☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 29 okt 2015 09:30

Ma sta god da se desi, Skutori su ga ispusili u Mostaru.

Evo recimo da je skroz moguce da ce novi most otvoriti zgrade u Sjevernom Logoru za kupovinu Skutorima - ali evo i da neki od njih dodju i kupe stanove, hoce li to biti Skutorsko naselje? Ja mislim da nece - iz 100 razloga.

Prvo, evo nek se most zavrsi odmah sada, koliko godina treba da se napravi 5 zgrada u Sjevernom Logoru? Ja kazem 4-5 godina. I sta ce biti za 4-5 godina u Mostaru (2020/2021 godine)? Bice pad Skutora jer ce ih vec tada biti ispod 390,000 u BiH a u Mostaru sigurno ispod 50,000 jer ce mnogi nastaviti iseljavati napolje. Ovo baziram na cinjenici da Skutorima iz Jablanice i Konjica je stalo do Mostara ko meni do Rijeke. Oni ce otici u Njemacku jer im je tamo bolje.

Drugo, ne zaboravimo da nasa dijaspora ima vise para od njih. I da se izgrade nove zgrade u Sjevernom, sigurno je da ce 20-25% tih stanova kupiti nasa dijaspora odmah. Ostatak ce sigurno ici 60% za nas i 40% za njih - jer se oni jednostavno ne usudjuju kupovati stanove u blizini dzamije koja vec postoji u Sjevernom Logoru i nece se rusiti.

Trece, i od tih Hrvata koji bi mozda i dosli u Sjeverni logor, vecina bi bili Mostarski Hrvati, liberali kao Blaz Sliskovic i tako te familije - to jest ljudi kojima je BiH prva domovina a Hrvatska druga - to jest BH katolici, a ne Ustase. A Skutori iz Sirokog i Citluka ni za zivu glavu ne bi kupovali stanove u Sjevernom - i nece jer ce slusati ezan svaki Sabah.

Cetvrto, Hrvatska se topi ko sladoled. Narod im odlazi i to ce stvarati sve vecu potrepstinu za novom radnom snagom iz BiH. Sve to ce odvlaciti Skutore iz Mostara vani.
Samo BiH.

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 29 okt 2015 11:35

ma nece oni tamo i zbog blizine Zalika, ima tu dosta opasnih i jakih momaka, plus tu je DZemal Bijedic fax, jos da smo bili pametni 97 godine i tu napravili stadion za Velez sve bi bilo rijeseno, jer ne bi oni mogli slusati i gledati svaki vikend par hiljada navijaca, kako pjevaju i velicaju Bosnu, stadion bi onde sve rijesio, jer ti navijaci bi onda to po automatizmu cuvali, a i ovako imas tu nocni klub Art koji svaki vikend prima nekoliko hiljada ljudi, i mislim da nece oni lako preci u sjeverni ali opet bi volio da se tu napravio neki sportski centar sa stadionom, onda bi bio siguran da je tu kraj.

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 29 okt 2015 12:06

Rezultati popisa stanovništva Bosne i Hercegovine provedenog 2013. godine, neće biti objavljeni ni do kraja ove godine, kazao je danas ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o temi "Poslanici/delegati pitaju - Vijeće ministara BiH odgovara"

Pitanje o kašnjenju sa objavom rezultata popisa stanovništva BiH postao je delegat Kluba Srba u Doma naroda Dragutin Rodić (DNS).

"Koja su to neusaglašena pitanja, stvorene su zakonske pretpostavke da se popis obavi i to je bilo nužno", kazao je Rodić.

Osmanović je istakao kako je tačno da proces obrade podataka ne ide u skladu sa planiranim aktivnostima, dodavši kako ne postoji koncenzus u vezi sa obradom podataka.

"Problem oko kojeg ne postoji neusaglašen stav statističkih zavoda jeste broj rezidentnog stanovništva koji se obrađuje. Prijedlog je da se uskladi sa Zakonom i preporukama međunarodnog monitoringa, da se usaglasi način obrade. Objava prvih konačnih rezultata bit će maksimalno 60 dana od dana usvajanja tog načina obrade. Izvjesno je da neće biti u ovoj godini rezultata popisa", kazao je Osmanović.

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/m

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 29 okt 2015 19:00

kenan je napisao/la:ja vidim da se oni pojedose ovim rezultatima i da je ovo za njih poraz, jos se nadaju da ce novim mostom poceti uzimati sjeverni logor, ali su evidentno ocekivali mnogo vise.
Ja sam medju prvim prozreo da se taj most ne gradi da spoji dvije obale nego da ustase pokusaju nesto na demografsko - ekonomskom planu u Sj. Logoru.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 29 okt 2015 19:06

kenan je napisao/la:ma nece oni tamo i zbog blizine Zalika, ima tu dosta opasnih i jakih momaka, plus tu je DZemal Bijedic fax, jos da smo bili pametni 97 godine i tu napravili stadion za Velez sve bi bilo rijeseno, jer ne bi oni mogli slusati i gledati svaki vikend par hiljada navijaca, kako pjevaju i velicaju Bosnu, stadion bi onde sve rijesio, jer ti navijaci bi onda to po automatizmu cuvali, a i ovako imas tu nocni klub Art koji svaki vikend prima nekoliko hiljada ljudi, i mislim da nece oni lako preci u sjeverni ali opet bi volio da se tu napravio neki sportski centar sa stadionom, onda bi bio siguran da je tu kraj.
Slazem se u potpunosti. :respekt: :zastava:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 29 okt 2015 22:25

amkos je napisao/la:
kenan je napisao/la:ja vidim da se oni pojedose ovim rezultatima i da je ovo za njih poraz, jos se nadaju da ce novim mostom poceti uzimati sjeverni logor, ali su evidentno ocekivali mnogo vise.
Ja sam medju prvim prozreo da se taj most ne gradi da spoji dvije obale nego da ustase pokusaju nesto na demografsko - ekonomskom planu u Sj. Logoru.
to se gradi, jasno je, da pokusaju tu nesto da naprave, i da u potpunosti zaobidju istocnu stranu, tj iz centra 2 direktno mogu na magistralu, izbjegavajuci prolazak preko carinskog, i spajajuci centar 2 sa magistralom, treba ovde odigrat pametno, jer sve je ovo njihov tihi pokusaj sirenja teritorije, ali da se samo jedna zgrada tu napravila i prodali stanovi, time bi se zapisala teritoija, i nikad tu oni ne bi dosli, a da ne govorim taj stadion i to, ali u Mostaru nam bas izrazito fali mozga i mudrosti. svejedno mislim da im plan nece uspjeti, jer ne vole oni blizu zalika, na srecu nema tu bas pravih Mostaraca, vecinom su kupili nasi sa strane tu stanove, i zbog toga mislim da ce oni to bolje ocuvati, nego da su pravi Mostarci, oni bi i kokos u kavezu izgubili.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 okt 2015 01:23

Mostar je za ustashe biti ili ne biti.
Naprimjer Prigradjani i Vrapcici naselja s pravoslavnom vecinom,iako zna se kako se ja ta ''vecina'' stvarala.Na popisu 1585.Zeljusa je cisto Muslimansko selo.A oni pricaju o visestoljetnoj Srpskoj Zeljusi

Mnoga naselja danas imaju dzamije,ta naselja koja nisu ni imala vecinu Bosnjaka s popisa 1991:Vrapcici,Kosor,Malo Polje i Prigradjani.Na cijelom podrucju Bijelog Polja,jedino dzamije nemas u Zeljusi

Hodbina je i dalje vecinski Srpska,iako pravoslavni vlasi vole vise da prodaju nama nego ustashama,a granici se s nasim Malim Poljem.Tako,za one koji misle da je to nase,nazalost nije.Ima mesdzid gore ali nema dzamije

Ustaski plan je sad sigurno nakon ovladavanja Rastana i Ortijesa,citaj doseljavanja Srednjobosanskih katolika.Napraviti sta i na tom planu.Dracevice nema sanse,i na tom pravcu prema Blagaju.Jedini logican slijed dogadjaja je most Sjeverni Logor.Praviti zgrade po sistemu kljuc u ruke,da vec unaprijed imaju kupca,a kupci ce biti skutori.Ps,kad ne znaju ljudi kako se poklapa,da im pomognem malo :mrgreen:

Avaz ili Stav trebaju da objave podatke po opcinama..Makar i neformalne,sve tri verzije.Jer ocito je da dogovora s cetnicima nema.A pitanje je hoce li biti dogovora i u 2016,jedino ako ''nasi'' ne popuste
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 okt 2015 01:42

Objava prvih konačnih rezultata bit će maksimalno 60 dana od dana usvajanja tog načina obrade. Izvjesno je da neće biti u ovoj godini rezultata popisa", kazao je Osmanović.
U blazoj verziji prevodioca.Popis ce biti kad ova tema napokon predje 400 stranicu.Interesantno

60 dana je prica,kad se dogovore.Ako se ne dogovore,ove godine.Znaci nista do 1 Marta.Ako se ne dogovore 1 Marta.Nista do 1 Maja.Ako se ne dogovore 1 Maja.Onda zadnji ''rok objave'' 1 Juli pada u vodu.Dodik vec zna rezultate popisa,ne odgovaraju cetnicima.Kao sto ni meni ne odgovara moj deadlift pa ga moram bitnije popraviti makar za jos 100 poundi,jer ovo je bas sramota,makar sada

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 okt 2015 02:27

Ah,da sad je glavna prica ova

Hrvati koji su se doselili u Mostar prije 20 godina su se popisali u Sj. Herc i Sr. Bosni, a đe su tek studenti i ovi koji su nedavno došli. Pričajte po forumu što hoćete, ali Mostar je gotova priča.
Blesimetar bi pukao,na ovakvu glupost,ali kad si osramocen i popisan.I znas i sam da si vezaros.Moras da trazis neki drugi argument ili lijep izgovor kako su eto ''Hrvati'' popisali drugdje

Analizirajmo Konjic,katolicka sela popis 1991/Popisano 2013

Prvo 100% katolicka sela s popisa 1991/Popisano 2013.Poslije cu mjesovita

https://bs.wikipedia.org/wiki/Demografija_Konjica

Popis 1991/Popisano 2013.Ako nema stanovnika napisat cu samo nenaseljeno

Tovarnica 18/nenaseljeno
Tresnjevica 105/ispod 10
Turija 385/34
Zabrdje 267/325
Zaslivlje 252/51
Repovica 195/117.Naseljeno Bosnjacima vise
Radesine 116/16.Imas 2 porodice Bosnjaka ovdje
Pozetva 60/ispod 10
Pokojiste 250/70.Imas izmedju 30-40 Bosnjaka ovdje u selu
Plavuzi 64/nenaseljeno
Orliste 22/nenaseljeno
Falanovo Brdo 81/ispod 10
Doscica 41/12
Donji Nevizdraci 22/nenaseljeno
Donja Vratna Gora 72/19
Crni Vrh 103/nenaseljeno
Bukovica 184/ispod 10
Budisnja Ravan 55/ispod 10
Gornja Vratna Gora 48/nenaseljeno
Javorik 8/nenaseljeno
Krtici 29/ispod 10
Ljesovina 80/ispod 10
Mrkosovice 50/nenaseljeno
Obrenovac 100/13
Kostajnica 428/93.Ima jedna nasa porodica ovdje
Josanica 226/56

Rijetko koje selo prelazi 20 stanovnika,sva su ili ''nenaseljena'' ili imaju ispod 10 stanovnika.Tu i tamo javi se neko jace naselje preko 20 stanovnika.Samo 3-4 naselja imaju izmedju 50-100 stanovnika.Nijedno nema preko 100 stanovnika popisanih,cak ni u Kostajnici nije popisano vise od 100.Da su se popisali vise u Konjicu,bilo bi vise stanovnika doticnih sela,zar ne

A,mjesana naselja su druga prica.Jel ocekujte da su se ''Hrvati'' masovno popisali u Ovcarima kraj Konjica koje je bilo MJESOVITO naselje 347 Hrvata i 296 Bosnjaka,popis 1991.Vidi se da ''dominacija'' Hrvata nije bila nesto jaca ovdje.Ili Polje Bijela 961 Bosnjak i 649 Hrvata popis 1991

Logika bi imala smisla,da nasi vrli demografske ustaske perjanice,imaju mozak i skopcaju da su izasli podatci po naseljenim mjestima.I sad da su se Hrvati masovnije popisali u Sj Hercegovini.Jesu,kako da nisu

Hocete 2 sela Prozora katolicka koje su drzale jedinice Armije Bih u ratu i poracu

Ivanci 116/nenaseljeno
Pajici 89/nenaseljeno

Vidi se kako su se oni iz Mostara vratili i popisali po svojim selima.A da ne pricam kako su se tek popisali u Konjicu

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 okt 2015 03:13

Sto se tice Mostara.

Zadnji izbori tamo su bili 2010.Tad je i zadnji biracki spisak aktivan uradjen.2012 lokalni i 2014 nije bilo izbora u Mostaru,tako da su zadnji ''statisticki'' podatci Mostara oni iz 2010 godine

https://www.scribd.com/doc/80659076/Opc ... m-Mjestima

Sta su nam neka naselja tad rekla vec 2010 godine?

Prigradjani imaju 579 redovnih biraca/487 Bosnjaka
Vrapcici imaju 2259 redovnih biraca/1867 Bosnjaka

Oba naselja imaju 80%+ Bosnjaka,redovnih biraca.Sto je posebno impresivno,makar za Vrapcice gdje je na popisu 1991 bilo 2000 pravoslavnih vlaha,sad ih je par stotina

Kutilivac 1140 redovnih biraca/888 Bosnjaka.Ili cirka 78% Bosnjaka u samom naselju Kutilivac.Bosnjaka redovnih biraca.Naravno,u ovu sliku se ne racunaju MALOLJETNI.Tako da udio Bosnjaka u Vrapcicima i Prigradjanima ide na 85%+ Laganini,mozda pa cak i na 90%.Kutilivac sigurnih 80% Bosnjaka u naselju.

Kosor 246 redovnih biraca/206 Bosnjaka:80%+ Bosnjaka,realno 85% Bosnjaka u Kosoru danas
Malo Polje 325 redovnih biraca/225 Bosnjaka.Ima nesto jaci povratak pravoslavnih u ovo selo,ima ih i mladjih nesto.Zapravo svi Blagajski ''Srbi'' su iz Malog Polja,tamo idu u skolu.Ali,nevezano opet smo i tamo nadmocna vecina

A ovo je za one koji spominju neke bajke ''Hrvatskih'' Potoka''

http://bosanskehistorije.com/index.php? ... &Itemid=54

Potoci Bosnjacki dio 1485 redovnih biraca:

Bosnjaci 914
Srbi 235
Hrvati 336

Srbi imaju pravoslavnu crkvu tamo,naselje se granici odmah s famoznom Zeljusom.Veoma sam dobro upoznat s prezimenima tamo tako da sam naveo neka jaca pravoslavna prezimena tipa:Acimovic,Antelj,Gatalo i Mavrak

Potoci Hrvatski dio:512 redovnih biraca

Bosnjaka 68
Srba 50
Hrvata 394

Potoci:

Hrvatski+Bosnjacki dio

Redovni biraci 2010:

Hrvata 394+336=730
Srba 235+50=285
Bosnjaka 914+68=982

Ili cirka 250+ redovnih biraca vise Bosnjaka od Hrvata

Samo famozna Zeljusa ima ''Srpsku'' vecinu po birackom spisku

443 redovna biraca:136 Bosnjaka i 307 Srba

u samom gradu bilo je 56 119 biraca/Bosnjaka je bilo 22 022 tada

Veci dio naselja Vihovici bio je pripojen gradu Mostaru.Vihovici 203 redovna biraca/3 Bosnjaka i 200 Hrvata.Vihovici

Tako realno treba odbiti cirka 1500 redovnih biraca grada Mostaru,naselju Vihovici.Tako bi bilo 54 500 redovnih biraca:Oko 41% Bosnjaka

Mostar 65 000 popisanih,dodaj dijasporu gdje jedan dio njih i nije u birackom spisku

Tako bez sumnje u Mostaru od 65 000 popisanih.Bosnjaka je 44%,Srba 4%.Hrvata 52%

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 okt 2015 03:51

Dovoljno ti je citati forum klixa.Gdje dolazi takvi ljudi,onda zakljucis da u Bosni su samo beskicmenjaci ostali.Ima tu i vas patriota ali vi ste manjina

To ti mozes reci,da Jack prica iz ''dijaspore'' da ako zelis promjenu vrati se.A,ko ce da se vrati,kad obican zadatak za koje bezmudi Osmanovic nema pameti a ni zelje.Prije sam pricao da je Adil Osmanovic bezmudi bezrepi mis,koji nikad nije rekao Ne.Nikad

I to se ogleda u situaciju gdje smo 2 godine+ 1 mjesec od pocetka popisa.Tamo gdje smo bili prije 2 godine.Za 2 mjeseca ce nova godina,znaci 2016

Hajmo se kladiti da cu ja dici 150 lb dumbbbell bucice do kraja ove godine.Nego da ce biti dogovora.Eustat je rekao svoje.Sad,sto neki ''nasi'' a to su za mene obicne balije.Nece i ne zele da uvrijede ''Srbe''/To je do njih,a ne do mene.Nije do mene da ti ja vodim zivot.Vodim ovaj forum,malen je.Makar nesto bude na ovom forumu.Ne pljujem nikog,nikog ne vrijedjam.Probam se sto manje da upucujem u politicke rasprave i drzim se ove teme.Jel moja greska sto 2+ godine od pocetka popisa,nemas nista oko popisa.Fakat,to nije moja greska

A,pitanje je hoce li biti dogovora i ove godine.Navodno ako ne bude dogovora ove godine.Nece biti podataka do 1 Marta,jer trebaju im jos 2 extra mjeseca da objave podatke.Tako,ovo sad sto ima ili nema ''dogovora''To je meni jasno

Dogovaranje s cetnicima koji su upali u moju kucu s puskom u ruci,nazvali moju majku Turskom ''kurvom'' uzeli sve iz moje kuce.Od kauca do ormara.Da se s tim vlaskim stocarima dogovaram

Postoji jedna vrsta dogovora.Dogovor jaceg.A,ako neki zele da rade ovo sad sto rade i ''dogovaraju'' se s cetnicima.Good luck with that

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 okt 2015 12:00

trebao bih iza nedjelje dobiti neke nove podatke.
Javio mi se autor clanka novina Stav.Rekao je da ocekuje neke fine podatke vec sad u utorak.On zna moju mail adresu,rekao mi je da cim dobije nesto konkretnije,a nada se ubrzo.Da ce mi poslati podatke

Mislim na novinara koji ne napisao ovaj zadnji rad u novinama Stav.Bosnjaka 50,24%,Rekao mi je da ocekuje jos neke fine podatke,iza nedelje.Daj boze da covjek nadje nesto.

:zastava:

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 31 okt 2015 12:22

joj latina na onom forumu, imaju zaledje mi sve iscrpili u Mostaru, bjezimo masovno, 15 000 nas vise nego sto nas je zaista, jer smo sve i mrtve popisivali, njihovih desetak hiljada se popisalo po srednjoj Bosni, imaju 640 djece rodjene godisnje, realan je omjer njih 65 000 nas i svih ostalih sa Srbima oko 4o posto, u Federaciji nas samo 1,4 miliona , palo nas 400 000 za dvadeset godina od rata, za deset godina ce nas past jos oko 400000 zbog iseljavanja, svaki mjesec se iseli oko 500 Bosnjaka hahaha jbt koje podatke bacaju sta je ono strasno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 okt 2015 12:51

Kalinska je dio grada N.Travnik cini tacno 1/3 redovnih biraca grada Novog Travnika i 95% je Bosnjacka.Za onog mlatimudana Segu ludjaka koji prica da je Kalinska beznacajan ''kvart'' Novog Travnika
N.Travnik ima
41% Bosnjaka,8% Srba,i 51% Hrvata.Biracki spisak 2014.Broj ''Hrvata'' nije onoliki koliko neki misle.
Biracki spisak samog grada Jajca.Bosnjaci su relativna vecina u gradu.Tako

Inace,paranoja.Nemaju podatke,pa onaj kreten Zho iz Listice im je glavni.Popisali se oni po Konjicu pricaju :rofll:
Pobogu pogledajte katolicka naselja Konjica.Jajcani nisu u Mostaru.Oni mrze Mostar,njima je uvijek bila bliza Banja Luka ili Sarajevo.Katolik iz Jajca ce prije u Zagreb nego u Mostar.Sadizam je prilicno izrazen na onom tamo forumu

Ali,sta se moze.Nadam se da ce novinar stava naci neki podatak vazniji za nas sve

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 31 okt 2015 15:15

Jack je napisao/la:
Inace,paranoja.Nemaju podatke,pa onaj kreten Zho iz Listice im je glavni.Popisali se oni po Konjicu pricaju :rofll:
Pobogu pogledajte katolicka naselja Konjica.Jajcani nisu u Mostaru.Oni mrze Mostar,njima je uvijek bila bliza Banja Luka ili Sarajevo.Katolik iz Jajca ce prije u Zagreb nego u Mostar.Sadizam je prilicno izrazen na onom tamo forumu

Ali,sta se moze.Nadam se da ce novinar stava naci neki podatak vazniji za nas sve

Pusti te budale. Naculo se da su krenuli u zestoko poklapanje.....Svaba po Minhenu, Stutgartu i Kelnu. Onaj kolovoda im se vise ne javlja jer poklopio nekakvog Hansa iz Wiesbadena. Doduse jos nije jasno jel on poklopio Hansa il' je Hans poklopio njega. :)
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 okt 2015 15:34

Povrsina nije bitna,ako imas raspored na odredjenoj teritoriji.Arapski svijet ima 10 000 000 km2 povrsine.A Izrael 20 000 km2,pa opet cifuti postoje.Prodali Arapi za sitne pare danasnji Tel Avivim i neka mjesta koja su nekad bila njihova

Bosansko Grahovo na 860 km2,nikad nije imalo Bosnjaka unazad 200 godina.Sta imas tamo?80 tak osnovaca,bez banke,kanalizacije,fakat skoro pa nista nemaju.Sta ce jesti?Sumu.Ah,usrecili su se s ''povrsinom'' previse.A oni bojovnici glupi zive povrsinski po Zagrebu a ne Duvnu.Duvno na 1000 km2 povrsine je imalo 3 nasa sela,ali dzaba kad sve to bjezi za Minken.I to masovnije

Crkva prica o 55 000 katolika Mostara,a ustashe lagano dobijaju suncanicu pa vide 64 000.Nije vazno

Vazno je da se nadju podatci za opcine.Sto vise podataka za opcine.Tako bi mogli nesto vise da imamo

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 31 okt 2015 21:30

Jack je napisao/la:Kalinska je dio grada N.Travnik cini tacno 1/3 redovnih biraca grada Novog Travnika i 95% je Bosnjacka.Za onog mlatimudana Segu ludjaka koji prica da je Kalinska beznacajan ''kvart'' Novog Travnika
N.Travnik ima
41% Bosnjaka,8% Srba,i 51% Hrvata.Biracki spisak 2014.Broj ''Hrvata'' nije onoliki koliko neki misle.
Biracki spisak samog grada Jajca.Bosnjaci su relativna vecina u gradu.Tako

Bosnjaci su 41 % birackog spiska, ali Bosnjaci Novog Travnika nemaju dijasporu, 95 % Bosnjaka sa spiska zivi u Novom Travniku dok je masa Hrvata na spisku,a zivi vani. Mi smo sigurno vecina u gradu u to nesumnjam. Druga je stvar sto tamo neki debil kad prica o Novom Travniku uvijek izbacuje Kalinsku, iako je ta Kalinska trenutno centar ove male carsije.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2015 00:05

Povrsinski malen kraj s dosta nebodera,iako svega na tom podrucju ima 7 ulica,i stvarno to je skroz mali dio N.Travnika.ali gusto naseljen,s jedino kakvom-takvom gradskom jezgrom novijeg grada.N.Travnika

Nadam se da ce se naci kakav podatak noviji oko popisa stanovnistva

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 01 nov 2015 10:40

BH-HZ je napisao/la: Bosnjaci su 41 % birackog spiska, ali Bosnjaci Novog Travnika nemaju dijasporu, 95 % Bosnjaka sa spiska zivi u Novom Travniku dok je masa Hrvata na spisku,a zivi vani. Mi smo sigurno vecina u gradu u to nesumnjam. Druga je stvar sto tamo neki debil kad prica o Novom Travniku uvijek izbacuje Kalinsku, iako je ta Kalinska trenutno centar ove male carsije.
Evo pregledam rezultate izbora za N.Travnik u period od 2010.-2014. tj period masovnijeg iseljavanje hrvata iz Srednje Bosne, i uzeo sam malo da saberem rezultate, pa sam to uradio na način da sam sabrao na jednu stranu glasove pro bošnjačkih i a na dr. pro hrvatskih stranaka s tim da je jasno bez obzira ko je na listi jasno je da npr. Radom za boljitak većinom dobiva hrvatske glasove, ali u Kalinskoj redovno su to glaovi Bošnjaka za Bošnjake unutar te liste, a sl. je i po N. Travniku, a to u brojkama izgleda ovako:
2010. 4590- B: 2288 i H: 2302; od tog NT 2791-B: 527 i H: 2264 i Kalinska 1799- B: 1761 i H: 38
2012. 4830- B: 2547 i H: 2283; od tog NT 2804-B: 570 i H: 2234 i Kalinska 2026- B: 1977 i H: 49
2014. 4317- B: 2173 i H: 2144; pd tog NT 2601-B: 512 i H: 2089 i Kalinska 1716- B: 1661 i H: 55
s tim da je 2014. izlasnost znatno manja nego ranijih godina plus veliki broj nevažećih glasova 411 od toga izborne jedinice Kalinska 1-4 imaju 184 nevažeća glasa, a NT 1-8 imaju 227 što je onako malo zanimljivo s obzirom da su gotovo svi birači u Kalinskoj Bošnjaci, a NT je šaren ...
Inače zbrajao sam glasova za skupštinu kantona i općinsko vijeće, ako bi ko htio da provjerava rezultate...poput bosanskih iseljenika po Zagrebačkim Dubravama, zaprešiću, N.Gorici i sl :rofll:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2015 16:09

Ma,imao sam zapisano na papiru.Ja brojao sve,cijeli grad.Sadizam je moje drugo ime

N.Travnik ima oko 900 tinjak Bosnjaka biraca.Kalinska ima cirka 2500 biraca.Bosnjaka 90-95%

Tesko je vjerovati podatcima za Jajce.Duvanjsko-Capljinske brigade pricaju jos da Bosnjaci sanjaju ove cifre.Mozes misliti
Pitanje za @Jajce10, jesu li ovi gore podaci točni ili je to još jedna Jackova budalaština?
http://www.hronika.ba/jajce-index/u-pos ... 87ima.html

Bilo je to glupi skutoru.

ovoj školskoj godini na području općine Jajce u prve razrede devetogodišnjeg obrazovanja upisano je 213 prvačića. Njih 71 nastavu pohađa u OŠ „13. rujan”, 12 ih prva znanja stiče u OŠ „Braća Jezerčić”, dok ih 130 nastavu pohađa u OŠ „Berta Kučera”.

130 B.Kucera+ 2 u 13 Septembru

132 Bosnjaka i Roma od 213 ili 62%

S tim da odbij onog iz Dobratica koji ide u B.Jezercic.To bi moglo da ide i na 62,5% prvacica.Masalah

Tu se javlja jedan skutor,on je navodno iz Jajca,ali sigurno na Bjelovarskoj adresi i kaze slijedece

Imam ja, opisat cu ti ukratko. Istina, iseljavamo, ali i dalje drzimo 90% jajackog gospodarstva, najbolja radna mjesta su u nasim rukama. Onaj tko se ne uspije zaposliti na dobrom radnom mjestu, ide u Njemacku raditi. A vi, ne mozete nikud, skupljate maline na brdima, i imate nesto vise prvasica, da.
Znaci,nesto vise prvacica?

81 Katolik i 132 Bosnjaka.Nesto vise?

Da je ovakva matematika,svi bi padali u razredu.Nesto vise?

To je isto kao kad bih ja rekao da sam ja s 185 cm iste visine kao neki 215 cm kosarkas.Sta je to nesto vise,samo 30 cm.Ma,nemoj.Daj,bolan

, ne vjerujem da će sam gradić preuzeti, tu i izbori pokazuju da činimo većinu. Možda sljedeća godina bude bolja a i mislim da smo sveukupno po broju osnovnoškolaca negdje 50:50. Za dodatan info upitaj forumaša @Jajce10.

Da imas gram mozga glupane.Skopcao bih da Jack ima biracke spiskove od 2006 godine,zakljucno s 2014 izborima,.Nikad nije bila Hrvatska vecina u gradu.

Toliko

A,glupane retardirani.Ako zelis da ti posaljem biracki spisak.A,ti posalji meni zenu tvoju ili sestru.Ako ne valja,prodat cu je ja Arapima.

Eto,tako da mi dadnes volje za ovim.Cuj

Koja lazljiva ustaska propaganda.

:rofll:

Izbori pokazuju?Nemate vi ni B od Birackog spiska.Niti ste ga ikad imali

Sto se tice popisa.Navodno u utorak dolaze neke nove informacije

A Ovaj ''lav'' biser pise.Cuj ovo

I sam znam da njegovi podaci veoma često budu prenapuhani. Nek se nitko ne nađe uvrijeđen i isprovociran. Na ovom forumu je izgleda grijeh bilo što pitati.

Tja.Prenapuhano.Pa,Jack uvijek prave podatke daje,bez obzira na rezultat.Cuj im rijec.Prenapuhano

Jack izbacuje podatke 10+ Godina,osjetljive prirode.A ova telad spominje jos ''Hrvatsku'' vecinu u gradu Jajcu.Komedija ziva

N.Travnik i Busovaca je provjerena.Izbacio sam podatke za sve skole Busovace i N.Travnika

N.Travnik laganih 62%.Mozda cak i 65%.Fali mi jedna skola N.Travnika. Sad je na 62% ali vjerujem da idu oni vise i bolje od 62%

A za ostalo.Daj,bolan.Sve je onako,kako sam rekao

Godinama sam pricao da nema vise od 55 000 skutora u Mostaru,i ko je pogodio?

Odgovorite