☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Bosni
Član

Re: Zivorodjeni Bih 2014

Post Postao/la Bosni » 26 jan 2015 13:58

Prvo istraživanje samoubistava je pokazala da ljudi koji su više okrenuti vjeri imaju manju stopu samoubistva nego oni koji nisu vjernici. To važi i među vjerama. Tako da su prije 200 godina protestanti u Evropi imali veću stopu samoubistva nego katolici.

Za Bosanske prilike, garant da pravoslavci imaju veću stopu nego muslimani, uzimajući u obzir i veći nivou siromaštva u genocidnom entitetu. Tako i jedan Bužim garant da ima manju stopu nego jedna Tuzla u kojoj još uvijek nažalost imaš relikte komunizma. Isto razilka važi za Zenicu i Tuzlu, koji imaju sličan broj stanovnika.

ABen
Član

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la ABen » 27 jan 2015 07:10

U Stanarima 7.943 birača
http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 85490.html

SARAJEVO - Pravo glasa na prvim izborima u opštini Stanari, koji će biti održani u nedjelju, 1. februara, ima 7.943 birača, zvanični su podaci Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Od navedenog broja, za glasanje na redovnim biračkim mjestima upisano je 7.856 birača, u odsustvu 16 i izvan BiH 71 birač.

CIK BiH ovjerio je tri kandidata za načelnika opštine, a to su Dušan Panić iz SNSD, Mladen Kršić iz SDS i nezavisni kandidat Marinko Janjilović.

Za odbornička mjesta u Skupštini opštine Stanari takmiči se sedam partija – SNSD, SDS, DNS, SP, PDP, HDZ BiH, Srpska alternativa, te četiri nezavisna kandidata – Mirko Kajganić, Radojica Keser, Slaviša Đukić i Borka Stanković.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici, održanoj 9. septembra 2014. godine, usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Do usvajanja ovih zakona, Stanari su bili u sastavu grada Doboja.

Stanari su do 1958. godine bili samostalna opština, ali po tadašnjem uređenju opštine nisu imale velike nadležnosti, a većina političkog života na lokalnom nivou bila je u nadležnosti srezova.

Stanari se nalaze u slivu rijeke Ukrine na sjeveru RS.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 jan 2015 05:44

Opštine sa jednocifrenim brojem rođenih
http://www.rtvbn.com/331695/Opstine-sa- ... m-rodjenih
Srijeda 28. Jan 2015 08:01
U Republici Sumskoj šest opština ima jednocifren broj novorođenčadi u prošloj godini, podaci su Javnog fonda za dječiju zaštitu Sumske.
U Istočnom Kupresu u 2014. rođene su samo dvije bebe, a godinu ranije četiri. u Novom Goraždu rođene su četiri bebe, lani 10. U opštini Jezero su 2014. godine rođene četiri bebe, a samo godinu ranije ova opština je imala 14 novorođenčadi.

U Trnovu je prošle gpdine rođeno sedam beba, godinu ranije devet, dok je broj novorođenih u Kalinoviku devet, a lani 12.

Jednocifren broj od devet novorođenčadi ima i opština Istočni Stari Grad, ali u ovoj lokalnoj zajednici to je povećanje u odnosu na godinu ranije, kada su rođene četiri bebe.

Portparol Fonda Marko Milisav rekao je Srni da su ovo podaci dobijeni na osnovu podnesenih i ostvarenih zahtjeva za pravo na pomoć za opremu novorođenčeta u 2014. godini u 60 lokalnih centara za socijalni rad.

"Može se očekivati da broj rođenih u Republici Sumskoj 2014. godine bude jednak ili nešto viši u odnosu na prethodnu godinu, u kojoj je ovo pravo ostvareno za 9.661 novorođenče", ističu u Fondu za dječiju zaštitu.

Kao ohrabrujuću, u Fondu izdvajaju činjenicu da se broj novorođenčadi povećao u opštinama Republike Sumske sa manjim brojem stanovnika kao što su Krupa na Uni, Kostajnica, Mrkonjić Grad, Šipovo, Bratunac, Han Pijesak, Istočno Novo Sarajevo, Sokolac i Ljubinje.

Najveći grad Republike Sumske Banjaluka prošle je godine postala bogatija za 1.824 bebe, slijedi Bijeljina sa 833 novorođenih, Prijedor u kojem su rođene 524 bebe, Doboj sa 510 novorođenih u prošloj godini, Zvornik sa 339 novorođenih i Trebinje u kojem je rođeno 239 beba.
Doboj je dobro pao, oni su zadnje vrijeme imali vise nego Prijedor. A Prijedor je pao na ispod 550, ocekivati je da ce sledece ili za dvije godine pasti na ispood 500. Kao i Doboj.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Re: Tuzla - živorođeni

Post Postao/la Drina » 28 jan 2015 07:13

1991

Čaklovići Gornji(Tuzla)
Vlasi : 1.062
katolici : 19
Bosnjaci : 1

Danas....

Tuzlanski tim Udruženja "Prosvjetitelj" u saradnji sa Medžlisom IZ Tuzla pokrenuo je kurs arapskog pisma u džamiji u G. Čaklovićima.

Ovo je treća grupa, odnosno treći ciklus polaznika kursa arapskog pisma koju vodi zamjenik predsjednika tuzlanskog tima Arif Oruč.

23.01.2015. godine je održan prvi čas za 17 polaznika koji će uz Božiju pomoć bez problema savladati sufaru.

http://prosvjetitelj-muallim.org/compon ... icima.html
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 jan 2015 10:56

Doboj je 3-4 km od Federacije.Centar grada.Okolo su jaka Bosnjacka sela.Od Klokotnice do Brijesnice,Makljenovca i Stanic Rijeke.Doboj je haman okruzen nasim selima.Za razliku od Bijeljine gdje su Bosnjaci samo u centru Bijeljine i u Janji.Doboj se vidi golim okom iz Federacija.Sela su jaka nasa.I ne vjerujem da ce pasti toliko Doboj

Nama je najvaznije da Banjalucko porodiliste padne.Takodjer i Sanska bolnica.Sve vise nase djece se radja u Prijedoru.A i dobar dio djece nase iduci tamo prema Prijedoru:Novo Naselje,Stari Majdan..itd.Prijedor takodjer za razliku od Bijeljine i Banja Luke.Ima dosta jako Bosnjacko zaledje.Od Kozarca do Brda.Znaci.Ima tu sela i sela nasih.Zaledje Srba u Sanskom Mostu danas?

Haman i ne postoji.

Sad.Mislim da je najvaznije sad kad se je napravila moderna bolnica u Gorazdu.Da Focansko,Bijeljinsko,Trebinjsko i Banjalucko porodiliste odu

Kalinovik je prava zabit.9 zivorodjenih imaju prosle godine
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 28 jan 2015 15:43

Ne treba se previse oslanjati na ta novinska pisanja. Vec se pokazalo kao nepovjerljivo.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 jan 2015 16:04

Tacno tako,iako neki kreteni ne kopcaju da se neki gradovi vezu uz Federaciju tipa Doboj.Pa ako misle da je povecanje rodjenih u Doboju da su Srbi

Ocito kreteni nikad nisu bili u Doboju.Sam kraj grada je na 1500 metara od Federacije.Sta si ti ocekivao.Da djeca Bosnjacka dolaze i radjaju se u Zenici,dok im je Doboj na 2-3 km.Koji sadisti

Broj rodjenih u porodilistima nema nikakve veze s vezom,zbog povezanosti gradova,kao i cinjenica da dobar dio nase djece se poradja dole.

To i osnovne skole govore.Bosnjaci samaraju vlahe kako po Srebrenici tako i po Vukosavlju a i Bratunac nije los.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 29 jan 2015 07:40

Za godinu dana rođene tek dvije bebe

BIJELJINA - U šest opština u Republici Srpskoj u toku čitave prošle godine rođen je po jednocifren broj beba, pa su, na primjer, u Istočnom Kupresu u toku čitave godine rođene tek dvije bebe.
Ove zabrinjavajuće podatke iznijeli su u Javnom fondu za dječju zaštitu RS, prema kojima su, na primjer, u Istočnom Kupresu u toku čitave prošle godine rođene samo dvije bebe, a godinu ranije četiri.
"Zatim u Novom Goraždu rođene su četiri bebe, a prije toga 10. U opštini Jezero su 2014. rođene četiri bebe, a samo godinu ranije ova opština je imala 14 novorođenčadi", naveo je Momir Popić, direktor Fonda.
U Trnovu je prošle godine rođeno sedam beba, godinu ranije devet, dok je broj novorođenih u Kalinoviku devet, a godinu ranije 12.
Devet novorođenčadi ima i opština Istočni Stari grad, ali u ovoj lokalnoj zajednici to je povećanje u odnosu na godinu ranije, kada su rođene četiri bebe.
Popić je rekao da su ovo podaci dobijeni na osnovu podnesenih i ostvarenih zahtjeva za pravo na pomoć za opremu novorođenčeta u 2014. godini u 60 lokalnih centara za socijalni rad, ali da ti podaci nisu konačni jer ima još zahtjeva koji nisu obrađeni za decembar.

Kao ohrabrujuću, u Fondu izdvajaju činjenicu da se broj novorođenčadi povećao u opštinama Republike Srpske sa manjim brojem stanovnika kao što su Krupa na Uni, Kostajnica, Mrkonjić Grad, Šipovo, Bratunac, Han Pijesak, Istočno Novo Sarajevo, Sokolac i Ljubinje.

Najveći grad Republike Srpske Banjaluka prošle je godine postala bogatija za 1.824 bebe, slijedi Bijeljina sa 833 novorođenih, Prijedor sa 524, zatim Doboj sa 510 novorođenih u prošloj godini, Zvornik sa 339 i Trebinje u kojem je rođeno 239 beba.

Podaci Zavoda za statistiku RS pokazuju da je primjetno da svake godine žene sve više odlažu rađanje djece i da se starosna granica prilikom rađanja djece povećava.
"Ukupna prosječna starost majke pri rođenju djeteta u EU, prema posljednjem raspoloživom podatku Eurostata, bila je 30 godina, dok je u Republici Srpskoj prosječna starost u 2013. godini bila 28 i po godina", naveli su u Zavodu.
Jovo Radovanović, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece RS, kazao je da ga ne čudi podatak da žene sve kasnije rađaju i da će se to u narednom periodu još više odgađati.
"Teška ekonomska situacija, neimaština, nemogućnost zaposlenja i, samim tim, obezbjeđenje osnovnih životnih namirnica djeci i porodici su stvari koje koče rađanje djece i uništavaju natalitet u RS", kazao je Radovanović.
On je naveo da se zbog svega toga ljudi plaše da planiraju i proširuju porodicu dok ne obezbijede osnovnu egzistenciju, posebno oni parovi koji nemaju riješeno stambeno pitanje i plaćaju stanarinu.
"Dok god nadležne institucije to ne shvate i ne preduzmu mjere koje će pomoći budućim roditeljima da riješe ove probleme, imaćemo sve starije roditelje i sve manji broj djece", naglasio je Radovanović.

http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 85983.html

Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Doboj i Trebinje zajedno imaju 4329 rodjenih. Mene iskreno ako pitate ja ne vidim kako je moguce da oni imaju vise od 9000 rodjenih ako uzmemo u obzir da se u ovim gradovima poradzaju zene i iz okolnih opcina.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 29 jan 2015 10:23

The BEN10
Član

Post Postao/la The BEN10 » 29 jan 2015 12:26

sarajlija je napisao/la:Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Doboj i Trebinje zajedno imaju 4329 rodjenih. Mene iskreno ako pitate ja ne vidim kako je moguce da oni imaju vise od 9000 rodjenih ako uzmemo u obzir da se u ovim gradovima poradzaju zene i iz okolnih opcina.
Odlično primijećeno!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 29 jan 2015 15:00

O ovome se cijelo vrijeme prica, da krmeci zahod lazira podatke.

Ako neko zna da kopira sve opcine genocidne tvorevine da postavimo podatke za rodjene, prvacice i ostalo za 2014.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 jan 2015 15:26

Gledam one cetnicke pavijane kako skacu.Jer je navodno povecan broj rodjenih u porodilistu.Znaci po tim imbecilima.Bosnjak koji je u selu na 3 km od Doboja.On treba da se poradja u Sarajevu ili Zenici.Dok mu je Doboj kraj ruke.Totalni kretenizam ali kad vidim sta Dodik radi.Ne cudi me

Da.Broj vlaha je precijenjen.Godinama sam pricao dok su izbacivali one bajke o 1.42 miliona stanovnika krmetnjaka.Na onom smijesnom forumu.Da ta cifra je znatno manja,ali reci ti njima

Prvacica je nekih 10 300.Osnovaca 95 400 tinjak.Ove skolske godine

Broj Osnovaca/x11

I to max.Znaci sumnjam da imamo vise od 1,1 miliona ukupnog prisutnog.

Ako agencija prikaze da je ovdje sta ja znam?1.2 Miliona.Konacna cifra.Gadno ce nas ne samo ostetiti nego ce i varati.No,opet kazem.Sacekajmo

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 09 feb 2015 08:22

Pa kaze :

Krmeci zahod iz Banja Luke

Godina 2013

Zivorodeni : 9.648
Umrli : 14.403
Razlika : -4.755

Godina 2014

Zivorodeni : 9.148
Umrli : 14.284
Razlika : -5.136

Okruglo 500 manje zivorodenih u poredenju s 2013

Ovo su prelimenarni podaci i to od ovog krmeceg zahoda sto znaci da treba uzimati s rezervom jer oni manipularijau ko ludi. Do jucer su pisali d ima 1.4 milona u genocidnoj tvorevini.

