☑ Pravila foruma i savjeti

Demografske mape Bosne

atif
Član

Re: Demografska mapa Bosne 2013 godine

Post Postao/la atif » 05 aug 2015 05:51

Jack je napisao/la:
aburovic je napisao/la:slika
(http://i.imgur.com/mtEOdJG.png)
Update: Bosanski Brod, Bosanski Samac, Derventa, Rudo, Novo Gorazde, Vareš.
Manje-vise to je to.Kljucna rijec ovdje je Popisanih Bosnjaka.Pauzirajte svi mozda cak i do kraja ove godine.Iako dobio sam neke informacije da bi konacna cifra trebala da bude krajem godine.

Naime po zakonu 90 dana od zavrsetka popisa stanovnistva.Moraju se objaviti konacne cifre s popisa.Kako je vec proslo 30 dana.Ostaje nam nesto malo manje od 2 mjeseca

Tad cemo morati i novu mapu da pocnemo praviti.Mozda cak iduceg mjeseca krenemo s tim.Ali najkasnije Januar 2014

Tako,tad ce biti vise posla.A, ti pauziraj.Nema posla sad za tebe do kraja ove godine.A, ja cu probati da provjerim tih par opcina tipa Bos Petrovac i jos 2-3 opcine.Ovo za sumsku je tacno sve kao i Brcko

Da li imamo konacnu mapu popisa kao i jezika?

Da li je procenat od 53,3% bosnjaka konacan ili je 54%?

Sta je sa opstinama Centar i Novo Sarajevo? Kako se trebaju obojiti?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 aug 2015 11:06

Mislim da ce biti znatno manji,jer sam radio mapu tad misleci da ce se Bosanci i Bosnjaci zajedno racunati.Tako procentualno ce biti znatno manje Bosnjaka

Po meni od 51,3-52,3%

Naravno,ako vlasi budu krali,sto i namjeravaju.Taj dio ce biti manji

Nije vazna ova tema,jer vidis skoro 2 godine proslo i nema popisa
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 aug 2015 16:09

Preporuke Imo tima ili Eustata koje su dali statistickim kucama.Poslano cak 16 Juna na adrese.Jos se nista nije rijesilo

Vijece ministara ocigledno to mora preuzeti u svoje ruke.Ako se ne bude kazem ne bude nista rijesilo do kraja Septembra.Obicno cekas onda izmedju 4-6 sedmice od datuma konacnog broja rezultata sto se jos nije desilo.Znaci ako ne bude do 1 Oktobra konacan broj stanovnika.To ce biti tek negdje oko 10 Novembra,ako i tad

Demografska mapa Bosne bi mogla da bude gotova onda do kraja Novembra.Ja se nadam i dajem sansu ovim nesposobnim politicarima kod Bosnjaka da zavrse pricu oko popisa i da Septembar bude zadnji mjesec gdje ce se nesto rijesiti

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 27 aug 2015 12:21

Vidi vlaha sto je zeljan bana :mrgreen:

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 27 aug 2015 13:01

Bosnjak ra di ka l je napisao/la:ako imaš kakv konstruktivan i pozitivan prijedlog kako da pobolješamo život Bošnjaka u Bosni.. RADO ĆU TAJ PRIJEDLOG PRIHVATITI.
Predlazem da se ubijes! :zastava:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 27 aug 2015 14:42

Jedan podatak,za Jacka prvenstveno.

Srpsko selo Vitkovci, jedino srpsko selo u prijeratnoj općini Tešanj se u ratu odvojilo i pripojilo Doboju.

Sada su se odvojili i od Doboja i pripali Stanarima. :roll:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 aug 2015 14:44

Da,taj lik je baniran.Znam za Vitkovce,tako

Ja sam ipak Jack sto se tice geografije :respekt:

Steta,sto nema Abena tu.Makar do sredine Septembra ali eto.Odmara covjek

sema
Član

Post Postao/la sema » 27 aug 2015 15:52

Vitkovci su pripali Teslicu da znate :chef:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 28 aug 2015 16:50

sema je napisao/la:Vitkovci su pripali Teslicu da znate :chef:
:gut:

Vlada RS odlučila je juče da bude zatvoreno devet područnih odjeljenja, dok će četiri centralne škole usljed manjka učenika promijeniti status i postati područna odjeljenja.

Katanac će biti stavljen na devet područnih odjeljenja u kojima nastavu pohađa pet i manje učenika, a status će biti promijenjen u centralnim školama koje imaju manje od 16 odjeljenja.

STATUS CENTRALNIH OSNOVNIH ŠKOLA GUBE
„Petar Kočić“ Sitnica, Ribnik
„Ivo Andrić“ Kulaši, Prnjavor
„Vuk Karadžić“ Vitkovci, Teslić
„Vuk Karadžić“ Petrovo, Petrovo

http://mojteslic.info/infograda/article/5418

http://www.opstinateslic.com/index.php/ ... ovci-tesli
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 aug 2015 02:59

Nije ovo odgovarajuca tema.Ovo si trebao pod skole

Receno mi je da oni namjeravaju do 15 Septembra da se ''dogovore''.I onda bi jos 6 sedmica radili da objave podatke.Znaci negdje oko 8-15 Novembra,ako bude dogovora.Ako ne bude dogovora.

Nazalost demografska mapa nece biti gotova ni ove godine

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 sep 2015 02:15

Porodicne vrijednosti ne postoje kod Srba u S.Mostu.Mahom su to interesdzije u samom gradu.Po selima haman nemas djece.Kad cijela Mz Palanka ima samo 5 osnovaca Srba,sve ti je jasno

Za 20 godina broj Srba ce biti par stotina u S.Mostu.Neki i nece biti Srbi.Posebno u samom gradu.Srpsko pitanje je rijeseno u Jajcu ili Donjem Vakufu,znaci centralnoj Bosni

Sto se tice ove mape.Ostaje nerijeseno pitanje Brckog,i to je najvazniji razlog zasto cetnici ne smiju u avanturu.Jer znaju da bi s ovakvim pristupom.I pogledaj geografske konture krmetnjaka.Da bi veoma tesko prosli,jer Bosnjaci nemaju medijski mrak kao nekad

Ova demografska mapa bi mozda trebala biti gotova.Ali,sve ce zavisiti da li ce biti bilo kakvih informacija sad u Septembru oko ''dogovora''

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 02 sep 2015 08:31

Jack je napisao/la:Porodicne vrijednosti ne postoje kod Srba u S.Mostu.Mahom su to interesdzije u samom gradu.Po selima haman nemas djece.Kad cijela Mz Palanka ima samo 5 osnovaca Srba,sve ti je jasno

Za 20 godina broj Srba ce biti par stotina u S.Mostu.Neki i nece biti Srbi.Posebno u samom gradu.Srpsko pitanje je rijeseno u Jajcu ili Donjem Vakufu,znaci centralnoj Bosni

Sto se tice ove mape.Ostaje nerijeseno pitanje Brckog,i to je najvazniji razlog zasto cetnici ne smiju u avanturu.Jer znaju da bi s ovakvim pristupom.I pogledaj geografske konture krmetnjaka.Da bi veoma tesko prosli,jer Bosnjaci nemaju medijski mrak kao nekad

Ova demografska mapa bi mozda trebala biti gotova.Ali,sve ce zavisiti da li ce biti bilo kakvih informacija sad u Septembru oko ''dogovora''
U gradu i nema nijedno srpsko dijete u osnovnoj skoli izuzev mislim djece od bivseg popa Visekrune ako i on nije pobjegao iz grada nakon sto je smijenjen sa pozicije. OS Hasan Kikic pohadja mozda 3-4 djece srpske nacionalnosti iz Kruhara, a OS Peti Oktobar mozda 2-3 iz Zdene i to bi rekao bi bilo to.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 sep 2015 00:26

U gradu i nema nijedno srpsko dijete u osnovnoj skoli izuzev mislim djece od bivseg popa Visekrune ako i on nije pobjegao iz grada nakon sto je smijenjen sa pozicije. OS Hasan Kikic pohadja mozda 3-4 djece srpske nacionalnosti iz Kruhara, a OS Peti Oktobar mozda 2-3 iz Zdene i to bi rekao bi bilo to.

Tacno tako.Sanski Most je imao dosta nasih sela.I nakon svega.Oni se ne osjecaju sigurno,kao u Bos Petrovcu gdje su Bosnjaci zivjeli samo u gradu

Nekad njihovi:Zdena,Kljucka,Masinski Most,Novo Naselje,Jezernice,pa i dio Alagica Polja.Sad je sve to nashe.Nista u gradu nije njihovo.Sanski Most je malen gradic,i jednostavno birajuci izmedju nemoguceg opstanka ili odlaska u veci Prijedor,ili u pravi grad tipa Banja Luku,ili Srbistan.Oni su birali ovo

Ako je ovo istina za sam grad da ih nema vise od 10 u gradu sa okolicom.Onda je jasno,da su zavrsili svoje tamo

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 03 sep 2015 06:26

Jack je napisao/la:

Tacno tako.Sanski Most je imao dosta nasih sela.I nakon svega.Oni se ne osjecaju sigurno,kao u Bos Petrovcu gdje su Bosnjaci zivjeli samo u gradu

Nekad njihovi:Zdena,Kljucka,Masinski Most,Novo Naselje,Jezernice,pa i dio Alagica Polja.Sad je sve to nashe.Nista u gradu nije njihovo.Sanski Most je malen gradic,i jednostavno birajuci izmedju nemoguceg opstanka ili odlaska u veci Prijedor,ili u pravi grad tipa Banja Luku,ili Srbistan.Oni su birali ovo

Ako je ovo istina za sam grad da ih nema vise od 10 u gradu sa okolicom.Onda je jasno,da su zavrsili svoje tamo
Najvece gradsko naselje u Sanskom Mostu je naselje 17. Krajiske brigade, nekada Narodni Front. Naselje je napravljeno 80-ih godina i u njega su naseljeni uglavnom grmecki i dabarski Srbi. Preko 80 % stanova je bilo njihovo, danas nije ni 5 %. U Kljuckoj i Zdeni je prodano minimalno 85 % imovine, a u Alagica polju i Jezernicama 100 %.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 sep 2015 06:29

Zivio sam 3 godine u Sanskom Mostu.Veoma dobro znam gradic

Nisam znao da su toliko prodali imovine u samom gradu.Da.Narodni front gdje su zgrade same.I najvise je bilo doseljenih Grmeclija.I to su prodali

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 sep 2015 00:14

Najvece gradsko naselje u Sanskom Mostu je naselje 17. Krajiske brigade, nekada Narodni Front. Naselje je napravljeno 80-ih godina i u njega su naseljeni uglavnom grmecki i dabarski Srbi. Preko 80 % stanova je bilo njihovo, danas nije ni 5 %. U Kljuckoj i Zdeni je prodano minimalno 85 % imovine, a u Alagica polju i Jezernicama 100 %.
Da,momak.Znam to.Znaci Jezernice su skroz prodane.Tamo su haman samo oni zivjeli nekad.I ovo za Alagica Polje.17 Krajiske su same zgrade.I to znam.Znaci da je sve prodano

Raspitaj se za Kruhare koliko su tamo prodali,ali i Podlug te Suhacu.Znam da je jedan cetnik iz Modrice prodao imanje gore nekom nasem i da sve vise prodaju dole

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 04 sep 2015 05:23

Jack je napisao/la:
Da,momak.Znam to.Znaci Jezernice su skroz prodane.Tamo su haman samo oni zivjeli nekad.I ovo za Alagica Polje.17 Krajiske su same zgrade.I to znam.Znaci da je sve prodano

Raspitaj se za Kruhare koliko su tamo prodali,ali i Podlug te Suhacu.Znam da je jedan cetnik iz Modrice prodao imanje gore nekom nasem i da sve vise prodaju dole
Kruhari su veliko naselje, pripada im i dobar dio sumskog i tesko prohodnog puta koji vodi ka entitetskom razgranicenju i Bronzanom Majdanu te sumski put koji vodi prema Tomini.

Sto se tice donjeg dijela Kruhara koji je fizicki povezan sa gradom on je danas 90 % bosnjacki i sam si vidio da popisom Kruhari imaju premalo stanovnika. Zasto? Zato sto dobar dio ovog naselja sada pripada gradu i vise nije prigradsko naselje. Naveo sam ti ova dva puta koja vode prema Bronzanom Majdanu i Tomini. Pokupovali su Bosnjaci i u tom dijelu koji nije pripao gradu dosta kuca i imovine i dosta ih tu i zivi samo sto su Bosnjaci blize gradu, a nesto Srba se vratilo i uglavnom zive uz sumu. Rekao bih da je tu barem 60 % imovine bosnjacko. Od preko 400 Srba 91. danas ih u Kruharima ne zivi vise od 30 uglavnom staraca.

Podlug sam ti vec pojasnjavao par puta. Bosnjaci dole stalno kupuju cak je sada i dosta dijasporaca pokupovalo od Srba kuce u donjem dijelu Podluga koji se nalazi uz Sanu. Mnogi nasi su kupili zemljiste i bave se poljoprivrednom proizvodnjom. Pocetak Podluga je gotovo sav pokupovan od strane Bosnjaka i tu ima sigurno nekih 20-ak bosnjackih kuca. Nize prema Sani su se uglavnom vratili Srbi i medju njima stalno zivi 5-6 bosnjackih porodica. Nedavno sam citao da si za novo naselje u Podlugu napisao da prema birackom spisku pripada Pobrijezju. Vrlo moguce, ali znam da osobe koje tu zive uvijek kazu da su iz Podluga.

U Suhaci stalno zivi jedna bosnjacka porodica, nista vise. Dosta sume i zemlje je pokupovano od strane nasih, ali doseljavanja nema.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 sep 2015 22:07

Nedavno sam citao da si za novo naselje u Podlugu napisao da prema birackom spisku pripada Pobrijezju. Vrlo moguce, ali znam da osobe koje tu zive uvijek kazu da su iz Podluga.
Jesam.Mislim da sam ti dao biracki spisak

Susnjar jel to donji ili gornji dio Kruhara?

Suhaca je malo selo okruzeno nasim selima.Prije ce doci neki nas seljak u Suhacu nego u Majkic Japru.Nikad se ne zna.Sa 5-6 porodica moze ovo nase da bude,pa i manje

Kako je u Ilidzi

Kruhari nisu prema entitetskoj liniji nego nenaseljena Skriljevita.Imas jos i Sasinu

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 05 sep 2015 08:01

Jack je napisao/la:
Nedavno sam citao da si za novo naselje u Podlugu napisao da prema birackom spisku pripada Pobrijezju. Vrlo moguce, ali znam da osobe koje tu zive uvijek kazu da su iz Podluga.
Jesam.Mislim da sam ti dao biracki spisak

Susnjar jel to donji ili gornji dio Kruhara?

Suhaca je malo selo okruzeno nasim selima.Prije ce doci neki nas seljak u Suhacu nego u Majkic Japru.Nikad se ne zna.Sa 5-6 porodica moze ovo nase da bude,pa i manje

Kako je u Ilidzi

Kruhari nisu prema entitetskoj liniji nego nenaseljena Skriljevita.Imas jos i Sasinu
Susnjar je donji dio i udaljen je cirka 300-400 metara od glavne ceste tj. od Bulevara 7. korpusa. Oko Susnjara su Bosnjaci sve pokupovali tako da spomenik stoji samo kao ukras.

U Suhacu se vratilo 4-5 srpskih porodica. Ima ih u vrh glave 10-12 i jedna nasa dvoclana porodica, ali je nasa najmladja u selu. :mrgreen:

Na Ilidzi ne zivi stalno nijedan Bosnjak, ali su nasi dole napravili masu vikendica uz Sanu. Zemlja je uglavnom u najvecoj mjeri pokupovana. Dio Kruhara itekako izlazi na entitetsku liniju. Prati na ovoj karti kuda tece potok Kruharusa, a njegov gotovo cijeli tok pripada Kruharima. Bio sam skoro na liniji razgranicenja i gledao nekakvu vlasku sumu odnosno ono sto je od nje ostalo jer nasi pokradose sve sto je na granici entiteta. :D

slika
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 sep 2015 02:50

Uz duzno postovanje.Nijedan dio Kruhara naseljenog mjesta se ne granici s Sumskom.Nijedan.Istina je da postoji rijecica Kruharusa.I da postoje Gornji i Donji Kruhari.Ali,takodjer je istina da ja imam spisak naseljenih mjesta opcine Sanski Most ovaj noviji.I da cijeli Kruhari su u Federaciji

Kruharusa prolazi i kroz brdsku vukojebinu Skriljevitu,cija 2 zaseoka su zavrsila u krmetnjaku.Tamo su cetnici spalili to Hrvatsko selo i pobili 10 tak katolika gore.Prije par godina bilo je par baba dole,ali i one su pomrle,tako nema nikog u selu

Tako,ako si bio igdje,bio si u Skriljevitoj.Koja je sva u sumi,tako

No,kako si ti strucnjak.Mozes li mi reci ima li kakva namjera za dzamije u Podlugu i Krkojevcima,kao i u Poljaku.Te kako ide prodaja i da li se prodaje imovina katolika u Sasini,ili jos ne.Ti valjda bolje znas od mene

Odgovorite