove sa FACE TV dje je pokazan dokazni materijal kako su ameri radili na nasu stetu i na uspostavljanju i spasavanju krmetnjacke administrativne jedinice na bosanskom tlu. Oni nama sigurno nisu prijatelji kao cak ni sami sebi ako ne sluzi nekom interesu. Treba se poceti sa jasnim deklarisanim ideoloskim razlazom sa zapadom, jer sve dotle ce nam oni i njihove bajke biti neko mjerilo kako za individualno tako i za drustveno-politicko djelovanje. Ali na ovaj korak - koji je neophodan da bi bio mentalno suveren - se jos niko usudio nije, pa ni sami turci sa svojim "pobjeda demokratije" itd. Koga interesuje taj moze da nasluti o cemu se radi kada pogleda npr. ove snimke:
https://www.youtube.com/watch?v=wZpPRldR32w (upalite subtitles za prevod) ili evo krace ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=zBqSwjjzOSc
Ko je ovo jednom skontao poput Erdogana, tesko za povjerovati da ono sto danas prica ne sluzi samo kao sredstvo za konacni cilj. Ali siroka masa uzima sve novo za gotovo i s toga je neophodno jasno artikulisati svoj stav ukoliko bi danas bio u mogucnosti. Za ove stvari je zavrsio bio u zatvoru. Ovo je razlog vojnih udara u turskoj i razlog sto zapad pjeni jer im se presijecaju svi konopci kojima su kontrolisali drustveno-politicki razvoj turske. Koliki ih je strah ovog pomenutog ocitava se na nekoj od krstaskih stranica koja konstatuje :
"After the failed coup in Turkey, a crucial letter of allegiance granted to Erdogan by all Muslim scholars globally was sent from none other than Sheikh Yusuf Qaradawi, president of the World Federation of Muslim Scholars. Qaradawi represents all Sunni Muslim scholars globally. He even tweeted some of its contents. The excerpts from this letter was shared in every media in the Middle East. From the Arab world to Turkey, every Arabic speaking media covered it with ZERO MENTION IN THE WEST." --> http://shoebat.com/2016/07/17/muslim-sc ... lim-world/

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jul 2016 18:03

A ko je onog Sisija doveo na vlast?

Mislim,da je sve jasno tu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jul 2016 23:34

Ko finansira raznorazne Anti-Bosnjacke organizacije nevladine tipa Brkan.Ko je finansirao ''bitno je biti gradjanin'' prije popisa.Ko je aktivno radio da se napravi od Mostara Hrvatski grad.Amerika.Pa prije par godina Amerikanci su kolektivno odjebali Bosnjake Mostara,svrstajuci se s Europskim planom.Kako je onaj Kurc pjenio kad je Turska rekla Ne a Rusija bila suzdrzana.Jedini put da se Rusija nije slozila s njima.I onaj Fule i Kurc su u dosluhu s tada Amerikanci.Amerikanci su podrzali plan dali Bosnjacima Mostara.Svrsen plan

Sad postavlja se jedno pitanje.Jer uglavnom od Kraja Septembra do pocetka Novembra su uglavnom Amerikanci 100% skoncetrisani oko ovih izbora.Da li ce Amerika izaci u susret Turskoj.Znaci,javno odjebavanje Kurda na sjeveru+ deportacija Gulena.Ili ce i dalje nastaviti da radi po svojim zeljama

Zapamti da Cia stranice tipa yahoo i google su odavno protiv Erdogana.Jer sad je Amerika ta koja ce se naci u sustinski fazonu da su odrzali neuspjesan bay of pigs.I onda se zna.Da li ce sad izaci u susret Turcima i ispraviti gresku.Ili se svrstati protiv Turske

Jer ovi ce Alepo uzeti do kraja godine,vec su uzeli dio Kastelo ceste.Alepo je sad u okruzenju Asada.Turska ne radi nista.Da li je Erdogan prodao Fsa.Da li je nova politika Rusko-Turska sad protiv Kurda

Po meni sve ce se znaci vec do pocetka Septembra

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 jul 2016 23:43

Navodno Turski ministar vanjskih poslova dolazi uskoro u Ameriku i trazi izrucenje Gulena Turskoj do kraja Augusta
Ako Amerika odbije.Oni ce totalno odjebati Ameriku.Princip je uzmi ili ostavi

Masovne smjene u ministarstvu vanjskih poslova TURSKE inace

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 26 jul 2016 00:26

Jack,

Očito niti taj plan oko Hrvatskog Mostara nije usvojen a niti "bitno je biti građanin" nije ništa postiglo. Meni je totalno za očekivati da će se SAD zalagati za stavove bratstva i jedinstva u BiH - pa šta bi drugo? Da se zalažu za državu Bošnjaka i ostalih? Jasno je od početka da to nije bila njihova vizija. Oni su podržali Bošnjake samo zato što nisu klali, silovali i ubijali kao Vlasi. Sa njihove tačke gledišta mi smo normalniji i civilizovaniji pa je za očekivati da će se bratstvo i jedinstvo graditi među Bošnjacima prvo - tako su oni mislili. Što se tiče civilizovanosti, u pravu su. Ali što se tiče bratstva sa koljačima koji još uvijek i veličaju i negiraju genocid, tu su se prešli i mislim da to polako shvataju - što se vidi iz činjenice da bi oni mogli nama nametnuti svoj stav da hoće, ali neće. I to je pozitivno. Jer da hoće, ko bi ih zaustavio?

Ono što se desilo jeste sazrijevanje Bošnjaka u zadnjih 10 godina i shvatanje da je Vlah kreten s kojim se ne može lijepo dogovoriti. I eventualno će i SAD shvatiti da moraju birati stranu i ako smo pažljivi izabraće ponovo nas. A ono što se mora uzeti u obzir jeste da su SAD stvarno htjele da Mostar bude Hrvatski pod svaku cijenu, ko bi ih to zaustavio? Bakir? Ma daj. Njihovi stavovi su bazirani na nekim kompromisima i pokušajima da se riješi dogovorom nešto s Vlasima, i da se Bošnjaci nagovore na kompromis - što je besmislica, ali ne možeš to svrstati u isti koš sa fašistima kao što je Kurtz.
Samo BiH.

Crow Jane
Član

Post Postao/la Crow Jane » 26 jul 2016 05:25

Clanaka i analiza nikad dosta :roll:

Nož u leđa više nije prepreka
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/no ... e-prepreka

Turkey's failed coup reveals 'army within an army'
http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... um=twitter
Potpis

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 26 jul 2016 06:42

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Jack,

Očito niti taj plan oko Hrvatskog Mostara nije usvojen a niti "bitno je biti građanin" nije ništa postiglo. Meni je totalno za očekivati da će se SAD zalagati za stavove bratstva i jedinstva u BiH - pa šta bi drugo? Da se zalažu za državu Bošnjaka i ostalih? Jasno je od početka da to nije bila njihova vizija. Oni su podržali Bošnjake samo zato što nisu klali, silovali i ubijali kao Vlasi. Sa njihove tačke gledišta mi smo normalniji i civilizovaniji pa je za očekivati da će se bratstvo i jedinstvo graditi među Bošnjacima prvo - tako su oni mislili. Što se tiče civilizovanosti, u pravu su. Ali što se tiče bratstva sa koljačima koji još uvijek i veličaju i negiraju genocid, tu su se prešli i mislim da to polako shvataju - što se vidi iz činjenice da bi oni mogli nama nametnuti svoj stav da hoće, ali neće. I to je pozitivno. Jer da hoće, ko bi ih zaustavio?

Ono što se desilo jeste sazrijevanje Bošnjaka u zadnjih 10 godina i shvatanje da je Vlah kreten s kojim se ne može lijepo dogovoriti. I eventualno će i SAD shvatiti da moraju birati stranu i ako smo pažljivi izabraće ponovo nas. A ono što se mora uzeti u obzir jeste da su SAD stvarno htjele da Mostar bude Hrvatski pod svaku cijenu, ko bi ih to zaustavio? Bakir? Ma daj. Njihovi stavovi su bazirani na nekim kompromisima i pokušajima da se riješi dogovorom nešto s Vlasima, i da se Bošnjaci nagovore na kompromis - što je besmislica, ali ne možeš to svrstati u isti koš sa fašistima kao što je Kurtz.
Nema ama bas nikakve razlike izmedju stavova jednog kurtza ili bilo kojeg americkog politicara, to ti je credo, aksiom, koji ako ga ne shvatimo, nas opet vodi iz greske u gresku. Na svijetu postoje zakoni u prirodi i isto tako zakoni u medjuljudskim / nacionalnim / etnickim odnosima. Sto prije ih shvatimo i po njima se budemo vladali to bolje za nas. NEMA sta ocekivati od bilo kojeg nemuslimana po pitanju pravde prema muslimanima. Iskljucivo oko ovoga se dijeli svijet i ko to nije shvatio ostace ponizen sa raznoraznim filozofijama poput bratstva i jedinstva...

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 26 jul 2016 07:34

Kao prvo svak ima pravo na svoje misljenje i postivam ona misljenja gdje se nevrijedja pa da i ja malo nesto prokomentarisem ukratko.

Tesko se nama da uzimamo sebi dzelata(prekrivenog) kao zastitnika. Kad vidim i cujem od nasih da hrle i traze zastitu od
NATO= Nord Atlantic Teror Organisation jadni smo mi.

Mozetel sebi zamisliti kad se pojavi dedzdzal koja ce masa onda za njim hrliti. :vomit:

Sa ovim mozemo vidjeti u kakvom smo stanju. Vjerski i nacionalno. Pod hitno se moramo lijeciti, dok nije kasno i nemoj da mi neko kaze da ovo jedno sa drugim nema nista. Ima itekako.

Od politike, vojnog saveza i medija oni rade za isti cilj. Vidimo i vidjeli smo sada najsvjeze ovo zbivanje u Turskoj i njihovu reakciju na neuspjelom planu.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 26 jul 2016 13:52

Mi smo fakticki ulaskom u NATO na strani Dedzala. Nevjerovatno, ali istinito.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 26 jul 2016 15:51

amkos aferim :gut: dobro me kuzis sta hocu da kazem :fes: :beret: :mashallah:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 26 jul 2016 16:06

krhan je napisao/la:amkos aferim :gut: dobro me kuzis sta hocu da kazem :fes: :beret: :mashallah:

Nije ni amkos od jucer. :bench: :showoff:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 26 jul 2016 17:52

Znam ali ipak si ovdje nas maksum :mrgreen: :mashallah:

Odgovorite