Ali recimo da je rusofilskih separatista rodeno manje od 8.500 u cijeloj Bosni. Toliko zivorodenih ima ono sto trenutno zovemo CG. Vec se osjeca smrad ucmale genocidne lesine. Sve smo blizi kraju.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 feb 2015 09:18

Drina je napisao/la:Pa kaze :

Krmeci zahod iz Banja Luke

Godina 2013

Zivorodeni : 9.648
Umrli : 14.403
Razlika : -4.755

Godina 2014

Zivorodeni : 9.148
Umrli : 14.284
Razlika : -5.136

Okruglo 500 manje zivorodenih u poredenju s 2013

Ovo su prelimenarni podaci i to od ovog krmeceg zahoda sto znaci da treba uzimati s rezervom jer oni manipularijau ko ludi. Do jucer su pisali d ima 1.4 milona u genocidnoj tvorevini.

Ali recimo da je rusofilskih separatista rodeno manje od 8.500 u cijeloj Bosni. Toliko zivorodenih ima ono sto trenutno zovemo CG. Vec se osjeca smrad ucmale genocidne lesine. Sve smo blizi kraju.
Lijepo si ih opiso. :gut:

http://www.rtvbn.com/330970/Nagli-pad-n ... ci-Srpskoj
Ovdje su pisali da imaju 9.510 zivorodjenih ove godine. :rofll:
Male su sanse da su oni presli 8.500 zivorodjenih u cijeloj Bosni. Ako sumska ima nesto preko 9.100 zivorodjenih odbije sve druge, nemaju 8.500, onda smanji za njihovo laganje i dodaj federaciju. Nemogu nikako imati vise od 8.500.
Tako da njihova cifra nemoze preci 1.000.000 cetnika u cijeloj Bosni.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 09 feb 2015 14:05

I ja mislim da ih je ispod 8500 u cijeloj Bosni. Vec godinama pisem da ih ima manje od milion u Bosni. Vjerovatno oko 950.000.

Godinama su balili o nekih 1.4 miliona. Sada polahko pocinju plasirati realne cifre.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 09 feb 2015 15:10

Drina je napisao/la:I ja mislim da ih je ispod 8500 u cijeloj Bosni. Vec godinama pisem da ih ima manje od milion u Bosni. Vjerovatno oko 950.000.

Godinama su balili o nekih 1.4 miliona. Sada polahko pocinju plasirati realne cifre.
Ma lazu jos uvijek, nikad oni nece dati tacne podatke. Sad na popisu ce izbaciti neki broj od 1.100.000 do 1.150.000 cetalja u sumskoj. Sta je za 200.000 vise nego sto ih ima u cijeloj Bosni. Ja mislim da im je 950.000 maksimum, i da imaju godisnji minus od 7.000 do 8.000. 60% svih opcina u sumskoj imaju manje stanovnistva od 7.000.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 09 feb 2015 15:46

Banja Luka i Bijeljina su gusto naseljeni.
Ovo ostalo je sve oronulo i pusto.

A vjerovatno ni sama Banja Luka nece biti u plusu.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 feb 2015 16:39

Javio mi se jedan od nasih covjeka koji tamo radi(zavod za statistiku krmetnjaka).Pa mi je rekao da ce mi se potruditi dostaviti sve te podatke u zadnjih par godina.Znaci vitalna statistika.Zivorodjeni i umrli,nacionalno.Sve komplet

Prije sam vam pricao da imam vezu za Brcko.Pa na kraju podatak.Imam i jednog u ministarstvu obrazovanja ''Rs''

A evo sad i triling kolekcija.Idemo i ka ovome.Zar nije cudno,kako vlasko cetnicki teroristi samo izmisljaju.Prvo Bosnjaci nestaju.Pa kad im ta statistika kaze da u Srebrenici vecina rodjenih cine Bosnjaci.Odjednom se Srbi poradjaju u Srbiji.Pa kad skole kazu da vecinu ucenika u osnovnim skolama cine Bosnjaci.Odjednom se Srbi skoluju u Srbiji.Lolcina

Sve kontra,iako slijep covjek vidi da su kalemili vjestacke Srbe godinama.Jer 15 godina cetnici i ustashe nisu osvjezili biracki spisak.To cak i jedan Libanon radi,ali ti budi pametan

Kazem.Ovaj popis treba nadgledati posebno sad kad dodju ti podatci Maj-Juni.Posebno ta mala sela gdje se sve zna.Primjer Djakovica kraj N.Travnika ili ta sela gdje je katolicki pop popisao toliko i toliko zupljana,a a ''popis'' je dao nekih 3-4 puta vise

Sto se tice ove statistike.Kao sto sam obecao.12 Februara izlazi godisnja statistika Federacije pa cu to staviti

Do ta.Imat cete skole.One katolicke zupe.A ako bog da.Mozda i vitalnu statistiku krmetnjaka

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 feb 2015 06:57

http://www.mediafire.com/view/cblhdbwhm ... _2014.xlsx

Ovdje su vam podatci za cijelu 2014 godinu po opcinama i kantonima.Pa,prepisite ako zelite

To je sve

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 12 feb 2015 07:27

Na čemu smo mi, nazadujemo, napredujemo, stagniramo ? :what:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite