☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Jack
Administrator

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Jack » 16 okt 2015 14:55

Trebaju nam detaljniji podatci od ovog
Po kantonima svim

Nadam se da oni imaju te podatke sada

Ja sam prije rekao da je popisano oko 50 000 Srba u Federaciji,i da ih ne zivi dole vise od 44 000.
Avaz je pricao o skoro 100 000 popisanih Srba u Federaciji.A 2% Federacije je cirka 46 000-47 000,naime toliko je reklo da prica ''Srpskim''

Razlika u Brcko distriktu je + 10 000 u Korist Bosanskog jezika. Tamo nema vlaha koji su rekli da pricaju Bosanskim jer su svi od glave do pete cetnici.
Niti 31 000.I nisam ni sumnjao u takve podatke

Trebaju podatci ovakvi po kantonima,da se zna i ima DETALJNIJA slika.Koliko Bosanskim prica po kantonima.I ako imas po opcinama.Jos bolje
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 16 okt 2015 15:33

Po ovome ono 40 iz popisnice definitivno otpada

VIJESTI > BIH16.10.2015. | PIŠE: Oslobođenje PORTAL

Popis 2013: Rezultati tek u 2016.

Jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva 2013. u BiH ponovo nije usvojen, te je zbog toga došlo do pomijeranja roka za objavu rezultata popisa na početak 2016.

Naime, u prijedlogu Jedinstvenog programa definisan je set pravila za izvođenje rezidentnog stanovništva.

Predloženi set podrazumijeva da se status rezidentni izvodi na osnovu pitanja od 1 do 7 iz popisnice P1, te da se pitanje 40 ne može koristiti u izvođenju rezidenta.

Ovaj prijedlog je podržala većina članova popisnog biroa, a protiv su bili Slavka Popović, zamjenica direktora Agencije za statistiku BiH, Radmila Čičković, direktorica Republičkog zavoda RS-a, Radosav Savanović, zamjenik direktorice Republičkog zavoda RS-a i Mile Balotić, šef ureda za internu reviziju Ministarstva odbrane BiH.

Direktorica i sekretar Federalnog zavoda za statistiku FBiH Hidajeta Bajramović i Galiba Karačić, izjasnile su se da će podržati Jedinstveni program obrade podataka popisa kada svi članovi Centralnog popisnog biroa postignu saglasnost.

Popisni biro Agencije za statistiku BiH danas će dostaviti Vijeću ministara BiH informaciju o statustu aktivnosti na popisu na očitovanje, a nakon toga će sačiniti novi plan aktivnosti i dostaviti ga Centralnom popisnom birou na usvajanje.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 okt 2015 16:42

Ko sad popusti, dabogda mu za lijekova trebalo. Mislim na politicare i struku.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 okt 2015 18:02

amkos je napisao/la:Ko sad popusti, dabogda mu za lijekova trebalo. Mislim na politicare i struku.
Zelim mu najgori rak,sidu i sto tezu bolest.To ni neprijatelju ne bih zelio.A tetka i otac su mi umrli od raka,tako.!

Onome ko dodje i proda dostojanstvo Bosnjaka i sve one koji su protjerani.Ne svojom voljom

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 okt 2015 18:06

Po ovome ono 40 iz popisnice definitivno otpada
Cijelo vrijeme pricam,vec od kraja Juna.Da je Eustat vec 16 Juna dostavio dopis i rekao da pitanje br 40 ne treba da se uvrsti.Nama treba sto vise ovih ''nezvanicnih''podataka.Kao ove za jezik

Pitanje br 40 otpada za Eustat i ko god prihvati ovo pitanje.Pljunuo je na sve Prijedorcane,Srebrenicane.Focake,one iz Visegrada i Bratunca koji su masovno poklani i pobacani u raznorazne jame i masovne grobnice.Kazem vam

Nikad necu halaliti onome ko mi je ubio tetka i 2 rodjaka.Ali od cetnika sam ocekivao to.Ako bilo koji Bosanski Musliman.Proda mene licno.Kazem mu

Dabogda ti za lijeka trebalo.

atif
Član

Post Postao/la atif » 16 okt 2015 18:40

A zasto ove rospije hidajeta i galiba nisu ovo podrzale?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 okt 2015 20:10

hamza je napisao/la:A zasto ove rospije hidajeta i galiba nisu ovo podrzale?
Zato sto cekaju koliko ce im cetnici dati,pa da uvrste pitanje br 40
Federalni zavod je leglo izdajica i beskicmenjaka.U Agenciji za statistiku imas kojeg patriotu.

A da imaju ponosa i obraza,objavili bi nezvanicne rezultate,i kraj price.Nece valjda cekati iducu godinu i da se ponize i uvrste pitanje br 40.Nece se nista izmjeniti ni naredne godine ako ne bude realno pitanje br 40 uvrsteno u to,po cetnickim zeljama

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 okt 2015 20:14

Portparolka OHR-a, Ljiljana Radetić, na pitanje ko može otkloniti postojeću blokadu i omogućiti objavljivanje rezultata popisa, nam je kazala da bi odgovor trebali dati Agencija za statistiku BiH i Vijeće ministara.

Sudeći prema ovom odgovoru, u našoj zemlji ne postoji niko ko bi mogao „presjeći“ trenutnu situaciju i omogućiti objavljivanje rezultata. To znači da bi trenutna blokada mogla trajati unedogled.

Može li pomoći novi direktor

Naši izvori bliski Centralnom popisnom birou kažu da direktor Agencije za statistiku BiH može donijeti konačnu odluku o kriterijima za određivanje stalnog stanovništva. Međutim, ova Agencija trenutno nema čelnog čovjeka, jer je ranijem direktoru Zdenku Milinoviću istekao mandat.

Konkurs za popunu ove pozicije je raspisan i Vijeće ministara na jučerašnjoj sjednici imenovalo je članove komisije koja treba da pregleda pristigle ponude. A poznavajući prilike u BiH i ta procedura bi mogla trajati mjesecima.

Zdenko jos od Januara nije direktor.I u 9 mjeseci kreteni nisu postavili novog direktora.Komedija se nastavlja ocito i u 2016,Ako umrem prije tog.Recite mi na ahiretu kako je popis zavrsio

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 okt 2015 00:03

Zakljucak

Europa im rekla da objave preporuke sto su trazile.
Od Januara nema direktora,pa sad je zamjenik Fadil par mjeseci.Ocigledno niti ce se direktor pojaviti ove godine
Nasi ljigavci i beskicmenjaci i dalje traze dogovor s cetnicima koji koce popis i objavu rezultata,iako i sam cin objave podataka bi bio priznat od svih drzava Europe.Cega se boje,da popis nece biti validan,sto sacica cetnika ne zeli ovakav rezultat?

Potrebno je objaviti podatke.O broju popisanih jezik po kantonima.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 okt 2015 23:04

www.faktor.ba
Rekao je 52% Bosanski jezik,ali podatci su u najmanju ruku.Prilicno losi

http://bosanskehistorije.com/index.php? ... &Itemid=54

Ja sam 15 minuta.Da 15 minuta nakon popisa.15 Oktobra 2013 rekao da je popisano izmedju 40 000-42 000 Muslimana u Brckom.Prvi sam ja rekao da je popisano preko 40 k Bosnjaka.Udio Bosnjaka od 44% odgovara znaci udjelu kojeg sam rekao

Faktor.ba ima par losih stvari

Sve je to moglo da bude sabrano
Kako i zasto,ako imate podatke,niste objavili podatke za Jajce.N.Travnik.Busovacu.B.Petrovac..

Te ja podatke nemam.Ovako ovi podatci su u najmanju ruku slabi.Jer nema haj da kazem direktnih podataka.Podataka koje s ovakvom ekskluzivom bi mogli u najmanju ruku da utjecete i na sam rezultat objave podataka.Vi ste ti koji ste povrsno dali podatke i cifre,koje sam ja imao prije 2 godine.Ako nemate konkretne cifre,makar za kantone.To sve pada u vodu

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 18 okt 2015 08:24

Procurili” rezultati popisa: Više od polovine stanovnika BiH govori bosanskim jezikom

Zvanično je potvrđeno da se službena objava rezultata popisa stanovništva/pučanstva u Bosni i Hercegovini ne planira za ovu, 2015. godinu, ali su istodobno “procurili” podaci o onome što mnoge najviše zanima…

– Jedinstveni program obrade podataka popisa stanovništva 2013. godine u Bosni i Hercegovini nije ni jučer usvojen, kako je bilo definirano u planu aktivnosti koji je, prošlog mjeseca, usvojio Centralni popisni biro – izjavila je za Fenu stručna savjetnica za odnose s javnošću Agencije za statistiku BiH Mirsada Adembegović.

Samim tim došlo je do pomjeranja roka za objavu rezultata popisa na početak 2016. godine.

Međutim, Faktor.ba pod egidom “ekskluzivno” objavio je podatke o tome kako su se građani u Bosni i Hercegovini izjasnili o tome kojim jezikom govore. Budući da je jasno da su u ogromnom procentu Hrvati pisali hrvatski jezik, Srbi sprski, a Bošnjaci bosanski – može se pretpostaviti da to otprilike odgovara i etničkom omjeru stanovištva. Doduše, za vjerovati je i to da je jedan broj građana koji se izjašnjavaju kao Ostali izabrao bosanski jezik, pa je broj Bošnjaka u ukupnom broju stanovnika možda za neki procenat manji.

Uglavnom, kako tvrdi Faktor, više od polovine stanovnika BiH se na posljednjem popisu, koji je održan 2013. godine, izjasnilo da govori bosanskim jezikom. “Također, na popisu stanovništva svaki sedmi stanovik u RS je naveo da govori bosanskim jezikom”, navodi isti izvor..

Portal Faktor.ba navodi da je došao u posjed nezvaničnih rezultata sa posljednjeg popisa stanovništva o “jezičkoj” strukturi žitelja BiH.

– Nezvanični podaci koje posjedujemo bazirani su na informaciji koju je ranije objavila Agencija za statistiku BiH da je u vrijeme popisa u BiH bilo oko 3.793.000 prisutnih stanovnika – kazao je za taj portal profesor statistike i demografije i bivši direktor Zavoda za statistiku BiH Hasan Zolić.

Podaci, bazirani na spomenutom broju stanovnika govore da u BiH bosanskim jezikom govori oko 52 posto stanovnika, srpskim oko 31 posto, a hrvatskim jezikom govori oko 15 posto ljudi. Oko dva posto ljudi u BiH govori nekim od ostalih jezika.

Zanimljivi su i nezvanični podaci o “jezičkoj” strukturi stanovništva, posmatrano po entitetima.

– Očekivano, gotovo tri četrvrtine ljudi u Federaciji BiH, tačnije oko 74 posto osoba se izjasnilo da govori bosanskim jezikom. Hrvatskim jezikom u FBiH govori oko 21 posto stanovništva, a srpskim oko dva posto. Ostalim jezicima govori oko tri posto stanovništva FBiH – piše portal.

– I u Brčko Distriktu najbrojniji dio populacije, prema popisu, govori bosanskim jezikom, njih oko 44 posto. Trećina stanovništva Brčkog, oko 33 posto, govori srpskim, a nešto više od jedne petine, tačnije oko 21 posto ljudi govori hrvatskim jezikom. Ostalim jezicima govori oko dva posto stanovništva Brčko Distrikta – zaključuje se u tekstu.

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 18 okt 2015 09:34

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2015 16:49

Nije to dovoljno.Treba nesto vise.Bosanski jezik po kantonima.Ovako,to su sve podatci koje je ovaj portal imao prije 2 godine.Posebno za Brcko.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 21 okt 2015 13:57

STAV broj 33: Ekskluzivno – Rezultati popisa stanovništva u BiH

http://faktor.ba/stav-broj-33-ekskluziv ... tva-u-bih/

Moze li iko ovo kupiti sutra pa da skenira
Biće onako kako Bošnjaci odluče

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 okt 2015 15:05

Cuj hrvata 15 % ? srba preko 30 % ? :what: :evilxb:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 21 okt 2015 17:37

Ostalih 3.69% a oni iz EU već izjavili da ih je manje od 3%. Znaći da su "Muslimane" strpali u Ostale?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2015 04:26

Ok

Stav je uzet danas.Taj covjek ce doci u nedelju navecer.Predat ce mi novine u ponedeljak
.Pa cu tad skenirati to.Stranica gdje je popis

Ako ne bude prije nesto.Sacekajte par dana jos,ali brzo cu to srediti

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2015 08:25

http://prvi.tv/vijesti/bih/konacni-rezu ... dine/43597

Komedija

Najvaznije je da odjebemo cetnike i objavljujemo cifre koje su konacne.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2015 08:20

Nasi beskicmenjaci i dalje idu ka dogovoru s cetnicima.To je glupost.Nama nije u cilju nesto sto cetnici nece ko priznati.Ko ih jebe.Nama je vazno da EUSTAT prizna popis.Oni su rekli nema broja 40 sto se tice cetnicke metodologije,i toga se moramo pridrzavati

Javio mi se taj covjek.Uzeo mi je STAV i dobit cu ga izmedju Ponedeljka-Srijede znaci iduce sedmice
Ako bude nesto vise statistike.Skenirat cu
Ako bude nesto malo.Samo cu znaci prepisati to iz novina

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 23 okt 2015 10:35

Kupio sam novine pa je li moguce u krmskoj da je nasih 177 000 a latina 30 000 dok je vlaha u federaciji 56 000
Ovo ako se po prvoj varijanti oduzme 233 000 onako kako predlaze eurostat

Odgovorite