Škole vijesti
Re: Osnovne skole vijesti
Unsko-Sanski kanton, da ponovim
Osnovci samo
Buzim 2674/2674 Bosnjaka
Cazin 6529/6525 Bosnjaka
Kljuc 1167/1165 Bosnjaka.Iako 1 dijete je iz mjesanog braka.Katolkinja i Bosnjak.Tako to je 1166
Bosanski Petrovac 653/440 Bosnjaka
Bihac 6052/5799 Bosnjaka
Bosanska Krupa 3010/2949 Bosnjaka
Sanski Most 2892/2842 Bosnjaka
Velika Kladusa 4445/4433 Bosnjaka
Ukupan broj ostalih
Kljuc 1
Sanski Most 50
Bosanska Krupa 61
Bosanski Petrovac 213
Bihac 253
Velika Kladusa 12
Buzim 0
Cazin 4
Ukupan broj Osnovaca 27 422
Ukupan broj Bosnjaka 26 827
Ukupan broj ostalih 595
Ukupan broj Bosnjaka cirka skoro 98%.98% =26 873.Eto, tako
Toliko za sad.Ocekujem Tuzlu.Bijeljinu.Imamo Zenicu.Imamo Mostarski kanton.Tuzla je prekretnica, jer broj katolika i pravoslavnih je malen izvan Tuzle
Osnovci samo
Buzim 2674/2674 Bosnjaka
Cazin 6529/6525 Bosnjaka
Kljuc 1167/1165 Bosnjaka.Iako 1 dijete je iz mjesanog braka.Katolkinja i Bosnjak.Tako to je 1166
Bosanski Petrovac 653/440 Bosnjaka
Bihac 6052/5799 Bosnjaka
Bosanska Krupa 3010/2949 Bosnjaka
Sanski Most 2892/2842 Bosnjaka
Velika Kladusa 4445/4433 Bosnjaka
Ukupan broj ostalih
Kljuc 1
Sanski Most 50
Bosanska Krupa 61
Bosanski Petrovac 213
Bihac 253
Velika Kladusa 12
Buzim 0
Cazin 4
Ukupan broj Osnovaca 27 422
Ukupan broj Bosnjaka 26 827
Ukupan broj ostalih 595
Ukupan broj Bosnjaka cirka skoro 98%.98% =26 873.Eto, tako
Toliko za sad.Ocekujem Tuzlu.Bijeljinu.Imamo Zenicu.Imamo Mostarski kanton.Tuzla je prekretnica, jer broj katolika i pravoslavnih je malen izvan Tuzle
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Foca ( okupirani dio) : 9 osnovaca Bosnjaka
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Bez Tjentista ili sa?Drina je napisao/la:Foca ( okupirani dio) : 9 osnovaca Bosnjaka
Bosna Bosnjacima!
u foci svake godine po 100 osnovaca manje.. sta je ovo covjece... armageddon?????Drina je napisao/la:Foca ( okupirani dio) : 9 osnovaca Bosnjaka
od 2005 do 2010
1956 1885 1810 1753 1685 1584
Neka neka,a mogu misliti kako je Visegrad svake 3 godine 10% stanovnistva manje,Bog postoji i Bog vraca takvim.
Sa. Inace na Tjentistu, nas covjek ima 7-ero djece i to je ujedno najbrojnija nasa porodica.BH-HZ je napisao/la:Bez Tjentista ili sa?Drina je napisao/la:Foca ( okupirani dio) : 9 osnovaca Bosnjaka
Znaci sedmero djece sa Tjentista i samo dvoje iz svih ostalih naselja.Pa nedavno sam procitao da samo skolu u Tjentistu pohadja dvadesetero bosnjacke djece.Drina je napisao/la:Sa. Inace na Tjentistu, nas covjek ima 7-ero djece i to je ujedno najbrojnija nasa porodica.BH-HZ je napisao/la:Bez Tjentista ili sa?Drina je napisao/la:Foca ( okupirani dio) : 9 osnovaca Bosnjaka
Bosna Bosnjacima!
Mislim da jedan dio djece pohadja skolu u Ustikolini.Posebno mislim na djecu koja su u cetnitetu, ali su sjeverno od Foce, na pola puta izmedju Foce i Ustikoline.Po meni treba dodati jos nesto malo, makar 3-4, ali to je to mahom

Kao prvo.Ovo sad ce ici malo teze.S, toga zamolio bih nekog od vas, posebno ko je u Bosni, a jos bolje u Sarajevu
http://rijaset.ba/vjeronauka/
Da podnese PISMENI ZAHTJEV.ZA BROJEM DJECE KOJA POHADJAJU ISLAMSKU VJERONAUKU NA PODRUCJU SVIH MEDZLISA U SKOLSKOJ 2011 GODINE U OSNOVNIM I SREDNJIM SKOLAMA.Ja, sam ganjao koliko sam mogao, ali ne ide do kraja.Trebate da me pogurate ovdje, nece ono malo opcina.Pa, ako neko moze od vas posebno od vas iz Bosne da podnese pismeni zahtjev
http://rijaset.ba/vjeronauka/
Da podnese PISMENI ZAHTJEV.ZA BROJEM DJECE KOJA POHADJAJU ISLAMSKU VJERONAUKU NA PODRUCJU SVIH MEDZLISA U SKOLSKOJ 2011 GODINE U OSNOVNIM I SREDNJIM SKOLAMA.Ja, sam ganjao koliko sam mogao, ali ne ide do kraja.Trebate da me pogurate ovdje, nece ono malo opcina.Pa, ako neko moze od vas posebno od vas iz Bosne da podnese pismeni zahtjev

BH-HZ je napisao/la:Znaci sedmero djece sa Tjentista i samo dvoje iz svih ostalih naselja.Pa nedavno sam procitao da samo skolu u Tjentistu pohadja dvadesetero bosnjacke djece.
Ne. Samo troje od tih njegovih 7-ero djece su osnovci. Ostalo 4-ero nisu osnovci.
Iza je mislim efendija u Jelecu koji ima 5-ero djece.
Imamo i dvoje djece u gradu(ista porodica), sto prije nije bio slucaj.
Da se razumijemo. Nije to nista znacajno ali eto, nije da su svi Bosnjaci tamo preko 65 god.
No i broj srpske djece je u stravicnom padu. Prosle godine su imali manje od 100 rodenih a 1991 je bilo 18.000 srba.
Izracunajte sami imali ih toliko danas. U samom gradu jos uvjek imaju dvije osnovne skole no ja sam ubjeden da ce se jedna od njih zatvoriti za 2-3 godine max.
90-tak ucenika je 4-5 odjeljenja i to definitivmo moze stati u jednu od gradskih osnovnih skola.
Hvala Drina za Focu.Za ostalo treba pismeni zahtjev, a kako ja sam u Americi.Nisam u stanju da to napravim
Tako, odustajem od ovog
Tako, odustajem od ovog

Ljudi
Podatke za Usk kanton i Mostarski imate u cijelosti.I nesto malo sadake od centralne Bosne.Ali imate i Zenicu.Veoma vazna opcina.Kao i dobar dio cetniteta, fali Prnjavor, Teslic, Bratunac, Bijeljina..itd
Receno mi je da cu sutra dobiti podatke.Makar za Kakanj.Ovo ostalo je komplikovano
Vi koji ste u Bosni
061 774 487
Ovo je broj moba Nezira Halilovica.Javite mu se molim vas.Nije to tesko
I recite kako mogu da podnesem pismeni zahtjev.Za broj ucenika koji pohadjaju Islamsku vjeronauku u osnovnim skolama na podrucju medzlisa u sklopu rijaseta Bih za skolsku 2011/2012 godinu .Mozda vam i za Sandzak dadnu jos nesto
Tu i tamo.Podatci nisu losi.Ali, fali nam nesto malo vise.Kakanj ako dobijem.Dobro je.No, nadam se i vise
I Bosnjak Matija
Vidi jos kakva je situacija u Varesu.Taj kraj nije daleko od Kaknja
Hvala svima, koji su mi pomogli u ovome.Tako
Nadam se da ce nesto biti od ovog.Isplati se da vidimo neki bolji presjek.Podataka ima dosta, ali jos fali
Nazalost, fali jos
Podatke za Usk kanton i Mostarski imate u cijelosti.I nesto malo sadake od centralne Bosne.Ali imate i Zenicu.Veoma vazna opcina.Kao i dobar dio cetniteta, fali Prnjavor, Teslic, Bratunac, Bijeljina..itd
Receno mi je da cu sutra dobiti podatke.Makar za Kakanj.Ovo ostalo je komplikovano
Vi koji ste u Bosni
061 774 487
Ovo je broj moba Nezira Halilovica.Javite mu se molim vas.Nije to tesko
I recite kako mogu da podnesem pismeni zahtjev.Za broj ucenika koji pohadjaju Islamsku vjeronauku u osnovnim skolama na podrucju medzlisa u sklopu rijaseta Bih za skolsku 2011/2012 godinu .Mozda vam i za Sandzak dadnu jos nesto
Tu i tamo.Podatci nisu losi.Ali, fali nam nesto malo vise.Kakanj ako dobijem.Dobro je.No, nadam se i vise
I Bosnjak Matija
Vidi jos kakva je situacija u Varesu.Taj kraj nije daleko od Kaknja
Hvala svima, koji su mi pomogli u ovome.Tako
Nadam se da ce nesto biti od ovog.Isplati se da vidimo neki bolji presjek.Podataka ima dosta, ali jos fali
Nazalost, fali jos

http://www.prijateljisrebrenice.org/ind ... toara.htmlSrebreničani koji žive u SAD-u prikupili pomoć za djecu iz Potočara
Za 75 učenika područne Prve osnovne škole u Potočarima kod Srebrenice, danas je uručena jednokratna novčana pomoć koju su obezbijedili Srebreničani, a koji danas žive na prostoru SAD-a.
Osnovnu školu u Potočarima pohađa 75-ro djece bošnjačke nacionalnosti. Mnogi od jih su putnici, roditelji su im nezaposleni, pa će im pomoć dobro doći.
Treba li ove dodati onima koji pohadaju skolu u gradu? Onda znaci da imamo preko 300 bosnjackih osnovaca u Srebrenici!?
Drina je napisao/la:http://www.prijateljisrebrenice.org/ind ... toara.htmlSrebreničani koji žive u SAD-u prikupili pomoć za djecu iz Potočara
Za 75 učenika područne Prve osnovne škole u Potočarima kod Srebrenice, danas je uručena jednokratna novčana pomoć koju su obezbijedili Srebreničani, a koji danas žive na prostoru SAD-a.
Osnovnu školu u Potočarima pohađa 75-ro djece bošnjačke nacionalnosti. Mnogi od jih su putnici, roditelji su im nezaposleni, pa će im pomoć dobro doći.
Treba li ove dodati onima koji pohadaju skolu u gradu? Onda znaci da imamo preko 300 bosnjackih osnovaca u Srebrenici!?
koliko ima srba u ovoj skoli ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Ne, treba.Pise podrucne.Prosle godine bilo je 210 Osnovaca Bosnjaka na podrucju cijele Srebrenice.Nema sanse da broj skoci na 300 u jednoj godini.Ovi su ukljuceni u onih 226 koliko ih ima na podrucju SrebreniceZa 75 učenika područne Prve osnovne škole u Potočarima kod Srebrenice

Imam , ali ne dam.Doci ce ''mudhoney'' i koji jos skutor, pa ce jedva cekati da prepise nesto dobro za njih.Da nemate podatke za Stolac sto se osnovaca tice.
Sad.Podatci za Mostar nisu losi.Bosnjaci cine 47% osnovaca i prvacica, prosle skolske godine.U Stocu su oni fina vecina kod osnovaca
Stolac nije vazan.Vazna je sad da se nadje centralna Bosna.Pa, cemo vidjeti kako dalje.Kakanj i Vares, strateski veoma vazni, kao i Travnik.Samo nece me nesto podatci, treba sad sve pismeno.Usk kanton mi je jedini izisao u susret dosad, i par opcina centralne Bosne, tipa Zenica.

-
don kacunko
Dobijam dobre novosti za Capljinu i Stolac, a pogotovo Capljinu. Bosnjaci ne prodaju imovinu, a cak kupuju zemljista. To je prva novina, ostao sam malo sokiran. A sto se tice iseljavanja, dobro pazite Stolac kada za dvije ili tri godine dodjemo do 45% stanovnistva. Nas se broj nece povecati, ali u relativnom smislu raste. Ovo je i puno bolje nego sto mozemo sanjati.
Dovoljno je da se trend nastavi i mozemo lagano razmisljati i o Bosnjackoj Capljini
Dovoljno je da se trend nastavi i mozemo lagano razmisljati i o Bosnjackoj Capljini
Kako stojimo na istoku : Rudo Cajnice Visegrad
Kao prvo ovaj portal je nabavio dosta podataka za samu sumsku:Dubica, Gradiska, Novi, Doboj, Prijedor,Zvornik
E, sad fali podataka za dosta tih opcina, tako.No, vjeruj mi da ne vjerujem da ima dosta Bosnjaka.Foca ima 9.Visegrad je malo bolji po meni, ali nekako ne vjerujem da nas je vise od 30 osnovaca dole
A, ovo dole Rudo i Cajnice, ne vjerujem da ima ikog Muslimana u skolama ovdje
E, sad fali podataka za dosta tih opcina, tako.No, vjeruj mi da ne vjerujem da ima dosta Bosnjaka.Foca ima 9.Visegrad je malo bolji po meni, ali nekako ne vjerujem da nas je vise od 30 osnovaca dole
A, ovo dole Rudo i Cajnice, ne vjerujem da ima ikog Muslimana u skolama ovdje