Nema njih u Istočnoj H. 70 milja da se na glavu pobiju.Jack je napisao/la: Da na cirka 6000 km2 Istocne Hercegovine zivi manje od 70 000 Srba danas
Nevesinje da ima 13 milja?! Ko god zna situaciju na terenu zna o čemu pričam. Oni sem grada i par sela okolo nemaju poštenog naseljenog mjesta i na sjevernu i na južnu stranu. Gornji dio Nevesinjskog polja je ionako bio bošnjački i Bog zna da je i sada. Na tu stranu sve od Bojišta pa do Glavatičeva svi Srbi mogu stat' u jedan autobus...Luka, zatvorena škola, par đedova i baba, Prkovići otišli i prije rata, Donja Bijenja zatvorena škola, Pridvorci - mislim da je i tu zatvorena, ako i nije onda diše na škrge. Jedina poštena sela istočno su Krekovi i Kifino. Od Kifina do gatačkih Nadanića nema živa roba. Južni dio polja (Zovi Do i okolo) je takođe sve manje-više nula bodova. Ovamo zapadnije, dio predratne općine je pripao Mostaru, Udrežnje je ionako bio depopulacijski kraj, tako da suma sumarum, čisto sumnjam da njih trenutno na nevesinjskoj općini ima više od desetak milja.
Slično je i sa Gackom.
Jedino gdje ih ima je Trebinje, sad da li ih ima ovoliko pitanje je, no o tome ne bih jer ne znam baš situaciju dole. Znam da je dosta Srba iz doline Neretve završilo na tom potezu Trebinje-Novi...
Ovo ostalo je mrtav konj.
Čitavu Istočnu Hercegovinu dva dobra tajkuna mogu kupit' za milion dolara
:chef: