☑ Pravila foruma i savjeti

Propaganda o vehabijama, hapšenje Bošnjaka i činjenice

The Destroyer
Član

Re: Propaganda o vehabijama, hapšenje Bošnjaka i činjenice

Post Postao/la The Destroyer » 20 feb 2016 18:27

ABen je napisao/la:
U FBiH postoji 60 ekstremnih zajednica
http://www.rtvbn.com/375702/U-FBiH-post ... -zajednica
Subota 20. Feb 2016 19:53

Bezbjednosno se, više nego ikada, nadzire oko 60 zajednica u Federaciji BiH, izjavio je za N1 Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije.

Evropa je u opasnosti od terorizma, najvećoj u posljednjih deset godina. Izjavio je to Rob Vajnrajt, šef Europola njemačkim medijima.

Europol upozorava na mogućnost velikih napada Islamske države. Prema njihovim procjenama, između 3.000 i 5.000 Evropljana obučenih u terorističim kampovima vraćaju se u Evropu i predstavljaju bezbjednosni izazov. Šef Europola kazao je ovo osvrnuši se na teroristički napad u Ankari početkom sedmice, te ranije napade u Parizu. Zvornik, Rajlovac... smjenjivala su se prošle godine djela terorizma i u Bosni i Hercegovini.

Tužilaštvo BiH i dalje je bez detalja do koje faze su stigle istrage. Prikupljeni dokazni materijal nakon napada u Rajlovcu, po izjavama nadležnih, podrazumijevao je i literaturu u kojoj se veliča Islamska država. Stizale su informacije kako je pojačan nadzor nad osobama koje su bile na ratištima u Siriji i Iraku, te određenim mjestima, posebno u Federaciji BiH.

A kako je danas?

"Nema niti jednog naseljenog mjesta u kome postoje neki vojni kampovi za obuku. Ja to odgovorno tvrdim kao direktor policije. I mi imamo na prostoru Federacije, to nije nikakva tajna niti je to nešto novo, nekih 60-ak zajednica koje egzitiraju sa nekim određenim svojim aktivnostima koje nisu samo sa svojim vjerskim odrednicama mada je to osnov za funkcionisanje tih zajednica. Ja ih nazivam ekstremnim zajednicama", rekao je Dragan Lukač, direktor FUP-a.

U međuvremenu je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović pozvao na razgovore sa onima koji propovijedaju vjeru u 64 objekta koji nisu u sastavu Islamske zajednice.

Svi objekti su u mjestima koja su pod nadzorom. Šef policije u Federaciji garantuje da je stanje u Gornjoj Maoči, Ošvama, odnosno na području Srednjobosanskog i Unsko-sankog kantona pod bezbjednosnim nadzorom.

Lukač tvrdi da je "gotova baza podataka o tome ko tu živi, boravi i šta radi, ali i jedna druga - važnija - baza onih koji su se sa stranih ratišta vratili u BiH".

"Zašto je posebno ta kategorija bitna - zato što su to osobe koje same po sebi predstavljaju bezbjednosnu prijetnju u BiH i izvan BiH. Takve osobe traže jedan ozbiljan operativan nadzor bezbjednosnih službi. Znači, mi danas imamo osoba koje definitivno predstavljaju bezbjednosnu prijetnju, ali ih nadziremo. To su sve osobe koje su ovoj kategoriji. Ima li ih više od 100? Nema", kazao je Lukač.

On tvrdi da su mjere prevencije mogućeg terorističkog djelovanja ozbiljne, ali to ne znači da se tako nešto ne može dogoditi jer se nikad sa stopostotnom sigurnošću ne može preduhitriti namjera neke grupe ili pojedinaca.

Izvor: NN/N1
Meni su veci problemi ravnogorski pokreti po genocdinoj tvorevini. Dokazani zlocinci! Ovdje se Bosnjaci prave budalama i skrece im se paznja sa pravih koljaca i ubica na tamo izmeljsnje neprijatelje. Kako to da mi prepustamo vlasima sve posizicije od SIPA-e, FUP-a pa nadalje?? To da nas lakse mogu hapsiti?
Ne znam šta se čudiš. Meni je jednom rekao jedan ustaša:

"BiH je srpskohrvatska država napravljena od strane MZ kao zatvor, rezervat, zoološki vrt za Bošnjake-muslimane. MZ je prvo htjela da dadne nezavisnost RS i HRHB, ali se onda sjetila da bi to dovelo do nastanka nezavisne muslimanske države (koliko god ona mala bila) u srcu Evrope, te da je bolje stvoriti tzv. zajedničku državu gdje bi kršćani kontrolisali policiju, vojsku, pravosuđe, itd. i držali muslimane pod kontrolom u rezervatu."

Nekome se opet neće svidjeti, ali mislim da je čovjek rekao istinu koju se niko ne usuđuje naglas reći.

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 21 feb 2016 19:21

a Albanija, a Kosovo, mi kad podignemo svijest o samim sebi, i medjusobno podjemo planirat i saradjivat, nikakva medjunarodna zajednica ni Srbi i Hrvati, nece se pitat oko nas, naseg opstanka, i naseg zivota.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 feb 2016 21:13

Možda će ovo smetati mnogima, ali Albanci su naši prirodni saveznici i velika je šteta što su se odnosi između Bošnjaka i Albanaca poremetili. Nama su oni bili najbolje komšije u Otomanskom Carstvu i od njegovog raspada su Vlaška pašćad dala sve od sebe da se ti odnosi naruše, u čemu su i uspjeli.

Vrijeme je da se naprave novi, bolji, odnosi sa Albancima. To će pomoći i Bošnjacima na Kosovu, čiji je položaj loš, a i Bošnjacima u Bosni.
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 feb 2016 00:59

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Možda će ovo smetati mnogima, ali Albanci su naši prirodni saveznici i velika je šteta što su se odnosi između Bošnjaka i Albanaca poremetili. Nama su oni bili najbolje komšije u Otomanskom Carstvu i od njegovog raspada su Vlaška pašćad dala sve od sebe da se ti odnosi naruše, u čemu su i uspjeli.

Vrijeme je da se naprave novi, bolji, odnosi sa Albancima. To će pomoći i Bošnjacima na Kosovu, čiji je položaj loš, a i Bošnjacima u Bosni.
Zasto bi smetalo, to je cinjenica koja se izgubila kroz okupaciju Bosne od krscana.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 feb 2016 01:11

The Destroyer je napisao/la: Ne znam šta se čudiš. Meni je jednom rekao jedan ustaša:

"BiH je srpskohrvatska država napravljena od strane MZ kao zatvor, rezervat, zoološki vrt za Bošnjake-muslimane. MZ je prvo htjela da dadne nezavisnost RS i HRHB, ali se onda sjetila da bi to dovelo do nastanka nezavisne muslimanske države (koliko god ona mala bila) u srcu Evrope, te da je bolje stvoriti tzv. zajedničku državu gdje bi kršćani kontrolisali policiju, vojsku, pravosuđe, itd. i držali muslimane pod kontrolom u rezervatu."

Nekome se opet neće svidjeti, ali mislim da je čovjek rekao istinu koju se niko ne usuđuje naglas reći.
Ma gluposti su to sve sta vlasi pricaju. Naravno da EU nezeli da Bosna bude Bosnjacka, ali to zaustaviti mogu tesko. Ostalo je propaganda da pokaze Bosnjacima da nikad nece dobiti drzavu, jer eto EU nezeli i boji se serijatske drzave, onda prvi Bosnjaci padaju na tu propagandu kako bi to moglo biti moguce. Sta je glupost. Mi ako hocemo drzavu imat cemo je, to je vise greska nase merhamet politike prema komsijama.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 01 mar 2016 03:48

Okreću glavu od vehabijskih džemata
http://www.rtvbn.com/376760/Okrecu-glav ... ih-dzemata
Utorak 01. Mar 2016 08:20

Odluka Islamske zajednice (IZ) u BiH, koja je naredila zatvaranje paradžemata, a za šta je rok istekao juče, po svemu sudeći, nije i neće naići na veliku podršku policijskih agencija.

Procjenjuje se da postoji na desetine ilegalnih mesdžida, u kojima se uglavnom okupljaju pripadnici vehabijske zajednice, koji se već sedmicama suprotstavljaju odluci da prestanu s održavanjem i organizovanjem vjerskih aktivnosti.

Najavljena su juče i eventualna hapšenja onih koji ne pristanu da se vrate u okvire Islamske zajednice u BiH, ali, ako je suditi po (ne)zainteresovanosti policije, takav scenario daleko je od mogućeg.

SIPA je dosad bila jedan od ključnih faktora u akcijama sprovedenim protiv lica radikalnih stavova i namjera, ali, u konkretnom slučaju, iz te agencije ne najavljuju slične aktivnosti. "

SIPA nije uključena u aktivnosti koje poduzima Islamska zajednica u BiH u odnosu na zatvaranje paradžemata", kazala je za "Nezavisne" Kristina Jozić, portparol SIPA.

Poznato je da u Ošvama, kod Maglaja, na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), postoji vehabijska zajednica, čiji se pripadnici protive gašenju ilegalnih džemata, ali tamošnja policija nema u planu da se uključi u realizaciju zamisli Islamske zajednice u BiH.

"Što se tiče navedene problematike nismo planirali konkretne mjere u smislu obezbjeđenja svih lokacija i pružanja određenih asistencija", navela je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Ona, pritom, dodaje da pripadnici ovog MUP-a operativno prate dešavanja i kretanja na terenu, posebno kada su u pitanju područja na kojim žive lica koja su dosad bila predmet njihovih provjera i opservacija, kako bi, ukoliko dođe do bilo kakvih incidentnih situacija ili sigurnosnih izazova, reagovali brzo i efikasno.

Područje djelovanja

Što se tiče područja djelovanja MUP-a Tuzlanskog kantona, jedna od najproblematičnijih je vehabijska zajednica u Gornjoj Maoči, kod Srebrenika, ali iz tamošnje policije ne navode da li već imaju neke planove kada je riječ o paradžematima.

"MUP TK će u dogovoru i koordinaciji s Ministarstvom sigurnosti BiH, to jeste Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i drugim agencijama za provedbu zakona, raditi po instrukcijama i uputstvima u vezi s navedenom problematikom", naveli su iz MUP-a TK.

Podsjetimo, iz Rijaseta IZ u BiH je ranije saopšteno da je zatraženo od muftija i glavnih imama da obave razgovore s predstavnicima paradžemata i pozovu ih da se uključe u područne džemate IZ u BiH, a rok za gašenje paradžemata je bio kraj mjeseca koji smo juče ispratili.

"Nezavisne" su i ranije objavile da zamisao IZ u BiH neće ići glatko, što je i potvrđeno nakon što je više vođa paradžemata odbilo zahtjev i zatražilo sastanak s predstavnicima Islamske zajednice, do kojeg na kraju nije ni došlo.

Iz BiH je, pritom, poslala vođama paradžemata jasnu poruku.

"Licemjerno je da se pozivate na svete tekstove i zagovarate jedinstvo muslimana, a istodobno bahato i arogantno odbijate da nelegalne džemate, u ime kojih nastupate, integrirate u jedinstvenu Islamsku zajednicu u BiH", poručili su nedavno iz IZ u BiH.

(NN)
Evo vlaska propaganda siri isto propagandu o paradzematima. Ja nisam nigdje procito da je IZ BiH naredila zatavaranje paradzemata.

Kad ce se napokon poceti pisati o zatavaranju i zabrani Ravnogorskog pokreta u BiH!
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Puritansko sektaštvo

Post Postao/la ABen » 02 mar 2016 12:02

Nezapamćena islamofobija sa ekrana Federalne televizije
http://saff.ba/nezapamcena-islamofobija ... tcblq0UV9A

Mart 1st, 2016

slika

Federalna televizija je u najnovijem izdanju emisije Mreža na nezapamćen način, islomofobično ukaljala ugled dvojice mladića iz Tuzle, uposlenika Tuzlanskog aerodroma. Bez ikakvog osnova doveli su Screenshot_22spomenute mladiće u kontekst sigurnosnih prijetnji. Novinar Omer Hasanović je spomenute mladiće predstavio opasnim i zbog toga što klanjaju na poslu. Poruka ovog sramnog priloga sa Tuzlanskog aerodroma je da ljudima, koje lajavi novinar Hasanović naziva selefijama, ne treba dati da pošteno rade i zarađuju za svoju porodicu i treba ih proganjati na svakom koraku. Omer Hasanović i FTV su pokazali da mrze islam i muslimane na poseban način.
Federalna televizija je na ovaj način ugrozila sigurnost i pravo na pošten rad mladićima koje su optužili bez ikakvog osnova. Ovo je zločin za koji Omer Hasanović i njegovi šefovi sa Federalne televizije zaslužuju višegodišnje kazne zatvora.

5NU7Ydf6hI4
Evo sirite vi i dalje propagandu o vehabijama. Pridruzite se vlasima i ovim gnjidama sa muslimanskim imenima.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Re: Puritansko sektaštvo

Post Postao/la ABen » 02 mar 2016 12:03

Edvin Omerović, sin zlatnog ljiljana dobio otkaz sa posla zbog klevetničkog priloga u emisiji “Mreža” Federalne televizije
http://saff.ba/edvin-omerovic-sin-zlatn ... tcbiK0UV9A

Mart 2nd, 2016

Edvin Omerović, mladić kojem je Federalna televizija ugrozila budućnost u emisiji Mreža, poslao je na adresu Saffa reakciju na ponašanje novinara Omera Hasanovića i na klevetnički prilog u emisiji Mreža. U nastavku prenosimo Omerovićevo pismo - reakciju u cjelosti.

Bismillahi rrahmani rrahim

Pišem vam iz jednog razloga, a on je, da vam se zahvalim na tome što ste osudili javni linč, koji je u noći 1. marta 2016. godine, Federalna televizija(novinari Omer Hasanović i Elma Kazagić) izvršila nad mojom ličnošću(Edvin Omerović) i nad ličnošću gospodina Refika Osmanovića.

Objasniti ću vam kako i na koji način sam obavio razgovor sa novinarom Omerom Hasanovićem.

Bilo je devet sati nedjeljno jutro, 28. februara 2016. godine, kada su mi na vrata stana pokucali novinari Omer Hasanović i snimatelj, uposlenici Federalne televizije. Prije nego li su ušli u stan u kojem živim, sa svojom suprugom i našim četiri mjeseca starim sinom, oni su se predstavili i rekli zbog čega su došli,tj. da provjere da li sam na legalan način zaposlen na MAT-u, “Međunarodnom aerodromu Tuzla”! Čuvši razlog zbog kojeg su došli, pustio sam ih u stan kako bih odgovorio na pitanja koja će mi postaviti, nadajući se da će biti korektni. Moj razgovor sa gospodinom Omerom je trajao nekih 15 minuta, cijelo vrijeme sniman, da bi ga oni kreirali po svojoj volji i u emisiji “Mreža” prikazali i sveli na samo jednu minutu. Da budem iskren nisam ni očekivao da će cijeli naš razgovor pustiti u javnost, ali da će biti korektniji to svakako jesam. Novinar Omer Hasanović mi je u jednom trenutku postavio pitanje da li sam obavljao molitvu na radnom mjestu, na šta sam odgovorio da jesam, da sam pitao poslovođu da li mogu da obavim namaz, i ako mogu gdje? Na što mi je poslovođa odgovorio da mogu, da je to moje pravo, zakonom garantovano i dao mi je ključ od jedne prostorije u kojoj sam obavio prve svoje namaze na poslu, prvog radnog dana. Taj moj odgovor novinar Hasanović je iskoristio i izrezao, i od njega kreirao situaciju kakvu je želio. On(novinar Hasanović) je od nekog dobio informaciju da smo Refik i ja tražili da se na MAT-u otvori mesdžid kako bi obavljali molitve, na što sam se ja nasmijao i odgovorio da takvo nešto nikad nismo tražili, što mu mogu potvrditi poslovođe. Njemu takav odgovor nije odgovarao, pa je moj odgovor na njegovo pitanje o namazu vješto iskoristio, time tvrdeći da je to odgovor na njegovo pitanje o mesdžidu, što se jasno vidi na kratkom isječku iz emisije “Mreža”. Zašto nismo čuli njegovo pitanje prije mog odgovora?! Zašto je isjekao pitanje prije mog odgovora? Novinar Hasanović je iskoristio moje gostoprimstvo i razgovor koji je vodio sa mnom, te na Refika i mene bacio veliku ljagu. Ja sam već sutradan, 29. februara 2016. godine, dobio otkaz na MAT-u, moram reći da razumijem situaciju u kojoj se našao menadžment MAT-a i da ni njima nije lahko i da sam s razumijevanjem prihvatio otkaz, ipak se radi o preduzeću koje pred sobom ima blistavu budućnost ako BOG da, ne želim da budem kočnica njihovog napretka, ako se već takvim smatram. Ne zamjerujem im ništa, prema meni su bili korektni do zadnjeg dana, i hvala im na svemu.

Moj otac je dobitnik “Zlatnog lijljana”, penzionisani je oficir, brigadir po činu, komandant jedne od najboljih brigada koje je ova zemlja imala, 206. Viteške brdske brigade, Zvornik. Čovjek koji se danas bori sa karcinomom kostiju, čovjek koji tri puta u sedmici ide na hemodijalizu. Čovjek koji se borio da bi njegova djeca imala blistavu budućnost, ne samo njegova nego sva djeca BiH, danas je dočekao da mu sin dobije otkaz na poslu jer je musliman. Ja sam zahvaljujući svome ocu zaposlen na MAT-u, ne to nije bila nikakva štela, namještaljka, ili kako god već da se zove, nego je to bio prioritet pri zapošljavanju, kao što su i djeca šehida, RVI, demobilisanih boraca bila, što je navedeno u konkursu. Kome smeta to što sam musliman, gdje su svi ti borci za ljudska prava, gdje su svi ti koji se bore za prava boraca i njihovih porodica, zar treba da umremo u mukama, zašto ja nemam pravo na egzistenciju, nisam nikada počinio nikakvo krivično djelo, protiv mene se ne vodi sudski proces, moji papiri iz MUP-a i suda su uredno dostavljeni na MAT, uredno plaćamo RTV taksu, poreze državi. Zbog čega sam neprihvatljiv? Zato što obavljam namaz pet puta na dan, zato što imam bradu, šta sam uradio da bih bio izopčen u BH-a društvu, da ne mogu da se zaposlim, je li treba da radim protiv muslimana kako bih živio lijepo, je li u tome suština života u ovoj državi? Ko se bori za naša prava? Zbog čega sam ja opasan po društvo, za putnike na aerodromu, zbog čega se u mene sumnja, zar moram da budem nezaposlen zato jer sam musliman i što se družim sa “bradatim” ljudima? Gdje je moje pravo na život, ako pravo na život imaju ubice, silovatelji, dileri?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 mar 2016 12:06

Povratnik u Bratunac Samir Salihović završio na sudu jer je nosio maskirnu uniformu
http://saff.ba/povratnik-u-bratunac-sam ... -uniformu/

Mart 1st, 2016

Povratnik u Bratunac Samir Salihović (35) završio je pred Osnovnim sudom u Srebrenici, jer je nosio vojnu uniformu, dok je radio u polju.

Salihovića je rekao da su policajci pretresli njegovu kuću kao i pomoćne objekte, te da su kod njega našli maskirnu uniformu koju je koristila Armija RBiH, te uniformu koju je koristila Vojska Federacije BiH.

– Vojnu uniformu sam kupio na pijaci. I danas je možete kupiti na svakom koraku. Uniformu Vojske FBiH dobio sam dok sam služio vojsku, ostala mi je kao suvenir iz tog perioda. Nisam mislio da mi to može donijeti nevolje. Srbi u RS također nose maskirnu odjeću, dok rade u polju – kaže Salihović.

Ipak, o tome gdje je nabavio uniformu i za šta je koristio, Salihoviće će uskoro morati objasniti pred sudijom Osnovnog suda u Srebrnici Hajrudinom Halilovićem, piše Patria.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

The Destroyer
Član

Post Postao/la The Destroyer » 02 mar 2016 13:48

ABen je napisao/la:
Povratnik u Bratunac Samir Salihović završio na sudu jer je nosio maskirnu uniformu
http://saff.ba/povratnik-u-bratunac-sam ... -uniformu/

Mart 1st, 2016

Povratnik u Bratunac Samir Salihović (35) završio je pred Osnovnim sudom u Srebrenici, jer je nosio vojnu uniformu, dok je radio u polju.

Salihovića je rekao da su policajci pretresli njegovu kuću kao i pomoćne objekte, te da su kod njega našli maskirnu uniformu koju je koristila Armija RBiH, te uniformu koju je koristila Vojska Federacije BiH.

– Vojnu uniformu sam kupio na pijaci. I danas je možete kupiti na svakom koraku. Uniformu Vojske FBiH dobio sam dok sam služio vojsku, ostala mi je kao suvenir iz tog perioda. Nisam mislio da mi to može donijeti nevolje. Srbi u RS također nose maskirnu odjeću, dok rade u polju – kaže Salihović.

Ipak, o tome gdje je nabavio uniformu i za šta je koristio, Salihoviće će uskoro morati objasniti pred sudijom Osnovnog suda u Srebrnici Hajrudinom Halilovićem, piše Patria.
Sva sreća pa su ga glupi vlasi dodijelili Bošnjačkom sudiji. Samo da ne bude neka prodana duša.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 02 mar 2016 15:36

Neznam ovoga, ali vecinom su prodane duse. Vrhovni sudija u Genocidnoj tvorevini sa muslimanskim imenom je beskicmenjak kojeg kontrolise Dodik. A on ko fol iz Bosnjackog naroda.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 04 mar 2016 08:58

ABen je napisao/la:
Nezapamćena islamofobija sa ekrana Federalne televizije
http://saff.ba/nezapamcena-islamofobija ... tcblq0UV9A

Mart 1st, 2016

slika

Federalna televizija je u najnovijem izdanju emisije Mreža na nezapamćen način, islomofobično ukaljala ugled dvojice mladića iz Tuzle, uposlenika Tuzlanskog aerodroma. Bez ikakvog osnova doveli su Screenshot_22spomenute mladiće u kontekst sigurnosnih prijetnji. Novinar Omer Hasanović je spomenute mladiće predstavio opasnim i zbog toga što klanjaju na poslu. Poruka ovog sramnog priloga sa Tuzlanskog aerodroma je da ljudima, koje lajavi novinar Hasanović naziva selefijama, ne treba dati da pošteno rade i zarađuju za svoju porodicu i treba ih proganjati na svakom koraku. Omer Hasanović i FTV su pokazali da mrze islam i muslimane na poseban način.
Federalna televizija je na ovaj način ugrozila sigurnost i pravo na pošten rad mladićima koje su optužili bez ikakvog osnova. Ovo je zločin za koji Omer Hasanović i njegovi šefovi sa Federalne televizije zaslužuju višegodišnje kazne zatvora.

5NU7Ydf6hI4
Evo sirite vi i dalje propagandu o vehabijama. Pridruzite se vlasima i ovim gnjidama sa muslimanskim imenima.
04.03.2016
Povodom informacija da su vjerska uvjerenja Edvina Omerovića razlog njegovog otpuštanja s posla na Međunarodnom aerodromu Tuzla, Ured za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice izdao je saopćenje za javnost u kojem se kaže:
- Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava duboku zabrinutost zbog pojave informacija u kojima se ukazuje da je otpuštanju s posla Edvina Omerovića na Međunarodnom aerodromu Tuzla doprinijelo i to što se on u svom životu pridržava islamskih principa. Diskriminacija zbog vjerskih uvjerenja zaslužuje najoštriju osudu i ne bi smjela biti prisutna i tolerirana u demokratskom društvu. Stoga Islamska zajednica očekuje da se pitanje uručivanja otkaza Edvinu Omeroviću do kraja ispita i rasvijetle okolnosti koje su dovele do ovakvog ishoda, posebno u kontekstu diskriminacije zbog vjerskih uvjerenja. Istodobno Islamska zajednica još jednom ukazuje, naročito mladim ljudima, na nužnost opreza prilikom ostvarivanja kontakata s organizacijama i pojedincima sumnjivog karaktera i koji šire štetna ideološka učenja, kako ne bi naivno postali njihove žrtve i sapleli se u opasnu mreža njihove manipulacije, stoji na kraju saopćenja.

http://www.islamskazajednica.ba/vijesti ... javnoscu-2

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 04 mar 2016 13:15

Ovo je heroj Edhem Omerović čiji sin Edvin je dobio otkaz sa posla zbog kleveta FTV-a
http://saff.ba/ovo-je-heroj-edhem-omero ... tnQF5XSmpo

Mart 3rd, 2016

slika

Brigadir Edhem Omerović, komandanta 206. viteške brigade i dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan, sa generalom Atifom Dudakovićem i generalom Salihom Malkićem. Brigadir Omerović je otac Edvina Omerovića, mladića koji je dobio otkaz na Međunarodnom aerodromu Tuzla nakon fašističkog priloga Omera Hasanovića u emisiji “Mreža” na FTV. Ionako teško bolestan, brigadir Edhem Omerović vrlo teško je podnio vijest da je njegov sin dobio otkaz samo zbog svojih vjerskih ubjeđenja. Rekao je, kako saznajemo od njegovih bliskih prijatelja, da će mu ovo, a ne bolest biti sebeb smrti. Zašto šute boračka udruženja?

slika
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 04 mar 2016 13:19

Korisnik aerodroma u Tuzli pisao Federalnoj televiziji
http://saff.ba/korisnik-aerodroma-u-tuz ... tnRo5XSmpo

Mart 4th, 2016

U našu redakciju pristiglo je pismo koje je upravi Federalne televizije (FTV) uputio izvjesni Elvedin Halilović. Povod njegovog pisma je islamofobični prilog FTV-a objavljen u sklopu emisije “Mreža”, nad kojim se zgrozio svaki iole normalan gledalac. Pismo ironičnog sadržaja prenosimo u cjelosti.

Dobro jutro,

Zovem se Elvedin Halilović a trenutno živim i radim u Luksemburgu.

Musliman sam i obavljam sve namaze. Radim kao menadžer logistike u jednom ogromnom skladištu gdje je potrebno poštivati različite sigurnosne mjere kako bi se izbegao svaki vid opasnosti. Zanimljivo je što sam upravo ja zadužen za sigurnost u mom departmanu. Poslodavac mi je katolik, praktičar. Na poslu obavljam namaze a također ni jednu džumu ne propuštam. Svakog petka organizujem svoju pauzu tako da mogu obaviti džumu – zimi ranije, ljeti kasnije. Tokom trajanja džume, i poslodavac zna da se ne javljam na mobilni poslovni telefon kojeg sam dobio od firme, te tu činjenicu duboko poštuje. Nosim bradu od oko 2cm. Jeste da nije baš duga ali mislim da bi mogao proći kao neka babaroga po kriterijima vaše islamofobične televizije. Također, idem na predavanja kad god mogu. Efendije i daije većinom, kako to islam i nalaže, nose duže brade pa samim time njihove hafiske, magistarske i doktorske titule padaju u drugi plan. Istina je da nisu još protekfirili (ekskomunicirali) brijač i pjenu za brijanje ali ja bih vam javio ako se to desi kako bi vi upozorili i naše luksemburške vlasti koje su valjda glupe i ništa o nama ne znaju, dok ste vi u Federalnoj televiziji valjda toliko pametni pa ih možete upozoriti na nas. Iako su te efendije i daije, a i sve veći broj njihovih slušalaca, mlade i visoko obrazovane ličnosti, pa bi čak neki od njih vaše znanje mogli staviti u mali džep, ipak dalo bi im se tu nešto fino iscenirati i podmetnuti – bar u tome ste pametniji u što ne sumnjam.

Ovim putem želim istaći, da mnogi od nas muslimana praktičara, putujemo na odmor leteći sa Wizzair kompanijom, zamislite. I ja letim sa istom kompanijom, pa se pitam, zar to nije dobar materijal za vas?

Možemo se dogovoriti da kad slijedeći put budem sletio u Tuzlu, vi me dočekate i kao otkrivate neke moje za bezbjednost aerodroma opasne namjere. Šta mislite? Da li bi bili zainteresirani da snimite neku kraću emisiju o meni? Jedino bi trebalo, a to ustvari i zahtjevan, da me predstavite baš onako kako to dostojanstveni i moralni ljudi ne znaju uraditi, a u čemu ste vi i više nego uspješni. – Upravo onako kako ste samo prije neki dan predstavili nedužnog Edvina Omerovića. To mi je bitno kako bi emisija bila pravi uspjeh. Nadam se da će vam se moja ideja svidjeti. Iskoristite priliku.

IDENTITET.LU
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 04 mar 2016 18:47

http://saff.ba/koordinacija-bosnjackih- ... elevizije/
Koordinacija bošnjačkih NVO osudila širenje islamofobije na javnom RTV servisu Federalne televizije

Koordinacija bošnjačkih NVO izdaje saopćenje za javnost u kome najoštrije osuđuje koncepciju Federalne televizije koja se pretvorila u mašinu za gaženje nacionalnih i vjerskih prava i sloboda bošnjačkog naroda.

Kao članovi Koordinacije bošnjačkih NVO, zatečeni smo i iznenađeni najnovijim slučajem stigmatiziranja i islamofobije Bošnjaka u slučaju Edvina Omerovića koji se desio na Federalnoj televiziji. Kao što je poznato u prilogu FTV-a u emisiji „Mreža“, izvjesni Omer Hasanović i mentorica Elma Kazagić su na krajnje podmukao i prljav način zloupotrijebili dobronamjernost Edvina Omerovića, prevarili ga, a potom oklevetali i prekršili profesionalni novinarski kodeks, čime su na najgrublji mogući način ugrozili građanska prava i slobode – sinu ratnog heroja i komadanta odbrane, koji je nakon svega, po skraćenoj proceduri dobio otkaz! A sve to jer je obavljao vjersku dužnost u pauzi tokom radnog vremena. Zar je to zadatak novinarstva?

Koordinacija bošnjačkih NVO, koja ima više od 50 članica, ima legitimitet da traži od bošnjačkih političara da učine sve kako bi ova televizija prestala biti bastion islamofobije.

Isto tako, tražimo da uprava javnog RTV servisa sankciniše novinare koji su zloupotrijebili novinarsku funkciju i javno nanijeli štetu gospodinu Omeroviću.

Pozivamo Edvina Omerovića da pokrene tužbu protiv FTV-a i novinara koji su radili prilog, ali i da se bori za svoja građanska i radna prava koja su mu u ovom slučaju ugrožena.
Pozivamo organizacije za zaštitu ljudskih prava da stanu u zaštitu gospodina Omerovića te Islamsku zajednicu da se uključi u ovaj slučaj.

Koordinacija bošnjačkih NVO se stavlja na raspolaganje i nudi pomoć u ostvarenju pravde u ovom slučaju.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 05 mar 2016 06:35

Vuković: Šta ako jednog dana ekstremisti odluče da džihad nije u Siriji nego u BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vukovic- ... /160304006

Piše: Er. M./Klix.ba
prije 14h 6 min

Prema podacima koje posjeduje Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine najveći broj državljana iz naše zemlje koji odlaze na strana ratišta potječe iz Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Kantona Sarajevo i Unsko-sanskog kantona.

Rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministrstvu sigurnosti BiH Vjekoslav Vuković rekao je kako još uvijek nije poznato šta će biti sa stranim ratnicima u Siriji čak i ako velike sile uspiju poraziti Islamsku državu. On je istakao kako je sigurno da svi pripadnica IDIL-a ne mogu biti ubijeni, a ni poslati u zatvor, postavljajući pitanje šta će biti ako se oni nakon okončanja rata u Siriji odluče vratiti u države iz kojih potječu.

Vuković je rekao i da posebnu opasnost u BiH predstavljaju internet stranice IDIL-a koje otvoreno promovišu džihad pozivajući radikalizovane osobe da ako već ne mogu doći u Siriju da izvršavaju terorističke napade u matičnim državama.

"Šta će biti ako jednog dana oni odluči da džihad nije u Siriji nego u Bosni i Hercegovini", pitao je Vuković.

Podsjetio je da je terorista Enes Omeragić koji je ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Sarajevu bio poticani vijestima o terorističkim napadima u Parizu koji su objavljivani na platformi "Vijesti Ummeta". Što se tiče starosne strukture, Vuković je rekao da uglavnom odlaze muškarci koji imaju 32 i žene od 27 godina. On je kazao i da su statistički podaci posebno zanimljivi sigurnosnim strukturama u BiH iz razloga što im daju uvid u podatak koliko mladih ljudi odlazi na strano ratište.

On je kazao da je logično kako starije osobe koje odluče otputovati u Siriju vjerovatno imaju ratnog iskustva s obzirom na to da su preživjeli rat u BiH. Na drugoj strani upozorio je da je problematično kada mladići od 18, 19 i 20 godine odlaze na strana ratišta.

"Postavlja se pitanje gdje su obučavani? Ovdje ili vani? Ko ih je obučava i u kojem periodu", rekao je Vuković.

On je kazao i kako naša država ima razrađenu Strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma u kojoj nisu samo uključene policijske agencije nego i akademska zajednica, civilno društvo, te brojne druge državne institucije.

Istakao je da veliki doprinos u borbi protiv terorizma daje Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, Organizacija za saradnju i sigurnost u Evropi (OSCE) i Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) koja je ključna zbog činjenice da se društvene mreže koriste za regrutovanje.

Vuković je spomenuo i ulogu Ministarstva civilnih poslova BiH koje vrši koordinaciju obrazovnog sistema dodajući kako je od malih nogu potrebno razvijati demokratsku ideologiju, ali i ulogu Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

"Jedino uz pomoć IDDEEA-e moguće je doći do promjene identifikacionih dokumenata policijskih službenika kako bi bolje radili na otkrivanju potencijalnih terorističkih napada", kazao je Vuković.

On je dodao i da je ključna saradnja policijskih agencija u BiH, te podsjetio da je naša država već imala sigurnosnih izazova zbog loše koordinacije struktura počevši od napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, talačke krize u zgradi Parlamentarne skupštine BiH za vrijeme trajanja "JMBG" protesta, paljenja zgrade Predsjedništva BiH i poplava. Hipotetički se osvrnuo i na to šta bi bilo kada bi neko u BiH srušio branu i namjerno izazvao poplavu dodajući kako voda ne bira do kojeg će entiteta doći.

Kao jedan od pozitivnih primjera naveo je organizaciju dočeka poglavar Katoličke crkve pape Franje u Sarajevu.
Do kad ce mo prestati se brinuti u Bosni sa problemima kojih nema? Kad ce mo se poceti brinuti o cetnicima koji marsiraju sa nekoliko hiljada u Ravnogorskom pokretu. To su problemi koji postoje.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

The Destroyer
Član

Post Postao/la The Destroyer » 05 mar 2016 12:05

ABen je napisao/la:
Vuković: Šta ako jednog dana ekstremisti odluče da džihad nije u Siriji nego u BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vukovic- ... /160304006

Piše: Er. M./Klix.ba
prije 14h 6 min

Prema podacima koje posjeduje Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine najveći broj državljana iz naše zemlje koji odlaze na strana ratišta potječe iz Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Kantona Sarajevo i Unsko-sanskog kantona.

Rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministrstvu sigurnosti BiH Vjekoslav Vuković rekao je kako još uvijek nije poznato šta će biti sa stranim ratnicima u Siriji čak i ako velike sile uspiju poraziti Islamsku državu. On je istakao kako je sigurno da svi pripadnica IDIL-a ne mogu biti ubijeni, a ni poslati u zatvor, postavljajući pitanje šta će biti ako se oni nakon okončanja rata u Siriji odluče vratiti u države iz kojih potječu.

Vuković je rekao i da posebnu opasnost u BiH predstavljaju internet stranice IDIL-a koje otvoreno promovišu džihad pozivajući radikalizovane osobe da ako već ne mogu doći u Siriju da izvršavaju terorističke napade u matičnim državama.

"Šta će biti ako jednog dana oni odluči da džihad nije u Siriji nego u Bosni i Hercegovini", pitao je Vuković.

Podsjetio je da je terorista Enes Omeragić koji je ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Sarajevu bio poticani vijestima o terorističkim napadima u Parizu koji su objavljivani na platformi "Vijesti Ummeta". Što se tiče starosne strukture, Vuković je rekao da uglavnom odlaze muškarci koji imaju 32 i žene od 27 godina. On je kazao i da su statistički podaci posebno zanimljivi sigurnosnim strukturama u BiH iz razloga što im daju uvid u podatak koliko mladih ljudi odlazi na strano ratište.

On je kazao da je logično kako starije osobe koje odluče otputovati u Siriju vjerovatno imaju ratnog iskustva s obzirom na to da su preživjeli rat u BiH. Na drugoj strani upozorio je da je problematično kada mladići od 18, 19 i 20 godine odlaze na strana ratišta.

"Postavlja se pitanje gdje su obučavani? Ovdje ili vani? Ko ih je obučava i u kojem periodu", rekao je Vuković.

On je kazao i kako naša država ima razrađenu Strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma u kojoj nisu samo uključene policijske agencije nego i akademska zajednica, civilno društvo, te brojne druge državne institucije.

Istakao je da veliki doprinos u borbi protiv terorizma daje Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, Organizacija za saradnju i sigurnost u Evropi (OSCE) i Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) koja je ključna zbog činjenice da se društvene mreže koriste za regrutovanje.

Vuković je spomenuo i ulogu Ministarstva civilnih poslova BiH koje vrši koordinaciju obrazovnog sistema dodajući kako je od malih nogu potrebno razvijati demokratsku ideologiju, ali i ulogu Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

"Jedino uz pomoć IDDEEA-e moguće je doći do promjene identifikacionih dokumenata policijskih službenika kako bi bolje radili na otkrivanju potencijalnih terorističkih napada", kazao je Vuković.

On je dodao i da je ključna saradnja policijskih agencija u BiH, te podsjetio da je naša država već imala sigurnosnih izazova zbog loše koordinacije struktura počevši od napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, talačke krize u zgradi Parlamentarne skupštine BiH za vrijeme trajanja "JMBG" protesta, paljenja zgrade Predsjedništva BiH i poplava. Hipotetički se osvrnuo i na to šta bi bilo kada bi neko u BiH srušio branu i namjerno izazvao poplavu dodajući kako voda ne bira do kojeg će entiteta doći.

Kao jedan od pozitivnih primjera naveo je organizaciju dočeka poglavar Katoličke crkve pape Franje u Sarajevu.
Do kad ce mo prestati se brinuti u Bosni sa problemima kojih nema? Kad ce mo se poceti brinuti o cetnicima koji marsiraju sa nekoliko hiljada u Ravnogorskom pokretu. To su problemi koji postoje.
O tome se nećemo brinuti sve dok postoji SDA, SBB, SDP, DF i ostala raja. Jedino bi neka nova Bošnjačka stranka mogla tu nešto da učini, ali od ovih 4 to nikada nemoj očekivati. Sam Dragan Mektić je jednom na FTV rekao da je ravnogorski četnički pokret "sasvim normalna i legitimna stvar" i da se oni "ne mogu porediti sa vehabijama". Dakle, navikni se brate na to, da su četnici normalna i legitimna formacija na tlu Bosne, to kaže tvoj ministar na državnom nivou.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 05 mar 2016 17:38

yxaF5d96fUM

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 08 mar 2016 13:18

Dragan Mektić delegaciji Parlamentarne skupštine NATO-a predstavio Bošnjake kao izvor terorizma i nestabilnosti
http://saff.ba/dragan-mektic-delegaciji ... t8W2JXSmpo

Mart 8th, 2016

Nastup Dragana Mektića u Sarajevu pred delegacijom Parlamentarne skupštine NATO-a nedvosmisleno upućuje na zaključak da je terorizam pripisan isključivo Bošnjacima. Nažalost, bošnjačka politika, prije svega Bakir Izetbegović i SDA, olakšali su neprijateljima našeg naroda da zlo terorizma otvoreno predstavljaju kao sastavni dio identiteta Bošnjaka. U nastavku možete pročitati kako je Dragan Mektić delegaciji Parlamentarne skupštine NATO-a predstavio Bošnjake kao izvor terorizma i nestabilnosti u BiH i regiji. Naravno, Mektić nije ni spomenuo velikosrpsku borbu i planove rušenja Bosne i Hercegovine, on je iskoristio priliku da Natovcima opiše Bošnjake kao najveće zlo. Ne očekujemo da će bošnjački političari uraditi bilo šta kako bi osudili i demantirali ovakav nastup Dragana Mektića.

Govor Dragana Mektića

Ministar sigurnosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić informisao je u Sarajevu delegaciju Parlamentarne skupštine NATO o bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava BiH navodeći da je, prije svega, riječ o terorizmu, radikalizmu i nasilnom ekstremizmu.

“O ovim problemima želimo da govorimo javno kako bi im se što bolje suprotstavili”, rekao je Mektić, ističući da su radikalizam i nasilni ekstremizam veliki problemi koji su se posljednjih godina ispoljavali i kroz teroristička djela. Prema njegovim riječima, u BiH su se na lokalnom nivou iskristalisale određene radikalne zajednce iz kojih se vrbuju pojedinci za terorističke akte i učešće na ratištima u Iraku i Siriji na strani “Islamske države”. “Trenutno se na području Sirije i Iraka na strani ISIL-a ratuje oko 130 državljana BiH. Oko 45 ih je poginulo na strani ISIL-a, a oko 50 naših građana se vratilo u BiH sa stranih ratišta”, precizirao je Mektić. On je naveo da su u krivično zakonodavstvo BiH kao krivično djelo uvršteni učešće u stranim paravojnim i parapolicijskim organizacijama te da bezbjednosni i pravosudni organi BiH, kako kaže, čine sve da procesuiraju svoje državljane koji su učestvovali ili učestuvju u okviru stranih paravojnih odnosno terorističkih organizacija. “Do sada smo podigli 20 optužnica za ova krivična djela, a izrečene su dvije presude”, dodao je Mektić. On tvrdi da policijske strukture, Tužilaštvo i Sud BiH imaju nultu toleranciju prema terorizmu i da će učiniti sve da procesuiraju sve slučajeve koji se dovode u vezu sa terorizmom. “Za lica sa područja BiH koja ratuju na stranim ratištima imamo raspisane potjernice i u momentu kad nam budu dostupni, mi ćemo ih procesuirati”, dodao je Mektić. Prema njegovim riječima, pored represivnih mjera, nadležne institucije u BiH nastoje da se protiv terorizma bore i preventivnim mjerama, u čemu dobru saradnju imaju sa Islamskom zajednicom te obrazovnim institucijama, a u ove aktivnosti, koje se razvijaju u saradnji sa međunarodnom zajednicom, uključen je i civilni sektor. Borba protiv terorizma, kaže on, u uskoj je vezi i sa borbom protiv krijumčarenja oružja. Podsjećajući da je u BiH i regionu iza prethodnih ratova ostalo dosta naoružanja, Mektić je istakao da se to oružje koristi u terorističkim đelima ne samo na ovom području nego i na području zapadne Evrope. On je konstatovao da je nemoguće boriti se protiv terorizma u okviru nacionalnih granica i da je potrebno otvoriti baze, razmjenjivati podatke i na osnovu toga djelovati. “Planirano je i uspostavljanje mreže regionalnih tužilačkih istražnih timova pošto krijumčari oružja đeluju na teritoriji više zemalja”, dodao je Mektić.
Ko Bosnjake zastupa? Pa ovaj Bakir je gori od 10 Tihica. Narodni izdajnik.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 08 mar 2016 13:20

Gospodo sa FTV-a, tuzlanskog aerodroma i OSA-e: Bošnjak radi na aerodromu u Beču i slobodno klanja i nosi bradu
http://saff.ba/gospodo-sa-ftv-a-tuzlans ... t8XrZXSmpo

Mart 8th, 2016

Ovaj video snimak trebaju pogledati na Federalnoj televiziji, Međunarodnom aerodromu Tuzla i Obavještajno sigurnosnoj agenciji BiH, da vide kako se poštuju prava vjernika muslimana i kako brada i prakticiranje islama nisu prepreka za rad na najosjetljivijim sigurnosnim poslovima. Video snimak je urađen sa radnikom Bošnjakom koji radi na tehničkom obezbjeđenju na Internacionalnom aerodromu u Beču, a koji je ujedno i praktikant u vjeri i nema nikakvih problema što svoj namaz obavlja u prostoru koji je namjenjen za molitvu na ovome aerodromu. Ujedno on ima bradu i niko mu ne prijeti otkazom ili nekim drugim sankcijama niti nekim posebnim ultimatumima a ovaj posao obavlja već nekoliko godina.

vwoa_ywlW4c
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite