☑ Pravila foruma i savjeti

Vodeća svjetska sila

amkos
Član

Vodeća svjetska sila

Post Postao/la amkos » 20 nov 2012 12:29

Bosnjak je napisao/la:
amkos je napisao/la:ma nema nista od price,,treba djelovati..
Ne znam baš koliko će se neko odvažit' da djeluje. Da bi se napao Izrael treba da se udruže Egipat, Sirija, Iran i Turska. Eh sad, Egipat i Sirija su u problemima do grla, nije im ni do čega. Ali uzmimo da recimo Truska i Iran napadnu. SAD kao članica NATO-a će staviti veto na takvu akciju, što znači da Truska automatski rizikuje članstvo u NATO-u. Ostatak NATO-a, pogotovo ove jače zemlje, odma bi izbacile Tursku i objavile joj rat. Nisam siguran da Turska želi da ratuje sa SAD-om, to niko ne želi jer je propast zagarantovana, u najboljem slučaju mogu proći sa kompletno uništenom infrastrukturom i desetinama hiljada mrtvih, a u krajnjoj liniji mogu prestati da postoje kao regionalna sila i da provode isključivo diktat Washigtona, što je pogubno sa našeg gledišta. Rusija i Kina se neće petljati jer su ovi drugi u međuvremenu postali veliki saveznici sa SAD-om, iako su to prikriveno još od 1945, a ovi prvi ne vide neku korist od toga. Bez ove dvije sile nema šanse da neko može odbit pera SAD-u. Uništenje Izraela danas je direktno vezano za kolaps političke moći SAD-a, a u ovakvom odnosu snaga to se neće desiti još dugo. Nema nikakve sumnje da bi SAD strale na stranu Izraela čak i kad bi on sam napao Tursku ili Iran.

Konačno, pitanje od krajnje važnosti je to kome bi se mi priklonili u takvom sukobu. Da li bismo išli srcem i podržali muslimanske zemlje ili bismo išli razumom i podržali našeg najvećeg političkog saveznika SAD. Apsolutno nam ne odgovara da se opredjeljujemo na toj osnovi jer biranjem prvog doveli bismo opstanak BiH u pitanje, tim prije što se Dodik uveliko dodvorava Izraelu, pa bi se politički odnosi u BiH mogli promijeniti za tren. Biranjem drugog definitivno bismo izgubili čast i dostojanstvo, bila bi to blasfemija prve kategorije.

U ovoj pat situaciji jedino nam ostaje da čekamo i vidimo šta će se dogoditi jer smo nemoćni da bilo šta uradimo. Iz perspektive zapada Palestina je davno prežaljena i čeka se samo da je Izrael demografski poklopi. Iz perspektive muslimana čeka se povoljniji politički momenat, ali on neće doći sam od sebe, bez ozbiljnog organizovanja muslimanskih država nema govora o nestanku Izraela ili slabljenju političke moći SAD-a.

I za kraj, naše najsvetije mjesto se nalazi u državi čiji je najveći saveznik država koja otvoreno podržava državu koja vrši genocid nad muslimanima. Toliko o nama.

Moze i gore bosnjak..

Zamisli Izrael je vodeca svjetska sila. Oni podrzavaju genocidnu. Sto u tom momentu genocidna ne bi trazila nesto vise..Jer ako je Izrael podrzava, a Izraelu ne smije niko nista ? Gadna situacija zar ne ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosnjak
Član

Re: Izrael je teroristička država!

Post Postao/la Bosnjak » 20 nov 2012 13:11

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 11:32, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 20 nov 2012 17:46

Bosnjak je napisao/la:Ne bih ja rekao da je Izrael vodeća svjetska sila, SAD su to još uvijek, s tim da SAD-om upravljaju ljudi koji su bliski onima koji upravljaju Izraelom i po političkoj i po finansijskoj, pa ako hoćeš i po rodbinskoj liniji. Cilj SAD-a je slabljenje uticaja Srbije na balkanu jer samim tim slabe uticaj Rusije i oni neće odustati od tog cilja. S druge strane, ako se mi drznemo da im okrenemo leđa, onda oni mogu redefinirati svoje prioritete ovdje. Izraelom upravljaju cionisti koji su ipak podređenim onim cionistima iz SAD-a, tako da će na kraju dana ipak uraditi ono što im ovi kažu. Moje pitanje je kako će se ponašati Dodik kad Izrael prizna Kosovo, a to će biti uskoro.

ja govorim hipoteticki..

a i vrlo je moguce..tako da..

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 22 nov 2012 10:04

Bosnjak je napisao/la:Ne bih ja rekao da je Izrael vodeća svjetska sila, SAD su to još uvijek, s tim da SAD-om upravljaju ljudi koji su bliski onima koji upravljaju Izraelom i po političkoj i po finansijskoj, pa ako hoćeš i po rodbinskoj liniji. Cilj SAD-a je slabljenje uticaja Srbije na balkanu jer samim tim slabe uticaj Rusije i oni neće odustati od tog cilja. S druge strane, ako se mi drznemo da im okrenemo leđa, onda oni mogu redefinirati svoje prioritete ovdje. Izraelom upravljaju cionisti koji su ipak podređenim onim cionistima iz SAD-a, tako da će na kraju dana ipak uraditi ono što im ovi kažu. Moje pitanje je kako će se ponašati Dodik kad Izrael prizna Kosovo, a to će biti uskoro.

Amerika kontroliše Sloveniju,Hrvatsku,Makedoniju i Kosovo.

Rusija kontroliše Srbiju.

Za Crnu Goru mi nije baš najjasnije.

Federacija BiH i bošnjaci ne smiju biti protiv Amerike, mada je to ponekada vrlo teško,

posebno ovih dana kada Amerika podržava Izrael u agresiji na Palestinu.

Ne smijemo NIKADA smetnuti sa uma da je AMERIKA zaustavila rat u BiH i nametnula Dayton.

Da se Evropa i razni evropski lordovi i predsjednici pitala još bi rijeka bošnjačke krvi istekla.

Lahko je danas srati i glumiti demokrate, šta je trebalo?

Da nas pobiju još 100 000 i opet bi bili primorani da potpišemo nekakav mirovni sporazum.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 22 nov 2012 10:06

noel malcolm je napisao/la:

Amerika kontroliše Sloveniju,Hrvatsku,Makedoniju i Kosovo.

Rusija kontroliše Srbiju.

Federacija BiH i bošnjaci ne smiju biti protiv Amerike, mada je to ponekada vrlo teško,

posebno ovih dana kada Amerika podržava Izrael u agresiji na Palestinu.

Ne smijemo NIKADA smetnuti sa uma da je AMERIKA zaustavila rat u BiH i nametnula Dayton.

Da se Evropa i razni evropski lordovi i predsjednici pitala još bi rijeka bošnjačke krvi istekla.

Lahko je danas srati i glumiti demokrate, šta je trebalo?

Da nas pobiju još 100 000 i opet bi bili primorani da potpišemo nekakav mirovni sporazum.
Dayton jos uvijek nema ni pozitivne,ali ni negativne elemente.Zaustevljno je krvoprolice,ali su isto tako zaustavljene i ofanzive ARBiH...
Bosna Bosnjacima!

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 nov 2012 10:18

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 11:32, ukupno mijenjano 1 put.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 22 nov 2012 10:25

Ne slazem se Bosnjak sa ovim tvojim zadnjim postom. Odmah da naglasim hvala Bogu rat je stao. Ali da je rat potrajao mislim da bi doslo do njihovog konacnog sloma. Razlog sto je rat stao barem po meni je taj sto je slijedeca na redu bila Banjaluka i Bog sami zna sta su i kako su hriscani inostranstvu razmisljali, sta su ocekivali da ce se desiti ako mi udzemo u Bluku a tamo preko 100.000 vlaha.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 nov 2012 10:28

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 11:33, ukupno mijenjano 1 put.

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 22 nov 2012 10:40

Bosnjak je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:Ne slazem se Bosnjak sa ovim tvojim zadnjim postom. Odmah da naglasim hvala Bogu rat je stao. Ali da je rat potrajao mislim da bi doslo do njihovog konacnog sloma. Razlog sto je rat stao barem po meni je taj sto je slijedeca na redu bila Banjaluka i Bog sami zna sta su i kako su hriscani inostranstvu razmisljali, sta su ocekivali da ce se desiti ako mi udzemo u Bluku a tamo preko 100.000 vlaha.
To je bilo nakon NATO bombardovanja. Da smo krenuli na Banja Luku i mi bismo dobili isto to.
Cetalji nisu ratovali po propisima i zakonima i to su zasluzili,ali zasto bi to sljedovalo nas kad nismo prekrsili nijednu odredbu zakona o ratovanju?Da smo mi krenuli u oslobadjanje Banja Luke oni bi nas napali bez razloga?Ili je razlog taj sto Srbi nisu smjeli biti porazeni u ovom ratu?
Bosna Bosnjacima!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 22 nov 2012 10:50

Amerika kontrolise svijet a Ameriku kineske banke da kojih nema Americi bi rekli lahku noc.

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 nov 2012 11:17

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 11:33, ukupno mijenjano 1 put.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 22 nov 2012 16:28

Bosnjak je napisao/la:
BH-HZ je napisao/la: Cetalji nisu ratovali po propisima i zakonima i to su zasluzili,ali zasto bi to sljedovalo nas kad nismo prekrsili nijednu odredbu zakona o ratovanju?Da smo mi krenuli u oslobadjanje Banja Luke oni bi nas napali bez razloga?Ili je razlog taj sto Srbi nisu smjeli biti porazeni u ovom ratu?
Ja ne pričam o propisima nego o stanju na terenu. Bombardovali bi nas zato što su nam to rekli. Bilo je vako: "Pređite milimetar definisanu granicu i biće vam isto kao i njima". To zna svako ko je bio u ratu.

Ja hoću da kažem da mi ne bismo baš tako napredovali kao što se priča da NATO nije bombardovao četnike prije toga.

Isto tako, da je NATO bombardovao nas i pustio njih, danas ne bi bilo Bosne.

Iz naše perspektive to izgleda kao oslobađanje Banja Luke, iz perspektive NATO-a izgleda kao osvajanje jednog entiteta od strane drugog i to im se nije svidjelo. Isto kao što im se nije svidjela Srebrenica pa su tukli vlahe gdje god su mislili da treba.
Ma vidi kako su ih zaustavili u Srebrenici?? Normalno je da nisu htjeli da hriscani dozive poraz jer nece "islamsku" drzavu u Evropi.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 nov 2012 16:33

sarajlija je napisao/la:
Bosnjak je napisao/la:
BH-HZ je napisao/la: Cetalji nisu ratovali po propisima i zakonima i to su zasluzili,ali zasto bi to sljedovalo nas kad nismo prekrsili nijednu odredbu zakona o ratovanju?Da smo mi krenuli u oslobadjanje Banja Luke oni bi nas napali bez razloga?Ili je razlog taj sto Srbi nisu smjeli biti porazeni u ovom ratu?
Ja ne pričam o propisima nego o stanju na terenu. Bombardovali bi nas zato što su nam to rekli. Bilo je vako: "Pređite milimetar definisanu granicu i biće vam isto kao i njima". To zna svako ko je bio u ratu.

Ja hoću da kažem da mi ne bismo baš tako napredovali kao što se priča da NATO nije bombardovao četnike prije toga.

Isto tako, da je NATO bombardovao nas i pustio njih, danas ne bi bilo Bosne.

Iz naše perspektive to izgleda kao oslobađanje Banja Luke, iz perspektive NATO-a izgleda kao osvajanje jednog entiteta od strane drugog i to im se nije svidjelo. Isto kao što im se nije svidjela Srebrenica pa su tukli vlahe gdje god su mislili da treba.
Ma vidi kako su ih zaustavili u Srebrenici?? Normalno je da nisu htjeli da hriscani dozive poraz jer nece "islamsku" drzavu u Evropi.

Tako je sarajlija, sve se svodi na to !!

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 nov 2012 16:43

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 11:34, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 nov 2012 16:47

Bosnjak je napisao/la:Imaju već jednu islamsku državu u Evropi, a drugu su sami stvorili. Ne računajući Tursku.

Po deseti put ponavljam, prvo se desila Srebrenica, pa onda NATO bombardovanje, pa smo onda mi osokoljeni tim bombardovanjem krenuli da osvajamo, za to par dana ujagmili smo više nego za prethodne 4 godine, pametnom dosta. A onda su nas zaustavili jer nisu htjeli da se vlasi iseljavaju odavde, pretpostavljam da je to dogovor sa Rusima koji su htjeli svoj uticaj u BiH preko vlaha.

I opet ponavljam, da im je bio cilj da pobjede oni - pobijedili bi, da im je bio cilj da pobijedimo mi - pobijedili bismo. Cilj je bio ovo i zato smo dobili ovo.

Da su nas pustili ratovali bismo i sad jer niko nije imao dovoljno snage da potpuno dobije rat u Bosni. Vlasi su 90% onog što su osvojili uzeli u prvih par mjeseci uz pomoć JNA. Od tad pa do kraja rata uzimao se po jedan grad godišnje na svakoj strani.

Onda se postavlja pitanje ako je Albanija muslimanska drzava, Kosovo isto, ne racunajuci Tursku, zasto se Bosnjacima osporava pravo na nacionalnu drzavu ?? Sta su to Bošnjaci skrivili ?

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 nov 2012 16:54

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 11:35, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 nov 2012 16:59

Bosnjak je napisao/la:Moja pretpostavka je da je to dogovor sa Rusima, jednostavno žele svoj uticaj na Balkanu i halalili su Hrvatsku al se Bosne nisu odrekli. Naravno, to ne mora biti tačno, ali ja mislim da je tako. Amerikanci bi sad potpisali da Bošnjaci preuzmu Bosnu jer bi se pofino oprali od onoga što rade u Palestini, ali neće da funtaju sa Rusima. Zato će da navijaju da mi demogafski preuzmemo Bosnu (jer da nije to dozvolili bi genocidnoj referendum o otcjepljenju), a kad se to desi onda će ovuda da grade raketne štitove i sve ostalo što je potrebno jer će ovo biti vanjska granica NATO-a ako Srbija ne uđe tamo, a neće jer to Rusija neće dozvolit. Oni znaju da u nama imaju saveznika i to samo takvog, zato neće dozvoliti da se raspadne Bosna, a ne zato što im je stalo do pravde za Bošnjake. Politika je interes i tu treba isključiti emocije kad pričaš o svjetskim silama, nema tu ljubavi ni pravde.

slazem se..ali kakav dogovor sa rusima,,pa zar nije amerima u interesu da ruse izbace iz Bosne...da hoce Bogdo..pa makar i ti stitovi bili u Kalesiji, Srebrenici, Bratuncu.. imacemo svoju drzavu,,KONACNO..

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 nov 2012 17:04

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 11:35, ukupno mijenjano 1 put.

edin
Član

Re: Vodeća svjetska sila

Post Postao/la edin » 23 nov 2012 08:44

Kome ce se Bosna prikloniti ako zarate USA vs Iran&Turska? ROFL ...Ovo premjestite na vicoteku

Pa dobro necu komentarisati, jer bi dobio ban OPET:D

Iskreno mislim da forum gubi na kvaliteti ovakvim temama. A komentatorima bi porucio da smanje sa WOW-om:D

Jack
Administrator

Re: Vodeća svjetska sila

Post Postao/la Jack » 23 nov 2012 08:51

Europska unija je bila za podjelu posred Sarajeva tada, kada je bio Dayton.Jedino su Ameri insistirali na jedinstvenom gradu Sarajevu.Da je bilo kako su Europljani planirali, danas bi ti na Vrbanja mostu imao sumsku.Takodjer.Zaslugom Amerike.Koja je jedino aktivno vojsku ukljucila u grad Brcko i samo tamo.Pod prijetnjom sile.Srbalji su promjenili ulice, znaci prije 2003 godine, kada uticaj Amerike ovdje skroz slabi.Pogledaj i odluku za Dobrinju, znaci Sarajevo

Naravno.Amerikanci su trebali jos 2002 godine, kada su pod prijetnjom sile, smjenili svakog golog cetnika u Brckog, promjenili ulice, isamarali sve cetnike dole.Da se javno i aktivno ukljuce da saperu makar svoj obraz i to na podrucju Srebrenice.No, od Poplasena do Brckog.Vidilo se da cetnici samo cijene silu.

Visoki predstavnici nikad nisu nametali nista, jedino ako je islo protiv Bosnjaka.Sramotna podjela tj, dodjela nekih naselja katolickih Zepcu.I jos neke stvari

Da nije bilo Amerike, imao bi podijeljeno Sarajevo i cetnicki koridor.Ne boj se.Europljani bi to aminovali davnih dana.

Sad, cetnici imaju malo vise za razmisljanje, sta i kako.

Ocigledno je da se samo treba silom zaloziti za nasa prava.Milom nismo nista dobili
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Odgovorite