Vitalna statistika BiH
Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne
Mogli jesmo i morali smo bolje rijesiti pitanje barem sto se tice "dzepova" tipa Usora i Zepce, ali opet je dobro kako narod nema pravog vodstva, evo veceras mi jedan covjek iz privrede rece, da u Zepcu su prvih 10 preduzeca u privatnom vlasnistvu vecinom u rukama Bosnjaka, znas li koji je to pomak u odnosu na recimo prije 15 godina kada smo mozda imali tek jedno preduzece u prvih 20. U tom Zepcu su prije 15 godina mogli govoriti o 20 000 Hrvata, danas sami priznaju da ih nema 14 000. Ili ta famozna Usora kad si na Zabljaku imao mozda 50 Bosnjaka a danas imas preko 50 bosnjackih porodica, ili ona njihova sela oko N.Sehera gdje su prije 15 godina upisivali po dva ili tri odjeljenja prvacica a sada ne mogu skupiti ni 10 djaka u generaciji. Ista situacija je i u N.Travniku, Busovaci, sto je jako dobro kako rekoh kad narod nema podrsku vlasti, tj kad su Bosnjaci u vlasti s tih prostora u sluzbi Hrvata
Nazalost vidi se totalno drugaciji mentalitet ljudi ovdje
Krajisnici i Sandzaklije ce proci kroz tebe,i zaboli ih sta drugi misle o njima.Nema tu multi-kulti vitaminskih sokova.Sramota je da po Usori im dajete autonomiji u kantonu gdje su Bosnjaci 90%+.Totalno,totalno,drugaciji mentalitet.Naguzi se mentalitet
Pravila lijepog ponasanja baci u vodu.Tako je to
Ima neka Krajiska sela.Horor price su uradjene da se vlah nijedan ne vrati.Kad bi pricao sad,optuzili bi me da sam to ja licno radio.Pa cu presutiti taj dio
Kazem samo.
Ili se bavi sobom.Ili se naguzi i ugodi komsiji.
A,ako budes izigravao mekusca.Onaj drugi ce traziti sva prava i jos vise od tebe.Dok ces ti popustati
Sjecam se prije par godina kad je par pravoslavnih cobana slupalo spomen plocu kod Hrgara u Bihacu da su cetnici pocinili genocid dole,pobili Bosnjake.Slupao pravoslavni vlah tablu,zapravo je unistio
A,ovi bome.Prvu vlasku i jedinu obnovljenu kucu.Porusili.Pa nek po Bihacu ako zele divljaju.Nema dole Srba bolan,niti ce ih biti.Drugacije je kad ti dodje,zajebes Krajisnika,jebes mu sjeme i pleme.Ne ocekuj neku milost od njega.Nikakvu.Zapravo on ce sve uraditi da se ti nikad vise ne vratis,da ni ne pomisljas na takvo sta
Autonomija Usore je jos jedna Sarajevizacija.Glupost multi-kulti budala.
Krajisnici i Sandzaklije ce proci kroz tebe,i zaboli ih sta drugi misle o njima.Nema tu multi-kulti vitaminskih sokova.Sramota je da po Usori im dajete autonomiji u kantonu gdje su Bosnjaci 90%+.Totalno,totalno,drugaciji mentalitet.Naguzi se mentalitet
Ima neka Krajiska sela.Horor price su uradjene da se vlah nijedan ne vrati.Kad bi pricao sad,optuzili bi me da sam to ja licno radio.Pa cu presutiti taj dio
Kazem samo.
A,ako budes izigravao mekusca.Onaj drugi ce traziti sva prava i jos vise od tebe.Dok ces ti popustati
Sjecam se prije par godina kad je par pravoslavnih cobana slupalo spomen plocu kod Hrgara u Bihacu da su cetnici pocinili genocid dole,pobili Bosnjake.Slupao pravoslavni vlah tablu,zapravo je unistio
A,ovi bome.Prvu vlasku i jedinu obnovljenu kucu.Porusili.Pa nek po Bihacu ako zele divljaju.Nema dole Srba bolan,niti ce ih biti.Drugacije je kad ti dodje,zajebes Krajisnika,jebes mu sjeme i pleme.Ne ocekuj neku milost od njega.Nikakvu.Zapravo on ce sve uraditi da se ti nikad vise ne vratis,da ni ne pomisljas na takvo sta
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

- noel malcolm
- Član
Usora je dobila status općine direktno u Dejtonu 1994.godine.
Krešimir Zubak, ondašnji visoko rangirani hrvatski pregovarač,
i učesnik pregovora u Dejtonu je upravo iz Makljenovca, koji pripada Usori,
i on se direktno 1994.g. na pregovorima u dejtonu izborio i nametnuo da se ta hrvatska sela
izdvoje iz općine Tešanj i da postanu samostalna općina.
Krešimir Zubak, ondašnji visoko rangirani hrvatski pregovarač,
i učesnik pregovora u Dejtonu je upravo iz Makljenovca, koji pripada Usori,
i on se direktno 1994.g. na pregovorima u dejtonu izborio i nametnuo da se ta hrvatska sela
izdvoje iz općine Tešanj i da postanu samostalna općina.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Radi se o onome sta je Aben pricao.O Autonomiji Usore koje je Zdk kanton proglasio ove godine.
Sramota.Mozes zamisliti da neko proglasi autonomiju Bosnjacku ili Srpsku Drvara,Grahova ili Glamoca u Livanjskom kantonu.Neces tog naci,jer je takozvani Livanjski kanton Hrvatski
Sramota.Mozes zamisliti da neko proglasi autonomiju Bosnjacku ili Srpsku Drvara,Grahova ili Glamoca u Livanjskom kantonu.Neces tog naci,jer je takozvani Livanjski kanton Hrvatski

- noel malcolm
- Član
Ja živim ovdje, a nemam pojma o kakvoj autonomiji pričate?
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
Jack je napisao/la:Nazalost vidi se totalno drugaciji mentalitet ljudi ovdje
Kazem samo.
Pretjerujes kao u mnogo slucajeva. Te neke regionalne razlike su iskreno ; nide veze. Primjer
http://dnevni-list.ba/web1/katolici-i-m ... u-u-bihacu
Da ne pricamo i Lipovaci koji se pokrstio i niz drugih primjera koji su meni poznati. Da ne pricamo o abdicetnicima i nizu drugih faktora. Sto ti govori da se tu ne radi o nikakvim nadljudima.
Sve je stvar pozicije i sticaja okolnosti. Vec sam pisao o tome. Sto se tice katolicke populacije. Ovo je njihova zadnja decenija u Bosni. Zadnja decenija gdje ce imati neki uticaj. Iza 2020 ostaju kantonirani u zaledu Mostara i to je to.
Tope se oni na svim podrucjima. Ali to sve je to generacijski proces i nece se desiti preko noci. Ali trend je jasan. Jajce, Busovaca, Novi Travnik a uskoroi Zepce i Kiseljak to pokazuju. Njihovi popovi zabiljezise -12.000 prosle godine.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Slazem se sa tobom u vezi teksta kojeg sam obrisao, da kod svakog imamo ovih multikultivatora i bezkicmenjaka. I da svi mi isto razmisljamo. Nije nista puno bolje u USK ili Sandzaku na pogled SBK, ZDK ili neki drugi dio gdje smo vecina. Vecina Bosnjaka imaju taj pogibni, beskicmenjacki sklop razmisljanja, zivjeti u miru sa komsijama. Bez veze mi je prepucavnje, i pretjerivanje ko je veci Bosnjak, jer nas to samo dijeli. Ali da se vratimo na temu.Drina je napisao/la: Sve je stvar pozicije i sticaja okolnosti. Vec sam pisao o tome. Sto se tice katolicke populacije. Ovo je njihova zadnja decenija u Bosni. Zadnja decenija gdje ce imati neki uticaj. Iza 2020 ostaju kantonirani u zaledu Mostara i to je to.
Tope se oni na svim podrucjima. Ali to sve je to generacijski proces i nece se desiti preko noci. Ali trend je jasan. Jajce, Busovaca, Novi Travnik a uskoroi Zepce i Kiseljak to pokazuju. Njihovi popovi zabiljezise -12.000 prosle godine.
Kod ovoga gore se ne slazem sa tobom, ovo nazalost nije njihova zadnja decenija i oni ce poslije 2020 ostati nazalost faktor u Bosni. Prije 7-8 godina sam i ja mislio da ce zavrsiti do 2020. Ali nece. Iz jednog jedinog razloga jer ih mi Bosnjaci podrzavamo, to sam vidjeo kroz ove zadnje godine. Primjeri su da ih mi uvodimo u vlast, dajemo im vise nego sto bi trebali ili morali, obnavljamo im njihove kuce, naselja, vijerske objekte, skole u naseljima gdje su oni vecina, uvodimo im i nastavu na hrvatskom sami mi.
Sve to radimo ne jer moramo, nego jer smo debilni! Mi ih vracamo tamo odakle bi oni nestali ili su dosad trebali nestati. Po cijeloj Bosni hiljadu primjera, ali evo iz USK: Naselje Ivanjska u Bos. Krupi, cijela opcina Bos. Petrovca, itd..
Sledece godine su lokalni izbori, nas uticaj ce se povecati u to nema sumnje, ali minimalno koliko bi se trebao da poveca nazalost. Tako ce biti i 2020. Mi njihovo pitanje necem u federaciji rijesti ni do 2050. godine.
Volio bih da si u pravu, ali nazalost neces biti. ABd. i cujemo se za 5 godina popricat ce mo o ovome i porediti situaciju i minimalno poboljasanje sa nase strane.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Nema potrebe za prepucavanjem, ali mislim da Jack brka malo stvari, ne mozes porediti Bihac ili Cazin sa Zepcom..zasto zato sto je u Bihacu i Cazinu ArBiH kao i u cijelom USK danasnjem docekala kraj rata kao jedina legitimna sila..Zepce je recimo za to vrijeme, bar sjeverni dio opcine sa gradom bio pod cizmom HVO-a i jedno vrijeme cetnicke 27.derventske brigade, po uspostavljanju mira tamo je ostala hrvatska vlast, hrvatska policija, cak hrvatske tablice na autima, a sta danas imas unatoc prekrajanju granica i svega..imas na celu policije Bosnjaka, imas vecinu kapitala u Zepcu u rukama Bosnjaka, a ako nakon 1.7. povecaju iseljavanje katolici imat ces i demografasku bosnjacku vecinu, dakle gotova stvar..Bihac ili Cazin mozes porediti sa Tesnjom..Veci napredak je uradjen u Zepcu nego u Bos.Petrovcu kada se gledaju pocetne pozicije koje su imali nakon rata, da ne govorimo o totalno okupiranom dijelu Bosanske krajine unutar Genocidne..tako da je glupost generalizirati stvari pa i te neke izmisljene podjele Krajisnici, ko su ti sta su..to je nepostojeca kategorija, postoje samo i jedino BOSNJACI
Drzi te se teme.
Bosanski katolici nestaju iz Bosne to je cinjenica, oni nestaju sami zbog sebe. Cinjenica je i da mi nismo razlog zasto oni nestaju, jer im mi pomazemo da ostanu i da zive sa nama u miru i komsiluku. Mi nismo nista uradili da oni nestanu trajno na primjer iz Zenicko-Dobojskog kantona poslije rata. Vise smo stvari napravili da oni tu ostanu medju nama.
Bosanski katolici nestaju iz Bosne to je cinjenica, oni nestaju sami zbog sebe. Cinjenica je i da mi nismo razlog zasto oni nestaju, jer im mi pomazemo da ostanu i da zive sa nama u miru i komsiluku. Mi nismo nista uradili da oni nestanu trajno na primjer iz Zenicko-Dobojskog kantona poslije rata. Vise smo stvari napravili da oni tu ostanu medju nama.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Moje mišljenje je da kako su nas njihove enklave te ostatak njih u našim većinskim općinama u srednjoj Bosni spasile za vrijeme rata tako će nas spasiti i u vrijeme ovog privremenog mira. Jer,u ratu nisu mogli zbog tih enklava jasno odrediti granice svoje zamišljene HB tako i sada su sputani u jasnom zahtjevu za granicama trećeg entiteta. Stvari se zapravo odlično odvijaju za nas jer njihov ukupan broj u Bosni nezaustavljivo pada iz godine u godinu i zato trebamo živjeti bez konflikta sa njima,pa makar im davali i previše prava i pogodnosti do onog momenta kad će im se reći...dosta!
Sazem se te enklave nisu samo sputavale ustase u pravljenju planova za treci entitet i unonsile unutarstranacke sukobe gdje su se ustase iz tih enklava osjecali kao zrtvena jagnjad. ove enklave su nam u ratu posluzile i kao "pregovaracki alat"bilbo je napisao/la:Moje mišljenje je da kako su nas njihove enklave te ostatak njih u našim većinskim općinama u srednjoj Bosni spasile za vrijeme rata tako će nas spasiti i u vrijeme ovog privremenog mira. Jer,u ratu nisu mogli zbog tih enklava jasno odrediti granice svoje zamišljene HB tako i sada su sputani u jasnom zahtjevu za granicama trećeg entiteta. Stvari se zapravo odlično odvijaju za nas jer njihov ukupan broj u Bosni nezaustavljivo pada iz godine u godinu i zato trebamo živjeti bez konflikta sa njima,pa makar im davali i previše prava i pogodnosti do onog momenta kad će im se reći...dosta!
Onog momenta kada demografski preuzmemo te enklave oni će u Bosni populaciono već toliko biti devastirani da Hrvatskoj i KC neće biti više u interesu da se bore protiv nas već će nastojati sa nama živjeti u miru. Jer,i Hrvatsku očekuje demografski kolaps i njoj je bitnije imati u nama saveznika protiv Srba.
Sumnjam u ovo da ce mo ikad zivjeti sa njima miru i da nikad nece gledati kako ce podjelti Bosnu.bilbo je napisao/la:Onog momenta kada demografski preuzmemo te enklave oni će u Bosni populaciono već toliko biti devastirani da Hrvatskoj i KC neće biti više u interesu da se bore protiv nas već će nastojati sa nama živjeti u miru. Jer,i Hrvatsku očekuje demografski kolaps i njoj je bitnije imati u nama saveznika protiv Srba.
Ali ipak da razumijem vasu logiku, moramo cekati da im broj spadne na minimum da bi zivjeli sa njima u miru tamo gdje smo mi debela vecina.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Bakir Izetbegovic i SDA strategija, mir pod svaku cijenu.bilbo je napisao/la:Moje mišljenje je da kako su nas njihove enklave te ostatak njih u našim većinskim općinama u srednjoj Bosni spasile za vrijeme rata tako će nas spasiti i u vrijeme ovog privremenog mira. Jer,u ratu nisu mogli zbog tih enklava jasno odrediti granice svoje zamišljene HB tako i sada su sputani u jasnom zahtjevu za granicama trećeg entiteta. Stvari se zapravo odlično odvijaju za nas jer njihov ukupan broj u Bosni nezaustavljivo pada iz godine u godinu i zato trebamo živjeti bez konflikta sa njima,pa makar im davali i previše prava i pogodnosti do onog momenta kad će im se reći...dosta!
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
- BosnjackaHercegovina
- Član
ABen je napisao/la:Mi smo mrvicama zadovoljni, a to me nervira. Ne moramo se mi slagati na svaku, vazno je da postujemo i uvazavamo nasa misljenja, da se nesvadjamo i nevrijedjamo.327 je napisao/la:ABene brate, u mnogo stvari se slazem koje napises, ali ovdje ti moram reci da nisi upravu, jer ta autonomija je posljednji trzaj rvackog puka na tom prostoru, Zabljak i dio Tesanjke koji pripadaju Usori ce svakim danom biti sve vise bosnjacki, jer su na izrazito povoljnom polozaju, tako da je veoma bitno sto katolici sele..kad broj dodje u neki egal onda sta ce im vrijediti ta autonomija..evo imas takodje i primjer Zepca, vec ove 2015. godine gube opet tlo pod nogama, na cijeloj opcini imas 13 679 katolika, a prijeratnoj opcini Zepce je dodano desetak cisto katolickih sela Maglaja i Zavidovica da bi imali apsolutnu vecinu..o katolicima Zavidovica da ne govorimo gdje ih nema ni 1200 na cijeloj opcini, u Maglaju u gradskom i prigradskom dijelu nemas ni 600 katolika..najjace katolicko selo na opcini Maglaj, Mladosevica godisnje gubi desetine katolika, u Strupini je pitanje godine kad ce nasi prevagnuti, a prije rata u tom selu bio omjer skoro 5:1 u korist katolika. Itekako je bitno da sele, bar mi koji se krecemo tim krajevima znamo toABen je napisao/la:I da ih ostane 10, oni su dobili opcinu Usoru. Dobili autonomiju u ZDK kantonu, imaju nesto slicno distriktu sto im je dao SDA i Bakir. Dobili su ministra financija u ZDK, i jos tri ministarske pozicije. Njima nikad nije bilo bolje.
Moj stav je da smo mi trebali do danas (20 godina kasnije) hrvate dovesti na minimum. To je da su manjina u cijeloj Bosni. Da su skuceni od Hlivna, Duvna, Posusja, Siroki Brijeg do Zapadnog Mostara. Da su vamo gore nebitna manjina ispod 1/3 u svim opcinama i kantonima. Ja nisam sa tim zadovaljan da mi napredujemo polahko, a da smo im tamo pomogli da se odrze sledecih 30 godina. Da njihovo pitanje necemo zavrsiti do 2050. godine u federaciji. Itd..
Ali tvoje misljenje stvarno postujem. Meni je i jasno da i na ovom forumu imas jednog koji razmislja isto kao i ja, da se 99% forumasa sa mnom neslaze oko mojih postova. Ali vas postujem.
Bio sam u Usori prije godinu dana. Nemoj se za nositi da je to neka socijalno-ekonomska Škutorska tvrđava u centru Bosne. Nije. Ni pod razno. To je samo mali prostor zemlje okružen najpoduzetnijim dijelom Bošnjačkog naroda, gdje svaki Bošnjak razmišlja o biznisu jako zrelo, kao na nivou Amerikanaca - što recimo nije slučaj u Mostaru.
Ta enklava, Usora, ima mnogo kuća i nema zgrada nikako. Kuće Bošnjaci kupuju jer se šire a Škutori će sve više prodavati, jer idu.
Najveća je prijetnja Usori bila da ona bude faktor u nekom budućem sukobu s Ustašama. A to ona ne može biti. Nema ih dovoljno. U okruženju su. Mogu samo praviti probleme politički u miru. U ratu će se predati za 5 minuta. Uz to, kako vrijeme radi za nas, ne mislim da tu ima razloga za brigu.
S druge strane, u Hercegovini ima. Tu se treba početi poklapati. Kupovati zemlja. Bišće Polje, Buna, Počitelj, Čapljina, Bivolje Brdo, Stolac... Tu treba doseljavati Bošnjake.
Samo BiH.
Nisam ni tvrdio da je da je nesto, samo znam da ih tamo ima i to mi je dovoljno. Ja ih netrebam, ali ako ovim nasim oni trebaju da se ucijenjuju zbog njih, pa eto im oni onda.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Možda sam trebao naglasiti dio prethodne rečenice...i u vrijeme ovog privremenog mira.ABen je napisao/la:Bakir Izetbegovic i SDA strategija, mir pod svaku cijenu.bilbo je napisao/la:Moje mišljenje je da kako su nas njihove enklave te ostatak njih u našim većinskim općinama u srednjoj Bosni spasile za vrijeme rata tako će nas spasiti i u vrijeme ovog privremenog mira. Jer,u ratu nisu mogli zbog tih enklava jasno odrediti granice svoje zamišljene HB tako i sada su sputani u jasnom zahtjevu za granicama trećeg entiteta. Stvari se zapravo odlično odvijaju za nas jer njihov ukupan broj u Bosni nezaustavljivo pada iz godine u godinu i zato trebamo živjeti bez konflikta sa njima,pa makar im davali i previše prava i pogodnosti do onog momenta kad će im se reći...dosta!
Vjerujem da ćemo se kad tad zaratiti sa Srbima u Bosni,ili mi ili oni.
Mi se ne možemo istovremeno boriti na dva fronta,protiv Srba i Hrvata a i malobrojniji smo od njih u globalu,zatim mi smo iz ove izolacije preko Hrvatske otvoreni za svijet te nam je u interesu živjeti sa njima u miru. Moramo strpljivo čekati dok demografski ne oslabe toliko da u budućnosti Hrvatskoj više neće biti u interesu da se oko trećeg entiteta sukobljava sa nama zbog nekih 180-200 hiljada Hrvata južno od poteza Kupres-Prozor-Mostar,koliko će ih ondje tada živjeti uz nekih raspršenih 150 hiljada koliko će ih živjeti sjeverno od tog poteza. Tada ćemo već demografski preuzeti njihove sadašnje općine gdje su većina izuzev općina Kreševo,Dobretići,Usora i Orašje uz tendenciju njihovog daljnjeg pada u Bosni.
Treba onda javiti ovima u Jajcu da prestanu uzimati vecinu tamo, nego da idu isto u miru. A i ovi bosanski katolici u Hercegovini bi nam mogli zatrebati jer nemozemo ratovati sa dvije strane. Treba podrzati Bakira i SDA jer oni vode tu politiku u Mostaru i Hercogovini. Treba im isto i halaliti zlocin u Ahimicima, Prozoru ma cijeloj srednjoj Bosni a kad smo kod toga i zlocine u Hercegovini.
Oni nikad nece odustati od Bosne. Jer je Hrvatska presjecena u dva dijela i kad hoce iz Slav. Broda u Dubrovnik moraju koliti ako nece preko granice. Na Bosnu ciljaju od kako postoje i gledaju kako ce je pripojiti sebi. To su iluzije da ce odustati od Bosne. Kao sto i Srbija nikad nece, Srbija to nekrije dok Hrvati to slabo kad javno izjave.
A mozda im treba dati i entinitet, pa kad zaratimo sa Srbima da imamo njihovu podrsku. Siguran sam da nam nece zabiti noz u ledja. Mozda bi bilo cak i bolje da se udruzimo u ovako nesto:

U slucaju rata sa bosanskim srbima i Srbijom, bi mogli samo brojcano stati ako se udruzimo sa Hrvatskom. Onda bi bili brojcano isti.
Nesto ono kao sto Ante Prkacin rece na ovom Video od 4:30, kao smo mi mogli uvijek zajedno i danas kako cvijece Cvijeta. A Bosna i hrvtaska su kao kompaktan dio zemlje. od 8:00 pa naravno da smo mi jedan narod. a Bosna i Hrvatska kad se uklope ko bonbona.
wwJRFmvWBVo
A vidite da i poneki krajisnici plescu ovoj ideologiji Ante Pavelica, mislim Prkacina.
Pa da se ustimamo odmah malo, jer cemo morati uciti pijevati .
e9-dNW1bkmA
Ha sta kazete?
smijesni ste mi svi sa ovim izjavam bez da vas zelim uvrijediti, ako niste kadri uzeti naselje gdje su bosanski katolici vecina ili bosanski pravoslavci. Nemojte to pravdati nekim mirom i treba ce nam oni tamo. Bolje priznajte, da niste kadri to uzeti i cekate da oni sami odsele. misa mu zelenog budite muskarci i priznajte.
Ja sam i dalje za Islamsku Republiku Bosnu!
Oni nikad nece odustati od Bosne. Jer je Hrvatska presjecena u dva dijela i kad hoce iz Slav. Broda u Dubrovnik moraju koliti ako nece preko granice. Na Bosnu ciljaju od kako postoje i gledaju kako ce je pripojiti sebi. To su iluzije da ce odustati od Bosne. Kao sto i Srbija nikad nece, Srbija to nekrije dok Hrvati to slabo kad javno izjave.
A mozda im treba dati i entinitet, pa kad zaratimo sa Srbima da imamo njihovu podrsku. Siguran sam da nam nece zabiti noz u ledja. Mozda bi bilo cak i bolje da se udruzimo u ovako nesto:

U slucaju rata sa bosanskim srbima i Srbijom, bi mogli samo brojcano stati ako se udruzimo sa Hrvatskom. Onda bi bili brojcano isti.
Nesto ono kao sto Ante Prkacin rece na ovom Video od 4:30, kao smo mi mogli uvijek zajedno i danas kako cvijece Cvijeta. A Bosna i hrvtaska su kao kompaktan dio zemlje. od 8:00 pa naravno da smo mi jedan narod. a Bosna i Hrvatska kad se uklope ko bonbona.
wwJRFmvWBVo
A vidite da i poneki krajisnici plescu ovoj ideologiji Ante Pavelica, mislim Prkacina.
Pa da se ustimamo odmah malo, jer cemo morati uciti pijevati .
e9-dNW1bkmA
Ha sta kazete?
smijesni ste mi svi sa ovim izjavam bez da vas zelim uvrijediti, ako niste kadri uzeti naselje gdje su bosanski katolici vecina ili bosanski pravoslavci. Nemojte to pravdati nekim mirom i treba ce nam oni tamo. Bolje priznajte, da niste kadri to uzeti i cekate da oni sami odsele. misa mu zelenog budite muskarci i priznajte.
Ja sam i dalje za Islamsku Republiku Bosnu!
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
https://www.youtube.com/watch?v=qe4yAUAU8lQ
Europska unija ima problema s Grcima.Pa i sa Ukrajinom gdje su Rusi uzeli Krim i dijelove Istocne Ukrajine.Hrvatska nece stvarati neke jednostrane poteze prema Bosni u vidu agresije.A i Hrvatska ce dobiti dosta migranata uskoro.Posebno sad nakon stvaranja Sengenske granice.To je jednostavno tako
Srbija je jedna od najnestabilnijih drzava Europe.Drzava gdje ekonomija puca svake godine,gdje se masovno Srbi iseljavaju.Srbi su pokrenuli rat s ovog istog Gazimestana 1989 godine.Par godina kasnije imali su takozvanu Krajinu,Sumsku,Kosovo i Crnu Goru pod svojom kontrolom.Danas nemaju nista vise
Iako su katolici prodali Bosansku Posavinu.Bosnjaci nisu prodali Brcko.To je grad s vise od 10 000+ Bosnjaka u gradu.Neki kazu i 15 000.Drugacija je prica sad u Brckom,i Brcko prije 15 ili 20 godina.Srbi su izgubili znaci jos i Kosovo,pa i Crnu Goru.
Vucic povlaci radikalne poteze u to nema sumnje.I ti potezi bi mogli cak da pokrenu jos jedan rat.Vlasi su uvijek izazivali ratove i bune jos od Otomana.A sad pogotovo ce svim silama zeliti da pokrenu referendum po tom pitanju
Sto imas manje Hrvata u Bosni.Srpska opcija ce sve vise panicariti u Bosni.Oni sami znaju da sto vise vremena prolazi.Da su im slabije opcije,i vidi se zaostravanje pozicije Srbije spram nas u zadnjih 3 godine.Prije 10 godina su coolirali.A sad vec povlace ocajnicke poteze
Treba viditi kako ce ova rezolucija o Srebrenici da prodje.I hoce li biti nekog progresa ovdje
Europska unija ima problema s Grcima.Pa i sa Ukrajinom gdje su Rusi uzeli Krim i dijelove Istocne Ukrajine.Hrvatska nece stvarati neke jednostrane poteze prema Bosni u vidu agresije.A i Hrvatska ce dobiti dosta migranata uskoro.Posebno sad nakon stvaranja Sengenske granice.To je jednostavno tako
Srbija je jedna od najnestabilnijih drzava Europe.Drzava gdje ekonomija puca svake godine,gdje se masovno Srbi iseljavaju.Srbi su pokrenuli rat s ovog istog Gazimestana 1989 godine.Par godina kasnije imali su takozvanu Krajinu,Sumsku,Kosovo i Crnu Goru pod svojom kontrolom.Danas nemaju nista vise
Iako su katolici prodali Bosansku Posavinu.Bosnjaci nisu prodali Brcko.To je grad s vise od 10 000+ Bosnjaka u gradu.Neki kazu i 15 000.Drugacija je prica sad u Brckom,i Brcko prije 15 ili 20 godina.Srbi su izgubili znaci jos i Kosovo,pa i Crnu Goru.
Vucic povlaci radikalne poteze u to nema sumnje.I ti potezi bi mogli cak da pokrenu jos jedan rat.Vlasi su uvijek izazivali ratove i bune jos od Otomana.A sad pogotovo ce svim silama zeliti da pokrenu referendum po tom pitanju
Sto imas manje Hrvata u Bosni.Srpska opcija ce sve vise panicariti u Bosni.Oni sami znaju da sto vise vremena prolazi.Da su im slabije opcije,i vidi se zaostravanje pozicije Srbije spram nas u zadnjih 3 godine.Prije 10 godina su coolirali.A sad vec povlace ocajnicke poteze
Treba viditi kako ce ova rezolucija o Srebrenici da prodje.I hoce li biti nekog progresa ovdje

Rezolucija nece proci kao ni do sad! Treba se uzdati u svoje kljuse. Nema progresa nema nicega. Kakav zapad, to oni trguju sa nama. Na Ukrajinu gledaju kao i na nas '92. jos godinu dana dok se ovi malo umore i izginu i Rusi ce dobiti autonomiju tamo i to je to.Jack je napisao/la:Treba viditi kako ce ova rezolucija o Srebrenici da prodje.I hoce li biti nekog progresa ovdje
Mi Bosnjaci vjerni Bosni